Mercato (2012-2014)
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Kto napisał że Llorente jest jego "najskrytszym marzeniem"?nynek pisze:Śmieszne jest to, że wiele osób grzmiało na temat Hiszpanów w Serie A. Nagle, kiedy szanse na mega gwiazdę do ataku znikają, to wszystko jest w porządku, a Llorente okazuje się naskrytszym marzeniem połowy użytkowników
Llorente moim marzeniem nie jest, ale z uwagi na to, że kolejni top playerzy nam odpadają, chętnie bym go u nas zobaczył. Porównań do Cardozo nie rozumiem bo Hiszpan jest zawodnikiem o klasę lepszym. Zresztą, chcę przypomnieć, że napastnikiem Bilbao interesowali się już najwięksi, czego raczej o Cardozo nie można powiedzieć. Obserwowała go już i Barcelona, i Real, Arsenal i City też. Jednak fakt faktem, że z tego zainteresowania nie wiele wyszło bo Fernando ciągle siedzi w Bilbao.
Zgadzam się z deszczowym, że trochę martwi brak konkretów. Codziennie na zmianę Dzeko, VP, Jovetic, teraz Llorente. Dużo szumu a póki co nikt do nas nie zawitał. A sezon coraz bliżej.
- pumex
- Juventino
Śledzisz forum? Jeśli tak to powinieneś wiedzieć, że kto jak kto, ale ja zachowuję duży sceptycyzm i daleko mi do jakiegokolwiek podjaraniamatbar21 pisze:pumex ty za bardzo podjarałeś się tym całym szumem w mediach
Yes, my larga esensej :lol:matbar21 pisze:ale trzeba spojrzeć realnie na sytuacje.. Wracamy do elity Europy po 2 latach posuchy, kumasz?
Tutaj już ci odpowiedział zahor. Secco dawał dużą kasę byle komu. Poza tym co rozumiesz przez nierozsądne kontrakty? Według Ciebie nierozsądne jest płacenie 5 czy 6 milionów rocznie top napastnikom. Nie za bardzo wiem na co liczysz?matbar21 pisze:Nikt z działaczy nie kwapi się dawać nierozsądnych kontraktów, bo mamy nauczkę po Secco.
O stary, mocny argumentmatbar21 pisze:Wydaje mi się, że Llorente to inna paczka zawodników. Ważniejsze są dla niego cele sportowe niżeli kasa.

:doh:
Nie, nieprawdaż. Gigiemu redukują zarobki, bo swój wiek już ma. Tak samo możemy wyciągnąć Dzeko w wieku 32 lat i zaoferować mu 3mln rocznie, ale to nie ma sensu. Buffonowi wysoka pensja się należała gdy był na topie, ale napastnikowi będącemu obecnie w 10-tce najlepszych atakujących się nie należy?matbar21 pisze:Co do Buffona to kiepski argument. Jest niepodważalną legendą klubu i reprezentacji. Ta pensja po prostu mu się należała, poza tym Gigi podpisuje nowy kontrakt redukujący zarobki do 4 mln €. Więc coś w tym jest nieprawdaż?
Sorry kolego, ale mam coraz większe wrażanie, że nie warto z Tobą dyskutować. Co chcesz udowodnić tak się motając? Że przyjdzie do nas napastnik z topu chcący zarabiać 1,5mln rocznie, czy że w ogóle nie kupimy nikogo porządnego?
Yes, my larga esensej :lol:Sorek21 pisze:Temat do zamknięcia.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja!vitoo pisze:Kto napisał że Llorente jest jego "najskrytszym marzeniem"?

Brzmi to śmiesznie - nie możemy kupić Joveticia a przymierzamy się do Llorente

Nawet Borussia Dortmund ma takie cele sportowe jak mymatbar21 pisze:Ważniejsze są dla niego cele sportowe niżeli kasa.

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Heh i może się okazać, że Ci którzy tak mówili od początku okienka okażą się prorokamiSorek21 pisze:I tak przyjdzie Pazzini.

Na solo coś piszą, że Melo pójdzie na wypożyczenie za 1,5 melona i później wykup za 6-7 melonów.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A w międzyczasie De Laurentis sprzeda Cavaniego... do Chelsea xD
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Bartek88
- Juventino
Owszem, ale to dalej nie ta sama klasa co Dzeko, Van Persi czy Cavani...Juras_Senat pisze:Dwa "L" w języku hiszpańskim czyta się prawie jak "J", a "J" to już prawie Jovetić, czyli prawie mamy naszego cracka, nie wiem o co Ci chodzi.Bartek88 pisze:Propos 10 to gdzie obiecany mistrz za Del Piero? O ile pamietam to Mierny mowil cos takiego, a tu wyskakuje z gosciem, ktory ma dwa razy L w nazwisku... ;/
To bardzo dobry piłkarz jest.
Jeśli miałaby to być wymiana na lini Matri - Pazz to jak najbardziejI tak przyjdzie Pazzini.

