Mercato (zima 2011/12)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 01:05

Tharp pisze:arbuzini, robisz cos w domu po za siedzeniem na tym forum?
33% postow w tym temacie (MOIM temacie, nalezy dodac) sa twoje. lol.
:prochno: wole pisać na forum niż magisterkę ;)

Nie warto sprzedawać Buffona.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 10:42

Tharp pisze: Powinnismy sciagnac tego jegomoscia, bylby dla nas idealnym wzmocnieniem. Nie dosc ze dlugowlosy brazol, to jeszcze ofensywny.
I ma boskie miejsce urodzenia <3 Tylko z twarzy trochę prosię :/

Niee, kurde, żadnych wynalazków. To już lepiej wykosztować się i kupic za kilkanaście grubych siatek ojro tego Hummelsa. Przynajmniej wiadomo, kim jest i co potrafi. Wolę w tym wypadku młodego mistrza Niemiec, niż kilka razy tańszego noname'a z Brazylii.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 11:36

pumex pisze:Wiesz co.. nie wiem, czy nie jest to wystarczające. Montolivo jest uważany za kreatora gry, nomen omen dobrego ( :shock: ) więc chyba asysty i bramki są sporym wyznacznikiem jego formy i umiejętności.
A jednak pewnie miejsce w kadrze ma (dobra, to też nie wystarczający argument. Jakby nie patrzeć, taki rezerwowy za małą kasę (jakby zimą przyszedł) to więcej niż niezły pomysł. Ciągle mam tylko wątpliwości czy to dobre wyjście dla niego samego, ale to już nie mój problem.
jakku1 pisze:Tez mi sie wydaje, ze on za darmo nie odejdzie w czerwcu. Albo ktos go wykupi teraz, albo przedluzy kontrakt.
Podobnie z Montolivo, tak w zasadzie, czy on już przypadkiem tego nie zrobił?
jakku1 pisze:Przypomina mi sie casus Legro, ktory takze przyszedl za dosc duze pieniadze z Chievo i na poczatku, przez pierwsze sezony, tez kompletnie zawodzil. Dopiero po jakims czasie (kiedy sie nawrocil :D), zaczal grac na miare oczekiwan. Mysle, ze Bonu ma klopoty z glowa. Jest nieskoncentrowany, panikuje czasami, to widac.
Ja to widzę tak: Bonucci taktycznie jest jeszcze w miarę niezły, czyli np. z tymi "zadaniami grupowymi" sobie radzi, powiedzmy że przyzwoicie tez wyprowadza piłkę. Gorzej jak są sprawy typowo indywidualne, zatrzymać napastnika będąc sam, tu sprawa wygląda marnie. Krótko mówiąc, jest przeciwieństwem Sorensena, Duńczyk jest nieopierzony, ale taki naturalny talent w grze w odbiorze (że tak powiem) ma większy.
Legro? Dla mnie zawsze był typowym średniakiem, jak bieda, to się przydawał, ale nie był to nigdy materiał na pierwszy skład, taki typowy "trzeci stoper", czyli pierwszy do wejścia z ławy. Niewykluoczne, że z Leo bedzie podobnie.
Arbuzini pisze:W takiej sytuacji należałoby obu odpuścić i wziąć np. Bruno Alvesa i Tremoulinasa. Nie zawsze śmietanka musi być dla nas.
Ten Alves to też taki najtańszy nie był, chyba że coś się zmieniło, ale mówiło się o +-15 mln.
Arbuzini pisze: :prochno: wole pisać na forum niż magisterkę
Mam podobnie.

P.S. Nie napalajcie się tak na Hummelsa, zimą to nierealne.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 11:49

