Mercato (2012-2014)
- Łukasz
- Juventino
Mówimy o tym Essienie z Chelsea? Jest szansa wyjęcia go? Jako zmiennik Vidala, to znaczy Vidal byłby jego zmiennikiem.@D@$ pisze:No właśnie, co sądzicie o Essienie? Nie ukrywam, że kiedyś byłem jego zwolennikiem, ładnie grali z Appiah(em?) na mundialu 2006, tyle że to zawodnik może nie stary, ale też niemłody. W suymie na solo pisali w takim tonie jakby mu sie kontrakt kończył, niestety transfermarkt podaje 2015więc pewnie będzie sporo kosztował. Sam w sumie nie wiem, byłby jako zmiennik Pirlo?
- pumex
- Juventino
Essien? Matko, jakby tylko była opcja wyciągnięcia tego piłkarza z Cheslea... The Blues popełniliby taki błąd, jak swego czasu Real z Makelele. Zawodnik jest geniuszem środka pola, potężnie zbudowany, dobry technicznie, ze świetnym strzałem i przeglądem pola. To byłaby bomba w naszym wykonaniu i nie obchodzi mnie nawet kontuzja, którą niedawno przebył. Szkoda, że taki transfer to fikcja. Cheslsea zapłaciła za niego 38mln, myślicie, że teraz odda go za bezcen? :roll:@D@$ pisze:No właśnie, co sądzicie o Essienie?
Strzelam, że koleś okaże się drugim Bojanem lub Jeffrenem. W Barcelonie złote dziecko, gdzie indziej już nieLevsky pisze:Ciekawi mnie Tello z Barcy. Chłopak młody, a gra ładnie. Za 10 mln do wyjęcia. Inwestycja w przyszłość

- Levsky
- Juventino
Całkiem możliwe, ale jeśli chłopak będzie tak grał do końca sezonu to można się zainteresować. A jeśli nie Essien to może Hernanes z Lazio?pumex pisze:Strzelam, że koleś okaże się drugim Bojanem lub Jeffrenem. W Barcelonie złote dziecko, gdzie indziej już nieLevsky pisze:Ciekawi mnie Tello z Barcy. Chłopak młody, a gra ładnie. Za 10 mln do wyjęcia. Inwestycja w przyszłość
- Gotti
- Juventino
Chelsea po sezonie ma przebudowywać skład i Essien będzie jak najbardziej do wyjęcia za stosunkowo nie wielką kasę.Cheslsea zapłaciła za niego 38mln, myślicie, że teraz odda go za bezcen? Rolling Eyes
Nie wiem tylko jak z nim miała by wyglądać formacja pomocy. Marchisio chyba ława wtedy.
- pumex
- Juventino
Aaa tam przebudowa. Teraz tak piszą, bo mają pożywkę z sytuacji w tym klubie. Przyjdzie nowy trener, Essien mu się spodoba i będzie po temacie. Nie wierzę, że ,nawet mimo przebudowy, Chelsea go puści. Natomiast jeśli faktycznie będzie możliwość kupna tego piłkarza, to Marotta nie powinien się zastanawiać ani chwili. To świetny zawodnik, warty nawet grubej forsy.Gotti pisze:Chelsea po sezonie ma przebudowywać skład i Essien będzie jak najbardziej do wyjęcia za stosunkowo nie wielką kasę.pumex pisze:Cheslsea zapłaciła za niego 38mln, myślicie, że teraz odda go za bezcen? Rolling Eyes
Chciałbym, żeby Juventus miał problem pt: "Co zrobić z Marchisio, skoro jest Essien?"Gotti pisze:Nie wiem tylko jak z nim miała by wyglądać formacja pomocy. Marchisio chyba ława wtedy.

- De Rossi
- Juventino
Mało znam Essiena, ale jednak na tyle, by Ci powiedzieć, że Hernanes to nie alternatywa dla Essiena, bo to zupełnie inni gracze - o innych cechach.Levsky pisze:A jeśli nie Essien to może Hernanes z Lazio?
Ale przed wczoraj kiwnął ładnie już 4 razy.@D@$ pisze:Za Ramireza? Bez żartów. Wczoraj ze dwa razy fajnie kiwnął, ale te strzały rospaczy z dystansu to raczej kiepska sprawa była. Myślałem że jak już to za 10 by przyszedł, 15 to już lekkkie przepłacenie, 20 wzwyż to już jaja, choć kto wie, jak się rozwinie...
Jeżeli Pepe kosztuje koło 10 milionów, Qugliarella też, za Vucinica dajemy 15, Matriego 17, to jakim sposobem powiedz mi Ramirez ma być wart 10, a 15 to lekkie przepłacenie? Człowiek z takim potencjałem i dużymi umiejętnościami.
Już kiedyś pisałem z boków Giovinco/Ramirez byłbym zadowolony. Oczywiście najbardziej chciałbym Joveticia. Coraz bardziej podoba mi się też Luis Muriel.
- Wojtek
- Juventino
Kontuzja uda. Nic poważnego,, akurat powróci na mecz z nami.pablo1503 pisze:Właśnie, Jovetić. Ostatnio doznał kontuzji, poważna jakaś?De Rossi pisze:Oczywiście najbardziej chciałbym Joveticia.
Co do mercato to chce Giovinco ;p
- Gotti
- Juventino
Też chce Giovinco. Niby jak grał u nas to się nie do końca sprawdzał, ale jestem niemal pewien, że w ofensywie robiłby obecnie więcej niż Vucinic z Boriello razem wzięci.Co do mercato to chce Giovinco ;p
Gio, jakiś obrońca, pomocnik typu Essien i mamy solidny skład na LM to, której pewnie się zakwalifukujemy,
- Bruce Badura
- Juventino
Essien jest znakomity, ale kontuzjogenny, nie bardzo.
Pozbyć się szrotu i Bonucciego, kupić na jego miejsce młodego, zdolnego obrońcę i zrobić coś z atakiem, już bez półśrodków, czyli: Ciekawe czy sprzedaliby nam Cavaniego?
Jest jeszcze opcja: Cavani->City; Dzeko-Juve
Pozbyć się szrotu i Bonucciego, kupić na jego miejsce młodego, zdolnego obrońcę i zrobić coś z atakiem, już bez półśrodków, czyli: Ciekawe czy sprzedaliby nam Cavaniego?
Jest jeszcze opcja: Cavani->City; Dzeko-Juve
- Brutalo
- Juventino
Kontuzjogenny to był materazzi czy Roy KeaneBruce Badura pisze:Essien jest znakomity, ale kontuzjogenny, nie bardzo.

Essien na dwa lata byłby genialnym dealem Marotty. Do tego Malouda z relatywnie niskim kontraktem również.
Fap fap fap !Bruce Badura pisze: Jest jeszcze opcja: Cavani->City; Dzeko-Juve
- Bruce Badura
- Juventino
Czy ja wiem....Jeśli chcieliby za niego ze 20kk funtów, transfer nie wchodzi w grę. Atak priorytetem.Brutalo pisze:Kontuzjogenny to był materazzi czy Roy KeaneBruce Badura pisze:Essien jest znakomity, ale kontuzjogenny, nie bardzo.
Essien na dwa lata byłby genialnym dealem Marotty. Do tego Malouda z relatywnie niskim kontraktem również.
PS. Jak myślicie, co będzie z Torresem? Wróci do formy?