Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2009, 17:10

juveluck pisze: Gdzie ja napisałem, że powinno się jeździć na mecze drużyn, które mają najlepszych kibiców. Napisałem, że jeżeli uważa naszych Ultras za takich średnich i wypowiada się o nich niemal pogardliwie, to dlaczego chce przebywać z nimi na jednym sektorze. Jest wiele innych sektorów na stadionie.
My jeżdżąc na mecze, rzeczywiście mamy wpływ na ewentualną zmiane poziomu na łuku :lol:
Jade na mecz po to, zeby wspierac moj klub dopingiem, wiec bede stal na trybunie gdzie jest prowadzony doping. To, ze ten doping nie jest najlepszy na swiecie, tego nie zmieni.
Co do drugiej czesci tego cytatu, to chyba masz krotka pamiec. Na meczu z Lazio w Rzymie, na 8 tysiecznym sektorze gosci dopingowalo moze z 300, z czego 30 to Polacy z JPC. Okazuje sie, ze jednak cos mozemy zmienic.

Większość kibiców ma dużo większe możliwości na zdobywanie kasy na oprawy niż włoscy Ultras.
Niby jakie i kto?
Oczywiście, można by zapytać dlaczego więc w Italii się z tych możliwości nie skorzysta. Odpowiedź prosta, bo by nie przeszły. Żadna zbiórka między Ultrasami czy inne pomysły nie przejdą w Italii, od lat jest tak, że kasa idzie z gadżetów. Nikt na to nie narzeka, bo takie są realia. Jednak my znając inne, wiemy, że to w pewien sposób ich ogranicza. Jednak porównywanie jaki zostało dokonane przez Dionizosa jest nie na miejscu.
Sam wrzucilem kilka euro do puszki na oprawe, wiec nie wiem o czym mowisz. Polecam Ci przeczytac jeszcze raz to co napisalem na poczatku. Nie krytykowalem wloskiego ruchu ultras, tylko nasze trybuny, ktore mimo wielkosci naszego klubu, wcale do kibicowskiej elity sie nie zaliczaja.
Powiedz mi jak to sie dzieje, ze Milan i Genoa robia najlepsze na swiecie oprawy, a my nie? Do tego sprowadzala sie cala moja wypowiedz. A Tobie radzil bym sie powazniej zainteresowac tematem, na ktory sie wypowiadasz.
Na wyjazdach wspierają nas "okoliczne wioski" no i co z tego? To jacyś gorsi kibice? Najważniejsze, że są za Juve i potrafią wspierać swój klub poświęcając się dla niego.
To, ze Ci kibice nie pojada na wiecej niz 3 mecze w sezonie, bo Juventus to dla nich weekendowe zajecie, nie pasja calego zycia, jak dla tych, ktorzy z Turynu jezdza na wszystkie mecze.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2009, 12:06

Dionizos pisze: Jade na mecz po to, zeby wspierac moj klub dopingiem, wiec bede stal na trybunie gdzie jest prowadzony doping. To, ze ten doping nie jest najlepszy na swiecie, tego nie zmieni.
Co do drugiej czesci tego cytatu, to chyba masz krotka pamiec. Na meczu z Lazio w Rzymie, na 8 tysiecznym sektorze gosci dopingowalo moze z 300, z czego 30 to Polacy z JPC. Okazuje sie, ze jednak cos mozemy zmienic.
"nie jest najlepszy na świecie" to dużo łagodniejsze stwierdzenia, w porównaniu z tym które przedstawiłeś w poprzedniej wypowiedzi.
To może sobie od razu odpowiesz na pytanie dlaczego dopingowało tylko 300 kibiców? Dlatego, ze nie ważne kto by ten doping prowadził nie jest w stanie tak drzeć ryja, żeby być słyszanym na całym sektorze, zwłaszcza tak dużym jak ten w Rzymie. Gdyby nie zakazy i możliwość wnoszenia bębnów i megafonów wyglądało by to inaczej.
Dionizos pisze:
Większość kibiców ma dużo większe możliwości na zdobywanie kasy na oprawy niż włoscy Ultras.
Niby jakie i kto?

