Mercato (Lato 2015)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Kompletnie nie rozumiem. Piszesz,ze Pogba jest jedyny,który jest wstanie wyręczyć bezjajecznych napastników dodając potem,że chodzi tylko o LM. Ja tam nie widzę,żeby Tevez w tym roku jakoś dawał plamę w LM, 4 bramki z 9 całej drużyny są jego.Pogba nikogo w Lm nie wyręcza, w SerieA też bym nie powiedział Tevez swoje gole ma i nikt go nie wyręcza, także te bzdety o bezjajeczności stają się już nudne. Taki trend ostatnio tutaj jest,ale nie spodziewałem się,że o to posądzony będzie Tevez :doh:alessandro1977 pisze: Pogba jest jedynym poważnym kandydatem aby wyręczyć bezjajecznych napastników...
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Ja bym wzial Fekira. Lacazette jest przeswietny, ale Fekir rowniez jest, a do tego mniej znany, i bardziej w naszym zasiegu. Lagazetę pewnie zgarnie Manchester albo Arsenal. Albo Real. Bierzmy wiec mlodego AlgierczykaAdiJuve pisze:Lol te teksty o bezjajeczności przybierają już coraz głupszą formę, okazuje się,ze Tevez też nie ma jaj. Zapytam czy w ogóle ktoś w Juve ma jaja? No i kto to sprawdzałalessandro1977 pisze: Pogba jest jedynym poważnym kandydatem aby wyręczyć bezjajecznych napastników...?
Co do Verrattiego super grajek, ale my mamy Pogbę, jeżeli ktoś żałuje cóż jego sprawa .
Co do Cavaniego to w tej chwili nie widzę sensu, jego koszt to pewnie z 50 baniek, które byłyby dość ryzykowną inwestycją bo mogłyby się zwrócić tylko w przypadku sukcesu w LM. Juve to nie drużyna w której potrzeba jednego elementu i od razu wskakujemy na topowy poziom, potrzeba więcej. Jak już ładować taką kasę w napastnika to wolałbym Lacazzetta. Koszt utrzymania tańszy, a jak nie będzie sukcesów to można będzie odzyskać kasę i próbować czegoś innego z Cavanim na dobrą sprawę jest tylko jedna wyboista droga, albo się uda, albo będzie problem, bo finansowo to jednak Juve potęgą nie jest.

BESTER MANN, BESTEEER !

- Paulo
- Juventino
Myślę, że wczorajszy mecz otworzył oczy niektórym januszom forumowym odnośnie oceny niektórych zawodników na podstawie relacji innych osób, statystyk w FM albo Fifie, opisom z łonetu itp. Jest kilka osób na tym forum które oglądają zapewne wiele innych lig i śledzą uważnie konkretnych zawodników bądź zwracają baczniejszą uwagę na nich. Nie ukrywam, że poza Juventusem oglądam naprawdę bardzo wiele spotkań z innych lig ze względu na zamiłowanie do piłki jak i pasję w postaci obstawiania zakładów
bo to drugie bez oglądania nie ma racji bytu tak naprawdę. I dlatego śmieszy mnie co niektórzy wypisują na temat konkretnych nazwisk na giełdzie europejskiej, a tak naprawdę widzieli może jeden, dwa mecze z jego udziałem...dlatego chyba co niektórzy powinni sobie podarować takie oceny.
Ale w czym rzecz. Odnośnie Marco Verrattiego na przykład. Nagle wszyscy pieją z zachwytu bo zobaczyli wczoraj ile przeszło nam koło nosa, a okazuje się że 22 latek jest genialny. No fajnie i pięknie. Widziałem w tym sezonie jakieś 7-8 meczów PSG i wiem to już od poprzedniego sezonu i przy każdej okazji nadmieniam, że to zawodnik genialny taktycznie, a do tego sprawny i waleczny. Tylko należy sobie zadać pytanie - czy przy Pirlo w ogóle by pograł, ba ! Czy w ogóle by się tak rozwinął. Otóż pewnie nie...ale co ja tam wiem, zawsze najwięcej wiedzą specjaliści od FM'a przecież
Nie chce mi się grzebać w postach, bo kiedyś wymieniłem wszystkie zalety Marco na podstawie Jego gry w Ligue 1 i wczoraj wszystkie te cechy były w trybie ON.
Druga ciekawa postać - Cavani. Jak czytam na tym forum czy na łonecie, że koleś jest bezproduktywny, nic wczoraj nie pomógł itd. to ogarnia mnie fala śmiechu i już wiem jaki kibic mógł to napisać. Ano typowy janusz i nikt inny. Sztuką jest doceniać zawodnika który nie strzeli gola, ani nie zaliczy asysty, ale zrobi różnicę w obronie i biega jak oszalały przez 120 minut bez wytchnienia. Wczoraj w 105 minucie wyglądał lepiej niż nasi amatorzy po 20 na Juventus Stadium...przykre ? Ale prawdziwe. I koleś jest warty tego co sobie PSG zażyczy i nikt z tego forum w sumie nie ma prawa tego podważać, bo to jest absolutny TOP w tej chwili, pożerający naszych napastników (no może poza Tevezem) na śniadanko a nawet nocną wyżerkę z lodówki. Silny, szybki, techniczny, świetna wydolność i to "coś".
Trzecia sprawa to zawodnicy pokroju Thiago Motty - to nie jest tak, że wczoraj też koleś się odrodził, w Interze grał piach, a nagle urósł do rangi cichego bohatera. To jest bardzo dobry zawodnik, który również Ligue 1 gra na wysokim poziomie i w tej chwili podobnie jak Verratti zawstydza naszych Pereyrów, Vidalów itd. To trochę taka historia jak z naszym Tiago który okazuje, że w Atletico może grać bardzo dobrze, ale u nas miał pierdołę nie trenera i kolegów z podwórka. W Atletico ma zawodowców i fachowca na ławce. Takich piłkarzy można by znaleźć wielu. W każdym razie zanim co niektórzy chcą coś ocenić czy wydać osąd to niech obejrzą więcej niż 1,3,5 meczów danej drużyny i dopiero zabierają głos. To tak samo śmieszne jak naśmiewanie się z angielskiej bo prawie wszyscy odpadli...gdyby nie ich zabójczy system rozgrywek to by zabiegali makaronów, żabojadów, torreadorów i resztę świata. Niestety dla nich czasem ważniejsze jest krajowe podwórko niż Europa i dlatego kluby pokutują na tym. Także zanim objedziecie angielską popatrzcie na tą biedę w Italii...

