Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 14:58

aras pisze:Ble ble ble

Będzie to samo co rok temu. Z klubu odejdą trzy, może cztery głośne nazwiska a na ich miejsce przyjdą nołnejmy typy Gomes czy niepewny Berardi i kolejni na wypożyczenie, których po sezonie nie będziemy mogli kupić.
NIKT Z TOPU NIE PRZYJDZIE., ALE NA PEWNO ODEJDZIE.

Pogba, Morata,Cuadrado i Evra. Niestety to są owoce podpisywania umów na beznadziejnych warunkach przez Marotte. Choć uważam go za bardzo dobrego dyraktora, jednak mentalnie siedzi w Sampdorii. Nasz klub ma w głębokim poszanowaniu Lige Mistrzów, której nigdy nie zdobędziemy. Ćwierćfinał to dla nas max.
Co ty gadasz... Morata, Cuadrado to jest jedna kwestia. Evra to zupełnie inny przypadek, myślę, że wszyscy chętnie by się jego pozbyli, ale może chcemy mu dać dalej czas z zupełnie innych powodów niż piłkarskie. Poza tym Pogba nadal jest nasz i pytanie jedno czy nie warto byloby go sprzedac za 100 baniek. I tu będzie zależało w dużym stopniu od nas.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 15:00

jakku1 pisze:Na pewno musi byc to pilkarz bardzo dobrze wyszkolony technicznie i jednoczesnie, potrafiacy bronic.
Wiem, weźmy Pogbę albo Vidala... oh wait :D
jakku1 pisze:Pjanic, Gomes
Obaj z obroną mają niewiele wspólnego. Już prędzej wypychany do Chelsea Radja.
CavAllano pisze:Nie ma sensu, bysmy interesowali sie kims mniejszego formatu, nie na tym poziomie.
Odważna teza biorąc pod uwagę, że obecnie w koszulce Juventusu biegają Mandzukić, Zaza i Morata. Na pewno nie wymieniłbym ich w najlepszej 20stce napastników obecnego sezonu, a i w TOP50 Europy ciężko byłoby im się zmieścić. Lacazette, Batshuayi lub Lukaku nie zaspokoiliby Twoich oczekiwań?
CavAllano pisze:Rowniez uwazam, ze powinnisma zostac z tym co mamy plus Berardim[...]
Znów nie będzie zawodnika, który przekroczy 20 goli w Serie A. ::/: Może, przez duże M, Dybala da radę, jeśli utrzyma dyspozycję i regularność w trakcie całego sezonu.

Cóż, na razie mamy maj, martwić się będę (ewentualnie) w sierpniu.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2016, 15:18 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 15:14

Robaku pisze:
aras pisze:Ble ble ble

Będzie to samo co rok temu. Z klubu odejdą trzy, może cztery głośne nazwiska a na ich miejsce przyjdą nołnejmy typy Gomes czy niepewny Berardi i kolejni na wypożyczenie, których po sezonie nie będziemy mogli kupić.
NIKT Z TOPU NIE PRZYJDZIE., ALE NA PEWNO ODEJDZIE.

Pogba, Morata,Cuadrado i Evra. Niestety to są owoce podpisywania umów na beznadziejnych warunkach przez Marotte. Choć uważam go za bardzo dobrego dyraktora, jednak mentalnie siedzi w Sampdorii. Nasz klub ma w głębokim poszanowaniu Lige Mistrzów, której nigdy nie zdobędziemy. Ćwierćfinał to dla nas max.
Co ty gadasz... Morata, Cuadrado to jest jedna kwestia. Evra to zupełnie inny przypadek, myślę, że wszyscy chętnie by się jego pozbyli, ale może chcemy mu dać dalej czas z zupełnie innych powodów niż piłkarskie. Poza tym Pogba nadal jest nasz i pytanie jedno czy nie warto byloby go sprzedac za 100 baniek. I tu będzie zależało w dużym stopniu od nas.
Nie nie warto go sprzedać. Właśnie taka mentalność nie pozwala nam na zbudowanie silnej perfekcyjnej drużyny tylko zawsze mamy jakiś mankament i braki w kadrze. Juve potrzeba prestiżu i pucharu europy a nie tylko kasy.

Równie dobrze możemy sprzedać Dybale i Alexa Sandro , ale co to nam da?? Chcesz co roku 60% kadry wymieniać? Czy juve to inter albo ajax ??

