Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
Otóz to a co do Gotze ( czy ew. Hummelsa) to jednak sprawa wygląda tak,że oni wracają do swojego macierzystego klubu lub regionalnie ulubionego. to tak jakbysmy chcieli kupic kogos urodzonego w Turynie lub Piedmoncie to też bysmy mieli handicup, ale jak patrze na listę urodzonych to wszystkich których chcielismy - mielismy i często były i są to ikony Juve.
- Sorek21
- Juventino
BallackRICTOR pisze:Jest ta mowa o Bayernie podkupującym wszystko co najlepsze z Bundesligi, ale na dobrą sprawę ile oni mają podkupionych tak zawodników w kadrze obecnie? Jak dobrze patrzę to jedynie Neuer i Götze plus Lewy, który przyszedł z wolnego transferu. To serio jest rozkupowanie rywali?
Lucio
Ze Roberto
Neuer
Klose
Gomez
Pizarro
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No tak, ale rozmawiamy o teraźniejszości. Jeśli patrzeć w przeszłość to i my zgarnialiśmy z ligi wiele razy to co najlepsze. Inzaghi, Thuram, Buffon, Nedved, Emerson, Cannavaro itd. Tak to się możemy bawić i wymieniać pół nocy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Jeśli mamy się wzmacniać takim badziewiem, to lepiej zostańmy z tym co jest. Serie A i tak wygramy, a zaoszczędzimy przy okazji trochę siana.Robaku pisze:Może bądźmy starym Juve i przeorajmy tę Serie A na wskroś - Saponara, Vasquez, Candreva, Berardi czy inny Icardi zróbmy jesien średniowieczą osłabmy wszystkich przeciwników i tyle.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- panlider
- Juventino
Nie przesadzajmy. Icardi to bardzo dobra "9" i myślę, że u nas wszedłby na wyższy poziom. Inna sprawa, że ma siano w głowie i jest przesiąknięty gorszą częścią Mediolanu.jackop pisze:Jeśli mamy się wzmacniać takim badziewiem, to lepiej zostańmy z tym co jest. Serie A i tak wygramy, a zaoszczędzimy przy okazji trochę siana.Robaku pisze:Może bądźmy starym Juve i przeorajmy tę Serie A na wskroś - Saponara, Vasquez, Candreva, Berardi czy inny Icardi zróbmy jesien średniowieczą osłabmy wszystkich przeciwników i tyle.
Candreva też niczego sobie, tyle, że nie nadaje się do naszej taktyki. Na wahadle gra słabo, a my nie gramy 4-3-3.
Co do Vazqueza, to mam ambiwalentne odczucia. Mocno przygasł po odejściu Dybali z Palermo, ale może znów by odżył przy Paulito? Sapponara tylko na ławkę.
Co do Berardiego to od dawno jestem przeciwny temu transferowi. Moim zdaniem jest zwyczajnie za słaby na Juve.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Il Fenomeno
- Juventino
Mocno przygasł, a to ciekawe... . Widzę, że teza tworzona na zasadzie "nie widziałem, ale tak mi się wydaje".panlider pisze:Co do Vazqueza, to mam ambiwalentne odczucia. Mocno przygasł po odejściu Dybali z Palermo
Franco drugi b. dobry sezon.

- Robaku
- Juventino
Tez mi sie wydaje, że ciągnie Palermo. Gdyby nie on ten zespół byłby tam gdzie Werona. Wiadomo, że już nie ma takiego zawodnika do gry jak miał w zeszlym sezonie. Jak wiadomo Gila to nie Dybala.
Co do Candrevy, on jak dla mnie jest mocno uniwersalny, wiec spokojnie by sobie poradził też w środku.
A może jednak warto zrezygnować z 3-5-2 i ciśnąc 4-3-3,wtedy mamy Barza, Kielon,Bonucz i Rugani i mozemy spokojnie zrezygnowac z poszukiwania srodkowego obrońcy. Wtedy tylko Vrsalijko czy inny van der Wiel i tyle.
Co do Candrevy, on jak dla mnie jest mocno uniwersalny, wiec spokojnie by sobie poradził też w środku.
A może jednak warto zrezygnować z 3-5-2 i ciśnąc 4-3-3,wtedy mamy Barza, Kielon,Bonucz i Rugani i mozemy spokojnie zrezygnowac z poszukiwania srodkowego obrońcy. Wtedy tylko Vrsalijko czy inny van der Wiel i tyle.
- jackop
- Juventino
Uważam, że z nimi wygramy Serie A i CI. Uważam, że bez nich wygramy Serie A i CI. Nie mniej, nie więcej. 1 sensowny powód, dla którego mielibyśmy dopłacać do interesu przy takiej wymianie?Robaku pisze:Uważasz ze gorsi niż Pereyra, Asa, Cuadrado, Padoin?

