Mercato (Lato 2015)
- Arbuzini
- Juventino
Marchisio poza fatalnym spotkaniem przeciwko Fiorentinie rozgrywa dobry i równy sezon. Vidal w ofensywie jest skrajnie irytujący, ale w obronie gra poprawnie. Dokładając do tego statystyki, wychodzi na to, że Argentyńczyk poza efektowną grą, nie ma zbyt wiele do zaoferowania na tle swoich kolegów z drużyny. Pod względem umiejętności defensywnych odstaje, a w ataku brak mu skuteczności w działaniu.
Gdybyśmy nie wcisnęli Udinese zbędnego gracza (nie pamiętam kto to był) to Pereyra kosztowałby w okolicach 17 mln E. Za 15-17 mln E naprawdę można postarać się o dobrego środkowego pomocnika. Znamienne niech będzie, że w formie nasz środek pola uważany jest za jeden z najsilniejszych na świecie, a Roberto - jeśli zostanie wykupiony - jest najdroższym zawodnikiem tej formacji. Biorąc pod uwagę ostatnie letnie okienko to podobną kwotę dała Barcelona za Rakiticia.
Gdybyśmy nie wcisnęli Udinese zbędnego gracza (nie pamiętam kto to był) to Pereyra kosztowałby w okolicach 17 mln E. Za 15-17 mln E naprawdę można postarać się o dobrego środkowego pomocnika. Znamienne niech będzie, że w formie nasz środek pola uważany jest za jeden z najsilniejszych na świecie, a Roberto - jeśli zostanie wykupiony - jest najdroższym zawodnikiem tej formacji. Biorąc pod uwagę ostatnie letnie okienko to podobną kwotę dała Barcelona za Rakiticia.
- Shadow Marshall
- Juventino
Jeśli nasi planują opchnąć Pogbę czy nie to powinniśmy do środka sprowadzić Geoffreya Kondogbie. Po minionym sezonie gdy kopał się po czole myślałem, że facet przepadł, ale w tym znowu prezentuje się dobrze. Za dużo tych pomocników mamy. Padoin to wiadomo dobra zapchajdziura, Pirlo nie może się poruszać bez maski tlenowej i ecstasy nie może grać bo człapie. Marrone nie liczę. Sturraro to dla mnie też zagadka bo miesiąc minął, a on dalej kibluje na ławce. Wolałbym byśmy mieli 3 genialnych zawodników jak teraz i 2 bardzo dobrych, a nie mamy 10 środkowych pomocników z czego 3 może nam cokolwiek zapewnić jak ma dobry dzień.
Kogoś z dwójki Caceres/Ogbonna możemy odpalić by zwyczajnie im nie szkodzić bo mam takie wrażenie, że w Juve marnują swój czas grzejąc ławę, a są za dobrzy by na to się godzić.
W Serie A jeszcze się możemy dogadać bo Ogbonna/Sturraro/Pereyra mogliby z powodzeniem grać w Lazio/Palermo itp. (Anderson/Dybala/Vasquez).
Kogoś z dwójki Caceres/Ogbonna możemy odpalić by zwyczajnie im nie szkodzić bo mam takie wrażenie, że w Juve marnują swój czas grzejąc ławę, a są za dobrzy by na to się godzić.
W Serie A jeszcze się możemy dogadać bo Ogbonna/Sturraro/Pereyra mogliby z powodzeniem grać w Lazio/Palermo itp. (Anderson/Dybala/Vasquez).
