Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:24

Mi już zaczyna chcieć się śmiać. Ludzie, czy naprawdę możliwe jest, że za brak udziału w ustawianiu spotkań i brak donosu prokuraturze dostaje się 8-9-12-15 miesięcy, nieważne ile, przy jednoczesnych wyrokach dla umoczonych po same jaja w wysokości 4 miesięcy i dla klubów w wysokości 6pkt karnych i 30tys? Przecież do cholery ktoś normalny musi nadzorować takie jawne egzekucje :angry: Przy takim nastawieniu wszystkich do Conte równie dobrze mogą podczas procesu, publicznie wysmarować Antkowi gębę kałem Morattiego i w zasadzie powinno to przejść bez echa.

Zaczynają się poważne kpiny rodem z 2006r, ale jak możliwe jest to, że ktoś pozwala na powtórkę z rozrywki przy fakcie, że cały świat patrzy? To możliwe?

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:30

Lypsky pisze:Ugody nie będzie, przed nami proces, w którym prokurator oczekuje (uwaga, uwaga)...15 miesięcznej dyskwalifikacji naszego trenera :lol: Ręce opadają.
Co ####? To są żądania nieadekwatne do zarzuconego czynu. Nie łudzę się, że ta sprawa zakończy się happy endem, ale nie sądzę też, aby Conte dostał 15 miesięcznego bana. Skończy się na 5-6 miesięcznym zawieszeniu.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:31

Jedna wielka kpina.
Czy oni sami nie widza jakich błaznów z siebie robią?
Przydała by się interwencja jakiegoś niezawisłego organu bo z banda tych patałachów którzy zasiadają w tej komisji to skończy się na tym jak to ktos w tym temacie napisał że Conte dostanie czape :|

Swoją droga to w tym temacie na forum winny panować inne kryteria nagradzania za kartki za wulgaryzmy, bo w inny sposób, jak używając słów powszechnie uważane za obraźliwe, podsumować tego co się dzieje w Rzymie się po prostu nie da.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:37

Łoles pisze:Jedna wielka kpina.
Czy oni sami nie widza jakich błaznów z siebie robią?
Przydała by się interwencja jakiegoś niezawisłego organu bo z banda tych patałachów którzy zasiadają w tej komisji to skończy się na tym jak to ktos w tym temacie napisał że Conte dostanie czape :|

Swoją droga to w tym temacie na forum winny panować inne kryteria nagradzania za kartki za wulgaryzmy, bo w inny sposób, jak używając słów powszechnie uważane za obraźliwe, podsumować tego co się dzieje w Rzymie się po prostu nie da.
Znam takiego. Płynie w nim nawet czarno-biała krew, a jego wpływy mogły by pomoc nam w sprawiedliwym wyroku.

Panie Platini. Ja bym prosił o pomoc!

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:39

iltalismano pisze:Panie Platini. Ja bym prosił o pomoc!
To byś się rozczarował, jakby Ci śmiechem parsknął w twarz

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:40

annihilator1988 pisze:
Lypsky pisze:Ugody nie będzie, przed nami proces, w którym prokurator oczekuje (uwaga, uwaga)...15 miesięcznej dyskwalifikacji naszego trenera :lol: Ręce opadają.
Co ####? To są żądania nieadekwatne do zarzuconego czynu. Nie łudzę się, że ta sprawa zakończy się happy endem, ale nie sądzę też, aby Conte dostał 15 miesięcznego bana. Skończy się na 5-6 miesięcznym zawieszeniu.
A ja mam niestety odmienne zdanie. Od początku coś mi tutaj śmierdzi, ten prokurator widać, że jest w komitywie z komisją dyscyplinarną. Wczoraj grał typowego double agenta i zgrywał zdziwienie, że wniosek został odrzucony, a od początku wiedział o tym, że to się tak skończy.

Ktoś chce nam ewidentnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i jeżeli się uprze to żadne argumenty naszych prawników nie pomogą.

