Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
Jackop miło mi by było gdybyś odnosił się do wypowiedzi całościowo a nie fragmentarycznie. Bo teraz nie wiem, czy przyznajesz mi racje w kwestii tego, że te nazwiska które wymieniłem to minimum będzie - bardzo duże wzmocnienie ławki, czy jednak uznajesz, że nawet tego nie dadzą.
Ja sobie wyraziłem zdanie, że być moze gdybysmy mieli łąwkę na poziomie dużo wyższym niż obecnie ten Bayern bysmy przeszli.
Cały sezon jaralismy się, że taka ławka to skarb, że sama ławka to walczyłaby o puchary, a tutaj się okazuje, że jak gra ławka w 70 % to jest dwa razy w czapke. Raz w meczu, który powinnismy kontrolowac i maksymalnie skończyć 0:0, a w drugim z najgorszą drużyną ligii, a może i nawet najgorszą druzyną top 4 lig europejskich.
Ja sobie wyraziłem zdanie, że być moze gdybysmy mieli łąwkę na poziomie dużo wyższym niż obecnie ten Bayern bysmy przeszli.
Cały sezon jaralismy się, że taka ławka to skarb, że sama ławka to walczyłaby o puchary, a tutaj się okazuje, że jak gra ławka w 70 % to jest dwa razy w czapke. Raz w meczu, który powinnismy kontrolowac i maksymalnie skończyć 0:0, a w drugim z najgorszą drużyną ligii, a może i nawet najgorszą druzyną top 4 lig europejskich.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kiedy Marotta mowi, ze ktos nas nie interesuje (jak w przypadku Pjanicia, bo takich slow takze Beppe uzyl) to wiedz, ze cos sie dzieje.Robaku pisze:ALe się nam Beppe rozgadał. Alvaro zostanie z nami na 50 % czyli tzw. cholera wie. Isco nie przyjdzie, ale jeśli Morata odejdzie wtedy rozważa kwestię Cavaniego ( tzn. według mnie można wnioskować, że jakieś rozmowy były) a o Pjaniciu z Romą nie rozmawiał.

Przeciez nie od dzis wiemy, ze jesli dlubiemy po cichu przy jakims transferze, to Marotta lubi sobie poklamac.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Jeżeli cały ten zestaw to byliby rezerwowi, a oprócz nich, Beppe sprowadził by TOPów do pomocy i ataku - wtedy się z Tobą zgadzamRobaku pisze:Saponara, Vasquez, Candreva, Berardi czy inny Icardi

Romagnoli, Florenzi (<-Cuadrado), Allan (<-Padoin), Ninja (<-Sturaro), Pjanić (<-Asamoah), Hamsik (<-Hernanes), Anderson (<-Pereyra), Berardi (<-Zaza), Higuain (<-Morata)Robaku pisze:Może bądźmy starym Juve i przeorajmy tę Serie A na wskroś
Dla porównania piłkarze spoza Serie A:
Benatia, Fabinho (<-Cuadrado), Halilović (<-Padoin), Kante (<-Sturaro), Xhaka (<-Asamoah), Rabiot (<-Hernanes), Pastore (<-Pereyra), Fekir (<-Zaza), Lacazette (<-Morata)
Pytanie-zagadka. Który zestaw wyniósłby nas drożej?

Ostatnio zmieniony 10 maja 2016, 01:41 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Robaku
- Juventino
Widziałem tego Halilovicia i chłopak mnie nie przekonuje za rok -trzy to będzie ok, ,ale teraz bez przesady. Nie bądźmy FMowacami tutaj.
Co tu Robi Romagnoli - przeciez obecnie jest dużo wiecej lepszych obrońców w Serie A, a też podajesz zawodnika, który za kilka lat, może, może. A póki co to jedzie na renomie hiper super obrońcy.
Florenzi - ok mnie bardziej przekonuje Berdaneschi.
Pastore ciągle kontuzjowany- chcesz mnie kolejną szklankę. Kompana dla Khediry.
Nie rozmawiajmy na tym poziomie absurdu.
Co tu Robi Romagnoli - przeciez obecnie jest dużo wiecej lepszych obrońców w Serie A, a też podajesz zawodnika, który za kilka lat, może, może. A póki co to jedzie na renomie hiper super obrońcy.
Florenzi - ok mnie bardziej przekonuje Berdaneschi.
Pastore ciągle kontuzjowany- chcesz mnie kolejną szklankę. Kompana dla Khediry.
Nie rozmawiajmy na tym poziomie absurdu.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
1. Nie chciało mi się myśleć nad kimś innym, a przyszłość trzeba zabezpieczyć młodymi
2. Romagnoli czeka, aż Barzagli skończy karierę; jw.
3. Ok
4. Wcale nie tak ciągle, ale dobra, wrzuć sobie zamiast niego Isco
Taki tam przykład, dlaczego nie ograbiamy ligi włoskiej z najlepszych zawodników... bo drogo.