Ale w czym rzecz. Odnośnie Marco Verrattiego na przykład. Nagle wszyscy pieją z zachwytu bo zobaczyli wczoraj ile przeszło nam koło nosa, a okazuje się że 22 latek jest genialny. No fajnie i pięknie. Widziałem w tym sezonie jakieś 7-8 meczów PSG i wiem to już od poprzedniego sezonu i przy każdej okazji nadmieniam, że to zawodnik genialny taktycznie, a do tego sprawny i waleczny. Tylko należy sobie zadać pytanie - czy przy Pirlo w ogóle by pograł, ba ! Czy w ogóle by się tak rozwinął. Otóż pewnie nie...ale co ja tam wiem, zawsze najwięcej wiedzą specjaliści od FM'a przecież

Druga ciekawa postać - Cavani. Jak czytam na tym forum czy na łonecie, że koleś jest bezproduktywny, nic wczoraj nie pomógł itd. to ogarnia mnie fala śmiechu i już wiem jaki kibic mógł to napisać. Ano typowy janusz i nikt inny. Sztuką jest doceniać zawodnika który nie strzeli gola, ani nie zaliczy asysty, ale zrobi różnicę w obronie i biega jak oszalały przez 120 minut bez wytchnienia. Wczoraj w 105 minucie wyglądał lepiej niż nasi amatorzy po 20 na Juventus Stadium...przykre ? Ale prawdziwe. I koleś jest warty tego co sobie PSG zażyczy i nikt z tego forum w sumie nie ma prawa tego podważać, bo to jest absolutny TOP w tej chwili, pożerający naszych napastników (no może poza Tevezem) na śniadanko a nawet nocną wyżerkę z lodówki. Silny, szybki, techniczny, świetna wydolność i to "coś".
Trzecia sprawa to zawodnicy pokroju Thiago Motty - to nie jest tak, że wczoraj też koleś się odrodził, w Interze grał piach, a nagle urósł do rangi cichego bohatera. To jest bardzo dobry zawodnik, który również Ligue 1 gra na wysokim poziomie i w tej chwili podobnie jak Verratti zawstydza naszych Pereyrów, Vidalów itd. To trochę taka historia jak z naszym Tiago który okazuje, że w Atletico może grać bardzo dobrze, ale u nas miał pierdołę nie trenera i kolegów z podwórka. W Atletico ma zawodowców i fachowca na ławce. Takich piłkarzy można by znaleźć wielu. W każdym razie zanim co niektórzy chcą coś ocenić czy wydać osąd to niech obejrzą więcej niż 1,3,5 meczów danej drużyny i dopiero zabierają głos. To tak samo śmieszne jak naśmiewanie się z angielskiej bo prawie wszyscy odpadli...gdyby nie ich zabójczy system rozgrywek to by zabiegali makaronów, żabojadów, torreadorów i resztę świata. Niestety dla nich czasem ważniejsze jest krajowe podwórko niż Europa i dlatego kluby pokutują na tym. Także zanim objedziecie angielską popatrzcie na tą biedę w Italii...
- Szilgu
- Juventino
Nie porównywałbym sytuacji Tiago do Motty. Ten pierwszy jest graczem po prostu średnim. W Atletico znalazł idealne miejsce+świetny trener i udaje się zamaskować jego braki. To tak jakby napisać, że w 2004 Haristeas był genialnym napastnikiem. Nie był, świetnie odnalazł się w drużynie Grecji i tyle.
Nie wiem o czym piszesz względem Cavaniego. Po wczorajszym meczu czytam o samych zachwytach jego grą.
Nie wiem o czym piszesz względem Cavaniego. Po wczorajszym meczu czytam o samych zachwytach jego grą.
- Paulo
- Juventino
Nawet i po wczorajszym meczu znalazły się komentarze, że Cavani jest słaby, nie wart takiej kasy jaką PSG by chciało itd.
więc poczytaj dobrze, na naszym forum też się takie pojawiły...
Co do Tiago nie do końca się zgodzę. Nie mówię, że jest super, ale średniaka też trzeba umieć wykreować. W Atletico znakomicie się sprawdza jak sam zauważyłeś i osiągnął tam sukcesy więc nie można powiedzieć że jest słaby i był nieudacznikiem. U nas nawet z rzekomych TOPów mamy dzisiaj poniżej średniaka...

