Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 15:59

30 mln euro za Cavaniego?
No dajcie spokój z takimi głupotami.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 16:01

sebatiaen pisze:30 mln euro za Cavaniego?
No dajcie spokój z takimi głupotami.
Cavani ponoć chce odejść z PSG i daje to do zrozumienia działaczom.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 16:11

I przyjdzie do nas?
Wszyscy go będą chcieli i dadzą znacznie więcej za takiego gracza niż my.
Pójdzie gdzie więcej zarobi, radzę za wczasu zapomnieć.
Top kluby wymieniają się grajkami a my na to tylko patrzymy, takie życie, trzeba parę lat poczekać.
Po to żeby Psg mogło kogoś kupić a musi, musi sprzedać kogoś, daj my na to że odejdzie Cavani to gdzie go wyślą? do United albo Realu którzy dadzą 40/50 czy do nas za 30 mln rozłożónych na 5/6 rat?
Oni muszą zarobić na nim jak najwięcej żeby móc więcej wydać na wzmocnienia czy zastępstwo dla Urugwajczyka

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 16:18

Ale bzdur o ratach nie powtarzaj, bo większość klubów tak kupuje. Liczy się suma na papierze, dla księgowego. I jeżeli ona wynosi tyle, a tyle, to raty nic tu nie mają do rzeczy w FF.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 16:20

Marat zgadza się, za daleko zabrnąłem, nie mniej jednak sprawa Cavaniego z oczywistych względów jest dla nas utopią.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 16:30

sebatiaen pisze:Oni muszą zarobić na nim jak najwięcej żeby móc więcej wydać na wzmocnienia czy zastępstwo dla Urugwajczyka
Kpisz ? PSG musi zarabiać na zawodnikach ? lol.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 16:32

Każdy musi LOOLKU.

To jest normalne przy finansowym fair play a jeżeli dostaną ofertę 30 mln od nas a 40 mln od United to przyjmą ofertę anglików, nie ma w tym nic dziwnego, to jest normalne rozumowanie:), co ciebie tak dziwi?

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 16:33

wagner pisze:
sebatiaen pisze:Oni muszą zarobić na nim jak najwięcej żeby móc więcej wydać na wzmocnienia czy zastępstwo dla Urugwajczyka
Kpisz ? PSG musi zarabiać na zawodnikach ? lol.
Chodzi o finansowe fair play. Nie wiem dokładnie jak to działa, ale PSG ma jakiś limit na transfery a wydawać powyżej tego limitu mogą tylko jak kogoś sprzedadzą. Przykładowo limit 30 milionów sprzedają Cavaniego za 40 melonów to już mogą wydać w okienku 70.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 16:40

Pewnie, że sprawa wygląda na trudną i jak ktoś rzuci więcej od Juve, to dla PSG sprawa będzie oczywista. Z drugiej strony są też plotki o jego chęci powrotu do Włoch. Tak wiem, Sanchez też chciał tylko do Juve i kilku innych również, a poszli tam, gdzie dawano największą kasę, ale zawsze jakiś cień szansy pozostaje. Z drugiej strony, czy Marotta wydałby tyle kasy? Ciężko mi uwierzyć w te transfery powyżej 20 milionów.

Tak swoją drogą, jakby United odbiła palma w lato i dawali za Vidala 40-45 milionów ( jakiś czas temu były takie plotki ), to może warto zastanowić się nad sprzedażą? Oczywiście zaraz mnie ktoś zruga, że jak tylko stracił formę, to już chcę go wyrzucać, a rok temu był nie na sprzedaż. W Milanie też tak się łudzili z Pirlo ( którego chciała kiedyś Chelsea ), Pato. Jedynie Kake i Szewe sprzedali w odpowiednim momencie. Oczywiście Vidal to inna melodia, bo jest młodszy od wymienionych, a od Pato bardziej pracowity ( bo z Brazola ponoć kawał lenia ), ale pytanie, czy on się już nie wypalił w Juve? 4 mistrzostwa z rzędu, 2 superpuchary, a w LM ciągle kupa. Wiadomo jak dziś jest, nie sprzedajesz za dużo, to się nie wzmacniasz. To mógłby być dobry ruch dla obu stron, dla Vidala nowe wyzwanie, a klub mógłby się trochę przebudować, wpuścić świeżą krew, graczy głodnych sukcesu. Tylko kto sensowny w jego miejsce? Bo w akcje typu, Marotta namawia Cagliari do wygrania konkursu kopert z Romą, a potem wykupuje Nainggolana ( bo jego bym widział chętnie na tej pozycji ) nie wierzę, zwłaszcza, że taki transfer i tak musiałby oscylować w granicach 30 milionów. Kto jeszcze? Asamoah do środka po przyjściu nowego lewego obrońcy?
Tylko nie bijcie, bo to są tylko takie luźne przemyślenia, których szanse realizacji są na poziomie błędu statystycznego :wink:

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 17:13

Jak nie rzucimy 40mln+ to nie ma szansa na Cavaniego(ile w ogóle taka kwota starczy czego nie jestem pewien) a nawet jeżeli to prawdopodobnie na pensje Urugwajczyka nas nie będzie stać. Jak dla mnie na tą chwilę przy takiej polityce klubu - transfer nierealny.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 17:17

Vidal się nie wypalił tylko nie może się odnaleźć po kontuzji co się dość często zdarza w tego typu przypadkach.Kolano to bardzo newralgiczne miejsce i najgorsza kontuzja dla piłkarza, np. takie złamanie Matiello jest mniej kłopotliwe niż uraz kolana. Chociażby przykład Del Piero,który po kontuzji kolana już nigdy nie przekroczył 30 bramek w sezonie a zdarzyło mu się właśnie w sezonie 97/98, ba dopiero po powrocie do SerieA po raz drugi przekroczył 20 bramek ligowych. Także daleki byłbym od tezy,ze Vidal się wypalił albo mu się nie chce. Niestety taka kontuzja to ogromne obciążenie fizyczne ale i psychiczne, niektórzy wracają od razu(taki Van Persie po powrocie zanotował 3 najlepsze sezony w karierze) innym zajmuje to więcej czasu a jeszcze inni nie wracają nigdy do formy. Także ciężko stwierdzić co będzie z Vidalem i właśnie tylko kwota rzędu 40-kilku baniek powinna skłonić Juve do negocjacji.

Co do Dybaly dalej obstaje przy swoim i Berardim oraz jeszcze jednym skrzydłowym i granie 4-3-3 wymiennie Morata-Tevez-Berardi.

Cavani super gracz,ale prędzej trafi do United, chyba,ze bardzo będzie chciał do Włoszech i zgodzi się na 5 baniek za sezon, aczkolwiek nie wiem czy tych 30-40 baniek nie lepiej byłoby przeznaczyć na Depaya czy Lacazzetta.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 marca 2015, 18:28

Vidal inaczej grał za Conte, on nagle pojawiał się przy ostatnim podaniu i kończył akcje.
U Allegriego mało jest takich akcji w jego wykonaniu albo wogóle nie ma dlatego to tak chyba wygląda, w destrukcji super a w przodzie trochę mniej Vidala.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 11:41

Gdyby nasz zarząd szarpnął sie na Cavaniego, to moim zdaniem byłby to zły ruch patrząc przez pryzmat finansów. Nie ma opcji, żeby Edison został sprzedany za mniej niż 40mln, a pensja? Zarabia 14mln euro i nawet gdyby zgodził sie obniżyć tą astronomiczną sumę, to do ilu mln za sezon? Do 8mln? To za dużo dla Juve i mógłby to być strzał w kolano.. Z walizką w której było by 40mln, to można powalczyć o Vietto lub Lacazette.
Co do Vidala, to jego rzuty karne świadczą o tym, że mentalnie ucierpiał przez kontuzje. Moim zdaniem w przyszłym sezonie wróci do formy.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 13:27

LukaszG / DLuGi pisze: Nie ma opcji, żeby Edison został sprzedany za mniej niż 40mln, a pensja? Zarabia 14mln euro i nawet gdyby zgodził sie obniżyć tą astronomiczną sumę
Chyba brutto.
Mogę zapytać skąd masz taką liczbę? Ibra może tyle zarabiać. Ronaldo ma coś około 20. Rooney, najlepiej opłacany piłkarz w Anglii, zarabia coś około 12-13, więc nie uwierzę, że Edison inkasuje 14. 9, 10 max.

Obrazek
szymken

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 marca 2015, 13:43

http://www.tsmplug.com/football/paris-s ... -salaries/

Takie coś znalazłem. Niby większość pisze, że 14mln, ale to mi realniej wygląda. Tam Verratti na przykład nie ma jeszcze podwyżki uwzględnionej, ale Cavani zmian nie miał raczej.

Zablokowany