- filippo
- Juventino
O Kondogbi zapomnijcie. Juz sie zdarzył pokazać i jest poza naszym zasięgiem finansowym. Pewnie wyląduje w premier league. Trzeba go było brać 2-3 lata temu jak wyrazalismy zainteresowanie nim
forumowy ujadacz
- Shadow Marshall
- Juventino
To, że nasi nie patrzą w ogóle w jego stronę mnie nie dziwi. Za 5 lat jak w przypadku Giovinco powiedzą, że jest młody i ma czas. Trzeba było brać typa z Sevilli jak była okazja, a nie łudzić się, że Pereyra błyśnie talentem :lol:filippo pisze:O Kondogbi zapomnijcie. Juz sie zdarzył pokazać i jest poza naszym zasięgiem finansowym. Pewnie wyląduje w premier league. Trzeba go było brać 2-3 lata temu jak wyrazalismy zainteresowanie nim
- Kucharius1
- Juventino
Dla tych którzy tak bardzo żałują Marco i Kondogbii, w tamtym okienku mieliśmy miejsce w składzie dla jednego młodego pomocnika. Włoch był planem A, ale pieniądze które wyłożyło P$G nas przerosły. Juve z takim budżetem nie mogło pozwolić sobie na licytacje z Katarczykami + pensja, niewspółmierne do osiągnięć gracza z Serie B. Planami B byli Francuzi. Kondogbia bał się konkurencji (o czym mówił w wywiadzie), więc poszedł do mniejszego klubu w Hiszapanii. Na placu został Pogba no i chyba nikt nie ma prawa żałować, patrząc na jego rozwój.
Gdybyśmy byli drużyną pokroju Romy, moglibyśmy pozwolić sobie na sprowadzenie trzech młodych środkowych pomocników do pierwszego składu. W klubie który walczy jednak o ambitniejsze cele takie zagranie nie może mieć miejsca. Są młodzi gracze, ale już doświadczeni, ale za takich płaci się krocie. Tylko w tym wypadku jeden grał w Serie B, drugi rozegrał debiutancki sezon w L1, trzeci grał ogony.
Ktoś narzekał na nasz skauting. Jak dla mnie chłopaki robią dobrą robotę, ale po prostu nie ma u nasz w składzie miejsca dla tylu młodych graczy, więc nie sprowadzamy ich hurtowo.
Gdybyśmy byli drużyną pokroju Romy, moglibyśmy pozwolić sobie na sprowadzenie trzech młodych środkowych pomocników do pierwszego składu. W klubie który walczy jednak o ambitniejsze cele takie zagranie nie może mieć miejsca. Są młodzi gracze, ale już doświadczeni, ale za takich płaci się krocie. Tylko w tym wypadku jeden grał w Serie B, drugi rozegrał debiutancki sezon w L1, trzeci grał ogony.
Ktoś narzekał na nasz skauting. Jak dla mnie chłopaki robią dobrą robotę, ale po prostu nie ma u nasz w składzie miejsca dla tylu młodych graczy, więc nie sprowadzamy ich hurtowo.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Nie miałbym nic przeciwko wymianie Pogby na Verattiego...jak patrzę na to co ten kolo wyprawia i w lidze i LM to znowu doopcia mnie boli, że szkoda było na niego 12 baniek, które lepiej było przeznaczyć na Martinezów i inne wynalazki... 
Czy w Juve jest w ogóle coś takiego jak skauting ? Do tej pory nie pojmuję jak takie Udinese czy Palermo mają nosa do zawodników o których później biją się wielcy....Palermo - Cavani, Pastore, Dybala, Vazquez...te nazwiska wiele znaczą i potrafią zrobić różnicę...nam wyszło tylko i wyłącznie z Pogbą...

Czy w Juve jest w ogóle coś takiego jak skauting ? Do tej pory nie pojmuję jak takie Udinese czy Palermo mają nosa do zawodników o których później biją się wielcy....Palermo - Cavani, Pastore, Dybala, Vazquez...te nazwiska wiele znaczą i potrafią zrobić różnicę...nam wyszło tylko i wyłącznie z Pogbą...

