Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 16:10

francois pisze:Jeśli miałbym wybierać spośród włoskich trenerów to Zola albo Ancelotti, żaden Spalletti ani inny Mazzarri.

Ale marzenie to ciągle Deschamps...
Spaletti jest 10 razy lepszym trenerem niż Zola i 2 razy lepszym niż Ancelotti...

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 16:39

yanquez pisze:
francois pisze:Jeśli miałbym wybierać spośród włoskich trenerów to Zola albo Ancelotti, żaden Spalletti ani inny Mazzarri.

Spaletti jest 10 razy lepszym trenerem niż Zola i 2 razy lepszym niż Ancelotti...

Haha, Spaletti 2 razy lepszy niż Ancelotti :rotfl: Przypomnę Ci tylko, że Ancelotti zdobył 2 razy Ligę Mistrzów, raz wygrał Premier League i chyba ze 2 razy scudetto. Spaletti, o ile się nie mylę, może się jedynie pochwalić jednym scudetto i mistrzem Rosiji.

Nie ma to jak obiektywna ocena :ok:

Dodam jeszcze, że nie wiem kto trzeźwy rozważa Zolę, który od prawie 10 lat nie zajmuje się trenerką :whistle:

Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 16:40

Tak z ciekawosci - jaka zastosowales skale porownawcza? Zdobyte tytuly czy poziom umiejetnosci gry w warcaby? :P

Make friends for life or make hardcore enemies!
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 16:43

Mietson pisze:Spaletti, o ile się nie mylę, może się jedynie pochwalić jednym scudetto
Nie przypominam sobie czegoś takiego ;)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 16:43

Mietson pisze: Spaletti, o ile się nie mylę, może się jedynie pochwalić jednym scudetto
Nigdy nie zdobył scudetto.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Emik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 16:45

Mietson pisze:
Dodam jeszcze, że nie wiem kto trzeźwy rozważa Zolę, który od prawie 10 lat nie zajmuje się trenerką :whistle:
Zola od 10 lat nie zajmuje sie trenerka? To albo ja mam nagle 35 lat albo cos tu jest nie tak.

Zanim zaczniesz bredzic od rzeczy, wpierw sprawdz swoja wiedze dobrze?

Pozdrawiam

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 16:58

Emik pisze:
Mietson pisze:
Zola od 10 lat nie zajmuje sie trenerka? To albo ja mam nagle 35 lat albo cos tu jest nie tak.

Zanim zaczniesz bredzic od rzeczy, wpierw sprawdz swoja wiedze dobrze?

Pozdrawiam
O cholera, co za wtopa. Zola mi się z Viallim pomylił :D Sorry za błąd.
Ale jeśli chodzi o Zolę, to jednak on też się nie nadaje - ma za sobą średnio udaną robotę w West Hamie a taki trener Juventusu z dołka nie wyciągnie.
pan Zambrotta pisze:
Mietson pisze: Spaletti, o ile się nie mylę, może się jedynie pochwalić jednym scudetto
Nigdy nie zdobył scudetto.
No to tym bardziej Spaletti lepszy od Ancelottiego nie jest :)

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 17:33

Fenrir pisze:
Tak z ciekawosci - jaka zastosowales skale porownawcza? Zdobyte tytuly czy poziom umiejetnosci gry w warcaby? :P
Dowcipny się zrobiłeś od ostatniej parady... ;)

No może się zagalopowałem, ale wkurza mnie niedocenianie Spalettiego na JP. Gość ze słabiutką Romą kilka razy z rzędu zajmował drugie miejsce w SerieA, ale przede wszystkim potrafił poukładać Udinese i wprowadzić ich do LM.
Ancelotti mając w składzie same gwiazdy zajmował pozycje dalsze od Romy Spalettiego. Warto się zastanowić, czy zwycięstwa w LM to zasługa super taktyki Ancelottiego, czy może tego, jakich posiadał piłkarzy...