Morata - wielki talent, dużo asyst na koncie, szybkość, kluczowy w LM.
Cuadrado- jedn z lepszych skrzydłowych w europie, potrafiący grać także w obronie.
Evra- dalej top w lidze na lej obronie z wielkim doświadczeniem, idealnie uzupełnienie Alexa.
Pogba - nasze serce i motor. Nawet nie wyobrażam sobie jego sprzedaży.

Ich odejście będzie bardziej bolesne niż poprzednie okienko.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 15:19

Evra i Pogba tutaj zalezy wszystko od nas. I nie zanosi się na ich odejście. Co do Moraty i Cuadrado to nie mam wątpliwości, że jeśli odejdą to Marotta znajdzie na ich miejsce zawodników jeszcze lepszych.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 15:22

jackop pisze:
CavAllano pisze:Nie ma sensu, bysmy interesowali sie kims mniejszego formatu, nie na tym poziomie.
Lacazette lub Lukaku nie zaspokoiliby Twoich oczekiwań?
Mowimy jednak o zawodnikach, ktorym przepowiada sie swietlana przyszlosc i pozyskanie ktoregos z nich wiazaloby sie z duzym wydatkiem. Cieszylbym sie z takiego zakupu. Mialem raczej na mysli, ze zarzad powinien sobie darowac jakiekolwiek rozwiazanie low-cost, bo mija sie to z celem. Jak juz celowac to w kogos ze sporym potencjalem.

Ja zdaje sobie sprawe z tego, ze przed Marotta ciezkie zadanie, bo sporym wyzwaniem jest podniesienie jakosci zespolu, jaki obecnie mamy.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 15:33

Robaku pisze:Evra i Pogba tutaj zalezy wszystko od nas. I nie zanosi się na ich odejście. Co do Moraty i Cuadrado to nie mam wątpliwości, że jeśli odejdą to Marotta znajdzie na ich miejsce zawodników jeszcze lepszych.
Tylko skończy się na zakupieniu zawodników w ich miejsce a potem się powie, że te okienko nas wzmocniło. A my potrzebujemy teraz do tego składu co najmniej dwóch topów.

Przypomnij sobie rok temu, jak Allegri chciał trequartiste. I wystarczyło tylko jego zakupić. Oczywiście Marotta mu nie sprowadził nikogo klasowego a w zamian jeszcze pod koniec sprzedał Vidala i wypożyczył Comana.

Na miejscy Alleriego postawiłbym kilka warunków, zanim podpisałbym kontrakt bo po raz kolejny dyrektor go wykołuje, tak jak rok wcześniej, czy jeszcze kilka lat temu Galliani. Allegri nie ma szczęścia do mercato , bo zawsze po sukcesie, osłabiają mu drużynę :)

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 15:45

CavAllano pisze:Ja zdaje sobie sprawe z tego, ze przed Marotta ciezkie zadanie, bo sporym wyzwaniem jest podniesienie jakosci zespolu, jaki obecnie mamy.
Zupełnie się nie zgadzam. W tym sezonie jak na dłoni widać w naszej kadrze jakościowe dziury, które trzeba załatać. Biorąc pod uwagę wyłącznie podstawową 11stkę: prawa obrona, kreatywny środkowy pomocnik, bramkostrzelny napastnik.

Crunny ładnie podsumował jakie nazwiska przewijają się w kontekście naszego klubu. Przynajmniej połowa z tych graczy z miejsca postawiłaby Juventus poziom wyżej (pozostaje kwestia "sprawdzenia się").

Tak jak napisałem w poprzednim poście, w samej formacji ataku posiadamy 3 graczy, którzy nie załapaliby się do rankingu TOP20-30 najlepszych napastników.

Środek pomocy jest w jeszcze gorszym stanie i wymaga przemeblowania. Jedynym pewnym punktem jest na ten moment Pogba.

Jedynie w obronie, jeśli Rugani nadal będzie się rozwijał, a Barzagli mimo wieku utrzyma poziom, mamy względny spokój.