hahaha. Już widze jak wykupują.Na solo coś piszą, że Melo pójdzie na wypożyczenie za 1,5 melona i później wykup za 6-7 melonów.
- Fidelito
- Juventino
Przede wszystkim nie stać nas na przepłacanie za zawodników.matbar21 pisze:
Brutalna prawda jest taka, że Juve obecnie na niego nie stać. Pisałem już wcześniej, ale nikt nie bierze sobie moich słów na poważnie. Powtórzę, więc.. Marotta nikomu nie da kontraktu na poziomie 6mln € rocznie, ani nie będzie płacił ponad 25 mln € za sam transfer.
Myślę, że Marotta jest skłonny zapłacić za Cavaniego naprawdę konkretne pieniądze, problem w tym że De Laurentiis wcale nie ma ciśnienia na sprzedaż - cena zaporowa.
Podobna sytuacja w przypadku Van Persiego, za którego Arsenal żąda 25mln funtów -blisko 29 letni zawodnik z kończącym się kontraktem... Nawet napalony na niego Mancini w swojej ofercie do tej kwoty się nie zbliżył.
Jovetic - chłopak na pewno utalentowany, ale na razie tak naprawdę nic wielkiego nie osiągnął, żaden z niego topowy napastnik. 30mln zapłacić za niego mogli by chyba tylko szejkowie i to ci na dorobku(PSG), bo już Man City wydaje się jest na etapie racjonalizowania swoich wydatków.
Dzeko - świetny zawodnik, jednak obecnie tylko rezerwowy w swojej drużynie, chyba nawet nie jest pierwszy w kolejce do wejścia... a City chce za niego tyle ile samo wydało.
Niestety ciężko w tej sytuacji winić za coś Marotte. Patrząc z perspektywy czasu szkoda trochę tego Damiao.
- szycha21
- Juventino
matbar zastanów się troche, bo ty jak i większość tego forum nie rozumie pewnej rzeczy...Tu nie chodzi o to, że my nie mamy pieniędzy, że Juve nie jest w stanie dać 4-5 mln wynagrodzenia, że Juve jest pazerne a Marotta ma przyzwyczajenia z prowadzenie wcześniejszych prowincjonalnych klubó, których nie stać na top zawodników. Tu chodzi o to, że w chwili obecnej nie ma za bardzo kogo wyciągnąc (sytuacje napastników doskoanle opisał Fidelito). NIE MA SENSU przepłacać i szukać zawodnika na siłe, żeby ucieszyć kibiców, którzy za miesiąc będą i tak płakali i narzekali na transfery! Nikt specjalnie się do nas nie rwie, zawodnicy chcą kosmicznych sum podobnie jak ich agenci i kluby. Ja już wielokrotnie powtarzałem to w tym temacie, ale chyba muszę to zrobić jeszcze raz: to jest JUVENTUS! My tu nie będziemy nikogo prosić na siłe. To piłkarze powinni nalegać żeby do nas dołączyć. Jak nie to nie...wypad...ja chce żeby tu grali zawodnicy, którzy chcą coś osiągnać, którzy wiedzą jak wielki jest to klub, a nie frajerów pazernych na kase!!matbar21 pisze:
Brutalna prawda jest taka, że Juve obecnie na niego nie stać. Pisałem już wcześniej, ale nikt nie bierze sobie moich słów na poważnie. Powtórzę, więc.. Marotta nikomu nie da kontraktu na poziomie 6mln € rocznie, ani nie będzie płacił ponad 25 mln € za sam transfer.
- Dolce Vita
- Juventino
Zamiast się bawić z Astorim czy Bocchettim mogliśmy ściągnąć Zapatę. Milan go wypożyczył... Idealny tymczasowy zastepca Bonu za darmo.
- @D@$
- Juventino
Nie chcę już mi sie grzebać tematu jak kiedyś, więc krótko:
Ogólnie zgadzam się z matbar, tzn. samego Llorente ciężko by namówić na transfer. Cała ta otoczka w Athletic, że tyko Baskowie itp., obawiam się że niełatwo wyciąga się zawodników stamtąd i taki Llorente też pewnie lekko by ich nie zostawił. Ogólnie to chyba plota.
Za Suarazem nie płaczę, patrząc na zależnośc cena<->ostatni sezon to szału nie ma. Ogólnie to on mi pdchodzi pod Diego. Zdolny, fajny, ale czy akurat go szukamy?
Van Persie i Jovetic. Jeszcze jakieś ploty się pojawiają, ale mocno naciągane i ja już szczerze nie wierzę. Minimalne szanse są na Dzeko, ale jak już to pewnie do Milanu pójdzie, dobry ten news na solojuve, tak już naciągają jego wypowiedzi, żeby było cokolwiek
Gość mówi o Milanie a ten newsa jest taki jakby chciał przyjść gdziekolwiek do serie a.
Co do obrony i problemu z Leo. Jedną opcją jest Bocchetti. Pytanie tylko, czy ewentualny zakaz gry dotyczyłby tylko Włoch, czy wszystkich lig. Bo jeśli tylko Italia, to może optymalna byłaby wymiana B. Alves-Bonucci, kto wie, może nawet udałoby się zrobić wypożyczenia w dwie strony, w sumie oba zespoły by zyskały.
Pomysł z Melo mi się nie podoba. Tzn. zakładam że Beppe idiotą nie jest i tym razem wykup będzie obowiązkiem a nie prawem po roku, niemniej lepiej byłoby mieć kasę teraz, zwłaszcza że oferta Galaty nie jest wcale kusząca. Oczywiście, jeśli nie pojawi się inna, to i na to trzeba będzie pójść.
Ogólnie zgadzam się z matbar, tzn. samego Llorente ciężko by namówić na transfer. Cała ta otoczka w Athletic, że tyko Baskowie itp., obawiam się że niełatwo wyciąga się zawodników stamtąd i taki Llorente też pewnie lekko by ich nie zostawił. Ogólnie to chyba plota.
Za Suarazem nie płaczę, patrząc na zależnośc cena<->ostatni sezon to szału nie ma. Ogólnie to on mi pdchodzi pod Diego. Zdolny, fajny, ale czy akurat go szukamy?
Van Persie i Jovetic. Jeszcze jakieś ploty się pojawiają, ale mocno naciągane i ja już szczerze nie wierzę. Minimalne szanse są na Dzeko, ale jak już to pewnie do Milanu pójdzie, dobry ten news na solojuve, tak już naciągają jego wypowiedzi, żeby było cokolwiek