O dodatkach do biletów na oprawy już wspomniałem. Kolejną rzeczą, przynajmniej w Polsce, jest to, że kibice są zrzeszeni w Stowarzyszeniach. Na rzecz takiego stowarzyszenia można w łatwy sposób przekazać darowiznę (na przykład od sponsorów), bądź też zorganizować jakaś konkretną zbiórkę, można również zbierać składki członkowskie. Włoscy ultras działający w luźnych, nie uregulowanych prawnie, grupach nie mają takich możliwości

Dionizos pisze:Sam wrzucilem kilka euro do puszki na oprawe, wiec nie wiem o czym mowisz. Polecam Ci przeczytac jeszcze raz to co napisalem na poczatku. Nie krytykowalem wloskiego ruchu ultras, tylko nasze trybuny, ktore mimo wielkosci naszego klubu, wcale do kibicowskiej elity sie nie zaliczaja.
Powiedz mi jak to sie dzieje, ze Milan i Genoa robia najlepsze na swiecie oprawy, a my nie? Do tego sprowadzala sie cala moja wypowiedz. A Tobie radzil bym sie powazniej zainteresowac tematem, na ktory sie wypowiadasz.
A powiedz ile razy taką puszkę widziałeś? Przypuszczam, że raz. Odpowiedz sobie sam dlaczego. Gadżety sprzedawana są na każdym meczu...
To, że genoa i milan potrafią zrobić bardzo dobre oprawy nie podlega dyskusji. Jednak, jeżeli uważasz, że milan ma lepszych Ultrasów niż my, to nie mamy o czym rozmawiać...
A co do opraw to można wszystko oczywiście uprościć, co ty lubisz robić, jednak będzie to wtedy dalekie od prawdy. Zapomniałeś już jak sam pisałeś o trudnościach z robieniem opraw wynikających z tego, że nasze trybuny są na łuku, to twoje słowa. Nie wiem jak jest w Mediolanie czy Genui, ty też tego nie wiesz, natomiast wiem, że Ultrasi Juventusu nie mają możliwości wejść wcześniej na stadion i przygotować wszystkiego do oprawy. Muszą to robić jak kibice są już na trybunach, co znacznie utrudnia organizacje, taka sytuacja miała miejsce na zeszłorocznych Derbach na których byłem. Argumentacje można mnożyć, ale po co jak ty i tak wszystko uprościsz. A te swoje dobre rady zostaw dla siebie.
Dionizos pisze:
Na wyjazdach wspierają nas "okoliczne wioski" no i co z tego? To jacyś gorsi kibice? Najważniejsze, że są za Juve i potrafią wspierać swój klub poświęcając się dla niego.
To, ze Ci kibice nie pojada na wiecej niz 3 mecze w sezonie, bo Juventus to dla nich weekendowe zajecie, nie pasja calego zycia, jak dla tych, ktorzy z Turynu jezdza na wszystkie mecze.
A skąd ty wiesz czym jest dla nich Juventus? Czytasz w ich myślach? Myślisz, że mając do Turynu 900 km można być na każdym meczu?

Reszta argumentów widzę, że ci gdzieś uciekła.

Jeszcze co do wtorku:

UEFA bada skargę chelsea odnośnie rasistowskich zachowań kibiców względem drogby. Jeżeli znajdą się dowody zostanie wszczęte postępowanie.

i jeszcze fota:
http://img16.imageshack.us/img16/2467/oprawa.jpg

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Globusik

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2009, 12:37

juveluck pisze: Jednak, jeżeli uważasz, że milan ma lepszych Ultrasów niż my, to nie mamy o czym rozmawiać...
A co może nie ma?
Milan to czołówka światowa i moim zdaniem jeśli chodzi o ultrasowanie we Włoszech jest najlepszy... może ostatnia oprawa w derbach im nie wyszła i była mało czytelna ale na pewno mają lepsze oprawy od Juve :roll:

Kibice Interu w Manchesterze:
http://www.boys-san.it/foto/story/08-09 ... 008-09.jpg
EDIT-
juveluck pisze: Ultrasi to nie tylko oprawy...
Co Ty powiesz...
Temat był o oprawach więc do niego się ustosunkowałem :roll:
Ostatnio zmieniony 13 marca 2009, 13:06 przez Globusik, łącznie zmieniany 1 raz.