@D@$ pisze:Ja to widzę tak: Bonucci taktycznie jest jeszcze w miarę niezły, czyli np. z tymi "zadaniami grupowymi" sobie radzi, powiedzmy że przyzwoicie tez wyprowadza piłkę. Gorzej jak są sprawy typowo indywidualne, zatrzymać napastnika będąc sam, tu sprawa wygląda marnie. Krótko mówiąc, jest przeciwieństwem Sorensena, Duńczyk jest nieopierzony, ale taki naturalny talent w grze w odbiorze (że tak powiem) ma większy.
Legro? Dla mnie zawsze był typowym średniakiem, jak bieda, to się przydawał, ale nie był to nigdy materiał na pierwszy skład, taki typowy "trzeci stoper", czyli pierwszy do wejścia z ławy. Niewykluoczne, że z Leo bedzie podobnie.
Jeżeli chodzi o Bonucciego, to widzę to podobnie, może za wyjątkiem tego wyprowadzania piłki. Czasami za bardzo chce się bawić w Thiago Silvę podczas gdy najlepsze co może zrobić to odegranie do Pirlo. Natomiast faktycznie, jeżeli któryś z panów swoją grą przypomina taki "nieoszlifowany diament" i rokuje, to raczej Soerensen. Gania tych rywali jak pies wiewiórki po parku, ale jest szansa że jak mu się wytłumaczy kiedy gdzie ma biec, kiedy łapać na spalonego, kiedy wchodzić na raz, kiedy kryć bliżej, kiedy dalej, kiedy bliżej środka a kiedy na skrzydle, to coś z niego może być. Natomiast Bonucci to kołek. Nie wierzę że z wiekiem stanie się bardziej ruchliwy/zwrotny. Do tego ma braki w wyszkoleniu technicznym i ucieka od odpowiedzialności.
Co się tyczy Legro - do Leo bym go raczej nie porównywał, raczej do Barzagliego, który w tamtym Juventusie pełniłby podobną rolę. Solidny zmiennik. Jak go wpuszczasz to raczej się nie spodziewasz że wyłączy z gry np. Rooneya, ale też jesteś spokojny że nie zawali dwóch bramek jak Bonucci z Napoli. Innymi słowy - jak go wystawisz na Cesenę czy inną Novarę to masz duże szanse na zero z tyłu. Bonucci z żadnym rywalem nie daje gwarancji spokoju w defensywie.
deszczowy pisze: Niee, kurde, żadnych wynalazków. To już lepiej wykosztować się i kupic za kilkanaście grubych siatek ojro tego Hummelsa. Przynajmniej wiadomo, kim jest i co potrafi. Wolę w tym wypadku młodego mistrza Niemiec, niż kilka razy tańszego noname'a z Brazylii.
Ja powiem tak - wynalazek za wynalazek. Jeżeli uda się spieniężyć Bonucciego, to można z tym czy innym no-namem zaryzykować. Ale niezależnie od tego trzeba kupić kogoś, co do kogo nie będzie obaw czy wniesie defensywę na wyższy poziom czy też nie.
@D@$ pisze: P.S. Nie napalajcie się tak na Hummelsa, zimą to nierealne.
To może chociaż udałoby się zimą zaklepać go żeby latem dołączył do nas? Bo jak Niemcy wygrają przy jego udziale Euro (a szansa na to jest spora), to nagle może się okazać że za te 20 baniek to my sobie go możemy co najwyżej wypożyczyć.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 14:53

Nam by się Montolivo przydał między innymi dlatego, że w środku pola mamy na dobrą sprawę tylko Pazience na ławce bo młody Marrone sobie raczej nie pogra. W Milanie to jest ciekawa sytuacja. Piłkarzy mogących grać na środku jest w sumie 9 i 6 z nich kończy się kontrakt w czerwcu i nie wiadomo jak to będzie. Poza tym im większa konkurencja tym lepiej.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 15:12

Castiel pisze:Nam by się Montolivo przydał między innymi dlatego, że w środku pola mamy na dobrą sprawę tylko Pazience na ławce bo młody Marrone sobie raczej nie pogra. W Milanie to jest ciekawa sytuacja. Piłkarzy mogących grać na środku jest w sumie 9 i 6 z nich kończy się kontrakt w czerwcu i nie wiadomo jak to będzie. Poza tym im większa konkurencja tym lepiej.
Marrone to chyba bardziej typowy przecinak. Taki, co to z konieczności zagra na stoperze. A Montolivo to pomocnik w stylu Pirlo i Aquy - grający, jeśli trzeba na boku trzyosobowej linii pomocy i mający wiecej zadań ofensywnych.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 15:18

Mi się wydaje, że Marrone to taki Marchisio - nie do końca wiadomo po co on jest w drużynie :D Taka zapchajdziura, której potencjał nie jest do końca znany i nie wiadomo czy może być "nowym Tar... tfu! Marchisio!" czy nic z niego nie będzie. Pewnie ta druga opcja.

PS. Deszczu, czemu cytujesz cały post, który jest nad Twoim? x]

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 grudnia 2011, 16:07

No Montolivo będzie chyba głównym kandydatem do wzmocnienia pomocy w lecie. Idealny kandydat, za darmo, może zastąpić i Pirlo i Marchisio.
Jeśli udałoby się go sprowadzić oraz pozbyć panów: Amauri, Iaquinta, Toni, Krasić, Grosso, Motta, Melo no i pewnie De Ceglie, to może znalazłyby się konkretne pieniądze na napastnika i lewego obrońcę oraz uzupełnienia składu..

...Rossi, Giovinco i Kolarov i Ziegler...

