HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2012, 16:09

Lol, chłopaki ale chyba trochę przesadzacie z tymi linkami :prochno:
Supersonic pisze: Całe szczęście trafiają się jeszcze tacy goście jak Swizz Beatz, którzy powinni zadowolić i oldskulowca DiaVolO
Po pierwsze, rapujący Swiz Beatz jest daremny, a po drugie jakoś nie jest dla mnie i raczej dla fanów oldskula też nie, już mówię dlaczego. To jest proste, Swiz po prostu ma nowoczesne brzmienie, ze sporą dawką basu i elektronicznych pierdół, w sam raz dla tych bananowców z Dirty South, ale zazwyczaj robi takie bangierowe kanapki, nie jest to dla mnie aczkolwiek czasem lubię czasem posłuchać niektórych kawałków (to co zrobił dla Dogg Pound na sittin on 23 mistrzostwo).
Supersonic pisze:DiaVolO czemu akurat zacząłeś od NY 8) :twisted:
Bo to najlepsze co może być, sprawdź ten teledysk Busta Rhymesa co wrzuciłem i popatrz co tam jest napisane na początku - "The Birthplace of Hip-Hop" :smile: A poza tym Nowojorski Hip-Hop to dla mnie jest kolebka, macierz, coś czego nikt nie podrobi, coś <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> po prostu i do momentu aż odejdę z tego świata to East Coast z lat 90 to będzie najlepsza muzyka dla mnie która kiedykolwiek powstała, uwielbiam zanurzać się w bitach Preemo, szaleńców z M.O.P., Mobb Deep, Nasa itd. (chyba jednak wymieniać nie ma sensu bo klawiatura by nie wytrzymała :prochno: ), czuć te klimaty NY, blokowiska Brooklynu, Queens itd. to jest po prostu MAGIA!
Hunta pisze: Oj Stary nie zgodzę się nigdy,o ile obecny Snoop mnie odraża o tyle jego stare kawałki są dla mnie osobiście po prostu klasyką :) Przypomnij sobie,a zmienisz zdanie :D
Snoop nagrał w życiu tylko jedną płytę którą można nazwać <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, klasykiem, czymś wielkim i to był jego debiut - Doggystyle! poza tym wydał mnóstwo albumów w których 2-3 piosenki były na poziomie ale większość to były zwykłe utwory dla radia, przecież kawałki Snoopa od zawsze huczały w MTV, Vivie czy innych stacjach a jak się już sprawdziło cały album to straszne rozczarowanie.
Hunta pisze:Tu Kolejny klasyk...totalnie zapomniane Crooklyn Dodgers z genialnym wówczas Jeru the Damaja,Chubb Rockiem i O.C. Fani kina Spike Lee na pewno poznają ten numer (z rewalacyjnego filmu Crooklyn). Aż mi łzy cisną do oczu, ten kawałek przypomina mi moje słodkie lata początku przygody z rapem
Oooo big up :ok: :ok: Ten kawałek wywala mnie z butów, poważnie jeden z moich najbardziej ulubionych i cenionych tracków ever.

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 lutego 2012, 21:51

Coś nowego:

Horrorcore ktoś przerabiał? Polećcie coś

Hunta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 09:31

sk1le pisze:Coś nowego:
Oj Stary nawet nie wiesz jak mi czas umiliłeś tym linkiem, wielkie dzięki:):) Genialny numer !!

sk1le pisze:Horrorcore ktoś przerabiał? Polećcie coś
Może to nie poziom Insane Clown Posse czy Ill Bill'a ale myślę że polski przedstawiciel tego podgatunku Słoń i WSRH (Słoń i Sheller) radzą sobie bardzo dobrze w tym klimacie :)

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 19:33

RZA gra w Californication? :-D Chyba zacznę oglądać ten serial.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 19:51

sk1le pisze:

Necro! :D

#AllegriOut
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2012, 22:59

sk1le pisze:Horrorcore ktoś przerabiał? Polećcie coś
Hunta pisze:Może to nie poziom Insane Clown Posse czy Ill Bill'a ale myślę że polski przedstawiciel tego podgatunku Słoń i WSRH (Słoń i Sheller) radzą sobie bardzo dobrze w tym klimacie :)

Akurat twórczość Słonia znam i jestem jego wielkim fanem. Jest świetny, lubię jego jazdy. Szkoda, że w Polsce niewielu takich artystów. Słoń ma niesamowity potencjał, mam nadzieje, że jego następna solówka nie będzie gorsza od Demonologii i Chorych Melodii.

Który krążek bardziej przypadł Ci do gustu? Moim zdaniem jego pierwsza solówka była bardziej "chora", ale Demonologia jest również na wysokim poziomie. Jaram się kawałkiem "Czarne Słońce" - miazga.

PS. Czekam na Szkołę Wyrzutków

jarmel pisze:
sk1le pisze:

Necro! :D
Od dłuższego czasu go katuje, dobry jest.

Jeśli ktoś lubi "psycholów" to polecam tego gościa:

Sutter Kain

DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2012, 17:34

Preemo on the track więc wiadomo że będzie smacznie, Termanology również prezentuje wysoki poziom :D

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 02:25

Nowa płyta grupy Tabasko zapowiada sie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>... ten singiel powala na kolana a jego beat jest w pierwszej trójce wszechczasów, wg mnie, na polskiej scenie hip hopu.

Poza tym OSTRY kochan i heam zawsze trzymają wysoki poziom jeśli chodzi o hip hop jak i o samą produkcję . I dobrze ze wreszcie wychodzi krążek składu bo już chyb dosyć dawno nie mieliśmy styczności z dobrą polską produkcją drużynową .
Ostatnio zmieniony 03 marca 2012, 02:28 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 14:21

@Cabrini_idol mnie singiel nie powalił... pewnie sprawdzę płytkę, ale raczej na dwa odsłuchy.
Sprawdzał ktoś płytę Laika?
Kilka kawałków naprawdę mocnych, chociaż nadal denerwują jego ataki na mainstream... No i trzeba się wsłuchać, żeby obczaić o co mu chodzi w kilku momentach.

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2012, 20:00

Cabrini_idol pisze:Nowa płyta grupy Tabasko zapowiada sie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>... ten singiel powala na kolana a jego beat jest w pierwszej trójce wszechczasów, wg mnie, na polskiej scenie hip hopu.
Nie no bez przesady :wink:
Ale kawałek naprawdę bardzo dobry, dzisiaj cały dzień na głośnikach, zrobili mi apetyt na płytę.

#AllegriOut
sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 16:30

Płyta będzie kozacka! Z niecierpliwością czekam na nią.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2012, 17:38

sk1le pisze:

Płyta będzie kozacka! Z niecierpliwością czekam na nią.

Lipne spodziewałem się czegoś więcej niż ,,demonologia''.

Rap bez przekazu i nazbyt ,,agresywny'' wg mnie.

Obrazek
DiaVolO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2012, 16:40

Dzisiaj mija 15 lat odkąd ten świat opuścił bezapelacyjny king hip-hopu, ktoś kto swoim obleśnym wyglądem i sepleniącym głosem porwał publikę na całym świecie, człowiek legenda, kocham go, kocham jego muzykę, to jest coś ponadczasowego, nie do podrobienia! Szkoda że takich artystów już raczej nie będzie ;( R.I.P. Biggie!

Obrazek

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2012, 07:13

konkretna muzyka, totalny przekaz . Dla mnie bomba

i krokiem przyśpieszonym wyruszam do pracy :evil:

Obrazek
Juveslaw

Juventino
Juventino