Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 18:33

Kto tam cholera pisał kilka stron wcześniej o Monto? Przyciągacze nieszczęścia :bravo:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 18:36

Jak chcą ItalJuve to niech biorą Verrattiego :smile:

Nie sądziłem, że to kiedyś powiem, ale też wolę Hernanesa :shock:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2016, 18:36 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 18:36

Może nam kasy brakuje a chcemy zatrzymac Sturaro chociażby?
To że pojawił się pomysł Montolivo to tylko dlatego że jest za darmo i zna go Allegri, chłopaki on nie będzie grał jako kluczowy zawodnik.
Wolicie to co mamy czy Pjanica czy Gomeza?Może te 10 mln z Chin za Harnanesa to prawda i to dołożymy do naprawde dobrego gracza a Monto zagra 3 albo 4 razy w lidze?

Dajcie naszym działać

Pozatym może to być zwykła kaczka dziennikarska

Parattici jest w Niemczech, rozmawia na temat Topraka, Kramera, Dahouda i młodego Brandta.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 18:42

Jest registą? Jest. To o co chodzi :prochno: ?

Dahoud wygląda na bardzo interesującą kandydaturę i zupełnie nie dziwię się, że taki b2b przyciągnął naszą uwagę. Trzeba przyznać, że drużyna z Mönchengladbach zbudowała bardzo dobrą pomoc. Xhaka to dla mnie młodsza i pewniejsza wersja Khediry.
rydwadydwa pisze:
jpjp5 pisze:ja bym się zainteresował na miejscu Marotty i Allegriego zawodnikami z naszej Primavery, bo jak Marchisio skończy karierę to będziemy mieć -4 piłkarzy do zgłoszenia do LM, bo żadnych innych wychowanków o ile mnie pamięć nie myli to nie mamy.
A to Marchisio gdzieś już wybiera? Skończy karierę pewnie dopiero gdy w klubie nie będzie ani Marotty, ani Allegriego. A swoją drogą to w Primce chyba nie mamy nikogo wartościowego, od wielu lat nikt nie przebił się do pierwszego zespołu.
Daj spokój, sytuacja jest dramatyczna. Co kilka lat mówi się, że jakiś zawodnik, a nawet kilku może wzmocni pierwszą drużynę i jak zwykle wychodzi z tego kicha. Gdyby nie degradacja Serie B pewnie nawet Marchisio by przepadł. Jak pojawił się na horyzoncie obiecujący Mattiello to dwa razy złamał nogę. Po prostu jakby ktoś rzucił urok.
Audero, Romagna, Pol Garcia, Pol Lirola, Favilli - może choć jeden z nich przebije się wkrótce do pierwszej drużyny.

Medzeer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 18:57

A cozy Bouy moze być uznany za wychowanka? Chłopak sobie naprawdę swietnie radzi w Holandii. Strzela, asystuje, zbiera wysokie noty. Widziałem pare spotkań z jego udziałem i robi naprawdę fajne wrażenie. Może cos z niego jeszcze bedzie?

Kolejne źrodła stwierdzają, ze możemy uderzyć po Sancheza. Zawodnik wybitny... ale u nas przecież nie miałby gdzie grać? Najlepiej mu na skrzydłach, czyli 433, ale przy tej formacji to Dybała musiałby usiąść na ławkę, a tego sobie nie wyobrażam.

No i stwierdzę kolejna oczywistość. Mamy ogromny problem z pomocą, tak właściwie tylko Pogba jest graczem na którego można liczyć... Marchisio ma rok 2016 z głowy, Sami bedzie cześciej spotykał sie z Claudio w szpitalu niż z Paulem na boisku... Potrzebujemy bardzo pilnie dwóch topów do pomocy. Myśle, ze opcja Gomes i Oscar ( na którego uparł sie Allegri ) nie jest niemożliwa. Aczkolwiek nie byłbym takim obrotem spraw usatysfakcjonowanym.

EDIT: no i wstyd sie przyznać, ale po nocach śni mi się dorodny murzyn :D naprawdę mam nadzieje, ze kupimy Diaware z Bologni. Czytałem dzisiaj, ze ma iść tam Sabatini z Romy... To może trochę pokrzyżować nam plany

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 19:09

Ale sebatiaen, mi przynajmniej się rozchodzi o to, że jeśli wchodzi przepis o 25 osobowych kadrach to szkoda marnować to jedno miejsce na Montolivo, można opchnąć Hernanesa i nie pozyskać nikogo tylko dla zasady że jeden przychodzi jeden odchodzi. Monto nawet w formie to nie jest piłkarz robiący różnicę na poziomie LM a Serie A kolejny raz dowiodła, że dublerzy jakich obecnie mamy wystarczą. W pomocy nawet odliczając Marchisio jest Pogba, Khedira, Asa, Pereyra, Lemina i Padoin (celowo nie liczę też Hernanesa); mają dojść conajmniej dwaj nowi tj. jakieś mocne nazwisko i zapewne jakiś Saponara czy ktoś podobny. 8 piłkarzy bez Claudio, 9 z nim przy czym trzeba pamiętać o 4 wychowankach a niestety Książę to nasz jedyny taki prawdziwy. Ciasno. Ja nie wiem, to ja mam tylko jakieś schizy i te przepisy ostatecznie nie wchodzą i się niepotrzebnie martwię czy reszta o tym zapomina?

