Mercato (2012-2014)
- Wojtek
- Juventino
Destro już przecież dawno w Romie. Cordozo? Kolejny z serii "strzelił nam gola to bierzemy" koleś dobija do 30-stki, nie,nie. To już lepiej Llorente.Bruce Badura pisze:Nie widzę sensu w wymianie pazz/matri, bo nie widzę różnicy klas między zawodnikami, a pazz już młodszy nie będzie. Jak nic się nie uda to może Destro?
A gdzieś tam jeszcze czytałem o zainteresowaniu Cardozo.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
No i co z tego, że dobija do 30 roku życia? Ja nie wiem co przeszkadza Wam w piłkarzach którzy mają koło 30-stki. Rozumiem, że Was interesują wyłącznie napastnicy w przedziale 22-27, więc wymieńcie piłkarzy w tym przedziale wiekowym, realnie do wyciągnięcia z klubów, więc od razu warto skreślić Cavaniego, Hulka czy Falcao
- @Maras@
- Juventino
Żadnych Cardozo... Naszym głównym celem powinien być Dżeko (ewentualnie Llorente o którym dzisiaj pojawiły się pierwsze ploty)...19 pisze:No i co z tego, że dobija do 30 roku życia? Ja nie wiem co przeszkadza Wam w piłkarzach którzy mają koło 30-stki. Rozumiem, że Was interesują wyłącznie napastnicy w przedziale 22-27, więc wymieńcie piłkarzy w tym przedziale wiekowym, realnie do wyciągnięcia z klubów, więc od razu warto skreślić Cavaniego, Hulka czy Falcao

- Pan Mietek
- Juventino
Chyba się mylisz Adasiu - Martinez też chce odejść. Najwyraźniej kiedy w baskijskiej drużynie trafiły się naprawdę elitarne talenty, już przestała być ważna otoczka całego klubu@D@$ pisze:Ogólnie zgadzam się z matbar, tzn. samego Llorente ciężko by namówić na transfer. Cała ta otoczka w Athletic, że tyko Baskowie itp., obawiam się że niełatwo wyciąga się zawodników stamtąd i taki Llorente też pewnie lekko by ich nie zostawił. Ogólnie to chyba plota.

Co do Llorente zaś, pierwszy zarzut, że jest Hiszpanem - no cóż, to nie narodowość się liczy a styl gry. To piłkarz hiszpański ale nie grający po hiszpańsku, mimo, że gra tam od zawsze

Ja coraz bardziej odnoszę wrażenie, że niektórzy są wiecznie niezadowoleni. To jest napastnik z prawdziwego zdarzenia. Może i są lepsi ale może ci lepsi są nie do wyciągnięcia? Może w jakiś sposób kłócą się z koncepcją Conte albo po prostu nie są do sprzedania na odpowiednich warunkach? Dżeko? On dostaje chyba z 6 mln w City. Tyle to ja mógłbym zaproponować van Persiemu, Bośniak póki co chyba jest jeszcze za krótki.
Cardozo? Nie widzę sensu inwestowania w 29-letnich graczy o ile nie są takimi kozakami jak Robin

Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 22:16 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- 19
- Juventino
Man City puści Dżeko tylko w przypadku jak ściągną napastnika, a na to się nie zanosi. Jedynymi ciekawymi alternatywami do ataku są Llorente lub Cardozo. W Joveticia już nie wierze, nie po to Fiorentina solidnie się wzmocniła by tracić teraz swojego lidera
- @Maras@
- Juventino
Ale że niby kim się wzmocnili ? Bo jak na razi eto tylko wiem że odszedł od nich Montolivo i Behrami, a to raczej nie są wzmocnienia a wręcz odwrotnie...19 pisze:Man City puści Dżeko tylko w przypadku jak ściągną napastnika, a na to się nie zanosi. Jedynymi ciekawymi alternatywami do ataku są Llorente lub Cardozo. W Joveticia już nie wierze, nie po to Fiorentina solidnie się wzmocniła by tracić teraz swojego lidera
Dżeko jest dla mnie najlepszą opcją (i był nią od dawna). Llorente jednak na pewno bym nie pogardził. Jest na prawdę świetnym graczem i nie tylko "bramkowpychaczem". Do tego ma 27 lat. Jeszcze kilka sezonów mógłbym pograć na poziomie.Mietson pisze:Ja coraz bardziej odnoszę wrażenie, że niektórzy są wiecznie niezadowoleni. To jest napastnik z prawdziwego zdarzenia. Może i są lepsi ale może ci lepsi są nie do wyciągnięcia? Może w jakiś sposób kłócą się z koncepcją Conte albo po prostu nie są do sprzedania na odpowiednich warunkach? Dżeko? On dostaje chyba z 6 mln w City. Tyle to ja mógłbym zaproponować van Persiemu, Bośniak póki co chyba jest jeszcze za krótki.
True,Mietson pisze:Cardozo? Nie widzę sensu inwestowania w 29-letnich graczy o ile nie są takimi kozakami jak RobinA płacenie za takiego 15 mln to już zupełna przesada.
Pewnie Llorente nie kosztowałby wiele więcej z uwagi na jego 1-roczny kontrakt, a zawodnikiem jak dla mnie jest znacznie lepszym (no i jakby nie było o 2 lata młodszym)...
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 22:24 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Ty tak na serio?@Maras@ pisze:Ale że niby kim się wzmocnili ? Bo jak na razi eto tylko wiem że odszedł od nich Montolivo i Behrami, a to raczej nie są wzmocnienia a wręcz odwrotnie...19 pisze:Man City puści Dżeko tylko w przypadku jak ściągną napastnika, a na to się nie zanosi. Jedynymi ciekawymi alternatywami do ataku są Llorente lub Cardozo. W Joveticia już nie wierze, nie po to Fiorentina solidnie się wzmocniła by tracić teraz swojego lidera