Co do Tiago nie do końca się zgodzę. Nie mówię, że jest super, ale średniaka też trzeba umieć wykreować. W Atletico znakomicie się sprawdza jak sam zauważyłeś i osiągnął tam sukcesy więc nie można powiedzieć że jest słaby i był nieudacznikiem. U nas nawet z rzekomych TOPów mamy dzisiaj poniżej średniaka...
- Kucharius1
- Juventino
Super prawisz, ale jest jeden problem. P$G gra w L1 bardzo słabiutko. Też oglądam czasem ich mecze, i wiem że jeśli nie rozbujają gry skrzydłami to mecze są nijakie, często bez klarownej sytuacji w meczu. Więc nie wchodź tutaj niczym oświecony Heros, ponieważ każdy zdaje sobie sprawę że to jakościowi gracze. Lecz na podstawie całego obecnego sezonu można mieć wątpliwości czy Cavani wart jest 50 mln + pensja, biorąc pod uwagę jego wiek. Marco każdy w Juve chce.
- sebatiaen
- Juventino
Inter sprowadza Jovetica.
Jest to podobno potwierdzone info, na Calciomercato jako główny news.
Jak dla mnie nie ma nad czym płakać, jeżeli w Anglii się na nim nie poznali a on sam przechodzi do drużyny która nie zagra w LM w przyszłym roku o czymś świadczy, nie pisze że to słaby gracz ale nas akurat stać na więcej.
Tym bardziej że on pewnie przyjdzie w miejsce sprzedawanego Icardiego.
O Jose Mauriego biją się praktycznie wszystkie najlepsze zespoły we włoszech, my także.
Agent Rodrigueza powiedział że nasi mieli z nim kontakty ale do niczego nie doszło, na ten moment cena Szwajcara to około 30 mln euro, jak dla mnie jeżeli ta cena jest realna to pozamiatane, zresztą i tak marzy mi się Mansouaku, czy jakoś tak, bardzo dobry gracz.
Jest to podobno potwierdzone info, na Calciomercato jako główny news.
Jak dla mnie nie ma nad czym płakać, jeżeli w Anglii się na nim nie poznali a on sam przechodzi do drużyny która nie zagra w LM w przyszłym roku o czymś świadczy, nie pisze że to słaby gracz ale nas akurat stać na więcej.
Tym bardziej że on pewnie przyjdzie w miejsce sprzedawanego Icardiego.
O Jose Mauriego biją się praktycznie wszystkie najlepsze zespoły we włoszech, my także.
Agent Rodrigueza powiedział że nasi mieli z nim kontakty ale do niczego nie doszło, na ten moment cena Szwajcara to około 30 mln euro, jak dla mnie jeżeli ta cena jest realna to pozamiatane, zresztą i tak marzy mi się Mansouaku, czy jakoś tak, bardzo dobry gracz.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Ja osobiście zawsze byłem zwolennikiem Jovetica ale też się z niego wyleczyłem...bez jaj ale drużyna, która cztery razy z rzędu zdobywa scudetto powinna mierzyć wyżej niż Jovetić...