Forza Inter! Forza Nerazzurri ;)
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 marca 2009, 12:43

Globusik pisze:
juveluck pisze: Jednak, jeżeli uważasz, że milan ma lepszych Ultrasów niż my, to nie mamy o czym rozmawiać...
A co może nie ma?
Milan to czołówka światowa i moim zdaniem jeśli chodzi o ultrasowanie we Włoszech jest najlepszy... może ostatnia oprawa w derbach im nie wyszła i była mało czytelna ale na pewno mają lepsze oprawy od Juve :roll:
Ultrasi to nie tylko oprawy...
Globusik pisze: Co Ty powiesz...
Temat był o oprawach więc do niego się ustosunkowałem :roll:
Naucz się najpierw czytać ze zrozumieniem a potem odpowiadaj. Temat nie dotyczył tylko opraw.

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2009, 15:23

Ultrasi z Curva Nord Bergamo kończ swoją działalność. To ogromy cios dla włoskiego świata Ultras. Curva Nord Bergamo była jedną z najlepszych ekip w całym kraju. Problemy, jak to obecnie jest w wielu ekipach, była już od jakiegoś czasu, wszystko zostało dopełnione przez skazanie (jeżeli dobrze zrozumiałem) Bocia (Claudio Galimbertiego lidera CNB jednego z najbardziej rozpoznawalnych ultrasów we Włoszech). Podjęte zostały bardzo radykalne decyzje włącznie z wymówieniem lokalu będącego siedzibą. Co prawda doping ma być nadal prowadzony ale będą to spontaniczne akcje, warto obejrzeć dzisiaj mecz atalanty z torino, żeby zobaczyć jak będą wyglądały trybuny, do niedawna jedne z najlepszych w Italii...

Obrazek
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 marca 2009, 17:54

Obrazek
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 20:41

Korona z Widzewem
Obrazek
Obrazek

Zagłebie Lubin na nowym stadionie przeciw Łęcznej
Obrazek
http://i115.photobucket.com/albums/n317 ... 070495.jpg

i Jaga:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 21:04

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 21:38

PSG - OM
Obrazek

Polonia - Ruch
Obrazek

tak tak, to madrid :lol: jak na Hiszpanie to nawet w porzadku :wink: ostatnio sie staraja
Obrazek

znalazlby ktos fotki z finalu pucharu w Szkocji na Hampden?

EDIT:

cos tam widac

STAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 21:46

juveluck pisze:Ultrasi z Curva Nord Bergamo kończ swoją działalność. To ogromy cios dla włoskiego świata Ultras. Curva Nord Bergamo była jedną z najlepszych ekip w całym kraju. Problemy, jak to obecnie jest w wielu ekipach, była już od jakiegoś czasu, wszystko zostało dopełnione przez skazanie (jeżeli dobrze zrozumiałem) Bocia (Claudio Galimbertiego lidera CNB jednego z najbardziej rozpoznawalnych ultrasów we Włoszech). Podjęte zostały bardzo radykalne decyzje włącznie z wymówieniem lokalu będącego siedzibą. Co prawda doping ma być nadal prowadzony ale będą to spontaniczne akcje, warto obejrzeć dzisiaj mecz atalanty z torino, żeby zobaczyć jak będą wyglądały trybuny, do niedawna jedne z najlepszych w Italii...
To ten gośc który brał udział w programie Wojny na stadionach?? odcinek o włoskich Ultras?? hmm? chyba że sie mylę

Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2009, 22:33

_STAN_ pisze:To ten gośc który brał udział w programie Wojny na stadionach?? odcinek o włoskich Ultras?? hmm? chyba że sie mylę
Dokładnie ten sam.

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2009, 19:11

Ajax przeciw OM:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

a tu kocmołuszki z Marsylii:
Obrazek

Asse z Werderem:
Obrazek

i cos apropo najlepszych ultras:

Delije przeciw nowemu prawu w Serbii przeciw dyskryminacji pedałów:
Obrazek

Zakon od diskriminaciji? Szta je sledeće? Zakon od pedofiliji?- Prawo o dyskryminacji? Co bedzie nastepne? Prawo o pedofili?

i druga część:
Obrazek

Na Kosovu Srbi bez struje i wode, a u Beogradu priče o pederima ce wode!- w Kosowie Serbowie bez wody i prądu, a w Belgradzie mowicie o pedalach?

Żuk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2009, 19:47

Obrazek

Senza di te non andremo lontano, Antonio Conte il nostro Capitano
STAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2009, 20:51

Ultrasi lazio wymiatają

http://i17.tinypic.com/4m9r976.jpg

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2009, 22:21

Kibice Górnika na meczu z Lechem:

Filmik z YouTube

Warto spojrzeć na 6:39 ;)

[*][/url]

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
ODPOWIEDZ