Viviano, Cassani, Cuardado, Gonzalo Rodriguez, Borja Valero, Matias Fernandez, Aquilani

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- 19
- Juventino
Viviano, El Hamdaoui, Aquilani, Matias Fernandes, Borja Valero, jeszcze kilku piłkarzy dość ciekawych. Warto też wspomnieć o Montelli. Moim zdaniem mogą powalczyć o ligę europejską
- matbar21
- Juventino
Heh, Pumex Twój zasób słownictwa kończy się na pustych emotikonach. Żyj dalej w swoim wyimaginowanym świecie. Zniżać się do Twojego poziomu to czysty nokaut. Bo przecież niezależny ekspert wie najlepiej bez jakichkolwiek argumentów
. Ty wiesz najlepiej dlaczego Secco dawał duże kontrakty, ile top player powinien zarabiać..
Przemyśl parę razy co znaczy pojęcie top wg naszego DS. Poczytaj oficjalne wywiady Marotty to może coś to Ciebie dotrze.. Ignorancie.
Co do transferów.. Pozostaje nam tylko Jovetić i Llorente, ciekawe kogo wybierze Marotta.

Przemyśl parę razy co znaczy pojęcie top wg naszego DS. Poczytaj oficjalne wywiady Marotty to może coś to Ciebie dotrze.. Ignorancie.
Co do transferów.. Pozostaje nam tylko Jovetić i Llorente, ciekawe kogo wybierze Marotta.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 22:35 przez matbar21, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dobrze mówisz kolego, Fiora naprawde fajnie sie wzmocniła. Myśle że mogą o puchary walczyć. Chociaż.. dużo tego ,a miejsc mało.19 pisze:Viviano, El Hamdaoui, Aquilani, Matias Fernandes, Borja Valero, jeszcze kilku piłkarzy dość ciekawych. Warto też wspomnieć o Montelli. Moim zdaniem mogą powalczyć o ligę europejską
Juve,Inter,Milan,Roma,Lazio,Napoli... tak tylko ze strefy pucharowej ; )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zahor
- Juventino
O puchary jak o puchary. Skonkretyzowałbym że raczej o Ligę Europejską. Juventus i Milan w zeszłym roku tak odstawały od reszty stawki że nie wyobrażam sobie żeby w tym roku którykolwiek z tych zespołów miał się w trójce nie zmieścić. Nawet zakładając że Galliani nikogo już nie kupi, nawet zakładając skrajnie krzywdzące Juventus wyroki trybunału.iltalismano pisze: Dobrze mówisz kolego, Fiora naprawde fajnie sie wzmocniła. Myśle że mogą o puchary walczyć. Chociaż.. dużo tego ,a miejsc mało.
Zostaje jedno miejsce w eliminacjach LM i myślę że Fiorentinie będzie o nie baaaaaardzo ciężko. A Jovetić to jednak piłkarz o takim potencjale, że może walczyć o ambitniejsze cele niż Liga Europy. Natomiast za ewentualne pieniądze z jego sprzedaży Fiorentina mogłaby kupić dwóch, trzech graczy z pomocą których mogłaby się na stałe zadomowić w powiedzmy pierwszej szóstce Serie A.
Nie twierdzę oczywiście że go sprzedadzą, że pozwolą mu odejść już w tym okienku, ale też i nie ma przesłanek żeby interpretować ich ruchy transferowe jako wyraźny sygnał dający do zrozumienia że Czarnogórzec nie jest na sprzedaż.
- pumex
- Juventino
Matbar, przywaliles jak dzik w sosnę. Matka wie, ze ćpiesz? Ja nie podaje argumentow? Najpierw z marsjańskiego łazika bierzesz informacje, ze nie stac nas na pensje 6mln po czym ja ci odpowiadam, że Buffon tyle zarabia. Potem wyskakujesz jak królik z kapelusza z tekstem o złotym sercu Llorente, kiedy tłumaczę ci, ze koles nie będzie grał za paczkę top chipsow. Secco przepłacał zawodników a ty cos do mnie sapiesz o jego motywach. Wedlug Ciebie Buffon będąc na topie zaslugiwal na dobrą pensję, ale top napastnik nie zasluguje na to, bo nie jest legendą klubu. Pokazałbym ci twoj tok myślenia, ale piszę z komórki i jest mi niewygodnie.
Nie mam monopolu na rację, ale ty masz monopol na głupotę