Dlatego podniesienie jakości zespołu w najbliższym okienku uważam za obowiązek, a nie wyzwanie. Tym bardziej, że "nie stoimy już przed restauracją w gronie innych biedaków".
CavAllano pisze:Mowimy jednak o zawodnikach, ktorym przepowiada sie swietlana przyszlosc i pozyskanie ktoregos z nich wiazaloby sie z duzym wydatkiem.
Ja traktowałbym ich jako inwestycję, która ma ma duże szanse się spłacić. Griezmann został pozyskany za 30 mln € z Realu Sociedad. W tym momencie to jak drobne na waciki.

Nie ma wyjścia, trzeba płacić tym bardziej teraz jeśli...
jakku1 pisze:Srodki na pewno bedziemy mieli
...niż później obudzić się z ręką w nocniku i gorączkowo wydawać kasę, której nie mamy (Mediolan, Rzym).
Ostatnio zmieniony 08 maja 2016, 15:55 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 15:53

jackop pisze:
CavAllano pisze:Ja zdaje sobie sprawe z tego, ze przed Marotta ciezkie zadanie, bo sporym wyzwaniem jest podniesienie jakosci zespolu, jaki obecnie mamy.
Zupełnie się nie zgadzam. W tym sezonie jak na dłoni widać w naszej kadrze jakościowe dziury, które trzeba załatać.
Nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi. Dziury dziurami, ale ich latanie wiaze sie z duza kasa. W tym widze wyzwanie dla Marotty.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 15:57

Jackop, jak tak przeczytałem Twoją ocenę jakości obecnej kadry, to aż zacząłem się martwić wynikiem dzisiejszego meczu :smile: Poważnie.

No bo skoro tylko w obronie względnie, a w pomocy Pogba i ataku tylko Dybala, no to z 10 piłkarzy do wymiany.

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 16:01

Obowiązek podniesienia jakości zespołu był rok temu. Niestety się skończyło jak się skończyło. W tym roku czeka nas kolejny exodus ważnych graczy i raczej musimy się przyzwyczajać do tego, że będzie tak co roku.

Niestety nie ma co liczyć na silną drużynę, która co roku będzie się bić o puchar europy. Im bardziej skomplikowane warunki kontraktów, tym mniej się nam to opłaca.

Jedynie na co możemy liczyć po każdym okienku, to to, żeby nowi gracze przynajmniej godnie zastąpili tych, którzy odeszli. To będzie zawsze taki toto lotek. Ale o wzmacnianiu drużyny topami nie ma co liczyć. Jeśli nawet przyjdzie top to inny top odejdzie, więc nie podniecam się nawet Isco, jeśliby przyszedł kosztem Pogby, a już na pewno nie Vrsajko, który by miał zastąpić Juana... bo to żadne wzmocnienia.

Dla naszego zarządu obecna drużyna to jest max jeśli chodzi o jakość, co wielokrotnie podkreślał sam Marotta. Ambicje na LM trzeba jednak zostawić Realowi, Barcelonie czy Bayernowi, bo oni budują i wzmacniają co roku skład.

My zawsze będziemy zaczynać od zera i stawiam bardzo pesymistycznie, zresztą jak to w ostatnich latach juve zdążyło nas przyzwyczaić, że w tym roku, nie wyjdziemy nawet z grupy LM.

LM nigdy nie była w dna juve i zawsze tam gramy w kratkę. A sprowadzać kolejnych defensywnych pomocników do kadry , będąc jednocześnie ślepym na braki w ofensywie i kreatywności w pomocy to tylko łatwa i prosta droga do obrony co najwyżej kolejnych scudetto. Chociaż za rok roma czy napoli mogą już być przed nami. Ich potencjał z przodu już jest na wyższym poziomie, zwłaszcza neapolu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 16:03

Pjanic po dzisiejszym spotkaniu dosc wymijajaco wypowiedzial sie na temat swojej przyszlosci. Przyznal, ze ma jeszcze 2 lata kontraktu i dobrze mu w Rzymie, ale "w pilce nic nie mozna przewidziec, zobaczymy co sie stanie, na razie koncentruje sie na zakonczeniu sezonu".

:think: Juve albo Bayern. :czytaj:

@aras

:rotfl: Poejchales po bandzie.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2016, 16:05 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 16:05

CavAllano pisze:Nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi. Dziury dziurami, ale ich latanie wiaze sie z duza kasa. W tym widze wyzwanie dla Marotty.
Nie moja wina, że źle sformułowałeś swoją wypowiedź. :P Następnym razem doprecyzuj, zamiast dokładać drugie dno. Nie musiałbym się produkować :prochno:
Ouh_yeah pisze:Jackop, jak tak przeczytałem Twoją ocenę jakości obecnej kadry, to aż zacząłem się martwić wynikiem dzisiejszego meczu :smile: Poważnie.

