Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 19:02

pumex pisze:U nas również, jeśli jest w polu karnym rywala, odnajduje się dobrze(...)
Jeśli jest w polu karnym sam to odnajduje się gównianie.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 19:09

Sorek21 pisze:
MRN pisze:Ja nie wiem co mam myśleć na ten temat ale faktem jest, że Igła to prawdziwy napastnik, który robi różnicę. Wielkim fanem Dybali nie jestem, bardzo nierówny ale to już zmartwienie zarządu aby zarówno jednego jak i drugiego godnie zastąpić. Nie chciałbym aby odszedł Igła, który zostanie zastąpiony np. Moratą :prochno:
W 4-3-3 Dybala jest niepotrzebny a Higuain niezbędny.Gdyby jednak za tego drugiego ktoś dawał 100mln to pewnie Juve go sprzeda ze względu na wiek .Swoje nastrzelał i jeszcze byśmy na nim zarobili.Najgorsze,że nie ma go kim zastąpić.
Gdyby ktoś chciał dać za niego stówę to boże, nie zastanawiać się, zapakować w ładne pudełko z kolorową kokardką i wysyłać czym prędzej. Pisałem już tutaj o tym kiedyś, ale w 100 najdroższych transferów nie ma nikogo kto miałby 30< lat, to byłby absolutny rekord.

Przede wszystkim zależy mi na LM, w tym sezonie coś tam w końcu Igła postrzelał w tych rozgrywkach, ale statystyka mniej, niż 1/3 gola na mecz wygląda słabiutko przy takim Cavanim, który ma ponad 0,5 gola na spotkanie. Źle w tym sezonie niby nie zagrał, ale jednak kiedy trzeba było szarpnąć z Realem nie szarpnął + odwieczna opinia (nie bezpodstawna bo poparta konkretnymi spotkaniami), że nic nie gra w najważniejszych meczach - a to właśnie na tych spotkaniach powinno nam zależeć po 2 nieudanych finałach. Z całym szacunkiem, ale 1/8 LM nie uważam za kluczowy mecz sezonu (czyli dwumecz z Totkami).

PS. Ale abstrahując od tego co wyżej, to czuję, że dzisiaj Higuain strzeli, może nawet dublet :prochno:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2018, 19:15 przez Tony Montana, łącznie zmieniany 2 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 19:11

wagner pisze:
pumex pisze:U nas również, jeśli jest w polu karnym rywala, odnajduje się dobrze(...)
Jak chyba każdy napastnik pozbawiony wsparcia. Jestem przekonany, że Dybala byłby bardziej przydatny dla zespołu jako 9-tka niż jako trequartista.

Obrazek
Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 19:17

pumex pisze:
wagner pisze:
Jak chyba każdy napastnik pozbawiony wsparcia. Jestem przekonany, że Dybala byłby bardziej przydatny dla zespołu jako 9-tka niż jako trequartista.
no to chyba nie u Maxa, który stwierdził, że Dybala nie nadaje się na 9tkę ;)

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 19:19

Czcza dyskusja bo jeżeli ktoś odejdzie to Dybala, a też nie sądzę aby to się stało. Zostaniemy z tym co mamy w ataku, przyjdzie Morata, Pjaca pójdzie do jakiegoś Crotone czy innego Empoli na wypożyczenie i tyle.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 19:22

pumex pisze:Jak chyba każdy napastnik pozbawiony wsparcia.
Odsyłam do: Higuain.
pumex pisze:Jestem przekonany
Jedyne co wynikło by z wystawienia Dybali na "9" to Twoje rozczarowanie ;) Jestem przekonany.

kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 20:52

Tony Montana pisze:PS. Ale abstrahując od tego co wyżej, to czuję, że dzisiaj Higuain strzeli, może nawet dublet :prochno:
To chyba że ławki musiałby mieć wejście smoka i to wejść by musiał przy remisie/niekorzystnym wynik. Bo przy jakimś 2-0 to nie ma szans by strzelił. Bo my wtedy po koniec meczu coraz bardziej podajemy do tyłu.
Osgiliath pisze:No to chyba nie u Maxa, który stwierdził, że Dybala nie nadaje się na 9tkę ;)
Na żadną inną pozycje się nie nadaje w nowoczesnym futbolu. Wniosek - przy Maxie się nie rozwinie. :prochno:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 21:02

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Tony Montana pisze:PS. Ale abstrahując od tego co wyżej, to czuję, że dzisiaj Higuain strzeli, może nawet dublet :prochno:
To chyba że ławki musiałby mieć wejście smoka i to wejść by musiał przy remisie/niekorzystnym wynik. Bo przy jakimś 2-0 to nie ma szans by strzelił. Bo my wtedy po koniec meczu coraz bardziej podajemy do tyłu.
Cóż przed spotkaniem nie brałem pod uwagę, że nasz as nie wystąpi w pierwszym składzie :prochno: Nic zobaczymy co będzie.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 21:36

Tony Montana pisze:
ForzaItanimulli3vujcm pisze:
Cóż przed spotkaniem nie brałem pod uwagę, że nasz as nie wystąpi w pierwszym składzie :prochno: Nic zobaczymy co będzie.
Jasne, Żartowałem. Bo też byłem zdziwiony że go brak w podstawie.

