Mercato (Lato 2016)
- sebatiaen
- Juventino
Może nam kasy brakuje a chcemy zatrzymac Sturaro chociażby?
To że pojawił się pomysł Montolivo to tylko dlatego że jest za darmo i zna go Allegri, chłopaki on nie będzie grał jako kluczowy zawodnik.
Wolicie to co mamy czy Pjanica czy Gomeza?Może te 10 mln z Chin za Harnanesa to prawda i to dołożymy do naprawde dobrego gracza a Monto zagra 3 albo 4 razy w lidze?
Dajcie naszym działać
Pozatym może to być zwykła kaczka dziennikarska
Parattici jest w Niemczech, rozmawia na temat Topraka, Kramera, Dahouda i młodego Brandta.
To że pojawił się pomysł Montolivo to tylko dlatego że jest za darmo i zna go Allegri, chłopaki on nie będzie grał jako kluczowy zawodnik.
Wolicie to co mamy czy Pjanica czy Gomeza?Może te 10 mln z Chin za Harnanesa to prawda i to dołożymy do naprawde dobrego gracza a Monto zagra 3 albo 4 razy w lidze?
Dajcie naszym działać
Pozatym może to być zwykła kaczka dziennikarska
Parattici jest w Niemczech, rozmawia na temat Topraka, Kramera, Dahouda i młodego Brandta.
- Arbuzini
- Juventino
Jest registą? Jest. To o co chodzi
?
Dahoud wygląda na bardzo interesującą kandydaturę i zupełnie nie dziwię się, że taki b2b przyciągnął naszą uwagę. Trzeba przyznać, że drużyna z Mönchengladbach zbudowała bardzo dobrą pomoc. Xhaka to dla mnie młodsza i pewniejsza wersja Khediry.
Audero, Romagna, Pol Garcia, Pol Lirola, Favilli - może choć jeden z nich przebije się wkrótce do pierwszej drużyny.

Dahoud wygląda na bardzo interesującą kandydaturę i zupełnie nie dziwię się, że taki b2b przyciągnął naszą uwagę. Trzeba przyznać, że drużyna z Mönchengladbach zbudowała bardzo dobrą pomoc. Xhaka to dla mnie młodsza i pewniejsza wersja Khediry.
Daj spokój, sytuacja jest dramatyczna. Co kilka lat mówi się, że jakiś zawodnik, a nawet kilku może wzmocni pierwszą drużynę i jak zwykle wychodzi z tego kicha. Gdyby nie degradacja Serie B pewnie nawet Marchisio by przepadł. Jak pojawił się na horyzoncie obiecujący Mattiello to dwa razy złamał nogę. Po prostu jakby ktoś rzucił urok.rydwadydwa pisze:A to Marchisio gdzieś już wybiera? Skończy karierę pewnie dopiero gdy w klubie nie będzie ani Marotty, ani Allegriego. A swoją drogą to w Primce chyba nie mamy nikogo wartościowego, od wielu lat nikt nie przebił się do pierwszego zespołu.jpjp5 pisze:ja bym się zainteresował na miejscu Marotty i Allegriego zawodnikami z naszej Primavery, bo jak Marchisio skończy karierę to będziemy mieć -4 piłkarzy do zgłoszenia do LM, bo żadnych innych wychowanków o ile mnie pamięć nie myli to nie mamy.
Audero, Romagna, Pol Garcia, Pol Lirola, Favilli - może choć jeden z nich przebije się wkrótce do pierwszej drużyny.
- Medzeer
- Juventino
A cozy Bouy moze być uznany za wychowanka? Chłopak sobie naprawdę swietnie radzi w Holandii. Strzela, asystuje, zbiera wysokie noty. Widziałem pare spotkań z jego udziałem i robi naprawdę fajne wrażenie. Może cos z niego jeszcze bedzie?
Kolejne źrodła stwierdzają, ze możemy uderzyć po Sancheza. Zawodnik wybitny... ale u nas przecież nie miałby gdzie grać? Najlepiej mu na skrzydłach, czyli 433, ale przy tej formacji to Dybała musiałby usiąść na ławkę, a tego sobie nie wyobrażam.
No i stwierdzę kolejna oczywistość. Mamy ogromny problem z pomocą, tak właściwie tylko Pogba jest graczem na którego można liczyć... Marchisio ma rok 2016 z głowy, Sami bedzie cześciej spotykał sie z Claudio w szpitalu niż z Paulem na boisku... Potrzebujemy bardzo pilnie dwóch topów do pomocy. Myśle, ze opcja Gomes i Oscar ( na którego uparł sie Allegri ) nie jest niemożliwa. Aczkolwiek nie byłbym takim obrotem spraw usatysfakcjonowanym.
EDIT: no i wstyd sie przyznać, ale po nocach śni mi się dorodny murzyn
naprawdę mam nadzieje, ze kupimy Diaware z Bologni. Czytałem dzisiaj, ze ma iść tam Sabatini z Romy... To może trochę pokrzyżować nam plany
Kolejne źrodła stwierdzają, ze możemy uderzyć po Sancheza. Zawodnik wybitny... ale u nas przecież nie miałby gdzie grać? Najlepiej mu na skrzydłach, czyli 433, ale przy tej formacji to Dybała musiałby usiąść na ławkę, a tego sobie nie wyobrażam.