- Mate.G
- Juventino
:rotfl:pumex pisze: Nie mam monopolu na rację, ale ty masz monopol na głupotę
Pojazd roku

Ponoć RvP przechodzi do United.
City raczej Dzeko nie puści pozostaje Jovetic...
Oby tylko Elo Vidal nie miał racji, że przejdzie Pazzini
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Uważam, że Llorente obok Jovetica jedyny transfer realny dla nas... kwestia odstępnego, wynagrodzenia i nieduzej konkurencji.
Oczywiście Hiszpan to hiszpan w lidze włoskiej, ale holendrzy ponoc się sprawdzają wiadomo jak skonczył huntelar w milanie,
Styl samej gry napastnika Bilbao, przynajmniej dla nas, dla kibiców wydaje się byc idealnym, przy systemie czy to 4-3-3 czy 3-5-2, ktoś odpowiadający za strzelanie goli, kogo nam brakuje, a wiadomo że Fernando potrafi to robic, jak już ktoś napisał to nie jest "typowy hiszpański napastnik" to raczej kombinacja włoskiego sprytu z angielskimi warunkami i grą głową.
Uważam, że byłby to bardzo dobry transfer za w sumie nie duże pieniądze prawdziwy top...
Oczywiście Hiszpan to hiszpan w lidze włoskiej, ale holendrzy ponoc się sprawdzają wiadomo jak skonczył huntelar w milanie,
Styl samej gry napastnika Bilbao, przynajmniej dla nas, dla kibiców wydaje się byc idealnym, przy systemie czy to 4-3-3 czy 3-5-2, ktoś odpowiadający za strzelanie goli, kogo nam brakuje, a wiadomo że Fernando potrafi to robic, jak już ktoś napisał to nie jest "typowy hiszpański napastnik" to raczej kombinacja włoskiego sprytu z angielskimi warunkami i grą głową.
Uważam, że byłby to bardzo dobry transfer za w sumie nie duże pieniądze prawdziwy top...
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- MaNieK_JuVe
- Juventino
Ja nie wiem ile tym gimbusem jedziecie na wycieczki, ale masz za duzo czasu na "przemyslenia".pumex pisze:Matbar, przywaliles jak dzik w sosnę. Matka wie, ze ćpiesz? Ja nie podaje argumentow? Najpierw z marsjańskiego łazika bierzesz informacje, ze nie stac nas na pensje 6mln po czym ja ci odpowiadam, że Buffon tyle zarabia. Potem wyskakujesz jak królik z kapelusza z tekstem o złotym sercu Llorente, kiedy tłumaczę ci, ze koles nie będzie grał za paczkę top chipsow. Secco przepłacał zawodników a ty cos do mnie sapiesz o jego motywach. Wedlug Ciebie Buffon będąc na topie zaslugiwal na dobrą pensję, ale top napastnik nie zasluguje na to, bo nie jest legendą klubu. Pokazałbym ci twoj tok myślenia, ale piszę z komórki i jest mi niewygodnie.
Spokojnie forum to nie miejsce zeby sie odegrac na kumplach z osiedla ktorzy Ci ciagle kroili wiaderko z piaskownicy.
Przede wszystkiem pomyslmy czego w naszym squadzie braqujue. 3- 5 - 2 imo ma duze braki ze wzgledu na bocznych wing backow. Natomiast 4 - -3- 3 wydaje sie lepsze ino ten napastnik z prawej strony jest niewiadomy.
Tak na serio Llorente sie nam nie przyda bo nie mamy skutecznych dosrodkowan ze skrzydel. Osobiscie uwazam ze to Dzeko bardziej pasowalby swoja gra. Jove tez moze byc bo to perspektywa na kilka sezonow. Mercato to ciezka sprawa, a Beppe pewnie jak moze tak dziala wiec dajmy mu czas na podjecie kluczowych decyzji!
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312