Swoją drogą nie widzę - ŻADNEGO - zawodnika w Milanie który by podniósł jakość Naszej wyjściowej 11.

Taki Suso, Bonaventura to dobre opcje, ale najwyżej na ławkę.

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:40

Wolelibyscie jednego Milinkovicia-Savicia za ok. 100mln. czy dwojke Fabinho+Pogba za.. hmm, 100-110mln? Jesli ta plota o klauzuli 60mln. odkupu za Paula, to prawda i abstrahujac od jego zarobkow.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2018, 23:58

Powiem Wam jedno. Juventus to nie Bonucci, Pirlo, Vidal, Pogba czy Tevez. To też nie Buffon, A.Sandro, Pjanic, D.Costa, Dybala czy Higuain. Juventus to Marotta, Paratici i Angelli + 2 świetnych trenerów, którzy nas prowadzili.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2018, 00:59

Jacky pisze:Wolelibyscie jednego Milinkovicia-Savicia za ok. 100mln. czy dwojke Fabinho+Pogba za.. hmm, 100-110mln? Jesli ta plota o klauzuli 60mln. odkupu za Paula, to prawda i abstrahujac od jego zarobkow.
Zacznę od tego, że zupełnie nie wierzę w kwotę odkupu za Pogbę w wysokości 60 melonów. Co to w ogóle byłaby za umowa? Jak dla jakiegoś podrzędnego satelickiego klubu :prochno:

No, ale gdyby już tak jakimś cudem było to ja odkupiłbym Pogbę za 60 melonów, aczkolwiek nie wierzę, żeby MU puściło go za mniej, niż 60 mln (bo nie wierzę w klauzulę) - taka już zaleta brania młodych zawodników z mega potencjałem - na nich się nie traci mimo nieudanej przygody (a statystyki Pogby wcale nie wskazują na to, żeby ta przygoda była tak słaba jak większość kibiców różnych drużyn to widzi) nadal można ich sprzedać za dobre pieniądze i kupcy się znajdą. Jeśli natomiast bierzesz graczy, którzy mają po 29 lat tak jak my wcześniej, to nie musi być to rozwiązanie złe - ale jest to rozwiązanie doraźne i trzeba będzie co sezon meblować na nowo skład.

Z zawodnikami pod 30-tkę, w których się lubujemy (nie ukrywajmy) jest już niestety inaczej - transfer wypali, albo nie wypali, i pozostaje liczyć, że ktoś na koniec kariery będzie w stanie rozegrać 3 porządne sezony, bez posypania się czy chęci odejścia za lepszymi pieniędzmi.

Temat na długie dyskusje i elaboraty, ale tak - lepiej brać młodszych zawodników, osiągając jakiś poziom tylko zarabiają dla klubu i sami zyskują na wartości, po kilku latach można ich sprzedać bez straty często wręcz z zyskiem i rozpocząć proces budowy nowej drużyny opartej o nowe fundamenty.

Nie wiem jakie plany mają nasi włodarze, ale jeśli chcemy się bić na poważnie o LM to oprócz szczęścia (które przy tym poziomie sędziowania jest absolutnie kluczowe) potrzebujemy 2-3 mocnych nazwisk bez tracenia teoretycznie żadnego z ważnych graczy. Jeśli stracimy takich graczy powiedźmy 2 to potrzebujemy już 4-5 mocnych graczy (z których ktoś może nie wypalić - takie ryzyko transferu).

Z drugiej strony Marotta&przyjaciele póki co robią całkiem fajną robotę, tylko mam coraz większe wątpliwości czy LM faktycznie jest naszą "obsesją" jak to kiedyś można było przeczytać. Póki co z całą stanowczością mogę tylko stwierdzić, że jest to moja obsesja, po <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> klubu raczej tego nie widać - wzmacniamy jedne pozycje kosztem innych i tak od lat się to toczy :think:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 39 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2018, 09:21

Esport 3
Suareza trafi na listę transferową po przyjściu Griezmanna. Chcielibyście go?

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2018, 09:30

Dybala na szpicy nie ma sensu - jest zbyt drobny i słabo gra tyłem do bramki. Gonzalo wiele bramek strzelił z obrońcą na plecach. Potrafi się rozpychać i oddać szybki strzał. Paulo powinien grać na skrzydle gdzie może pokazać pełnię swojego potencjału. Szybkość, drybling i zejście na lewą nogę zakończone strzałem.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2018, 09:36

Chyba po ptokach w temacie De Vrija.
Wg GdS inter złożył jego kontrakt w Lega. Ponoć 4 lata/4.2 mln plus bonusy.

Okrutnie szkoda. Pewnikiem wybrał regularność występów z nadzieją na LM niż bycie zmiennikiem u nas, choć nie wiem patrząc na ostatnie poczynania naszych defensorów.

Suarez? Nah... jeśli przyjdzie Morata, może robić za zmiennika Igły i zabezpiecza nam lewy atak. No chyba, że prócz Dybali odpalimy też Igłę, ale wątpię, byśmy tak zaszaleli, a w ogóle wątpię w samą możliwość transferu.

Zablokowany