No i stwierdzę kolejna oczywistość. Mamy ogromny problem z pomocą, tak właściwie tylko Pogba jest graczem na którego można liczyć... Marchisio ma rok 2016 z głowy, Sami bedzie cześciej spotykał sie z Claudio w szpitalu niż z Paulem na boisku... Potrzebujemy bardzo pilnie dwóch topów do pomocy. Myśle, ze opcja Gomes i Oscar ( na którego uparł sie Allegri ) nie jest niemożliwa. Aczkolwiek nie byłbym takim obrotem spraw usatysfakcjonowanym.
EDIT: no i wstyd sie przyznać, ale po nocach śni mi się dorodny murzyn

- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ale sebatiaen, mi przynajmniej się rozchodzi o to, że jeśli wchodzi przepis o 25 osobowych kadrach to szkoda marnować to jedno miejsce na Montolivo, można opchnąć Hernanesa i nie pozyskać nikogo tylko dla zasady że jeden przychodzi jeden odchodzi. Monto nawet w formie to nie jest piłkarz robiący różnicę na poziomie LM a Serie A kolejny raz dowiodła, że dublerzy jakich obecnie mamy wystarczą. W pomocy nawet odliczając Marchisio jest Pogba, Khedira, Asa, Pereyra, Lemina i Padoin (celowo nie liczę też Hernanesa); mają dojść conajmniej dwaj nowi tj. jakieś mocne nazwisko i zapewne jakiś Saponara czy ktoś podobny. 8 piłkarzy bez Claudio, 9 z nim przy czym trzeba pamiętać o 4 wychowankach a niestety Książę to nasz jedyny taki prawdziwy. Ciasno. Ja nie wiem, to ja mam tylko jakieś schizy i te przepisy ostatecznie nie wchodzą i się niepotrzebnie martwię czy reszta o tym zapomina?
Edit: No i widzę sam się walnąłem. Sturaro pominąłem. Także na dzień dzisiejszy bez Claudio jest 7 piłkarzy w pomocy, skoro dwóch ma dojść to już jest zdecydowany tłok. Jeśli natomiast Monto ma być jednym z tych dwóch nowych to ja chyba wysiadam. Wolę jednego i wsadzić tam jakiegoś Vitale żeby się nie gimnastykować z dwoma wychowankami jako 2 i 3 bramkarzem.
Edit: No i widzę sam się walnąłem. Sturaro pominąłem. Także na dzień dzisiejszy bez Claudio jest 7 piłkarzy w pomocy, skoro dwóch ma dojść to już jest zdecydowany tłok. Jeśli natomiast Monto ma być jednym z tych dwóch nowych to ja chyba wysiadam. Wolę jednego i wsadzić tam jakiegoś Vitale żeby się nie gimnastykować z dwoma wychowankami jako 2 i 3 bramkarzem.
Swego czasu jeszcze Clemenza miał dobrą prasę.Arbuzini pisze:Audero, Romagna, Pol Garcia, Pol Lirola, Favilli - może choć jeden z nich przebije się wkrótce do pierwszej drużyny.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Z tymi wychowankami to w LM może nie być aż tak wielki problem jak w SerieA.Były głosy o analogicznym zgłaszaniu kadry w SerieA jak w LM i jeżeli wprowadzą to bez żadnych wyjątków to wtedy może pojawić się mały problemik , ale to na dobrą sprawę problem każdego lepszego włoskiego klubu.
Zamiast ściągać takiego Montolivo lepiej zostawić Hernanesa czy zaryzykować z jakimś młodym zdolnym graczem. Montolivo nie gra słąbo, on gra tragicznie, beznadziejnie i w ogóle do bani.
Zamiast ściągać takiego Montolivo lepiej zostawić Hernanesa czy zaryzykować z jakimś młodym zdolnym graczem. Montolivo nie gra słąbo, on gra tragicznie, beznadziejnie i w ogóle do bani.
- gucio_juve
- Juventino
Przeczytałem teraz informację, że Walcott ma odejść do West Ham. Myślę, że można by się o niego postarać. Jedyny minus to jego podatność na kontuzje i nasz sztab medyczny. Jednak szkoda, żeby piłkarz z takim potencjałem, marnował się w klubie, który ugra w Premier League maksymalnie 6 miejsce.
- sebatiaen
- Juventino
No jakim potencjale?
Przesadzasz z Walcattem, to juz nie ten gracz co kiedyś.
Pozatym nie doceniasz West Ham, to klub z Londynu który teraz przenosi sie na stadion olimpijski, 80/90 tyś. ludzi, już sprzedali 50k karnetów, to bogaty klub który stać na wyłożenie 40 mln. euro na Betshyuaia(nie wiem jak to sie pisze). Chcą też Townsenda, Nolito, czy Chamberleina.
Przesadzasz z Walcattem, to juz nie ten gracz co kiedyś.
