Mecze Juve w TV

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 13:38

shaggy1987 pisze:Oo dobra wiadomość, akurat do końca sezonu Serie A wraca :-D
Wiadomo na którym kanale Cyfry + będzie N Sport?! Bo szukam i nic...
Na nowej liście kanałów(jak nie masz to sobie ją odśwież) jest na kanale 40. Muszę przyznać, że dobrze się złożyło, bo akurat przed meczem z Interem i Bayernem(oba mecze w Nsport)

A tak poza tym, to radze się nie przywiązywać do tych 3 miesięcy, bo do końca kwietnia trzeba się będzie zdecydować albo na migrację albo na rozwiązanie umowy.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 13:44

filippo pisze:A tak poza tym, to radze się nie przywiązywać do tych 3 miesięcy, bo do końca kwietnia trzeba się będzie zdecydować albo na migrację albo na rozwiązanie umowy.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
J0hny

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 14:09

To nc+ wprowadza ludzi w błąd. Wysyłają już pisma do abonentów n z opcjami migracji na ich pakiety (oczywiście cenowo wysokie) lub możliwością wypowiedzenia umowy.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 15:10

mateo369 pisze:
filippo pisze:A tak poza tym, to radze się nie przywiązywać do tych 3 miesięcy, bo do końca kwietnia trzeba się będzie zdecydować albo na migrację albo na rozwiązanie umowy.
filippo nie wprowadza w błąd tylko przedstawia aktualną sytuacje. W nC+ panuje totalny bajzel czy burdel.
Nie musiałem prosić o włącznie nSportu sami to zrobili 8)

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 15:15

mateo369 pisze:

http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... pasa.html#

news z wczoraj

EDYTA: kolejny http://di.com.pl/news/47841,0,Automatyc ... _sile.html <-- Czyli abonentom, którzy mają niskie pakiety ( koło 50 dych, w tym C+), zostanie pewnie zaproponowany pakiet Silver lub Gold, w który jest droższy, a w którym nie mają najważniejszego - C+ Sport
Ostatnio zmieniony 28 marca 2013, 18:33 przez filippo, łącznie zmieniany 1 raz.

Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 17:01

Wiadomo już czy na Nsport będzie Serie A czy będzie jakoś dzielona? Można gdzieś o tym przeczytać? Bo konsultanta nie zapytam bo mi zacznie jakieś kity wciskać.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 17:32

Hoffman pisze:Wiadomo już czy na Nsport będzie Serie A czy będzie jakoś dzielona? Można gdzieś o tym przeczytać? Bo konsultanta nie zapytam bo mi zacznie jakieś kity wciskać.
będzie dzielona

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 18:32

A nie wystarczy pakiet UNIVERSE+ za 59 zł miesięcznie z kanałem nsport, gdzie - telefonicznie dowiedziałem się, że - będzie tam liga włoska i LM :?: Z tego co wiem to tak było nawet do tej pory w platformie n. Ja osobiście przeboleję brak możliwości obejrzenia ligi angielskiej [polskiej nie oglądam prawie w ogóle] w Canal+Sport, którego posiadanie jest wyłączne od kwoty 119 zł miesięcznie na rzecz "ligi juventusowej" i rozgrywek UEFA.
Jestem z CYFRY+. Wytłumaczy mi ktoś jak w n-ce dokładnie wygląda(ła) ta sprawa z kilkoma meczami Ligi Mistrzów na raz, jednocześcnie? Czy jeśli w środę TVP1 puszcza Barcę-PSG to nsport też, ale również tworzy na dany moment dodatkowy kanał - coś jak nsport2 i możliwe jest obejrzenie drugiego meczu w tym samym czasie, jakim byłoby spotkanie Juve -Bayern. We wtorek to samo?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 18:39

Mateuszello pisze:A nie wystarczy pakiet UNIVERSE+ za 59 zł miesięcznie z nsport, gdzie - telefonicznie dowiedziałem się, że - będzie tam liga włoska i LM :?: Z tego co wiem to tak było nawet do tej pory w platformie n. Ja osobiście przeboleję brak możliwości obejrzenia ligi angielskiej [polskiej nie oglądam prawie w ogóle] w Canal+Sport, którego posiadanie jest wyłączne od kwoty 119 zł miesięcznie na rzecz "ligi juventusowej" i rozgrywek UEFA.
Jestem z CYFRY+. Wytłumaczy mi ktoś jak w n-ce dokładnie wygląda(ła) ta sprawa z kilkoma meczami Ligi Mistrzów na raz, jednocześcnie? Czy jeśli w środę TVP1 puszcza Barcę-PSG to nsport również, ale również tworzy na dany moment dodatkowy kanał - coś jak nsport2 i możliwe jest obejrzenie drugiego meczu w tym samym czasie, jakim byłoby spotkanie Juve -Bayern. We wtorek to samo?
Problem polega na tym, że w NC+ zrobili taki bałagan ze sportem, że mózg staje w poprzek. Mecze w ramach jednych rozgrywek porozdzielali na wiele kanałów, a konkretnie odnosząc się do ligi włoskiej - mecze będą na nSport i C+Sport, czyli oczywiście będziesz miał ligę włoską kupując Universe, ale prawdopodobnie 1 mecz w kolejce i żadnej gwarancji, że będzie do Juventus. Jeśli chodzi o ligę mistrzów, to tutaj po staremu, z tym, że CL będzie też na C+ Sport, na którym podejrzewam, będzie leciał najbardziej komercyjny mecz w danym dniu. Co do uruchamiania dodatkowych kanałów podczas CL nic nie wiem, doszły do mnie sprzeczne informacje w tej sprawie, ale wydaje mi się, że dysponując tak wieloma kanałami, może nie będzie problemu z upchaniem tego

Ludzie, radzę zapoznać się z drugim linkiem w moim poprzednim poście, żeby nie obudzić się z ręką w nocniku (o wiele droższym abonamentem i słabszą ofertą programową).