2. Romagnoli czeka, aż Barzagli skończy karierę; jw.
3. Ok
4. Wcale nie tak ciągle, ale dobra, wrzuć sobie zamiast niego Isco
Nie ja zacząłemRobaku pisze:Nie rozmawiajmy na tym poziomie absurdu.

Oj tam, oj tam - skrót myślowy. Powiedzmy, że chodziło mi o karty FUTArbuzini pisze:"Badziewiem"? Bądź co bądź to są ludzie, a nie towar ze sklepu wszystko za 5 zł.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- panlider
- Juventino
Oglądałem większość meczów Palermo z czubem tabeli, w tym i z nami, w każdym z tych spotkań zagrał przeciętnie lub wręcz słabo. W zeszły weekend z Violą też się kopał po czole.Il Fenomeno pisze:Mocno przygasł, a to ciekawe... . Widzę, że teza tworzona na zasadzie "nie widziałem, ale tak mi się wydaje".panlider pisze:Co do Vazqueza, to mam ambiwalentne odczucia. Mocno przygasł po odejściu Dybali z Palermo
Franco drugi b. dobry sezon.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Vincitore
- Juventino
Corriere dello Sport informuje, że w temacie Gomesa, mamy jakieś tam wstępne porozumienie z jego agentem Mendesem, który w obecnej chwili nie jest dla nas problemem. Dystans jaki nas dzieli od zgody Valencii to 20 milionów, jesteśmy w stanie zaoferować 30, Valencia chce minimum 50. Czyli finał tej historii można sobie już samemu dopisać, skończy się jak w wielu przypadkach, gdzie Marotta nie dał się wydusić.
Jest coś jeszcze o Lacazette, ale ostatnio prezydent Lyonu powiedział, że jedyna oferta jaka napłynęła, była od Atletico.
Jest coś jeszcze o Lacazette, ale ostatnio prezydent Lyonu powiedział, że jedyna oferta jaka napłynęła, była od Atletico.
- pavel88
- Juventino
no i bardzo dobrze. Miesiąc temu 3/4 tego forum (przyznaje się bez bicia, ja też) nie wiedziało co to za zawodnik ten Gomes, a dziś niektórzy uważają go za światową czołówkę (nie znoszę sformułowania TOP) na swojej pozycji.
Gundo ponoć może nie grać nawet do 11 miesięcy, długoterminowo można myśleć o podpisaniu z nim w styczniu, to kawał zawodnika i przy odpowiednich klauzulach da się zabezpieczyć przed płaceniem mu na wypadek poważnych kontuzji, a sam transfer do wykonania bezgotówkowo
Gundo ponoć może nie grać nawet do 11 miesięcy, długoterminowo można myśleć o podpisaniu z nim w styczniu, to kawał zawodnika i przy odpowiednich klauzulach da się zabezpieczyć przed płaceniem mu na wypadek poważnych kontuzji, a sam transfer do wykonania bezgotówkowo
- Virgil
- Juventino
Czy ja wiem, dla mnie to wygląda jak typowe przeciąganie liny i chęć wytargowania przez Valencię kilku baniek, to nie Draxler, Aguero, Sanchez gdzie wiadomo że ktoś może wpąść i rzucić ofertą wyższą. Gomes to raczej pomysł Marotty a oni się nie mylą.Vincitore pisze:Corriere dello Sport informuje, że w temacie Gomesa, mamy jakieś tam wstępne porozumienie z jego agentem Mendesem, który w obecnej chwili nie jest dla nas problemem. Dystans jaki nas dzieli od zgody Valencii to 20 milionów, jesteśmy w stanie zaoferować 30, Valencia chce minimum 50. Czyli finał tej historii można sobie już samemu dopisać, skończy się jak w wielu przypadkach, gdzie Marotta nie dał się wydusić.
Zresztą wątpię żey Gomes był jedynym transferem do pomocy, może i jest zainteresowanie Pjaniciem.
Ale ja nadal obstawiam że skończymy z Vrsaljko, De Sciglio, Berardim i Saponarą + właśnie Gomes/Matic czy ktoś taki.
Jak będzie okazja ściągnąć jakiegoś Pjanica czy Isco to może Marottta to zrobi. Ale na tą chwilę to ani jeden ani drugi żadnym TOPEM nie jest a dopiero mogą wskoczyć na ten level.
- pablo1503
- Juventino