Mam nadzieję, że sam gadam od rzeczy, ale cała ta sytuacja mnie przytłacza i wymyślam sobie w głowie takie czarne scenariusze. Oby było tak jak piszesz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:43

Vincitore pisze:A ja mam niestety odmienne zdanie. Od początku coś mi tutaj śmierdzi, ten prokurator widać, że jest w komitywie z komisją dyscyplinarną. Wczoraj grał typowego double agenta i zgrywał zdziwienie, że wniosek został odrzucony, a od początku wiedział o tym, że to się tak skończy.
Ktoś chce nam ewidentnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i jeżeli się uprze to żadne argumenty naszych prawników nie pomogą.
Ja dokładnie tak samo widzę rzeczywistość. Zresztą, jeśli mnie pamięć nie myli, Palazzi już miał swój udział w udupianiu Juventusu, nihil novi

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:46

Szanowni Państwo,
spokojnie trzeba mieć świadomość tego, że jeśli Conte brał w ciemno 3 miechy na ugodzie (powiedzmy dla dobra klubu), ale nie chce wziąć na ugodzie 5-6 miesiecy, to oznacza, że...?

Że ma dowody, które świadczą na jego korzyść - albo jest głupi, ale wróćmy do opcji pozytywnej, czyli ma dowody w ręku, bo jeśli nie miałby dowodów w ręku a widełki sięgają powiedzmy 15 miesięcy - te 5-6 miechów wziąłby w zębach, więc wszystko wskazuje, że gramy o wszystko czyli gramy o uniewinnienie, albo o jakis roczny zakaz. Wszystko zależy od dowodów i ich mocy, ale prokurator też nie miał szczegolnie mocnych, jeśli zgodził się na 3 miesięczną ugodę.

Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:49

Rozumiem, że jak się zacznie "normalny" proces to Conte i Juve udupiać będzie ten sam skład?

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:51

Robaku pisze:Szanowni Państwo,
spokojnie trzeba mieć świadomość tego, że jeśli Conte brał w ciemno 3 miechy na ugodzie (powiedzmy dla dobra klubu), ale nie chce wziąć na ugodzie 5-6 miesiecy, to oznacza, że...?

Że ma dowody, które świadczą na jego korzyść - albo jest głupi, ale wróćmy do opcji pozytywnej, czyli ma dowody w ręku, bo jeśli nie miałby dowodów w ręku a widełki sięgają powiedzmy 15 miesięcy - te 5-6 miechów wziąłby w zębach, więc wszystko wskazuje, że gramy o wszystko czyli gramy o uniewinnienie, albo o jakis roczny zakaz. Wszystko zależy od dowodów i ich mocy, ale prokurator też nie miał szczegolnie mocnych, jeśli zgodził się na 3 miesięczną ugodę.
To wszystko brzmi tak tylko w teorii, ale w działaniach figc nie ma logiki, tak więc porzuciłbym wszelkie racjonalne próby wyjaśniania sprawy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:53