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 20:00

filippo pisze:Nie wprowadzaj ludzi w błąd

Zwracam honor.

To co oni wyprawiają to są normalnie jaja. Jak oni mogą komuś automatycznie przedłużyć umowę i co najzabawniejsze aż na 18 m-cy, podczas gdy dany abonent miał wcześniej ze starym operatorem tylko na 12. Sami nie przestrzegają wcześniej podpisanej umowy z klientem (!) i jeszcze chcą mu coś automatycznie narzucić? Czy to jest w ogóle zgodne z prawem? Bo jak dla mnie to to śmierdzi zbiorowym pozwem w sądzie.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 20:03

Dlaczego nie olać telewizji, zainwestować w lepsze łącze internetowe i oglądać Juve razem z przyjaciółmi z Rosji w jakości HD? Nie wiem...

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 20:13

szczypek pisze:Dlaczego nie olać telewizji, zainwestować w lepsze łącze internetowe i oglądać Juve razem z przyjaciółmi z Rosji w jakości HD? Nie wiem...
Bo nie każdy mieszka w bloku lub w takim obszarze, gdzie TP lub Netia dostarczy ci dobre łącze. U mnie w grę wchodzi tylko radiówka i to jest ten problem, a mieszkam w Krakowie, co prawda na obrzeżach...Paranoja

A jeszcze jedno. W NC+ jest konkretny bałagan i to co napisałem, może się zdezaktualizować, np. wyczytałem na satkurierze, że liga włoska może zostać w całości przeniesiona do c+ sport

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 20:25

mateo369 pisze:
filippo pisze:Nie wprowadzaj ludzi w błąd

Zwracam honor.

To co oni wyprawiają to są normalnie jaja. Jak oni mogą komuś automatycznie przedłużyć umowę i co najzabawniejsze aż na 18 m-cy, podczas gdy dany abonent miał wcześniej ze starym operatorem tylko na 12. Sami nie przestrzegają wcześniej podpisanej umowy z klientem (!) i jeszcze chcą mu coś automatycznie narzucić? Czy to jest w ogóle zgodne z prawem? Bo jak dla mnie to to śmierdzi zbiorowym pozwem w sądzie.
Umowy szukać nie chcę, a regulaminu na stronie platformy tym bardziej nie będę czytał ale się wypowiem. 8) Według mnie wygląda to następująco:
- nC+ chce jak najszybciej ujednolicić abonentów żeby łatwiej wszystkim zarządzać, bo same dekodery przyprawiają o zawrót głowy (dekodery SD/HD, multiroom oparty na kartach C+ Cameleon / karty N parowane z dekoderami, dekodery prywatne + wynajęte / zakupione) , a gdzie dopiero setki wariantów umów i pakietów
- po połączeniu obu platform wszyscy abonenci podlegają jednemu podmiotowi, który ma prawo do rozwiązania umowy po uprzednim poinformowaniu na piśmie z takim, a nie innym czasem wypowiedzenia
- szefowie nC+ podsyłając propozycje migracji traktują obowiązujące umowy jako kończące się, a jak wiadomo jeśli nie złożysz w odpowiednim czasie wypowiedzenia to umowa automatycznie zostaje przedłużona na możliwie najdłuższy okres w porównywalnej cenie / pakiecie (nigdy tańszy / mniejszy)

Szczerze wątpię, by to przeszło, bo ludzie najzwyczajniej odpłyną do CP / Al Jazeera / SKY / streamów. Gdyby cena dla migrujących za pakiet Platinum spadła do tych 79-89 zł (89-99zł z multiroom) to wtedy jestem w stanie uwierzyć w podjęcie takiego ryzyka ze strony nC+. Przy 99zł za Platinum bez multiroomu dla stałych klientów to strzał w kolano.

Obrazek
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 20:41

Nie wiem czy było, ale na stronie nc+ napisane jest, że mecz Juve z Bayernem będzie na nsport. Nie wierzę.

Szwarou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 20:43

Panowie ja wiem że macie tutaj ważniejsze problemy z nc+ ale ja w kwestii następnego meczu

Czy ktoś posiada Cyfrowy Polsat?
Otóż zazwyczaj oglądam w domu na N lub gdy nie puszcza N to w necie - ale akurat święta wypadają u Teściów gdzie jest tylko Cyfrowy Polsat. Może ktoś jest zorientowany w temacie czy jest szansa obejrzeć gdzieś na tej platformie lub na FTA które ich dekoder odbiera najbliższy mecz Juventusu? I nie będzie zakodowane oczywiście
Żal by mi było nie obejżeć spotkania z Merdasami :(

Lista kanałów które transmitują mecz znajduje się m.in w temacie meczowym: KLIK

Obrazek
ODPOWIEDZ