Dziwna ta sytuacja z Gomesem. Jestem przekonany, że w tym okienku rzucimy 40-50 baniek na jakiegoś zawodnika, ale za cholerę nie chce mi się wierzyć, że poświęcimy te pieniądze na Portugalczyka. Nie, gdy w tym momencie na rynku jest, w teorii, wiele nazwisk, które za podobną sumę można byłoby wyciągnąć. Isco, Gotze, Pastore, Mkhitarian czy po słabym sezonie, ale dalej mający szczególne miejsce w mojej hierarchii, Mata. To są tylko te, które na szybko przyszły mi do głowy.
O Gomesie za dużo nie mogę powiedzieć, gdyż widziałem go w akcji może 3,4 razy. No i muszę przyznać, że akurat w tych meczach, w których miałem przyjemność go oglądać, wypadał bardzo dobrze. Wydaje mi się, że jesteśmy w takiej sytuacji, że nie możemy sobie pozwolić na kupowanie zawodników, którzy w przyszłości mają szansę stać się TOPowymi piłkarzami. Albo inaczej. Jak najbardziej możemy sobie na to pozwolić, ale nie w sytuacji, gdy owy piłkarz byłby wówczas najdroższym transferem okienka.
Jeszcze chciałbym się odnieść do dwóch nazwisk, które przewijały się wczoraj. Pjanić i Montolivo. Do tego pierwszego mam bardzo ambiwalentny stosunek. Umiejętności? klasa światowa. Charakter? Vucinić. Więcej chyba nie można o nim powiedzieć. Kto widział w akcji, ten wie. Chociaż, może w momencie przyjścia do Nas zmieniłby swoje nastawienie. W Romie może po prostu nie mieć tej motywacji. Nie oszukujmy się, oni nigdy nie walczą o najwyższe cele. Gdy u Nas 1/4 LM powinna być celem minimum, to w Rzymie otwierają szampana, jak wyjdą z grupy. Może mentalność zespołu mu nie służy, nie wiem.
No i na deser pan kapitan - Ricardo 'nowy Pirlo' Montolivo. Jest to zdecydowanie najgorszy, z tych bardziej lub mniej renomowanych, pomocnik w lidze. Po prostu porażka. Oglądam Milan w miarę regularnie i często nie mogę się nadziwić, jak taki piłkarz może być kapitanem tak wielkiego klubu. Toż to sabotaż. Jego bezjajeczność jest na tym samym poziomie, co bezjajeczność Asamoah. A przecież Kwadwo od dwóch lat nie grał w piłkę - a to o czymś świadczy. Transfer kapitana miałby mniej sensu, niż ściągnięcie Hernanesa. #TrueStory.
O Gomesie za dużo nie mogę powiedzieć, gdyż widziałem go w akcji może 3,4 razy. No i muszę przyznać, że akurat w tych meczach, w których miałem przyjemność go oglądać, wypadał bardzo dobrze. Wydaje mi się, że jesteśmy w takiej sytuacji, że nie możemy sobie pozwolić na kupowanie zawodników, którzy w przyszłości mają szansę stać się TOPowymi piłkarzami. Albo inaczej. Jak najbardziej możemy sobie na to pozwolić, ale nie w sytuacji, gdy owy piłkarz byłby wówczas najdroższym transferem okienka.
Jeszcze chciałbym się odnieść do dwóch nazwisk, które przewijały się wczoraj. Pjanić i Montolivo. Do tego pierwszego mam bardzo ambiwalentny stosunek. Umiejętności? klasa światowa. Charakter? Vucinić. Więcej chyba nie można o nim powiedzieć. Kto widział w akcji, ten wie. Chociaż, może w momencie przyjścia do Nas zmieniłby swoje nastawienie. W Romie może po prostu nie mieć tej motywacji. Nie oszukujmy się, oni nigdy nie walczą o najwyższe cele. Gdy u Nas 1/4 LM powinna być celem minimum, to w Rzymie otwierają szampana, jak wyjdą z grupy. Może mentalność zespołu mu nie służy, nie wiem.
No i na deser pan kapitan - Ricardo 'nowy Pirlo' Montolivo. Jest to zdecydowanie najgorszy, z tych bardziej lub mniej renomowanych, pomocnik w lidze. Po prostu porażka. Oglądam Milan w miarę regularnie i często nie mogę się nadziwić, jak taki piłkarz może być kapitanem tak wielkiego klubu. Toż to sabotaż. Jego bezjajeczność jest na tym samym poziomie, co bezjajeczność Asamoah. A przecież Kwadwo od dwóch lat nie grał w piłkę - a to o czymś świadczy. Transfer kapitana miałby mniej sensu, niż ściągnięcie Hernanesa. #TrueStory.