- Kucharius1
- Juventino
- Kiedy grałem w Pescarze, pojawiła się oferta Juve, lecz uznałem, że w tym klubie nie dostanie wystarczająco dużo minut, by się rozwinąć. Gram obecnie we wspaniałej drużynie i nie żałuję swego wyboru - podkreślił Włoch.alessandro1977 pisze:Nie miałbym nic przeciwko wymianie Pogby na Verattiego...jak patrzę na to co ten kolo wyprawia i w lidze i LM to znowu doopcia mnie boli, że szkoda było na niego 12 baniek, które lepiej było przeznaczyć na Martinezów i inne wynalazki...
Było miejsce tylko dla jednego młodego zawodnika. Pozostali nie przyszli bo nie było by dla nich minut, z czego zdawali sobie sprawę sami zainteresowani, a nie dlatego że Martinez przyszedł dwa sezony wcześniej :roll: Kogo byś wówczas poświęcił dla młodziaka z Serie B? Markiza, Vidala czy Pirlo po najlepszym sezonie ever?
Obecnie możemy wymienić Pogbe na Marco i jeszcze na tym zyskać. Włoch to fajny gracz, ale nigdy nie będzie zawodnikiem na złotą piłkę. Takim jest młody Francuz.
Rozumiem że w przypadku Kondogbii nie przeszkadzają wam już jego statystyki, jak u naszych piłkarzy. W L1 dużo bardziej przekonuje jego równolatek Veretout.
- MRN
- Juventino
Dlaczego uważasz, że Veratti nie jest graczem na ZP ? Nie jest powiedziane bo obaj są młodzi i wiele może się zdarzyć...na korzyść Francuza przemawiają póki co bramki...w PSG, Marco jest tylko od kreowania bo zawodnikami odpowiedzialnymi za bramki są Zlatan i Cavani - według mnie najlepszy duet napastników na świecie...tutaj, Pogba jest jedynym poważnym kandydatem aby wyręczyć bezjajecznych napastników...

- sebatiaen
- Juventino
Wczoraj Cavani w niektórych sytuacjach pokazał że nawet bez Zlatana Psg ma najlepszy duet napastników w europie bo gość robił za dwóch.
Jak dla mnie bajka co ten gość wyprawia.
Veratti jest poza zasięgiem a szkoda bo wcale od Pogby nie odstaje, tym bardziej śmiać mi się chce jak się czytało tutaj o wymianie Pogby i Cavaniego za Verattiego i jeszcze dopłatę;)
Jak dla mnie bajka co ten gość wyprawia.
Veratti jest poza zasięgiem a szkoda bo wcale od Pogby nie odstaje, tym bardziej śmiać mi się chce jak się czytało tutaj o wymianie Pogby i Cavaniego za Verattiego i jeszcze dopłatę;)
- Kucharius1
- Juventino
Tyle że on nie gra typowego registy, nie jest jedynym odpowiedzialnym za budowanie akcji. Motta mimo wieku ma w rozegraniu tej drużyny co najmniej równy wkład, i gdy on jest na boisku to Włoch często operuje w bocznym sektorze. Trzeba mu oddać że ma fajne penetrujące podania, ogarnął się w defensywie, ale to nadal trochę mało. Gdy piłka jest w ofensywie P$G to dużo więcej zależy od Pastore i skrzydłowych. Poza tym nie strzela bramek. Dwa gole na cztery sezony w profesjonalnej piłce to jednak trochę mało. Wytłumacz mi w czym przejawia się ta jego różnica w LM, i na jakich spotkaniach się opierasz?
Jakby nie patrzeć obecnie Pogba > Marco. Nie zmienia to faktu że również wolałbym Włocha u nas, raz że fan, dwa że Makarony to leniwe buły i jak raz gdzieś osiądą, to są gotowi grać tam do końca
Ciężko ocenić czy z Marco gralibyśmy lepiej. Mogło by się skończyć na tym że doskakuje do niego dwóch jak do Pirlo, i tyle by pograł.