Obrazek
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2011, 21:25

Chelsea ogłosiła że Anelka i Alex zimą mogą opuścić klub, dostali pozwolenie na transfer.
http://www.chelsealondyn.pl/newsy/avb-a ... b00ffb6cfb

http://www.chelsealive.pl/n-23864-villa ... ejscie.php

Ciekawe czy Marotta będzie chciał skorzystać z tej okazji w kontekście wcześniejszych doniesień łączących Alexa z Juve ? :think: Osobiście jestem trochę sceptycznie nastawiony do ewentualnej kandydatury Brazylijczyka na środek obrony. Alex zawsze wydawał mi się "klocowaty" i ociężały. Mógłby mieć problemy z szybkimi i zwrotnymi graczami z Serie A.

edit: Jeszcze jedna plotka transferowa z Anglii, tym razem z błękitnej części Manchesteru - http://www.manchestercity.pl/news/pilka ... -4875.html To że lewy obrońca jakim jest Kolarov jest łączony z Juve to logiczne, ale wciskanie do tego Milnera ?

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 20:16

http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=211057

brać :!: myślę, że u nas Taiwo lepiej wykorzystałby swój potencjał :) Już widzę jak latają obiema flankami - z jednej Rysiek, z drugiej dorodny Nigeryjczyk :D

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 20:53

Judzio pisze:http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=211057

brać :!: myślę, że u nas Taiwo lepiej wykorzystałby swój potencjał :) Już widzę jak latają obiema flankami - z jednej Rysiek, z drugiej dorodny Nigeryjczyk :D
Strasznie dziwna sprawa. Był murowanym zawodnikiem do pierwszej jedenastki, a w rezultacie Antonini i Zambrotta całkowicie go wygryźli. Jakaś przyczyna musi w tym tkwić, nie mniej jednak wzmocnienie lewej obrony wydaje się być rzeczą konieczną.
(Choć Giorgio z meczu na mecz gra lepiej...)

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 21:03

Jeżeli doniesienia o Taiwo są prawdziwe to Marotta mógłby się zakręcić wokół Nigeryjczyka. Taiwo na śniadanie wciąga naszych rezerwowych lewych obrońców a w ofensywie myślę że byłby lepszy od Chielliniego. Jakieś półroczne wypożyczenie z opcją pierwokupu byłoby w porządku :ok:

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 21:05

M.R. pisze:Chelsea ogłosiła że Anelka i Alex zimą mogą opuścić klub, dostali pozwolenie na transfer
O nie :stop: Jeszcze przed rozpoczęciem obecnego sezonu w jakimś tam stopniu, małym, bo małym, ceniłem Alexa. Zawsze wydawał mi się dużym, wolnym klockiem, ale ostatnio bije w tym aspekcie samego siebie i gra fatalnie, a jego motoryka budzi uśmiech. Tu nie pomoże nawet jego doświadczenie. Płacić za niego jakiekolwiek pieniądze... to byłby bezsens. Za darmo? Oj, od biedy, ale wolałbym, żeby Marotta zapłacił za np Astoriego niż sprowadzał za free Brazola.
Anelka to już w ogóle... mam nadzieję, że nie będzie więcej plotek, które łączyć go będą go z naszym klubem. Jak wspomniał Łukasz w innym temacie, wystarczy nam już Amauri i Iaquinta
Judzio pisze:brać :!: myślę, że u nas Taiwo lepiej wykorzystałby swój potencjał :) Już widzę jak latają obiema flankami - z jednej Rysiek, z drugiej dorodny Nigeryjczyk :D
Przyznaję się bez bicia, że bardzo żałowałem, iż Beppe nie sprowadził murzynka do Turynu. Jak się okazało, nie ma na czym płakać. Taiwo w Milanie gra bardzo słabo, przede wszystkim jest słabiutki w obronie (co mnie osobiście dziwi) i nie wypełnia założeń taktycznych, o czym mówił sam Allegri. Nie! dla takiego piłkarza. Nie ma co liczyć, że nagle u nas błyśnie..

Podobno Muntari żegna się z Interem. Na litość Boską, błagam, nie chcę nawet słyszeć, że Marotta zainteresuje się tym leszczem

Obrazek
zippo01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 22:11

też uważam że Anelka nie nadaje się już do Juve(gdyby był kilka lat młodszy to owszem) ale Ci co go porównują z Amaurim i Jaquintą okazują mu brak szacunku. Chłopak gra w najlepszej lidze świata i strzela gole (no w tym roku może nie błyszczy ale poprzedni miał jeszcze dobry) odnosił sukcesy grał w Realu Madryt, PSG, Arsenalu... a co osiągnął taki Amauri albo Jaquinta?? Ich jedynym sukcesem jest(w sumie to była) gra w Juventusie który był bardzo słaby w tym okresie :wink:

Więc proszę nie ubliżajcie mu :D

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2011, 22:20

zippo01 pisze:okazują mu brak szacunku
Ciężko go szanować. Dość drewniany, konfliktowy i głupi. Jak tak sobie przypomnę, jak na ostatnim mundialu, jako najbardziej wysunięty napastnik, pałętał się gdzieś przy linii środkowej, a potem jeszcze walnął focha na Domennecha, to wciąż mi się chce śmiać.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Zablokowany