Robaku pisze:spokojnie trzeba mieć świadomość tego, że jeśli Conte brał w ciemno 3 miechy na ugodzie (powiedzmy dla dobra klubu), ale nie chce wziąć na ugodzie 5-6 miesiecy, to oznacza, że...?
Świadomość, to trzeba mieć tego, że już raz, w identyczny, kuriozalny sposób uwalili Juventus i teraz sprawy zmierzają do tego samego. Stosunek tej całej śmierdzącej bandy do Juventusu i ich pracowników pokazuje samo oskarżenie i 15 mies. bana, o które wnioskują.
Niech poniższa wypowiedź obrońcy Conte z SJ dobitnie to zobrazuje:
"Na tę chwilę nie mamy żadnego dowodu, są słowa jednej osoby, żadnego dochodzenia, nagrań - nie ma nic. Nie mówię tego po to, by dowieść, że Carobbio jest niewiarygodny, on może taki być, ale nie jest jedynym wiarygodnym. Zostaliśmy oskarżeni na podstawie poszlak, nie ma żadnych faktów, stąd sprawa jest tak skomplikowana. Problem polega na tym, że zeznania Carobbio różnią się diametralnie od tych Gervasoniego, jakby były odpowiednio 'sterowane'. 19 stycznia w Cremonie nie ma zdania o udziale w sprawie Conte, Carobbio o nim zapomina, ale przypomina sobie 29 lutego, gdy idzie na przesłuchanie do prokuratorów federalnych, którzy mający 20 miesięcy dowód wykorzystują, by postawić akt oskarżenia. Prokuratura twierdzi, że Carobbio jest wiarygodny, że Gervasoni jest wiarygodny, choć obaj mówią co innego. Salvini twierdzi, że Carobbio nie ze wszystkimi w zespole miał najlepsze relacje, do tego za pomocą egipskich kart SIM kontaktuje się z Ilievskim, a po 29 lutego zrywa z nim jakikolwiek kontakt, to nikt o to nie pyta i dalej mu się wierzy. Wskazuję tylko na te jasne wątpliwości, nie wspominam, że na przesłuchaniu 10 lipca Carobbio ponownie twierdzi, że dzwonił podczas zgrupowania do Ilievskiego. Dlaczego nikt nie pyta o te fakty?"

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:57

Mnie zastanawia czemu miała służyć wczorajsza szopka. Czy federacja liczyła na to, że Conte zaakceptuje wyższą karą, czy chcieli za wszelką cenę doprowadzić do procesu (i tym samym do wyższej kary w razie wygranej)?

Jeśli druga opcja, to muszą być dość mocno pewni swego. Z drugiej strony nas są równie zdeterminowani i nie skazywałbym nas z góry na porażkę. Conte będzie walczył do końca.

Z perspektywy dnia dzisiejszego błędem było negocjowanie ugody, strata czasu, nerwów i nadszarpnięcie reputacji.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 17:03

Ja przed sportowymi sądami sprawiedliwości bym nie oczekiwał, one chyba tylko z nazwy są sądami bo sprawy i wyroki kończą się szybko. W normalnych sądach sprawy we Włoszech ciągną się latami. A to że cywilne są bezstronne to też raczej bajka. W tym roku albo pod koniec tamtego sąd miał wydać wyrok czy też miała to być ostatnia rozprawa w sprawie malwersacji finansowych Berlusconiego. I jaki był werdykt... sprawa przedawniła się dzień czy też 2 dni temu.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 17:07

no właśnie, co chciano osiągnąć proponując Conte ugodę by potem ją odrzucić?! mi to wszystko coraz bardziej śmierdzi. Conte chciał iść na ugodę czyli ma coś na sumieniu i woli nie ryzykować, taki sygnał wczoraj poszedł w świat. teraz chcą dla niego 15 miesięcy, skandal. wszystko po zeznaniach 1 kolesia, wątpliwych. kto da gwarancję że ten żałosny prokuratorek nie zasugerował kolesiowi oskarżenie Conte by osiągnąć niski wyrok? tym bardziej że ta kreatura pozwoliła się przedawnić sprawie interu.

nie liczę na sprawiedliwy wyrok, pozostanie prowadzenie drużyny z tylnego siedzenia do czasu aż sąd cywilny weźmie to na celownik.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 17:08

Takie cuda to pamietam tylko za calciopoli, mowiac szczerze. Nie przypominam sobie innego takiego precedensu w historii wszechswiata, aby proby znalezienia consensusu zaczynac od kary trzy razy wiekszej, niz zaproponowana dzien wczesniej ugoda.

Ale chociaz oficjalnie wiadomo jedno: chca nas uwalic! Wrocilismy! Cieszmy sie :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
ODPOWIEDZ