Co do obrony i problemu z Leo. Jedną opcją jest Bocchetti. Pytanie tylko, czy ewentualny zakaz gry dotyczyłby tylko Włoch, czy wszystkich lig. Bo jeśli tylko Italia, to może optymalna byłaby wymiana B. Alves-Bonucci, kto wie, może nawet udałoby się zrobić wypożyczenia w dwie strony, w sumie oba zespoły by zyskały.
Pomysł z Melo mi się nie podoba. Tzn. zakładam że Beppe idiotą nie jest i tym razem wykup będzie obowiązkiem a nie prawem po roku, niemniej lepiej byłoby mieć kasę teraz, zwłaszcza że oferta Galaty nie jest wcale kusząca. Oczywiście, jeśli nie pojawi się inna, to i na to trzeba będzie pójść.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 19:17 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- koki90
- Juventino
Uważam, że przy wypożyczeniu Melo dobrym pomysłem byłoby ustalenie w jego warunkach punktu, który zobowiązywałby Galatasaray do wykupienia piłkarza przy odpowiedniej ilości występów, a przy zaniechaniu wypłacenie kary, która byłaby mniejsza niż kwota wykupu, lecz zadowalająca także nas.
Np. wypożyczenie 1,5 mln, wykup ustalony na 7 mln, przy 20 występach zawodnika w sezonie zobowiązanie do wykupu. Jeśli Galatasaray się nie zobowiązuje do tego, do naszej kasy trafia za to kara w wysokości 4 mln i git
Jeśli się nie mylę podobnie rozwiązaliśmy wypożyczenie Caceresa, tylko tam chodziło o zajęcie odpowiedniego miejsca w lidze, bodajże 1-6
Np. wypożyczenie 1,5 mln, wykup ustalony na 7 mln, przy 20 występach zawodnika w sezonie zobowiązanie do wykupu. Jeśli Galatasaray się nie zobowiązuje do tego, do naszej kasy trafia za to kara w wysokości 4 mln i git

Jeśli się nie mylę podobnie rozwiązaliśmy wypożyczenie Caceresa, tylko tam chodziło o zajęcie odpowiedniego miejsca w lidze, bodajże 1-6
- Bruce Badura
- Juventino
Nie widzę sensu w wymianie pazz/matri, bo nie widzę różnicy klas między zawodnikami, a pazz już młodszy nie będzie. Jak nic się nie uda to może Destro?
A gdzieś tam jeszcze czytałem o zainteresowaniu Cardozo.
@Maras Sorry, widocznie przegapiłem ....;p
@Maras Sorry, widocznie przegapiłem ....;p
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2012, 20:22 przez Bruce Badura, łącznie zmieniany 1 raz.
- @Maras@
- Juventino
Przecież Destro ledwo co przeszedł do Romy (przynajmniej miał to zrobić), więc raczej 2 razy w jednym okienku transferowym nie zmieni klubuBruce Badura pisze:Nie widzę sensu w wymianie pazz/matri, bo nie widzę różnicy klas między zawodnikami, a pazz już młodszy nie będzie. Jak nic się nie uda to może Destro?