- Shadow Marshall
- Juventino
Jojo to był dobry przed tą paskudną kontuzją, która tak samo jak Alexa pozbawiła kilku świetnych zalet i wiadomo już, że do takiej samej dyspozycji już nie wróci.
Powinniśmy szukać lepszego gracza.
Powinniśmy szukać lepszego gracza.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Jovetic już wyżej nie wzleci. Powinniśmy się skupić na Dybale, gość ma 22 lata, gra świetny sezon, kontrakt do 2016 roku. Trudno przypuszczać, że z rocznym kontraktem będzie kosztował więcej niż 30 mln euro. Cena spora, ale my powinniśmy ryzykować sprowadzając takich graczy. Tak naprawdę wszystko zależy od decyzji Argentyńczyka, jeżeli postanowi odejść to z pewnością po tym sezonie inaczej musiałby podpisać kontrakt. Myślę, że z jego perspektywy byłby to także świetny ruch, odszedłby problem z aklimatyzacją w nowej lidze, grałby w najlepszej drużynie w kraju, walczył o LM i miałby praktycznie pewną pierwszą 11, co jest wyjątkiem w topowych klubach. Pytanie czy my będziemy mieli te ok 30 mln. Marzeniem byłoby sprowadzenie Dybaly i Berardiego, opchnięcie LL i Isli, kosztowałoby to nas jakieś 25 mln euro na czysto, a jakość ataku wzrosłaby znacznie.
- Principino
- Juventino
O z Fekirem to jest ogólnie zakręcona sprawa, jeśli chodzi o jego transfer, nie dawno zwolnił swojego agenta, po czym zatrudnił, a jakże kogo innego jak nie swojego ojca, który papla tam swoim jęzorem po mediach, że Fekir od zawsze był fanem Arsenalu i właśnie tam chciałby zobaczyć swojego syna itp. itd. blablabla. Do tego dochodzi zamieszanie z wyborem reprezentacji. Osobiście nie sądzę aby Fekir wybrał Juve, tzn. jego ojciecDobry Mudżyn pisze:Ja bym wzial Fekira. Lacazette jest przeswietny, ale Fekir rowniez jest, a do tego mniej znany, i bardziej w naszym zasiegu. Lagazetę pewnie zgarnie Manchester albo Arsenal. Albo Real. Bierzmy wiec mlodego AlgierczykaAdiJuve pisze:Lol te teksty o bezjajeczności przybierają już coraz głupszą formę, okazuje się,ze Tevez też nie ma jaj. Zapytam czy w ogóle ktoś w Juve ma jaja? No i kto to sprawdzałalessandro1977 pisze: Pogba jest jedynym poważnym kandydatem aby wyręczyć bezjajecznych napastników...?
Co do Verrattiego super grajek, ale my mamy Pogbę, jeżeli ktoś żałuje cóż jego sprawa .
Co do Cavaniego to w tej chwili nie widzę sensu, jego koszt to pewnie z 50 baniek, które byłyby dość ryzykowną inwestycją bo mogłyby się zwrócić tylko w przypadku sukcesu w LM. Juve to nie drużyna w której potrzeba jednego elementu i od razu wskakujemy na topowy poziom, potrzeba więcej. Jak już ładować taką kasę w napastnika to wolałbym Lacazzetta. Koszt utrzymania tańszy, a jak nie będzie sukcesów to można będzie odzyskać kasę i próbować czegoś innego z Cavanim na dobrą sprawę jest tylko jedna wyboista droga, albo się uda, albo będzie problem, bo finansowo to jednak Juve potęgą nie jest.

- Kucharius1
- Juventino
Dlatego lepiej przyjrzeć się Sansonowi z Montpellier, albo Veretout z Nantes
Fekir i jego agent nie wyglądają na takich co mają poukładane w głowach, w najlepszym wypadku będzie z niego taki Nasri - niby świetny, ale w ważnych momentach zawsze czegoś zabraknie.

- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Wiesz co z calym szacunkiem, ale smieszne to jest wlasnie takie pisanie. Gdyby system rozgrywek, gdyby babcia miala wasy, gdyby Vidal strzelil karnego etc. W pilce licza sie wyniki, w tym roku angielskie kluby sie skompromitowaly w LM i tyle. Nie ma tu za bardzo pola do dyskusji. Z tego co wiem, w PL jest tyle samo zespolow, co w Serie A czy Primerze. Byc moze granie smiesznych pucharkow o tarcze wspolnoty czy skarpety krolowej jest wliczone w marketingowo-finansowa otoczke PL. Produkt sie sprzedaje. Maja z tego kase i dobrze, za ta kase stac ich na szeroka lawke do walki na wielu frontach. System rozgrywek to zadne usprawiedliwienie. Wychodzisz i wygrywasz albo przegrywasz, proste. Istnieja rozne sposoby gry, ja nie wiem dlaczego Hazard nagle gral jak Cerci a Ivanovic jak De Ceglie. Widocznie w Anglii nie ma teraz druzyny na poziomie najlepszych w Europie. Nawet sedzia nie dal rady. Tymczasem arabsko-zabojadowy zaciag z Serie A melduje sie w 1/4.Paulo pisze:To tak samo śmieszne jak naśmiewanie się z angielskiej bo prawie wszyscy odpadli...gdyby nie ich zabójczy system rozgrywek to by zabiegali makaronów, żabojadów, torreadorów i resztę świata.
No, Juventus w 2005 oraz 2006 tez odpadl z LM bo woleli scudetto :roll:Paulo pisze:Niestety dla nich czasem ważniejsze jest krajowe podwórko niż Europa
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Przygoda Falcao z MU dobiega powoli końca i Anglicy nie zdecydują się prawdopodobnie na transfer definitywny...mam nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy ściągnięcie go do Juve bo już wiemy o tym, że gość jest całkowicie bez formy, morale beznadziejne i do swojej dawnej dyspozycji nie dojdzie...szkoda w ogóle zawracać sobie nim głowę...

- sebatiaen
- Juventino
Marcie czelność hejtować Falcao?
On jak by do nas przyszedł to w samej seriea strzelił by 40 bramek.
Jeżeli gość powróci do starej dobrej formy i obniży po głupim sezonie który mu zniszczyła kontuzja żądania finansowe związane z kontraktem to będzie najlepszy napadzior świata.
Przecież on jest genialny, jak można go nie chcieć:)?????
Monaco wiele już teraz nie będzie chciało a myślę że po takim sezonie 5/6 mln euro wydawać się może jak najbardziej realne.
Falcao jest genialnym napastnikiem co udowodnił w Athletico, pamiętacie jak Chelsea 3 strzelił?
On jeszcze przy dobrym sztabie fizjoterapeutów 3,4 lata pogra na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> poziomie.
Porto 51 (41)
Athletico 68 (52)
Monaco 20 (11)
United 17 (4)
To są jego staty z 4 ostatnich klubów, już w Monaco złapał kontuzję a potem w United wiadomo co się działo.
Jeżeli uda na się to co udało z Pirlo/Tevezem/Barzaglim/ i nawet Evrą to jestem pewien że Falcao pobiłby rekord strzelonych bramek w seriea i na strzelał by też w LM.
Narzekanie na to że nasi mogą sprowadzić Falcao właśnie w tym momencie jest dla mnie strasznie kretyńskie i pokazuję jak co poniektórzy nie kumają piłki nożnej.
Falcao podniesie jakość naszego zespołu być może jeszcze bardziej od tego jak Zlatan podniósł poziom Milanu z 3 lata temu.
On jak by do nas przyszedł to w samej seriea strzelił by 40 bramek.
Jeżeli gość powróci do starej dobrej formy i obniży po głupim sezonie który mu zniszczyła kontuzja żądania finansowe związane z kontraktem to będzie najlepszy napadzior świata.
Przecież on jest genialny, jak można go nie chcieć:)?????
Monaco wiele już teraz nie będzie chciało a myślę że po takim sezonie 5/6 mln euro wydawać się może jak najbardziej realne.
Falcao jest genialnym napastnikiem co udowodnił w Athletico, pamiętacie jak Chelsea 3 strzelił?
On jeszcze przy dobrym sztabie fizjoterapeutów 3,4 lata pogra na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> poziomie.
Porto 51 (41)
Athletico 68 (52)
Monaco 20 (11)
United 17 (4)
To są jego staty z 4 ostatnich klubów, już w Monaco złapał kontuzję a potem w United wiadomo co się działo.
Jeżeli uda na się to co udało z Pirlo/Tevezem/Barzaglim/ i nawet Evrą to jestem pewien że Falcao pobiłby rekord strzelonych bramek w seriea i na strzelał by też w LM.
Narzekanie na to że nasi mogą sprowadzić Falcao właśnie w tym momencie jest dla mnie strasznie kretyńskie i pokazuję jak co poniektórzy nie kumają piłki nożnej.
Falcao podniesie jakość naszego zespołu być może jeszcze bardziej od tego jak Zlatan podniósł poziom Milanu z 3 lata temu.