Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2011, 01:09

Na oficjalnej stronie Juventusu pojawił się wirtualny spacer po stadionie.

link: http://www.ilnuovostadiodellajuventus.c ... Stadio.htm

BTW. Nie wiem czy było już poruszane, ale z wirtualnego spaceru wynika, ze ławki rezerwowe będą na wzór tych z Anglii.

Charlie

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2011, 21:56

Tak. Z tego co mi wiadomo m.in. dzięki temu jest możliwość umieszczenia murawy tak blisko trybun.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 stycznia 2011, 17:18

Zdjęcia i filmiki z ostatnich dni:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

TorinoMagazine: http://www.torinomagazine.it/numeri/riv ... colo_2.pdf

Krzesełka, które będą zainstalowane na stadionie (info o nich było już dawno ale teraz pojawiły się na stronie producenta): http://www.mondoworldwide.com/Flooring_ ... at9_it.cfm

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2011, 11:13

Postępy w pracach na filmiku:

http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... ovo+stadio

W powyższym artykule kilka ciekawych informacji. Nowy stadion będzie przez cały tydzień otwarty dla kibiców. Raz w tygodniu na stadionie (nie wiem czy na głównej płycie czy na jakiejś treningowej obok) przeprowadzony będzie trening pierwszego zespołu. Będzie więc okazja do obejrzenia piłkarzy z bliska, wyrwania autografu czy zdjęcia. Pomoże to też na pewno ze strony finansowej bo kibice którzy wpadną zobaczyć trening przy okazji wstąpią z pewnością do centrum handlowego i strefy rozrywki.

Na stadionie powstanie także muzeum Juventusu, którego inauguracja planowana jest na rok 2012. Muzeum pomieści wszystkie 53 trofea klubowe, wiele historycznych zdjęć, miejsca poświęcone legendom klubu oraz obszary interaktywne z filmikami itp. Wraz z otwarciem muzeum ruszy także prawdziwa gratka dla fanów czyli tour po nowym Delle Alpi. Będzie to zwiedzanie z przewodnikiem, wejście na murawę, do szatni Bianconerich oraz oczywiście do muzeum. Będzie to z pewnością jedna z obowiązkowych atrakcji turystycznych Turynu.

Zdjęcia:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2011, 11:51

Wszystko pięknie rośnie w oczach, tylko szkoda że nie kadra ;/

Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2011, 12:02

lenor pisze:Wszystko pięknie rośnie w oczach, tylko szkoda że nie kadra ;/
Kadra też w budowie ;)

Jak się skończy budowa stadionu to zakończy się również budowa kadry i będzie miodzio i to i to ^^

Żeby nie było offtopu to stadion wygląda co raz lepiej, brawo! :)

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2011, 13:39

deszczowy pisze:
Siewier pisze:
stahoo pisze:Konkretne pieniądze może i będą, ale dla SportFive, które SPRZEDA nazwę, a więc na niej ZAROBI.
Niezależnie od tego komu i za ile sprzedadzą prawa do nazwy stadionu, to my z tego mamy 75milinów euro rozłożone w ratach na 12 lat, co daje po 6,25mln na rok - konkretna i co najważniejsza pewna kasa, która wzmacnia płynność finansową klubu.
Niby tak, ale nie chciałbyś chyba czegoś w stylu "Durex Arena", albo "Bernard Madoff Stadium"? ;)
Moze coś w stylu "Del Piero Arena" ? :think:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2011, 19:53

Obrazek
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2011, 21:29

Z powyższych zdjęć wnioskuję, że zadaszają trybuny, tak?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2011, 21:52

Dobry Mudżyn pisze:
deszczowy pisze:
Siewier pisze: Niezależnie od tego komu i za ile sprzedadzą prawa do nazwy stadionu, to my z tego mamy 75milinów euro rozłożone w ratach na 12 lat, co daje po 6,25mln na rok - konkretna i co najważniejsza pewna kasa, która wzmacnia płynność finansową klubu.
Niby tak, ale nie chciałbyś chyba czegoś w stylu "Durex Arena", albo "Bernard Madoff Stadium"? ;)
To żart czy tak rozkminiasz na poważnie?

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2011, 23:26

stahoo pisze:
Dobry Mudżyn pisze:
deszczowy pisze:
To żart czy tak rozkminiasz na poważnie?
Żart, ale przyznaj, że byłoby to coś fajnego i miłego przy okazji... :wink:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2011, 09:04

Czy ja wiem :P Przyznam, że się trochę przeraziłem. Dlaczego?
Del Piero jest na pewno legendą, wielkim piłkarzem, ale... żyjącym. Ba! Grającym nadal w Juventusie. Moim zdaniem byłaby to ogromna przesada przyznawać mu w tym momencie takie wyróżnienie. Nie chciał bym tego. Przynajmniej nie do momentu jak zakończy karierę, a i później byłoby to moim zdaniem niestosowne. Juventus powinien kojarzyć się z drużyną, a nie jednostkami.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2011, 10:18

stahoo pisze:Czy ja wiem :P Przyznam, że się trochę przeraziłem. Dlaczego?
Del Piero jest na pewno legendą, wielkim piłkarzem, ale... żyjącym. Ba! Grającym nadal w Juventusie. Moim zdaniem byłaby to ogromna przesada przyznawać mu w tym momencie takie wyróżnienie. Nie chciał bym tego. Przynajmniej nie do momentu jak zakończy karierę, a i później byłoby to moim zdaniem niestosowne. Juventus powinien kojarzyć się z drużyną, a nie jednostkami.
nie no taka nazwa w ogóle nie wchodzi w rachubę ale nadanie imienia za kilka/kilkanaście lat już prędzej, np. Stadio Delle Alpi im. Alessandro Del Piero :wink: Choć wydaje mi się, że bardziej na to zasłużył Agnelli.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2011, 12:02

Wg. mnie stadion może nazywać się jak chce*. Siemens Arena, FIAT Arena, Balocco Arena( :prochno: ). Dla mnie i tak będzie to Stadio delle Alpi!

*Wiadomo jakiś durexów, pampersów czy o.b. bym nie strawił

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 stycznia 2011, 14:27

Mateuszello pisze:Z powyższych zdjęć wnioskuję, że zadaszają trybuny, tak?
Może nie wyczułem ironii, ale mam nadzieję, że na prawdę nie myślałeś, że będziemy grać na stadionie bez zadaszenia ? :-D
Ładnie nasze nowe dziecko urosło, jeszcze trochę i będziemy mogli zachwycać się ( chociaż :roll: ) stadionem :wink:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
ODPOWIEDZ