- Arbuzini
- Juventino
Po tym jak Real łyknął Illarramendiego za ponad 30 mln E to się hiszpańskim klubom chyba trochę poprzestawiało w głowach. Jeśli damy za Portugalczyka wielkie pieniądze to tylko na zasadzie trudno osiągalnych bonusów i w takiej sytuacji nawet jak zapłacimy to będzie nam to powiewać. Gość jest jeszcze młody, ale bez przesady żeby ten czynnik aż tak windował cenę.pablo1503 pisze:Dziwna ta sytuacja z Gomesem. Jestem przekonany, że w tym okienku rzucimy 40-50 baniek na jakiegoś zawodnika, ale za cholerę nie chce mi się wierzyć, że poświęcimy te pieniądze na Portugalczyka. Nie, gdy w tym momencie na rynku jest, w teorii, wiele nazwisk, które za podobną sumę można byłoby wyciągnąć. Isco, Gotze, Pastore, Mkhitarian czy po słabym sezonie, ale dalej mający szczególne miejsce w mojej hierarchii, Mata. To są tylko te, które na szybko przyszły mi do głowy.
Diawara albo Dahoud? Bardzo proszę!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
A on w ogóle zdążył cokolwiek powiedzieć na temat Sandro? Bo ja miałem wrażenie, że temat Brazylijczyka wypłynął na głębokie wody jakieś trzy dni przed transferem i Marotta nawet nie musiał zbytnio odpowiadać na pytania, a później to już tylko się chwalił, że brakuje formalnościCavAllano pisze:Rok temu tez mowil, ze nie jestesmy zainteresowani Sandro

- Robaku
- Juventino
Co ty mowisz, przeciez tak była opera mydlana miedzy Sandro a Siqeira. Raz juz były gracz Ateltico byl na lotnisku, zeby nagle upadlo. 3 dni milczenia i pojawia sie Sandro.Ouh_yeah pisze:A on w ogóle zdążył cokolwiek powiedzieć na temat Sandro? Bo ja miałem wrażenie, że temat Brazylijczyka wypłynął na głębokie wody jakieś trzy dni przed transferem i Marotta nawet nie musiał zbytnio odpowiadać na pytania, a później to już tylko się chwalił, że brakuje formalnościCavAllano pisze:Rok temu tez mowil, ze nie jestesmy zainteresowani Sandro
- Vincitore
- Juventino
Bayern łyknął Renato Sanchesa z Benfiki za 35 baniek (swoją drogą mówi się jeszcze o bonusach, które mają wynieść 45 mln euro :shock: ). O tego zawodnika starał się także Manchester, więc Czerwone Diabły mogą teraz całą swoją uwagę skupić na Gomesie.
Jeszcze odnośnie transferów, które mogą mieć związek z Juventusem - jeżeli Mourinho zostanie szkoleniowcem Man Utd, będzie chciał z Chelsea Maticia, którym się niby także interesujemy.
Jeszcze odnośnie transferów, które mogą mieć związek z Juventusem - jeżeli Mourinho zostanie szkoleniowcem Man Utd, będzie chciał z Chelsea Maticia, którym się niby także interesujemy.