- Robaku
- Juventino
Czyli uważasz, że w żadnym wypadku nie przyniosą oni progresu..ok twoje zdanie.
Tak się zastanawiam, kto najbardziej zawiódł podczas meczu z Bayernem...hmm.. rezerwowi i te w ogóle nie udane zmiany, wiec niwelujmy rzeczy, które doprowadziły nas do porażki.
Tak się zastanawiam, kto najbardziej zawiódł podczas meczu z Bayernem...hmm.. rezerwowi i te w ogóle nie udane zmiany, wiec niwelujmy rzeczy, które doprowadziły nas do porażki.
- mzm
- Dortmundczyk
Kramer to zwykłe gówno, a nie solidna marka, i na Waszym miejscu modliłbym się, żeby Turyn omijał szerokim łukiem. A Dahoud jest świetny, młody Gundo, ale nie tylko Wy jesteście nim zainteresowani... no i przede wszystkim na 99% nie do ruszenia tego lata. W sumie to dobrze, dla niego lepiej, żeby przynajmniej jeszcze jeden sezon zagrał w BMG.Vincitore pisze: Kramera to solidna marka w Niemczech, ale raczej jego transferem bym się aż tak nie jarał jak ściągnięciem Dahouda.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zaraz, zaraz... W zeszlym roku z waznych graczy Marotta sprzedal... Vidala. Ogbonna (malo) gral, jak panienka, Coman kopal sie po czole i pilki nie umial przyjac. Tevezowi odwalilo, a na to Marotta nie mial wplywu. Rok wczesniej z graczy sprzedanych, to bym zalowal jedynie Quagliarelle. Nastepnie zalowalbym dopiero odejscia Diego (choc czas pokazal, ze nie do konca nalezy tego zalowac) w sezonie 10/11, wiec gdzie ten zly Marotta co roku pozbywa sie waznych graczy? Cuadrado i Morata fajnie w niektorych meczach pogrywali, ale nie rob z nich pilkarzy nie do zastapienia.aras pisze:W tym roku czeka nas kolejny exodus ważnych graczy i raczej musimy się przyzwyczajać do tego, że będzie tak co roku.
Tez czekam <3jackop pisze:Gdzie mój Zlatan,
Wg mnie potrzebujemy do pomocy dwoch duzych transferow, nawet jesli pozostajemy przy 3-5-2. Ale ja sie nie znam.jackop pisze:Jeśli zostajemy przy 3-5-2. Przy 4-3-1-2 potrzeba 2 dużych transferów.Ouh_yeah pisze:Jeden pomocnik, o którym mówi się od dawna, kawał piłkarza, który zmienia całkowicie optykę
On, ani zaden szaman nic tu nie poradza, bo Sami tak juz po prostu ma, ze czesto cos mu wysiada. Dlatego nigdy nie biore go pod uwage, jako pelnowartosciowego gracza pierwszej "11".jackop pisze:Khedira musi się uporać z urazami, bo wypada stanowczo zbyt często.
To sie chyba wzajemnie wyklucza...Juvefanatp pisze:Ja to bym celował w obrońcę dobrego, ale takiego który pogodziłby sie z rolą wiecznego rezerwowego, w kolejce za Ruganim.
Uff, dobrze ze ktos jeszcze o nim pamieta, bo oto taki Gollani blysnal w meczu z nami i juz janusze sie na niego napalily. Ja bym oddal wszystkich naszych mlodych bramkarzy (no moze poza Audero) i zainwestowal w Perina. Btw. jak Buffon widzi swoja przyszlosc? Gra do MS 2018 i koniec ze wszystkim, czy moglby byc jeszcze rezerwista w Juve?Shadow Marshall pisze:Perin
Jesli masz sklad dobry na LM, to automatycznie jestes kozak w lidze krajowej :cwaniak: Juz od ubieglego roku powinnismy budowac druzyne z mysla o dobrych wystepach w LM, a nie tylko w Italii. Swietnie druzyne buduje Bayern, ktory co rok wzmacnia sie dwoma, trzema TOP-ami + jakichs dwoch, trzech prospektow.Virgil pisze:Może nasi chcą być bezpieczeni w lidze a mieć konkurencyjny skład w Europie, ale nie budowy tylko i wyłącznie pod sukces w LM. A może regularnie dochodzenie do 1/4.
Nie widzialem, wiec sie wypowiemIl Fenomeno pisze:Mocno przygasł, a to ciekawe... . Widzę, że teza tworzona na zasadzie "nie widziałem, ale tak mi się wydaje".panlider pisze:Co do Vazqueza, to mam ambiwalentne odczucia. Mocno przygasł po odejściu Dybali z Palermo
Franco drugi b. dobry sezon.

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... dre-gomesa :lol:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- jackop
- Juventino
Nie bardzo. Co najwyżej wygramy Serie A wcześniej, z większą przewagą punktową. Nie jest to zamiana przysłowiowej siekierki na kijek, ale co nam po progresie w skali Serie A? Nie przybliża nas to do sukcesu w LM, pozostania w TOP5, nie mówiąc o walce o TOP3. Cofniemy się, bo rywale spać nie będą i odsadzą nas na dłuższy dystans. Europejska piłka nie lubi próżni, tak jak my wybiliśmy się na słabości rywali, tak na obecną pozycję Juve widzę kilku chętnych.Robaku pisze:Czyli uważasz, że w żadnym wypadku nie przyniosą oni progresu..ok twoje zdanie.
Broń boże nie mam na celu w tej dyskusji obrażenia, czy narzekania na Marottę, który na razie uraczył nas jedynie Leminą