Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 13:24

Berardi może w tym sezonie ma mniej bramek, ale ogólnie to jego gra względem zeszłego sezonu jest po prostu lepsza, ale to trzeba oglądać a nie opierać się na statystykach:) Lepsza pozycja Sassuolo w tabeli ligowej jest właśnie spowodowana lepszą grą Berardiego, który gra bardziej zespołowo niż w zeszłym sezonie.
Większy transfer, mógłby stać się największa wtopą Marotty, bo coś czuję,ze byłby nim Falcao, którego nie chce United i będzie latem do wzięcia.
Sytuacja sportowa,finansowa i kadrowa sugeruje by inwestować rozsądnie w młode ale już ograne talenty.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 14:17

Na whoscored ma drugą najlepszą średnią z całej drużyny.
Staty go bronią ale czy on nam zapewni skok jakościowy? czy to co pisze Gazetta to prawda? cholerka wie;)

Szkoda że Felipe Anderson jest poza zasięgiem przez tego pajaca Lotito, on byłby dla nas poprostu idealny, marzenia.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 15:10

sebatiaen pisze:Dzisiaj Gazetta podaje że poświęcimy Berardiego dla większego transferu tylko czy ten wielki transfer będzie na pewno wielki?:(
Widzę, że przykład Verrattiego niczego nie nauczył betonów strategii z Turynu. Masakra. Oby to nie była prawda.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 15:25

Shadow Marshall pisze:Widzę, że przykład Verrattiego niczego nie nauczył betonów strategii z Turynu. Masakra. Oby to nie była prawda.
Ja natomiast widze, ze przyklad Immobile niczego nie nauczyl betonow z JuvePoland. Zeby byla jasnosc, nie wiem do ktorego z tej dwojki blizej jest Berardiemu, zakladam ze kwestia jego transferu jest dosc skomplikowana i nie mam pojecia co tak naprawde nalezaloby zrobic, jak to rozegrac. Pozdrawiam tych, dla ktorych jest to jasne jak slonce.
sebatiaen pisze: Szkoda że Felipe Anderson jest poza zasięgiem przez tego pajaca Lotito
Podbijam, powazny prezes przytargalby nam Andersona w zebach, chcac w zamian co najwyzej Marrone. Niestety mamy takiego pecha, ze prezesami wszystkich klubow, w ktorych graja pilkarze ktorymi sie interesujemy, sa pajace. Jest to przypuszczalnie skutek tej samej klatwy, ktora powoduje ze Pereyre pod bramka rywala przesladuje niefart, a bramkarze rywali maja zawsze dzien konia.
Kucharius1 pisze:Berardi w odróżnieniu od takiego Andersona, Dybali czy Ciro, nie miał jeszcze słabego sezonu w swojej seniorskiej karierze. To trzeci sezon z rzędu kiedy naprawdę gra bardzo dobrze. Wątpliwości można mieć do Zazy a nie do niego.
Watpliwosci wzbudza przede wszystkim jego charakter, o czym wiele razy bylo mowione. Inna sprawa to taka, ze jezeli sie nie myle, nie bylo chyba ani jednego wywiadu, w ktorym mlody Wloch powiedzialby wprost ze nastepnym przystankiem w jego karierze bedzie Turyn.
Ostatnio zmieniony 10 marca 2015, 15:38 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 15:31

Berardi w odróżnieniu od takiego Andersona, Dybali czy Ciro, nie miał jeszcze słabego sezonu w swojej seniorskiej karierze. To trzeci sezon z rzędu kiedy naprawdę gra bardzo dobrze. Wątpliwości można mieć do Zazy a nie do niego. Wiadomo nie daję nam 100% pewności skoku jakościowego, ale kto taki daję Di Maria, Falcao.

Zamiast Cavaniego za gruby hajs, lepiej inwestować w mniej znane nazwiska które mogą wystrzelić, jak robiliśmy do tej pory - jak Vietto.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 15:53

zahor ale ty potrafisz być irytujący.
Zdaję sobie sprawę z tego że każdy na swojej perełce chce zarobić ale ty nie bierzesz pod uwage to co napisałem wcześńiej, co jest podstawą o której piszę w kontekscie Andersona.
Poświęcamy Berardiego i dokładamy do Andersona czy też Dybali, naucz się czytać ze zrozumieniem da ci to więcej spokoju w życiu.

