Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA
- wagner
- Juventino
Jeśli jest w polu karnym sam to odnajduje się gównianie.pumex pisze:U nas również, jeśli jest w polu karnym rywala, odnajduje się dobrze(...)
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Gdyby ktoś chciał dać za niego stówę to boże, nie zastanawiać się, zapakować w ładne pudełko z kolorową kokardką i wysyłać czym prędzej. Pisałem już tutaj o tym kiedyś, ale w 100 najdroższych transferów nie ma nikogo kto miałby 30< lat, to byłby absolutny rekord.Sorek21 pisze:W 4-3-3 Dybala jest niepotrzebny a Higuain niezbędny.Gdyby jednak za tego drugiego ktoś dawał 100mln to pewnie Juve go sprzeda ze względu na wiek .Swoje nastrzelał i jeszcze byśmy na nim zarobili.Najgorsze,że nie ma go kim zastąpić.MRN pisze:Ja nie wiem co mam myśleć na ten temat ale faktem jest, że Igła to prawdziwy napastnik, który robi różnicę. Wielkim fanem Dybali nie jestem, bardzo nierówny ale to już zmartwienie zarządu aby zarówno jednego jak i drugiego godnie zastąpić. Nie chciałbym aby odszedł Igła, który zostanie zastąpiony np. Moratą
Przede wszystkim zależy mi na LM, w tym sezonie coś tam w końcu Igła postrzelał w tych rozgrywkach, ale statystyka mniej, niż 1/3 gola na mecz wygląda słabiutko przy takim Cavanim, który ma ponad 0,5 gola na spotkanie. Źle w tym sezonie niby nie zagrał, ale jednak kiedy trzeba było szarpnąć z Realem nie szarpnął + odwieczna opinia (nie bezpodstawna bo poparta konkretnymi spotkaniami), że nic nie gra w najważniejszych meczach - a to właśnie na tych spotkaniach powinno nam zależeć po 2 nieudanych finałach. Z całym szacunkiem, ale 1/8 LM nie uważam za kluczowy mecz sezonu (czyli dwumecz z Totkami).
PS. Ale abstrahując od tego co wyżej, to czuję, że dzisiaj Higuain strzeli, może nawet dublet

Ostatnio zmieniony 09 maja 2018, 19:15 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 2 razy.
- pumex
- Juventino
Jak chyba każdy napastnik pozbawiony wsparcia. Jestem przekonany, że Dybala byłby bardziej przydatny dla zespołu jako 9-tka niż jako trequartista.wagner pisze:Jeśli jest w polu karnym sam to odnajduje się gównianie.pumex pisze:U nas również, jeśli jest w polu karnym rywala, odnajduje się dobrze(...)

- Osgiliath
- Juventino
no to chyba nie u Maxa, który stwierdził, że Dybala nie nadaje się na 9tkępumex pisze:Jak chyba każdy napastnik pozbawiony wsparcia. Jestem przekonany, że Dybala byłby bardziej przydatny dla zespołu jako 9-tka niż jako trequartista.wagner pisze:Jeśli jest w polu karnym sam to odnajduje się gównianie.pumex pisze:U nas również, jeśli jest w polu karnym rywala, odnajduje się dobrze(...)

- Virgil
- Juventino
Czcza dyskusja bo jeżeli ktoś odejdzie to Dybala, a też nie sądzę aby to się stało. Zostaniemy z tym co mamy w ataku, przyjdzie Morata, Pjaca pójdzie do jakiegoś Crotone czy innego Empoli na wypożyczenie i tyle.
- wagner
- Juventino
Odsyłam do: Higuain.pumex pisze:Jak chyba każdy napastnik pozbawiony wsparcia.
Jedyne co wynikło by z wystawienia Dybali na "9" to Twoje rozczarowaniepumex pisze:Jestem przekonany

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- CzeczenCZN
- Juventino
To chyba że ławki musiałby mieć wejście smoka i to wejść by musiał przy remisie/niekorzystnym wynik. Bo przy jakimś 2-0 to nie ma szans by strzelił. Bo my wtedy po koniec meczu coraz bardziej podajemy do tyłu.Tony Montana pisze:PS. Ale abstrahując od tego co wyżej, to czuję, że dzisiaj Higuain strzeli, może nawet dublet
Na żadną inną pozycje się nie nadaje w nowoczesnym futbolu. Wniosek - przy Maxie się nie rozwinie.Osgiliath pisze:No to chyba nie u Maxa, który stwierdził, że Dybala nie nadaje się na 9tkę

- Tony Montana
- Juventino
Cóż przed spotkaniem nie brałem pod uwagę, że nasz as nie wystąpi w pierwszym składzieForzaItanimulli3vujcm pisze:To chyba że ławki musiałby mieć wejście smoka i to wejść by musiał przy remisie/niekorzystnym wynik. Bo przy jakimś 2-0 to nie ma szans by strzelił. Bo my wtedy po koniec meczu coraz bardziej podajemy do tyłu.Tony Montana pisze:PS. Ale abstrahując od tego co wyżej, to czuję, że dzisiaj Higuain strzeli, może nawet dublet

