Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 19:55

Lichy zasługuje chyba mimo wszystko na większy szacunek. Przez te pięć lat był mimo wszystko kluczowym elementem zespołu, a w tym sezonie miał swoje problemy. Ja osobiście nie widzę problemu w tym, żeby Szwajcar był przez następne 2-3 lata tym, kim na lewej stronie jest Evra. Problem tylko w tym, że trzeba też zaopatrzyć się w Alexa Sandro prawej strony.

Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 20:00

Robaku pisze:Podobno Matheus Pereira ( Brazol) jest w trasie do Włoch i ma podpisać kontrakt. Chłopaka nie znam, nie wiem co za pozycja, jaki wiek, podobno wielki prospekt.

tutaj jakas zajawka
I opniia gościa który siedzi w Lidze Brazylijskiej i w ogole piłce południowoamerykanskiej:
http://www.radiobrazylia.pl/top-5-najwi ... razylii-2/

Lichy powiedział, że nie chce w ogóle opuszczać Juventusu, to spoko, wiec niech kończy karierę, bo ostatnio wiecej gada niż gra.
Matheus wielki talent zobaczymy czy to prawda

Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2016, 21:18

Robaku pisze:Podobno Matheus Pereira ( Brazol) jest w trasie do Włoch i ma podpisać kontrakt. Chłopaka nie znam, nie wiem co za pozycja, jaki wiek, podobno wielki prospekt.

tutaj jakas zajawka
I opniia gościa który siedzi w Lidze Brazylijskiej i w ogole piłce południowoamerykanskiej:
http://www.radiobrazylia.pl/top-5-najwi ... razylii-2/
Czyżby kolejny Appelt ? :smile: Nie za bardzo widzę te super-hiper talenty z Ameryki Południowej w Juventusie, ale może z tym będzie inaczej( chociażby zwrócą się koszta transferu :ahsisi: )

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 00:06

Zapodam wam lepsza plote.
L Equipe podaje ze dopytywalismy o Griezzmana;)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 00:30

Chodzi ci o Griezmanna? :D Mission Impossible. Co prawda Atletico poważnie interesuje się Lacazettem (:sad:), być może w kontekście zastępstwa dla rodaka, ale nie wierzę żebyśmy wygrali z konkurencją o podpis białego Francuza.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 00:33

jackop pisze:Chodzi ci o Griezmanna? :D Mission Impossible. Co prawda Atletico poważnie interesuje się Lacazettem, być może w kontekście zastępstwa rodaka, ale nie wierzę żebyśmy wygrali z konkurencją o podpis białego Francuza.
Griezmann w Juve to spełnienie wszystkich moich mokrych snów. Według mnie ten piłkarz idealnie pasuje do Juve. Trzeba go było brać jak grał w Sociedad(?) za te 30 mln, a teraz z tego co się orientuje to jego klauzula to 65 mln. Według mnie warto bo byłby to zawodnik na lata,a jak odejdzie Morata i Zaza to kasa będzie.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 00:34

Pedulla podal ze Vrslajko wybral Juve.
Czekamy;)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 00:49

Nie widziałęm tej informacji o Vrsalijko, ale podobno ostatnio włączył sie o niego w walce Atletico, wiec plus dla nas.
Praet podobno blisko Fiorki, Ibra Milanu, podobnie jak Montella. A w drogę z Gomesem chce wejsc nam United, do tego raczej nie pozyskamy Mustafiego, bo parol zagiela na niego BVB po odejsciu Hummelsa, ale za to uwolniło nam to miejsce pod Benatie, wiec Marokańczyk będzie miał do wyboru miedzy Roma a Juve. (Czy ew. Benatia i ten Matheus zablokuja nam miejsca non UE?)

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 02:23

Robaku pisze:(Czy ew. Benatia i ten Matheus zablokuja nam miejsca non UE?)
O tym mlodym Brazylijczyku byla mowa juz kilka ladnych tygodni temu. Dla mnie, to jakis kompletny nołnejm - zadnych statow, nic. A na poziomie juniorskim, to on se moze i kopac jak sam Pele. Nie bedziemy grac 4-3-1-2, a nawet jak bedziemy, to na pewno nie Matheusem Pereira na trequ. Benatia ma francuski pass, wiec nie blokuje. Swoja droga, jego wypozycznie byloby bardzo dobrym ruchem.

