Mercato (Zima 2017)
- jakku1
- Juventino
Szczerze mowiac, to nie spotkalem sie z zadnymi wirygodnymi doniesieniami na temat tych mlodych graczy, o ktorych wspominasz. Wydaje mi sie, ze nawet jesli ktorys z nich spisywalby sie bardzo obiecujaco to i tak kolejnym krokiem w ich karierze byloby wywalczenie miejsca w skladzie druzyny Serie A.19 pisze:jakku1
mam do Ciebie pytanie odnośnie naszych młodych zawodników na wypożyczeniach. Czy napotkałeś się z jakimiś informacjami u swoich źródeł o Cassacie z Ascoli - chłopak gra w każdym meczu, czy są jakieś plany co do niego, jakieś wypowiedzi i opinie z samego wnętrza klubu? Te same pytania mam odnośnie Tello z Empoli, Romagni z Novary i Vitale z Cesseny - każdy z tej trójki ma mniejsze bądź większe problemy z regularną grą.
Jakbyś miał informację o innych zawodnikach na wypożyczeniach to też chętnie się zapoznam
1. Nie po to kupowalismy Higuaina, zeby teraz sprzedawac Dybale. Chlopak lada moment przedluzy kontrakt.
2. Chcemy dwoch pomocnikow zimą. Witsela i Gagliardiniego.
3. Gagliardiniego chcemy już teraz, bardzo mocno naciskamy.
4. Wlochem interesuja sie takze kluby z Mediolanu.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Wiadomo, ze Belg nie jest Vidalem, ale wszyscy wiemy jak nam sie pomoc posypala rok za rokiem. Od czegos trzeba zaczac (jej odbudowe) i dobrze, ze Marotta bierze Witsela.Arbuzini pisze:Sporo mówi się o tym, że Witsel nas nie zbawi, ale jak oglądam takie kompilacje to nabieram przekonania, że obok Marchisio i Pjanicia (za napastnikami) byłby to trzeci pewniak do pomocy i jeden z zawodników, od których ustalałoby się kompletowanie składu środka pola. Kogoś takiego nam w tej chwili brakuje, a przy PNA to już w ogóle będzie bida. Marotta musi sobie dobrze przekalkulować, czy opłaca mu się przystać na propozycję Ruskich. Te 3 mln E przy potencjalnych zyskach z Ligi Mistrzów wyglądają jak pryszcz. Fabregasa nam Conte pewnie nie puści. Jak mu już Antek od dzwona daje pograć to Hiszpan udowadnia, że wciąż coś wie o tym jak się gra w piłkę. Na samo wypożyczenie byłby bardzo cennym nabytkiem.Jacky pisze:Ruscy juz tam dobrze kombinuja, bo Marotta po prostu musi kogos sprowadzic po tak spieprzonym w omocy letnim mercato. Jaralbym sie kombinacja Witsel+Fabregas (na wypo)RICTOR pisze:Jeśli tak faktycznie jest to Ruscy nic na nim nie zarobią. Marotta się nie będzie z nimi w tym przypadku bawił. Swoją drogą, wiedziałem, że nawet w tej kwestii zimą będą problemy.
Do Fabregasa, to sie chyba Conte przekonal i szanse na niego topnieja szybciej, niz snieg. Zreszta Hiszpan ma bardzo dobre staty (7 pelnych meczow/3 gole/3 asysty), a mowi sie ze w miejsce odchodzacego Oscara ma wpasc nasz byly Krol Artur.
I to powinna byc najgorsza rekomendacjajakku1 pisze:4. Wlochem interesuja sie takze kluby z Mediolanu.

Na ile Atalanta wycenia tych swoich dwoch (nie)mlodych Wlochow, ktorymi jestesmy zainteresowani?
Sam sie sobie dziwie, ze to mowie, ale wole juz Hernanesa, niz tego Rincona.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Plota ale przypuszczam, że gdyby coś było na rzeczy to Beppe pochyliłby się nad tym a być może wyciągnąłby więcej :
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... cia/t1hqk4
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... cia/t1hqk4