No bo skoro tylko w obronie względnie, a w pomocy Pogba i ataku tylko Dybala, no to z 10 piłkarzy do wymiany.
Byłoby idealnie :D Lepiej wypunktuj gdzie się w swoich rozważaniach pomyliłem, cwaniaku :whistle:

Skoro jesteśmy w TOP5 Europy, to oczekuje działań na miarę walki o TOP3. Jeśli zadowalamy się kolejnymi Scudetti, to nie musimy sprowadzać nikogo. Możemy nawet sprzedać Pogbę i Bonucciego. Prawdopodobieństwo zdobycia tytułu wciąż będzie wysokie.
CavAllano pisze:@aras
:rotfl: Poejchales po bandzie.
Dobrze gada, polać mu. Gdzie mój Zlatan, kim ja mam strzelać bramki w FIFA?????!!!!!
Ostatnio zmieniony 08 maja 2016, 16:17 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

Obrazek
rydwadydwa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 16:09

aras pisze:...
Człowieku, skończże płakać bo to się już robi żałosne. Nikt jeszcze nie odszedł, nie wiem jak Twoim zdaniem Juventus niby się osłabił. Ludzie, których sprowadziliśmy w miejsce Pirlo, Vidala i Teveza to nie są jacyś podrzędni grajkowie, co zresztą udowodnili; mam tu na myśli Dybalę, Mandżukicia, Khedirę, Sandro czy Cuadrado. Wierzę, że nawet jeśli ktoś ważny od nas odejdzie to będziemy potrafili go zastąpić. Ćwierćfinał Ligi Mistrzów to dla nas max? No to teraz pojechałeś, finał rok temu i pechowa porażka z jedną z 3 najlepszych drużyn w Europie to faktycznie powód do wstydu.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 16:22

Jak zwykle, wszystko sprowadza się do tego, że niemal dwukrotnie bogatsze kluby od Juve mają większe możliwości na mercato. Ciekawe, że zawsze jesteśmy porównywani do Barcelony czy Realu w tych sprawach, a nie do takiego Atletico, które przez ostatnich kilka lat sprzedało połowę składu i grają coraz lepiej, pewnie też mają dyrektora o mentalności z Sampdorii.
jackop pisze:Lepiej wypunktuj gdzie się w swoich rozważaniach pomyliłem
Linia pomocy. Pogba, Markiz, Khedira i nawet Hernanes udowodnili nieraz, że potrafią stworzyć drugą linię na najwyższym poziomie. Jakiego przemeblowania wymaga środek pomocy? Brakuje jednego pomocnika, o czym wszyscy, łącznie z Marottą, dobrze wiedzą i nad tym pracują. A to, którzy zmiennicy zostaną, którzy odejdą, jest drugorzędne. Zresztą, prawie na pewno drugi sezon z rzędu nie będą się tak łamać, więc powstanie tłok :D

aras

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2016, 16:26

Ćwierćfinał to powinien być dla nas minimum co roku.

My od wielu lat niestety gramy w kratkę. Rok temu mieliśmy silniejszą kadrę no i troch szczęścia w losowaniu.
W tym roku daliśmy dupy z bayernem., choć zagraliśmy...świetnie. Oba mecze były do wygrania, jakbyśmy w pierwszym nie wyszli na boisko z pełnymi gaciami, a w drugim jakbyśmy się nie cofnęli do obrony jak to mamy w zwyczaju robić w lidze nawet z drużynami pokroju Carpi (dodajmy do tego niepotrzebne i złe zmiany trenera)
Cały mankament w tym że brakowało nam klasowego rozgrywającego. Zawsze mamy co roku jakąś dziurę w składzie.

Moim zdaniem Marchisio powinien być co najwyżej dobrym rezerwowym a nie głównym rozgrywającym. Pokarzcie mi jego statystyki z tego sezonu. On jest dobry ale nie bardzo. Zawsze jego forma była w kratkę i co roku jakaś długa kontuzja. Za same nazwisko i to że jest wychowankiem moim zdaniem już dawno nie należy mu się miejsce w pierwszym składzie.

Zablokowany