Neto out, Mandanda in?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 09:21

Jak czytam wypociny dziennikarzy o tym, że Juve chce pozyskać szrot z Milanu, to mnie cholera bierze ,a jeszcze bardziej boli prawdopodobna utrata Moraty i, granicząca z pewnością, Cuadrado. By było jeszcze zabawniej Pereyra pogubił się po kontuzji, a Marchisio wyleciał na kilka miesięcy :afraid2: , a chcąc wciąż grać 3-5-2 Stara Dama musi pozyskać świetnego przecinaka i odpowiednika Sandro na prawą. W mojej ocenie finansowo Juventus jest wstanie zapewnić sobie Banege , w przypadku sprzedaży Moraty - Lacazette.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Klorel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 09:43

Banega najprawdopodobniej pójdzie do Interu, bo tam będzie miał możliwość gry w pierwszym składzie - u Nas nie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 10:19

Co do Vrsaljko to ostatnie plotki z Tutto są takie, że dajemy sobie z nim spokoj z jednego i prostego powodu: Allegri chce za wszelką cenę De Sciglio.

To samo zrodlo tez podaje, ze jestesmy w stanie zaplacic klauzule Pjanicia.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piotrekmmz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 10:54

jakku1 pisze:Co do Vrsaljko to ostatnie plotki z Tutto są takie, że dajemy sobie z nim spokoj z jednego i prostego powodu: Allegri chce za wszelką cenę De Sciglio.
Duet Lichtsteiner - De Sciglio na prawej obronie/wahadle w następnym sezonie? Europo strzeż się, nadchodzimy :lol:

Ciągle mam nadzieję, że Marotta "oleje" środek obrony(tzn sprowadzi jakiegoś kmiota na 5 obrońce w kolejności do wejścia) i wyciągnie jakiegoś asa z rękawa na PO.

A co do zastępcy/następcy Marchisio, to o wiele bardziej wolałbym Dahouda, który zapowiada się na świetnego pomocnika, niż Gomesa za taki hajs.
Oby tylko nie przyszedł jakiś Montolivo/Banega, już lepiej wtedy dać kolejną szansę Hernanesowi.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2016, 11:18 przez Piotrekmmz, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 11:17

Jeżeli faktycznie stracimy Cuadrado, to Marotta na prawe wahadło powinien postarać się o kogoś elastycznego, o profilu Kolumbijczyka, który jakieś inklinacje do gry 1 na 1 ma. W Serie A z takich zawodników widzę tylko Peresa z Torino, ale myślę, że lepiej by było wychylić łeb poza Włochy.

Chelsea ponoć zagięła parol na Asamoaha. Ostatnio widziałem jakiegoś newsa i ofertę 18 mln + 5 baniek bonusów, ale olałem. Dzisiaj LGDS donosi, że Rusek miałby nam rzucić 20-25 baniek za Kwadwo. Kupiliśmy go za 18 baniek, przez pierwsze dwa sezony jego cena wzrosła, ale od wiadomych problemów z kolanem Asa to cień piłkarza. Cenię go i bardzo lubię, ale jeżeli faktycznie dostalibyśmy 25 baniek to na miejscu Marotty, zapakowałbym go do pudła, ładnie oprawił w kokardkę i wysłał do Londynu jeszcze dziś priorytetem. :prochno:

kd

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2016, 11:22

kurczę, wierzę w tego De Sciglio bardziej niż w Chorwata. Co do wymarzonych manewrów w mercato to:

-Dahoud;
-De Sciglio (chłopak potrafi grać, robił to właśnie za czasów Maxa w Milanie);
-przy odejściu Moraty-> Lacazette, który ma słabszy sezon, ale ciągle dobry;
-wypożyczony Benatia [szkoda że tak dużo zarabia, za dużo przy zdrowym BBC+R bo będzie 4 w kolejce do wejścia]

Nie znam zasobów naszego funduszu transferowego, sądząc po wypowiedziach najważniejszych osób, którzy zapewniają że mamy wyjątkowo silną kadrę, nie spodziewam się kolejnej przebudowy ani wielkich transferów mimo że moje pobożne życzenia to koszt w granicach aż 80-100 mln (to tylko suma odstępnego, do tego trzeba dodać prowizje, koszty kontraktowe itd), co i tak jest przesadą przy szaleństwie w poprzednim okienku.

Zablokowany