Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 17:47

@D@$ pisze:No właśnie, co sądzicie o Essienie? Nie ukrywam, że kiedyś byłem jego zwolennikiem, ładnie grali z Appiah(em?) na mundialu 2006, tyle że to zawodnik może nie stary, ale też niemłody. W suymie na solo pisali w takim tonie jakby mu sie kontrakt kończył, niestety transfermarkt podaje 2015 :/ więc pewnie będzie sporo kosztował. Sam w sumie nie wiem, byłby jako zmiennik Pirlo?
Mówimy o tym Essienie z Chelsea? Jest szansa wyjęcia go? Jako zmiennik Vidala, to znaczy Vidal byłby jego zmiennikiem.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Levsky

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 19:01

Ciekawi mnie Tello z Barcy. Chłopak młody, a gra ładnie. Za 10 mln do wyjęcia. Inwestycja w przyszłość

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 19:07

@D@$ pisze:No właśnie, co sądzicie o Essienie?
Essien? Matko, jakby tylko była opcja wyciągnięcia tego piłkarza z Cheslea... The Blues popełniliby taki błąd, jak swego czasu Real z Makelele. Zawodnik jest geniuszem środka pola, potężnie zbudowany, dobry technicznie, ze świetnym strzałem i przeglądem pola. To byłaby bomba w naszym wykonaniu i nie obchodzi mnie nawet kontuzja, którą niedawno przebył. Szkoda, że taki transfer to fikcja. Cheslsea zapłaciła za niego 38mln, myślicie, że teraz odda go za bezcen? :roll:
Levsky pisze:Ciekawi mnie Tello z Barcy. Chłopak młody, a gra ładnie. Za 10 mln do wyjęcia. Inwestycja w przyszłość
Strzelam, że koleś okaże się drugim Bojanem lub Jeffrenem. W Barcelonie złote dziecko, gdzie indziej już nie

Obrazek
Levsky

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 19:14

pumex pisze:
Levsky pisze:Ciekawi mnie Tello z Barcy. Chłopak młody, a gra ładnie. Za 10 mln do wyjęcia. Inwestycja w przyszłość
Strzelam, że koleś okaże się drugim Bojanem lub Jeffrenem. W Barcelonie złote dziecko, gdzie indziej już nie
Całkiem możliwe, ale jeśli chłopak będzie tak grał do końca sezonu to można się zainteresować. A jeśli nie Essien to może Hernanes z Lazio?

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 19:19

Cheslsea zapłaciła za niego 38mln, myślicie, że teraz odda go za bezcen? Rolling Eyes
Chelsea po sezonie ma przebudowywać skład i Essien będzie jak najbardziej do wyjęcia za stosunkowo nie wielką kasę.
Nie wiem tylko jak z nim miała by wyglądać formacja pomocy. Marchisio chyba ława wtedy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 19:34

Gotti pisze:
pumex pisze:Cheslsea zapłaciła za niego 38mln, myślicie, że teraz odda go za bezcen? Rolling Eyes
Chelsea po sezonie ma przebudowywać skład i Essien będzie jak najbardziej do wyjęcia za stosunkowo nie wielką kasę.
Aaa tam przebudowa. Teraz tak piszą, bo mają pożywkę z sytuacji w tym klubie. Przyjdzie nowy trener, Essien mu się spodoba i będzie po temacie. Nie wierzę, że ,nawet mimo przebudowy, Chelsea go puści. Natomiast jeśli faktycznie będzie możliwość kupna tego piłkarza, to Marotta nie powinien się zastanawiać ani chwili. To świetny zawodnik, warty nawet grubej forsy.
Gotti pisze:Nie wiem tylko jak z nim miała by wyglądać formacja pomocy. Marchisio chyba ława wtedy.
Chciałbym, żeby Juventus miał problem pt: "Co zrobić z Marchisio, skoro jest Essien?"

