Mercato (Lato 2016)
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
Urodzony w 1991 r. dołączył do Juve w wieku 23 lat, więc był młodym prospektem.pumex pisze:W połowie zbliżającego się sezonu rozpocznie mu się 26-ty rok życiaRobaku pisze:Perreyra jest młodym prospektem...Rozwija się tak, że trzeci sezon z rzędu niemal powiela swoje wyniki w klasyfikacji kanadyjskiej i w dalszym ciągu w większości kluczowych momentów wygląda na jeźdźca bez głowy. Gdzie ten rozwój?Robaku pisze:...który się rozwija
I jednak zagrał w tym sezonie w Serie A - ok. 700 - 800 minut mniej niż sezon wcześniej. Zadebiutował w reprze Argentyny. Ja tam jego rozwoj widzę. Inaczej się gra w Udine, kiedy możesz dzielić i rządzić , a inaczej w Juve, gdy jesteś trybem. Ja uważam, że sobie nieźle radzi. I według mnie jego rola w zespole będzie wzrastała.
- gucio_juve
- Juventino
Zastanówmy się, co chcemy wziąć pod uwagę? Skoro ostatni sezon to okej, ale idąc tym tokiem myślenia, Pastore wciąga nosem także Di Marię, Draxlera, Goetze albo Isco, porównując jeszcze nie poprzedni sezon, a dwa wstecz. Chora logika.Smok-u pisze: No dobra, ale jak można negować (zwłaszcza po ostatnim sezonie), że Pastore wciąga nosem Draxlera? Przecież w PSG grał świetnie, z miejsca bym go wziął do Juve, niestety wyrósł na czołową postać zespołu z Paryża i na bank go nie sprzedadzą.
Niewielu tutaj to wie, ale Julian akurat większość spotkań w Schalke, rozgrywał na lewym skrzydle. Ma 21 lat, a ponad 100 spotkań w Bundeskopance. Potencjał dużo większy moim zdaniem niż Pastore, ale spójrz ilu trenerów było w GE od momentu wejścia Draxlera do drużyny. Wprowadzał go jeszcze Magath, potem był Rangnick, przez chwilę asystent Eichkorn, Stevens, Keller, Di Matteo i teraz Breitenreiter. To nie jest normalne środowisko do rozwoju dla młodego piłkarza.
Zresztą, co tu dużo mówić - 3/4 tutaj piałoby z radości, jakby co 3ci artykuł na onecie łączył Draxlera z Man Utd, Arsenalem, Barceloną. Już widzę te wpisy - Marotta działaj!! GOGO BEPE! Jest szansa na pozyskanie fajnego chłopaka, którego potem jeszcze można opylić z dużym zyskiem. Osobiście kibicuje temu transferowi i ostatecznie wierze, że Draxler do nas trafi. Mają Meyera, ostatnio przedłużyli umowę z dobrze rokującym Sane. To nie przypadek. A słowa Horsta Heldta, że przerywają negocjacje? Jeżeli do klubu wpłynie dobra oferta, o wszystkim zadecyduje Tonnies. Podobnie jak w przypadku kupna Kevina Princea Boatenga z Milanu. Dlatego zachowuję spokój.
- Arbuzini
- Juventino
Widzę, co próbujesz tutaj robićpumex pisze:W połowie zbliżającego się sezonu rozpocznie mu się 26-ty rok życiaRobaku pisze:Perreyra jest młodym prospektem...

Keep calm i patrzcie co robi Marotta. Ja się nie dziwię, że nie rzuca za Draxlera 30 mln E. Choć jeśli te 15 baniek jest prawdą to nie wiem na co liczył...
:roll:
- rufi8
- Juventino
Śmierdzi mi tu nie Pastore a Lavezzim, bo jestem pewny, że w przypadku transferu Di Marii do PSG, to właśnie były zawodnik Napoli będzie na wylocie, a Marotta lubi takie okazje i nie ważne że Argentyńczyk średnio nadaje się na treka.
- Tom_my
- Juventino
Czyli co, mam napisać następnym razem, że Vidal sprzedał się sam? Wiem do czego pijesz, ale serio ewentualna wola zawodnika wyklucza używanie formuły "klub A sprzedaje piłkarza X klubowi B"?gucio_juve pisze:Dlaczego każdy tutaj pisze, że sprzedajemy Vidala? Rozumiem, że po turnieju życia miało to wyglądać tak:Tom_my pisze:sprzedajemy Arturo za 40mln.
Marotta: - Słuchaj Vidal, grałeś lux w Copa America, ale niestety - pora na Ciebie. Nie wiążemy z Tobą nadziei, oferujemy Cię Bayernowi, bo sprzedali Szwajsztajngera i akurat mają wolny wakat. Znasz ligę, dasz se rade.
Vidal: - Ale Giuseppe, jak to?! Kocham Juventus, chcę tutaj zostać mimo wszystko. Kibice, stadion, triumfy. Fakt, w ostatnim sezonie dałem dupy po całości, a w finale mój mózg wszedł na tryb OFF, ale proszę! Nie róbcie tego!
Marotta: - Vidal, postanowione. Wszystko dogadane Bayern daje 37 patoli. Dogadaj się z nimi. My chcemy za Ciebie Draxlera, Goetze albo De Bruyne. Allegri potrzebuje of. pomocnika. Klamka zapadła.
Naiwnych uprasza się o myślenie...