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Marotta: "James Rodriguez? We must respect certain balances but we will see. N'Zonzi? We've made inquiries."
Marotta: "We've an excellent relationship with Sevilla. Witsel? Our offer (€6m) is related to the imminent expiry of his contract."
“We’re at a good point, we’ll make it official in January but the transfer is for 2018,” czyli Caldara już nasz.
Znalezione na juventuz.com.
Caly wywiad z Marotta na FI.
Marotta: "We've an excellent relationship with Sevilla. Witsel? Our offer (€6m) is related to the imminent expiry of his contract."
“We’re at a good point, we’ll make it official in January but the transfer is for 2018,” czyli Caldara już nasz.
Znalezione na juventuz.com.
Caly wywiad z Marotta na FI.
- Arbuzini
- Juventino
Jestem zadowolony z Caldary. Gra nogami permanentnie do poprawy, ale umiejętności defensywne, warunki fizyczne i szybkość, jak najbardziej na plus. Obrona nam się starzeje, a łamliwy Benatia niczego nie gwarantuje. Bardzo dobry ruch z myślą o przyszłości. Jakby jeszcze udało się karierę Romagny przekierować na właściwe tory to już w ogóle byłby cud-malina.
Marotta potwierdził, że interesujemy się Dahoudem, a Draxler po ostatnim zawirowaniach wypadł z orbity naszych zainteresowań.
Tuttosport twierdzi, że z Zenitem wypracujemy kompromis finansowy i Witsel trafi do nas już na początku stycznia. Oby! Marotta w wywiadzie już takim optymistą nie jest, ale może to i dobrze - parę razy był chyba zbyt pewny swego i niedobrze się to dla nas skończyło.
Marotta potwierdził, że interesujemy się Dahoudem, a Draxler po ostatnim zawirowaniach wypadł z orbity naszych zainteresowań.
Tuttosport twierdzi, że z Zenitem wypracujemy kompromis finansowy i Witsel trafi do nas już na początku stycznia. Oby! Marotta w wywiadzie już takim optymistą nie jest, ale może to i dobrze - parę razy był chyba zbyt pewny swego i niedobrze się to dla nas skończyło.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
To prawda, że odpuszczamy Kessie?
Byłaby szkoda. Niby mamy nosa, kiedy kogoś odpuścić, ale nie mamy w tym 100% skuteczności, bo Bonaventura, Jorginho, Zieliński, a w szczególności Nainggolan, powinni grać u nas. Trzech pierwszych byłoby porządnymi rezerwowymi, a czwarty miałby pewny 1. skład.
Byłaby szkoda. Niby mamy nosa, kiedy kogoś odpuścić, ale nie mamy w tym 100% skuteczności, bo Bonaventura, Jorginho, Zieliński, a w szczególności Nainggolan, powinni grać u nas. Trzech pierwszych byłoby porządnymi rezerwowymi, a czwarty miałby pewny 1. skład.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Może odpuszczamy bo zaczęła się licytacja a cena za zawodnika osiągnęła absurdalny pułap na który pozwolić sobie mogą tylko kluby z Anglii.
Mam nadzieje że skupimy się na Gagliardinim, wczoraj przeczytałem że chcemy dać 20mln plus wypożyczyć Mandragore na półtora roku
Mam nadzieje że skupimy się na Gagliardinim, wczoraj przeczytałem że chcemy dać 20mln plus wypożyczyć Mandragore na półtora roku
- wagner
- Juventino
Gramy 4-3-1-2 i w naturalny sposób musimy pozyskiwać pomocników kosztem obrońców. Być może to zapowiedź zmiany systemu na kolejny sezon.jakku1 pisze:2. Chcemy dwoch pomocnikow zimą. Witsela i Gagliardiniego.
3. Gagliardiniego chcemy już teraz, bardzo mocno naciskamy.
Masz odpowiedź dlaczego u nas "nie grają". Bo by nie mogli grać. Nie można mieć wszystkiego.Crunny pisze:Trzech pierwszych byłoby porządnymi rezerwowymi
kd pisze:Milan wyrwał tylko cegiełkę z naszego muru, u nas mur stoi z małą dziurą, oni postawili ta cegłę i myślą że mają mur.
- gucio_juve
- Juventino
3/4 forum twierdziło, że Nainggolan to nie ten rozmiar kapelusza jak grał w Cagliari. Pozostali także.Crunny pisze:To prawda, że odpuszczamy Kessie?
Jeżeli z Iworyjczykiem to prawda, to szkoda, bo liczyłem, że on albo Diawara do nas trafią.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nasz 'ulubieniec' Draxler przechodzi do PSG za 35 milionow.
Tego sie nie spodziewałem

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Gosc jest zenujacy. Najpierw olal nas i poszedl sobie do Wolfsburga, a teraz sobie idzie do PSGLucas87 pisze:Przechodzi, bo jest tam bardzo interesujący projekt.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Żeby było ciekawiej przy okazji ostatniego wywiadu Marotta został zapytany także o Draxlera. Kategorycznie wykluczył jego przyjście do Juventusu ze względu na fakt, że swego czas ten nam odmówił. Beppe wypowiedział się w tonie - "Juventus zgłasza się po piłkarza raz i jeśli ten nie wyraża chęci zasilenia szeregów Starej Damy, na dobre przekreśla sobie szanse na transfer do nas."Adrian27th pisze:Nasz 'ulubieniec' Draxler przechodzi do PSG za 35 milionow.

To prawda, że Witsel miałby u nas zarabiać 6 mln, czy też ktoś się walnął przy tłumaczeniu? :shock: Przecież to jest kosmos jak dla gościa, który nic w europejskiej piłce nie osiągnął.