Obrazek
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 19:34

Daj Bóg grając na 3 frontach 4 bdb pomocników to podstawa. Dla Fabregasa, też nie bardzo było miejsce jak szedł do Barcelony

Dtmiu

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 20:25

Essien to mój ulubiony piłkarz z Chelsea, fajnie by było gdyby do was trafił. Aczkolwiek wydaje mi się że akurat jego ta czystka dotyczyć nie będzie i Chelsea go nie sprzeda.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 20:40

Levsky pisze:A jeśli nie Essien to może Hernanes z Lazio?
Mało znam Essiena, ale jednak na tyle, by Ci powiedzieć, że Hernanes to nie alternatywa dla Essiena, bo to zupełnie inni gracze - o innych cechach.

@D@$ pisze:Za Ramireza? Bez żartów. Wczoraj ze dwa razy fajnie kiwnął, ale te strzały rospaczy z dystansu to raczej kiepska sprawa była. Myślałem że jak już to za 10 by przyszedł, 15 to już lekkkie przepłacenie, 20 wzwyż to już jaja, choć kto wie, jak się rozwinie...
Ale przed wczoraj kiwnął ładnie już 4 razy.
Jeżeli Pepe kosztuje koło 10 milionów, Qugliarella też, za Vucinica dajemy 15, Matriego 17, to jakim sposobem powiedz mi Ramirez ma być wart 10, a 15 to lekkie przepłacenie? Człowiek z takim potencjałem i dużymi umiejętnościami.
Już kiedyś pisałem z boków Giovinco/Ramirez byłbym zadowolony. Oczywiście najbardziej chciałbym Joveticia. Coraz bardziej podoba mi się też Luis Muriel.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 21:51

De Rossi pisze:Oczywiście najbardziej chciałbym Joveticia.
Właśnie, Jovetić. Ostatnio doznał kontuzji, poważna jakaś?

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 22:05

pablo1503 pisze:
De Rossi pisze:Oczywiście najbardziej chciałbym Joveticia.
Właśnie, Jovetić. Ostatnio doznał kontuzji, poważna jakaś?
Kontuzja uda. Nic poważnego,, akurat powróci na mecz z nami.

Co do mercato to chce Giovinco ;p

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 22:55

Co do mercato to chce Giovinco ;p
Też chce Giovinco. Niby jak grał u nas to się nie do końca sprawdzał, ale jestem niemal pewien, że w ofensywie robiłby obecnie więcej niż Vucinic z Boriello razem wzięci.

Gio, jakiś obrońca, pomocnik typu Essien i mamy solidny skład na LM to, której pewnie się zakwalifukujemy,

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 23:11

Essien jest znakomity, ale kontuzjogenny, nie bardzo.
Pozbyć się szrotu i Bonucciego, kupić na jego miejsce młodego, zdolnego obrońcę i zrobić coś z atakiem, już bez półśrodków, czyli: Ciekawe czy sprzedaliby nam Cavaniego?
Jest jeszcze opcja: Cavani->City; Dzeko-Juve

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 23:19

Bruce Badura pisze:Essien jest znakomity, ale kontuzjogenny, nie bardzo.
Kontuzjogenny to był materazzi czy Roy Keane ;)
Essien na dwa lata byłby genialnym dealem Marotty. Do tego Malouda z relatywnie niskim kontraktem również.
Bruce Badura pisze: Jest jeszcze opcja: Cavani->City; Dzeko-Juve
Fap fap fap !

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 marca 2012, 23:22

Brutalo pisze:
Bruce Badura pisze:Essien jest znakomity, ale kontuzjogenny, nie bardzo.
Kontuzjogenny to był materazzi czy Roy Keane ;)
Essien na dwa lata byłby genialnym dealem Marotty. Do tego Malouda z relatywnie niskim kontraktem również.
Czy ja wiem....Jeśli chcieliby za niego ze 20kk funtów, transfer nie wchodzi w grę. Atak priorytetem.

PS. Jak myślicie, co będzie z Torresem? Wróci do formy?

Zablokowany