Mam takie wrażenie, że przez (nieudane?) negocjacje z Draxlerem odpuściliśmy sobie Joveticia, który koniec końców wylądował na świetnych warunkach w Interze. Obstawiam, że Marotta dalej będzie próbował ściągnąć jakieś głośne nazwisko, ale ofensywnych pomocników już raczej brak (chyba że Mata?), więc pewnie skupimy się na Cuadrado
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2015, 23:15 przez Tom_my, łącznie zmieniany 1 raz.
- wagner
- Juventino
Po frustracji spowodowanej odejściem Vidala, przyszła irytacja dotycząca przedłużającymi się negocjacjami między Schalke, a Juventusem i nawet Pereyrze się dostało. No no. Co dalej ?

To już byłoZizou_1989 pisze:Spadamy do serie B

Ostatnio zmieniony 27 lipca 2015, 23:15 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zizou_1989
- Juventino
Spadamy do serie B 

- pumex
- Juventino
Odbijam piłeczkę: inaczej gra się w Juve, gdzie jesteś otoczony przez zawodników o klasę lepszych, dzięki czemu teoretycznie łatwiej jest pokazać pełnię swoich możliwości, niż w Udinese, gdzie za partnera robi Pinzi czy Badu.Robaku pisze:Inaczej się gra w Udine, kiedy możesz dzielić i rządzić , a inaczej w Juve, gdy jesteś trybem.
Ja tego postępu nie widzę, serio. Poza tym skąd te porównania do Vidala, który jeszcze z czasów sprzed Juve był lepszym zawodnikiem niż obecnie jest PereyraArbuzini pisze:Widzę, co próbujesz tutaj robić. Roberto jest teraz w takim samym wieku, w jakim przychodził do nas Vidal. Pisanie, że nie ma szans na rozwój jest bzdurą. Przecież nawet w ciągu tego sezonu uczynił widoczny postęp