Edit: No i widzę sam się walnąłem. Sturaro pominąłem. Także na dzień dzisiejszy bez Claudio jest 7 piłkarzy w pomocy, skoro dwóch ma dojść to już jest zdecydowany tłok. Jeśli natomiast Monto ma być jednym z tych dwóch nowych to ja chyba wysiadam. Wolę jednego i wsadzić tam jakiegoś Vitale żeby się nie gimnastykować z dwoma wychowankami jako 2 i 3 bramkarzem.
Arbuzini pisze:Audero, Romagna, Pol Garcia, Pol Lirola, Favilli - może choć jeden z nich przebije się wkrótce do pierwszej drużyny.
Swego czasu jeszcze Clemenza miał dobrą prasę.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 19:28

Z tymi wychowankami to w LM może nie być aż tak wielki problem jak w SerieA.Były głosy o analogicznym zgłaszaniu kadry w SerieA jak w LM i jeżeli wprowadzą to bez żadnych wyjątków to wtedy może pojawić się mały problemik , ale to na dobrą sprawę problem każdego lepszego włoskiego klubu.
Zamiast ściągać takiego Montolivo lepiej zostawić Hernanesa czy zaryzykować z jakimś młodym zdolnym graczem. Montolivo nie gra słąbo, on gra tragicznie, beznadziejnie i w ogóle do bani.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 20:10

Przeczytałem teraz informację, że Walcott ma odejść do West Ham. Myślę, że można by się o niego postarać. Jedyny minus to jego podatność na kontuzje i nasz sztab medyczny. Jednak szkoda, żeby piłkarz z takim potencjałem, marnował się w klubie, który ugra w Premier League maksymalnie 6 miejsce.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 20:34

No jakim potencjale?
Przesadzasz z Walcattem, to juz nie ten gracz co kiedyś.

Pozatym nie doceniasz West Ham, to klub z Londynu który teraz przenosi sie na stadion olimpijski, 80/90 tyś. ludzi, już sprzedali 50k karnetów, to bogaty klub który stać na wyłożenie 40 mln. euro na Betshyuaia(nie wiem jak to sie pisze). Chcą też Townsenda, Nolito, czy Chamberleina.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 21:27

ALe się nam Beppe rozgadał. Alvaro zostanie z nami na 50 % czyli tzw. cholera wie. Isco nie przyjdzie, ale jeśli Morata odejdzie wtedy rozważa kwestię Cavaniego ( tzn. według mnie można wnioskować, że jakieś rozmowy były) a o Pjaniciu z Romą nie rozmawiał.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 21:34

Jak już o West Hamie mowa, to ponoć chcieliby Pereyre i są w stanie rzucić 12-13 baniek. Byłby to kolejny po Ogbonnie gracz, którego by od nas dostali. Może by tak jakimś Payetem w podzięce rzucili? :smile:

Pjanić ponoć stwierdził w kontekście ewentualnego transferu, że chciałby coś wygrać, ale nie we Włoszech, by nie złościć fanów Romy, najlepiej w Hiszpanii (Real) bądź Francji (PSG). Gdzie tu logika, przecież gdyby był piłkarzem Juventusu i powiedział takie słowa, odebrałbym je jednoznacznie - tu gdzie jestem nie da się wygrać, czym z automatu by mnie zdenerwował i nie musiałby już nawet odchodzić do rywala. Inna sprawa, że Pjanić ma stuprocentową rację. :smile:

Niby będziemy ciągle monitorować jego sytuację, ale jesteśmy w tzw. drugim rzędzie i bardziej skupimy się na rynku niemieckim. Paratici faktycznie był na meczu Gladbach - Leverkusen celem Dadhouda, Kramera i Topraka. Szkoda, że nie Czalanoglu :(

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 21:37

Może bądźmy starym Juve i przeorajmy tę Serie A na wskroś - Saponara, Vasquez, Candreva, Berardi czy inny Icardi zróbmy jesien średniowieczą osłabmy wszystkich przeciwników i tyle.
Podejśćia pod Niemcy były i w zeszlym sezonie a skończyło się na niczym. Znowu czuje szukanie zawodników po całej Europie, zeby ostatecznie wyciągnąć ich z Włoch, jak rok temu DYbala, Hernanes,

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 21:49

Robaku pisze:Może bądźmy starym Juve i przeorajmy tę Serie A na wskroś - Saponara, Vasquez, Candreva, Berardi czy inny Icardi zróbmy jesien średniowieczą osłabmy wszystkich przeciwników i tyle.
Podejśćia pod Niemcy były i w zeszlym sezonie a skończyło się na niczym. Znowu czuje szukanie zawodników po całej Europie, zeby ostatecznie wyciągnąć ich z Włoch, jak rok temu DYbala, Hernanes,
Po pierwsze jedynym wzmocnieniem dla nas z tej czwórki byłby Vasquez i może Candreva. Po drugie osłabilibyśmy takie wielkie ekipy jak: Palermo, Empoli, Lazio i Sassuolo.
:roll:

Ja chciałbym abyśmy byli jak Bayern, który wykupuje naprawdę wielkie gwiazdy ze swojej ligi. Proponuje:
Napoli: Higuain, Koulibaly
Roma: Pjanic, Naingolan

I okienko zaliczone na plus.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 21:53

Ale liga włoska mentalnie bazuje na innych emocjach niż niemiecki chłod. Jak widzisz Ninja powiedział, że nigdy do Juve nie przejdzie i myślę, że chłopak wie co mówi. nie chodzi koniecznie o osłabianie rywali, ale wybieranie z Ligii włoskiej tego co najlepsze. Jeśli mamy grzebać w skłądach drużyn o numerach 4-14 to niech też to będzie.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2016, 22:23

Jest ta mowa o Bayernie podkupującym wszystko co najlepsze z Bundesligi, ale na dobrą sprawę ile oni mają podkupionych tak zawodników w kadrze obecnie? Jak dobrze patrzę to jedynie Neuer i Götze plus Lewy, który przyszedł z wolnego transferu. To serio jest rozkupowanie rywali?

Zablokowany