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 17:48

Tez nie do konca rozumiem, co wy chcecie od tego Spalletiego. Jego zespoly graja widowiskowo ofensywnie i co najwazniejsze skutecznie. Narazie trenowal przeciente zespy, ktore mialy kadre o wiele grosza niz nasza, mimo to zajmowal dobre miejsca dajace gre w eliminacjach do CL. Dostal narazie tylko 1 zespol ktory bylo stac na walke o mistrza - Zenit, i lige wygral. Jak dla mnie idealny kandydat, juz kilka zespolow zastal w takim stanie jakim my jestesmy i je odbudowywal.

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 17:54

Spaletti jest spoko, to dobry trener ale ja wciąż uważam, że naprawdę do odbudowy Juve się nie nadaje. Nam potrzeba szkoleniowca z naprawdę najwyższej półki, każdy inny prawdopodobnie skończy niewiele lepiej niż Cziro, Zac i Delneri. W tej drużynie nie działa nic, Leonardo czy Allegri sobie radzą, bo mają poukładane drużyny z odpowiednią mentalnością, w Juve drużynę trzeba budować od nowa (nie mówię tu o rewolucji personalnej, przynajmniej jeśli chodzi o piłkarzy).

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 18:14

yanquez pisze:
Fenrir pisze:
Dowcipny się zrobiłeś od ostatniej parady... ;)

No może się zagalopowałem, ale wkurza mnie niedocenianie Spalettiego na JP. Gość ze słabiutką Romą kilka razy z rzędu zajmował drugie miejsce w SerieA, ale przede wszystkim potrafił poukładać Udinese i wprowadzić ich do LM.
Ancelotti mając w składzie same gwiazdy zajmował pozycje dalsze od Romy Spalettiego. Warto się zastanowić, czy zwycięstwa w LM to zasługa super taktyki Ancelottiego, czy może tego, jakich posiadał piłkarzy...
A nie wkurzało Cię niedocenianie Delneriego, który ze słabiutką Sampdorią zajął czwarte miejsce?

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 18:42

Nie ma co jest porównywać Spalettiego do DN. Ten pierwszy walczył o mistrzostwo kraju i zajmował wyższe miejsca w lidze od silniejszego kadrowo Milanu, Roma za jego kadencji nie robiła żadnych wielkich transferów. Czwartą lokatę z Udinese zajął mając 46 lat, DN to samo osiągnął już koło 60-tki z Sampdorią. Spaletti zdobył chociaż mistrzostwo tym Zenitem, natomiast Alojz nie może pochwalić się absolutnie niczym w swojej długoletniej "karierze".

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 18:57

YaSq pisze:Tez nie do konca rozumiem, co wy chcecie od tego Spalletiego. Jego zespoly graja widowiskowo ofensywnie i co najwazniejsze skutecznie. Narazie trenowal przeciente zespy, ktore mialy kadre o wiele grosza niz nasza, mimo to zajmowal dobre miejsca dajace gre w eliminacjach do CL. Dostal narazie tylko 1 zespol ktory bylo stac na walke o mistrza - Zenit, i lige wygral. Jak dla mnie idealny kandydat, juz kilka zespolow zastal w takim stanie jakim my jestesmy i je odbudowywal.
Z Roma radzil sobie podobnie jak Ranieri, który wylecial z Juve (moze oprócz tego pucharu), no ale kto wie.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 19:03

Nie wiem czemu po niektorzy stawiaja DN na rowni ze Spalettim. Okej pod koniec z Roma moze i cos nie wyszlo, ale jednak przez dluugi czas pod jego okiem majac tak naprawde slabe zaplecze kadrowe walczyli o majstra z Interem :| i to kilka sezonow utrzymywaly sie te wysokie lokaty. Jego jeszcze bylbym wstanie tolerowac, ale glebokie nie dla innych wloskich trenerow...

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 marca 2011, 19:43

Pisałem już kilka razy o tym, że Spaletti nie jest moim idealnym kandydatem, ale biorąc pod uwagę zapędy Alojza, który chce zostać w Juve, to powitałbym go z nieukrywaną radością.

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
Zablokowany