- CzeczenCZN
- Juventino
Jasne, Żartowałem. Bo też byłem zdziwiony że go brak w podstawie.Tony Montana pisze:Cóż przed spotkaniem nie brałem pod uwagę, że nasz as nie wystąpi w pierwszym składzieForzaItanimulli3vujcm pisze:To chyba że ławki musiałby mieć wejście smoka i to wejść by musiał przy remisie/niekorzystnym wynik. Bo przy jakimś 2-0 to nie ma szans by strzelił. Bo my wtedy po koniec meczu coraz bardziej podajemy do tyłu.Tony Montana pisze:PS. Ale abstrahując od tego co wyżej, to czuję, że dzisiaj Higuain strzeli, może nawet dubletNic zobaczymy co będzie.
Swoją drogą nie widzę - ŻADNEGO - zawodnika w Milanie który by podniósł jakość Naszej wyjściowej 11.
Taki Suso, Bonaventura to dobre opcje, ale najwyżej na ławkę.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wolelibyscie jednego Milinkovicia-Savicia za ok. 100mln. czy dwojke Fabinho+Pogba za.. hmm, 100-110mln? Jesli ta plota o klauzuli 60mln. odkupu za Paula, to prawda i abstrahujac od jego zarobkow.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Powiem Wam jedno. Juventus to nie Bonucci, Pirlo, Vidal, Pogba czy Tevez. To też nie Buffon, A.Sandro, Pjanic, D.Costa, Dybala czy Higuain. Juventus to Marotta, Paratici i Angelli + 2 świetnych trenerów, którzy nas prowadzili.
- Tony Montana
- Juventino
Zacznę od tego, że zupełnie nie wierzę w kwotę odkupu za Pogbę w wysokości 60 melonów. Co to w ogóle byłaby za umowa? Jak dla jakiegoś podrzędnego satelickiego klubuJacky pisze:Wolelibyscie jednego Milinkovicia-Savicia za ok. 100mln. czy dwojke Fabinho+Pogba za.. hmm, 100-110mln? Jesli ta plota o klauzuli 60mln. odkupu za Paula, to prawda i abstrahujac od jego zarobkow.

No, ale gdyby już tak jakimś cudem było to ja odkupiłbym Pogbę za 60 melonów, aczkolwiek nie wierzę, żeby MU puściło go za mniej, niż 60 mln (bo nie wierzę w klauzulę) - taka już zaleta brania młodych zawodników z mega potencjałem - na nich się nie traci mimo nieudanej przygody (a statystyki Pogby wcale nie wskazują na to, żeby ta przygoda była tak słaba jak większość kibiców różnych drużyn to widzi) nadal można ich sprzedać za dobre pieniądze i kupcy się znajdą. Jeśli natomiast bierzesz graczy, którzy mają po 29 lat tak jak my wcześniej, to nie musi być to rozwiązanie złe - ale jest to rozwiązanie doraźne i trzeba będzie co sezon meblować na nowo skład.
Z zawodnikami pod 30-tkę, w których się lubujemy (nie ukrywajmy) jest już niestety inaczej - transfer wypali, albo nie wypali, i pozostaje liczyć, że ktoś na koniec kariery będzie w stanie rozegrać 3 porządne sezony, bez posypania się czy chęci odejścia za lepszymi pieniędzmi.
Temat na długie dyskusje i elaboraty, ale tak - lepiej brać młodszych zawodników, osiągając jakiś poziom tylko zarabiają dla klubu i sami zyskują na wartości, po kilku latach można ich sprzedać bez straty często wręcz z zyskiem i rozpocząć proces budowy nowej drużyny opartej o nowe fundamenty.
Nie wiem jakie plany mają nasi włodarze, ale jeśli chcemy się bić na poważnie o LM to oprócz szczęścia (które przy tym poziomie sędziowania jest absolutnie kluczowe) potrzebujemy 2-3 mocnych nazwisk bez tracenia teoretycznie żadnego z ważnych graczy. Jeśli stracimy takich graczy powiedźmy 2 to potrzebujemy już 4-5 mocnych graczy (z których ktoś może nie wypalić - takie ryzyko transferu).
Z drugiej strony Marotta&przyjaciele póki co robią całkiem fajną robotę, tylko mam coraz większe wątpliwości czy LM faktycznie jest naszą "obsesją" jak to kiedyś można było przeczytać. Póki co z całą stanowczością mogę tylko stwierdzić, że jest to moja obsesja, po <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> klubu raczej tego nie widać - wzmacniamy jedne pozycje kosztem innych i tak od lat się to toczy

- kamil-8853
- Juventino
Dybala na szpicy nie ma sensu - jest zbyt drobny i słabo gra tyłem do bramki. Gonzalo wiele bramek strzelił z obrońcą na plecach. Potrafi się rozpychać i oddać szybki strzał. Paulo powinien grać na skrzydle gdzie może pokazać pełnię swojego potencjału. Szybkość, drybling i zejście na lewą nogę zakończone strzałem.
- Osgiliath
- Juventino
Chyba po ptokach w temacie De Vrija.
Wg GdS inter złożył jego kontrakt w Lega. Ponoć 4 lata/4.2 mln plus bonusy.
Okrutnie szkoda. Pewnikiem wybrał regularność występów z nadzieją na LM niż bycie zmiennikiem u nas, choć nie wiem patrząc na ostatnie poczynania naszych defensorów.
Suarez? Nah... jeśli przyjdzie Morata, może robić za zmiennika Igły i zabezpiecza nam lewy atak. No chyba, że prócz Dybali odpalimy też Igłę, ale wątpię, byśmy tak zaszaleli, a w ogóle wątpię w samą możliwość transferu.
Wg GdS inter złożył jego kontrakt w Lega. Ponoć 4 lata/4.2 mln plus bonusy.
Okrutnie szkoda. Pewnikiem wybrał regularność występów z nadzieją na LM niż bycie zmiennikiem u nas, choć nie wiem patrząc na ostatnie poczynania naszych defensorów.
Suarez? Nah... jeśli przyjdzie Morata, może robić za zmiennika Igły i zabezpiecza nam lewy atak. No chyba, że prócz Dybali odpalimy też Igłę, ale wątpię, byśmy tak zaszaleli, a w ogóle wątpię w samą możliwość transferu.