Jakby nie patrzeć obecnie Pogba > Marco. Nie zmienia to faktu że również wolałbym Włocha u nas, raz że fan, dwa że Makarony to leniwe buły i jak raz gdzieś osiądą, to są gotowi grać tam do końca

Ciężko ocenić czy z Marco gralibyśmy lepiej. Mogło by się skończyć na tym że doskakuje do niego dwóch jak do Pirlo, i tyle by pograł.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Lol te teksty o bezjajeczności przybierają już coraz głupszą formę, okazuje się,ze Tevez też nie ma jaj. Zapytam czy w ogóle ktoś w Juve ma jaja? No i kto to sprawdzałalessandro1977 pisze: Pogba jest jedynym poważnym kandydatem aby wyręczyć bezjajecznych napastników...

Co do Verrattiego super grajek, ale my mamy Pogbę, jeżeli ktoś żałuje cóż jego sprawa .
Co do Cavaniego to w tej chwili nie widzę sensu, jego koszt to pewnie z 50 baniek, które byłyby dość ryzykowną inwestycją bo mogłyby się zwrócić tylko w przypadku sukcesu w LM. Juve to nie drużyna w której potrzeba jednego elementu i od razu wskakujemy na topowy poziom, potrzeba więcej. Jak już ładować taką kasę w napastnika to wolałbym Lacazzetta. Koszt utrzymania tańszy, a jak nie będzie sukcesów to można będzie odzyskać kasę i próbować czegoś innego z Cavanim na dobrą sprawę jest tylko jedna wyboista droga, albo się uda, albo będzie problem, bo finansowo to jednak Juve potęgą nie jest.
- MRN
- Juventino
Nie lubię ligi francuskiej ale PSG oglądam...LM to wiadomo i przede wszystkim na tym co widzę opieram swoje myślenie...Pogba gaśnie wraz z nadejściem meczu LM ale może to efekt tego, że w tym sezonie spuścił nieco z tonu...z tym, że w zeszłej edycji LM także gasł w LM...
Jak już wspomniałem - o gustach się nie rozmawia, szanuję Twoje zdanie ale ja osobiście uważam, że Veratti jest nico bardziej pożyteczny...co do Cavaniego - jak dla mnie transferowe marzenie nie od dziś i zawodnik, który zjada każdego napastnika w Serie A, łącznie z Tevezem...
Adi...Tevez jest świetnym zawodnikiem ale tutaj dyskutujemy w tej chwili pod katem LM...nie wyrywaj słów z kontekstu !
Jak już wspomniałem - o gustach się nie rozmawia, szanuję Twoje zdanie ale ja osobiście uważam, że Veratti jest nico bardziej pożyteczny...co do Cavaniego - jak dla mnie transferowe marzenie nie od dziś i zawodnik, który zjada każdego napastnika w Serie A, łącznie z Tevezem...
Adi...Tevez jest świetnym zawodnikiem ale tutaj dyskutujemy w tej chwili pod katem LM...nie wyrywaj słów z kontekstu !

- sebatiaen
- Juventino
Ale Tevez jakoś sobie radzi już teraz w tej LM.
Przez pare lat nie strzelił bramki ale to już mit.
Podobno wszystkie siły skupiamy na Dybale, może te newsy się pojawiają bo blisko meczu z Palermo ale to że go chcemy na serio to wydaje się być pewne.
Jeżeli on nie przedłuży kontraktu i Zampa będzie chciał za niego nadal 40 baniek to sory ale gość mimo to że rozumiem takie podbijanie stawki jest trochę stuknięty, Iturbe też w większym klubie się nie sprawdził[narazie]
[/code]
Przez pare lat nie strzelił bramki ale to już mit.
Podobno wszystkie siły skupiamy na Dybale, może te newsy się pojawiają bo blisko meczu z Palermo ale to że go chcemy na serio to wydaje się być pewne.
Jeżeli on nie przedłuży kontraktu i Zampa będzie chciał za niego nadal 40 baniek to sory ale gość mimo to że rozumiem takie podbijanie stawki jest trochę stuknięty, Iturbe też w większym klubie się nie sprawdził[narazie]
[/code]