Ostatnio zmieniony 27 lipca 2015, 23:18 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- sebatiaen
- Juventino
A może daliśmy się podejść?
Niby Jovetic miał pójść do nas ale spoasowaliśmy bo była szansa na Draxlera.
Inter obiecał Schalke Szakira i kiedy toczyli negocjacje z Joveticiem i dogadali transfer czarnogórca to Schalke się wycofało i nie wzmocniło Juve Draxlerem?
Nie wiem co o tym myśleć?, do tego Marotta działał tak ślamazarnie..., on ma czas na wszystko i zawsze będzie powtarzał że ma czas a potem jest ostsatni dzień okienka i on miesza, szuka, mota się w ostatni dzień.
Głupie to wszystko dzisiaj.
Niby Jovetic miał pójść do nas ale spoasowaliśmy bo była szansa na Draxlera.
Inter obiecał Schalke Szakira i kiedy toczyli negocjacje z Joveticiem i dogadali transfer czarnogórca to Schalke się wycofało i nie wzmocniło Juve Draxlerem?
Nie wiem co o tym myśleć?, do tego Marotta działał tak ślamazarnie..., on ma czas na wszystko i zawsze będzie powtarzał że ma czas a potem jest ostsatni dzień okienka i on miesza, szuka, mota się w ostatni dzień.
Głupie to wszystko dzisiaj.
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
No tak, ale grasz jednak ok. 700 - 800 minut mniej, co daje ok 8 spotkań. A też nie powiesz, że tam gdzie nabijał te minuty, to grał zawsze z Carlitosem i Morata, czasem z Ferdkiem, innym razem z Matrim. Ja zauważam progres względem początku sezonu.pumex pisze:Odbijam piłeczkę: inaczej gra się w Juve, gdzie jesteś otoczony przez zawodników o klasę lepszych, dzięki czemu teoretycznie łatwiej jest pokazać pełnię swoich możliwości, niż w Udinese, gdzie za partnera robi Pinzi czy Badu.Robaku pisze:Inaczej się gra w Udine, kiedy możesz dzielić i rządzić , a inaczej w Juve, gdy jesteś trybem.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
:? Nawet ludzie, których miałem za poważnych zachowują się jakby nie mieli kompletnego pojęcia jak działa rynek transferowy. Aż tak uderzyło odejście Teveza i Vidala czy co?
No tak, pewnie Marotta miał powiedzieć, że Draxler to nasz jedyny cel po czym publicznie przeprosić i na kolanach powędrować do Gelsenkirchen z 40 mln w walizce i dodatkowo jeszcze kartą zawodniczą Comana w ramach zadośćuczynienia za śmieszną pierwszą ofertę. Serio? Myślicie, że Schalke się teraz obraziło i już w ogóle nie będzie chciało z nami rozmawiać? :roll: W klubach piłkarskich pracują profesjonaliści przeważnie i nikt się nie będzie unosił honorem w sprawach transferowych. To, że taka pierwsza oferta nie przeszła to akurat nic dziwnego bo to tak jakby ktoś nam zaproponował 20 mln za Vidala, ale odpowiedź Schalke to raczej "albo podwyższacie ofertę i nie robicie sobie jaj albo nie będzie żadnych interesów" a nie "żadnych dalszych rozmów nie będzie, panom dziękujemy". Nie po to pozwolili nam na negocjowanie z zawodnikiem i agentem żeby później się obrazić po pierwszej ofercie.
No tak, pewnie Marotta miał powiedzieć, że Draxler to nasz jedyny cel po czym publicznie przeprosić i na kolanach powędrować do Gelsenkirchen z 40 mln w walizce i dodatkowo jeszcze kartą zawodniczą Comana w ramach zadośćuczynienia za śmieszną pierwszą ofertę. Serio? Myślicie, że Schalke się teraz obraziło i już w ogóle nie będzie chciało z nami rozmawiać? :roll: W klubach piłkarskich pracują profesjonaliści przeważnie i nikt się nie będzie unosił honorem w sprawach transferowych. To, że taka pierwsza oferta nie przeszła to akurat nic dziwnego bo to tak jakby ktoś nam zaproponował 20 mln za Vidala, ale odpowiedź Schalke to raczej "albo podwyższacie ofertę i nie robicie sobie jaj albo nie będzie żadnych interesów" a nie "żadnych dalszych rozmów nie będzie, panom dziękujemy". Nie po to pozwolili nam na negocjowanie z zawodnikiem i agentem żeby później się obrazić po pierwszej ofercie.
- sebatiaen
- Juventino
Sportmediaset podaje że nasi złożyli ofertę 15 mln euro w ratach i 3 mln bonusa.
To chyba jakaś ściema, za Draxlera taką kasę dawać? może Draxler to zasłona dymna? no nie wierzę że taką ofertę dali, bez przesady.
Tak jak byś stał w Biedronce przed kasą, położył 4 piwa w puszce osobno i powiedział że nie zapłacisz 10 zł tylko 5 zł bo nie ma opakowania.
Kasjerka by się złapała za głowę, co miał zrobić Heldt? no bez przesady.
Najpierw szastamy kasą a potem udajemy ludzi poważnych i wyskakujemy z jakimiś chorymi sumami, to chyba jakaś ściema z tą kasą.
To chyba jakaś ściema, za Draxlera taką kasę dawać? może Draxler to zasłona dymna? no nie wierzę że taką ofertę dali, bez przesady.
Tak jak byś stał w Biedronce przed kasą, położył 4 piwa w puszce osobno i powiedział że nie zapłacisz 10 zł tylko 5 zł bo nie ma opakowania.
Kasjerka by się złapała za głowę, co miał zrobić Heldt? no bez przesady.
Najpierw szastamy kasą a potem udajemy ludzi poważnych i wyskakujemy z jakimiś chorymi sumami, to chyba jakaś ściema z tą kasą.
- wagner
- Juventino
W roli ofensywnego zawodnika w sezonie 2014/15 grał Vidal.pumex pisze:Chłoptaś ledwo wybijający się z Udinese, który (nie zawsze, ale najczęściej) w roli zawodnika ofensywnego nie potrafił wykręcić choćby niezłych statystyk.
A co do statystyk w tej kwestii:
Vidal 45 meczy, 8 goli, 4 asysty, 12 żółtych kartek, ok 3600 minut na boisku
Pereyra 52 mecze, 6 goli, 4 asysty, 5 żółtych kartek, ok 2900 minut (Vidal w sezonie 2011/12 miał o jednego gola więcej i podobną ilość minut)
Jeszcze raz powtórzę, ktoś znalazł sobie kozła ofiarnego w postaci Pereyry, nie wiadomo dlaczego. Może to przez pochmurną pogodę.

Ostatnio zmieniony 27 lipca 2015, 23:33 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ludzie, litości. Z jednej strony teksty "30 mln za połamańca, który nic wielkiego w piłce jeszcze nie osiągnął? co ten Marotta robi, sprzedaje Vidala za marne pieniądze żeby potem po kota w worku uderzać" a z drugiej "15 mln za Draxlera? 20? dajta spokój, to wiadomo, że wyśmiali taką ofertę, ośmieszamy się tylko, rzucać te 30 mln i niech się nowy zgrywa z resztą drużyny już". Serio nikt nie widzi jakie to idiotyczne?