Pozatym nie doceniasz West Ham, to klub z Londynu który teraz przenosi sie na stadion olimpijski, 80/90 tyś. ludzi, już sprzedali 50k karnetów, to bogaty klub który stać na wyłożenie 40 mln. euro na Betshyuaia(nie wiem jak to sie pisze). Chcą też Townsenda, Nolito, czy Chamberleina.
- Robaku
- Juventino
ALe się nam Beppe rozgadał. Alvaro zostanie z nami na 50 % czyli tzw. cholera wie. Isco nie przyjdzie, ale jeśli Morata odejdzie wtedy rozważa kwestię Cavaniego ( tzn. według mnie można wnioskować, że jakieś rozmowy były) a o Pjaniciu z Romą nie rozmawiał.
- Vincitore
- Juventino
Jak już o West Hamie mowa, to ponoć chcieliby Pereyre i są w stanie rzucić 12-13 baniek. Byłby to kolejny po Ogbonnie gracz, którego by od nas dostali. Może by tak jakimś Payetem w podzięce rzucili?
Pjanić ponoć stwierdził w kontekście ewentualnego transferu, że chciałby coś wygrać, ale nie we Włoszech, by nie złościć fanów Romy, najlepiej w Hiszpanii (Real) bądź Francji (PSG). Gdzie tu logika, przecież gdyby był piłkarzem Juventusu i powiedział takie słowa, odebrałbym je jednoznacznie - tu gdzie jestem nie da się wygrać, czym z automatu by mnie zdenerwował i nie musiałby już nawet odchodzić do rywala. Inna sprawa, że Pjanić ma stuprocentową rację.
Niby będziemy ciągle monitorować jego sytuację, ale jesteśmy w tzw. drugim rzędzie i bardziej skupimy się na rynku niemieckim. Paratici faktycznie był na meczu Gladbach - Leverkusen celem Dadhouda, Kramera i Topraka. Szkoda, że nie Czalanoglu
Pjanić ponoć stwierdził w kontekście ewentualnego transferu, że chciałby coś wygrać, ale nie we Włoszech, by nie złościć fanów Romy, najlepiej w Hiszpanii (Real) bądź Francji (PSG). Gdzie tu logika, przecież gdyby był piłkarzem Juventusu i powiedział takie słowa, odebrałbym je jednoznacznie - tu gdzie jestem nie da się wygrać, czym z automatu by mnie zdenerwował i nie musiałby już nawet odchodzić do rywala. Inna sprawa, że Pjanić ma stuprocentową rację.
Niby będziemy ciągle monitorować jego sytuację, ale jesteśmy w tzw. drugim rzędzie i bardziej skupimy się na rynku niemieckim. Paratici faktycznie był na meczu Gladbach - Leverkusen celem Dadhouda, Kramera i Topraka. Szkoda, że nie Czalanoglu

- Robaku
- Juventino
Może bądźmy starym Juve i przeorajmy tę Serie A na wskroś - Saponara, Vasquez, Candreva, Berardi czy inny Icardi zróbmy jesien średniowieczą osłabmy wszystkich przeciwników i tyle.
Podejśćia pod Niemcy były i w zeszlym sezonie a skończyło się na niczym. Znowu czuje szukanie zawodników po całej Europie, zeby ostatecznie wyciągnąć ich z Włoch, jak rok temu DYbala, Hernanes,
Podejśćia pod Niemcy były i w zeszlym sezonie a skończyło się na niczym. Znowu czuje szukanie zawodników po całej Europie, zeby ostatecznie wyciągnąć ich z Włoch, jak rok temu DYbala, Hernanes,
- aras
- Juventino
Po pierwsze jedynym wzmocnieniem dla nas z tej czwórki byłby Vasquez i może Candreva. Po drugie osłabilibyśmy takie wielkie ekipy jak: Palermo, Empoli, Lazio i Sassuolo.Robaku pisze:Może bądźmy starym Juve i przeorajmy tę Serie A na wskroś - Saponara, Vasquez, Candreva, Berardi czy inny Icardi zróbmy jesien średniowieczą osłabmy wszystkich przeciwników i tyle.
:roll:
Ja chciałbym abyśmy byli jak Bayern, który wykupuje naprawdę wielkie gwiazdy ze swojej ligi. Proponuje:
Napoli: Higuain, Koulibaly
Roma: Pjanic, Naingolan
I okienko zaliczone na plus.
- Robaku
- Juventino
Ale liga włoska mentalnie bazuje na innych emocjach niż niemiecki chłod. Jak widzisz Ninja powiedział, że nigdy do Juve nie przejdzie i myślę, że chłopak wie co mówi. nie chodzi koniecznie o osłabianie rywali, ale wybieranie z Ligii włoskiej tego co najlepsze. Jeśli mamy grzebać w skłądach drużyn o numerach 4-14 to niech też to będzie.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jest ta mowa o Bayernie podkupującym wszystko co najlepsze z Bundesligi, ale na dobrą sprawę ile oni mają podkupionych tak zawodników w kadrze obecnie? Jak dobrze patrzę to jedynie Neuer i Götze plus Lewy, który przyszedł z wolnego transferu. To serio jest rozkupowanie rywali?