Wczoraj oglądałem Lazio z Fiorentiną, świetny mecz zagrał Biglia i już efekt jego dobrej formy widać, Man,Arsenal,Psg wkraczają do akcji, Lazio ma bardzo dobry skład, siła rażenia jest naprawdę mocna, Inter i Milan mogą sobie pluć w ... bo mieli szanse tego chłopaka sprowadzić latem czy nawet teraz w styczniu ale zaspali a teraz jest on nie osiągalny dla włoskich zespołów.
[/list]

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 16:28

Porównanie do Immobile jest tak suche jak żarty Karola.
O tej gorącej głowie to się już nasłuchałem wiele, ale fajnie tego się słucha gdy chwali się jednocześnie Vidala, Chielliniego, Pogbę, Pereyre którzy potrafią łapać kartki za <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> faule, że o Lichym z litości nie wspomnę. Nie mamy żadnego kreatywnego gracza w ataku poza Tevezem. W pomocy też. Nasze mecze to czytelna męka.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 17:55

Jeśli nasi włodarze faktycznie poświęcą Berardiego żeby kupić nie wiadomo kogo to nie będzie to mądra decyzja.

Może i ostatnio ciszej się zrobiło o Berardim, ale to wciąż wielki talent. nie wiem jak można to kwestionować, ale być może są ludzie którzy oczekują po 25-30 bramek i asyst co sezon od kogoś z łatką talentu.

Oczywiście że nie wiadomo jak Domenico się rozwinie, ale trzeba mu dać szansę a nie gadać coś o gorącej głowie czy o porównaniach do Cassano bo chłopak zarobił czerwoną kartkę :lol:

Pozbycie się Berardiego na tym etapie gdy ma status jednego z większych talentów w Italii to głupota. Nie wiem kogo niby nasi chcą kupić i nie interesuje mnie to, nawet jak byłby to Messi. Możemy mieć w składzie utalentowanego gościa i powinniśmy zadbać o to by rozwijał się i grał przez lata na wysokim poziomie w Juve a nie kupować kogoś niby ukształtowanego. Jeśli jest możliwość by mieć w składzie talent o realnym potencjale i wpływie na grę drużyny to trzeba się o takiego starać a nie sprzedawać i kupować kogoś kto etap rozwoju ma już niby za sobą. Bez sensu.
Drużyna z wychowankami lub młodymi graczami których się gdzieś wypatrzyło a którzy potem z tą drużyną wygrywają to świetna sprawa.

Z Juve na dobre i złe!
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 18:51

WojtinhoFCJ pisze:Drużyna z wychowankami lub młodymi graczami których się gdzieś wypatrzyło a którzy potem z tą drużyną wygrywają to świetna sprawa.
Ajax też tak mówi.

Sky is the limit!
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 20:03

Pawełek pisze:
WojtinhoFCJ pisze:Drużyna z wychowankami lub młodymi graczami których się gdzieś wypatrzyło a którzy potem z tą drużyną wygrywają to świetna sprawa.
Ajax też tak mówi.
Ajax, Sporting i wiele innych. A i tak nic nie znacza wiekszego w europejskiej pilce na najlepszym poziomie. Jedynie Barcelona z klubow opartych na wychowankach. Ale ona jedzie tak naprawde na emerytowanych juz prawie wychowankach Xavim i Iniescie i Messim. Trudno oczekiwac, ze gdyby wyjac ze skladu milionowe transfery w postaci Rakiticia, Daniego Alvesa, Suareza czy Neymara a wstawic do niego Tello, Bojana, Cuence - by Barca bila sie o mistrza :D

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 20:34

Dobry Mudżyn pisze:
Pawełek pisze:
Ajax też tak mówi.
Ajax, Sporting i wiele innych. A i tak nic nie znacza wiekszego w europejskiej pilce na najlepszym poziomie. Jedynie Barcelona z klubow opartych na wychowankach. Ale ona jedzie tak naprawde na emerytowanych juz prawie wychowankach Xavim i Iniescie i Messim. Trudno oczekiwac, ze gdyby wyjac ze skladu milionowe transfery w postaci Rakiticia, Daniego Alvesa, Suareza czy Neymara a wstawic do niego Tello, Bojana, Cuence - by Barca bila sie o mistrza :D
Co innego opieranie się na typowych wychowankach, a co innego ściąganie wybijających się młodych graczy z rodzimej ligi. Berardi może i wczoraj nie zachwycił, ale patrząc szerzej na jego grę widać znaczny postęp w tym sezonie i aż żal rezygnować z tak dobrze zapowiadającego się gracza na pozycji, której w ogóle obstawionej nie mamy.

Wydaje się, że są spore szanse na utrzymanie Pogby do 2016, ale trzeba pomyśleć nad wydawaniem kasy z jego sprzedaży już w roku 2015. Najgorsze co możemy zrobić to zacząć wydawać w momencie gdy odejście Francuza stanie się faktem. Warto zainwestować teraz trochę większe pieniądze, aby dać większą jakoś zespołowi w nadchodzącym roku. Przede wszystkim powinno to pomóc w osiągnięciu jeszcze większych przychodów związanych z samymi wynikami, a lepszy zespól jeszcze bardziej wypromuje Pogbę, którego będziemy mogli sprzedać za jeszcze większe pieniądze. Naprawdę liczę na Berardiego i kogoś jeszcze i to kogoś "dużego". Ciężko się ogląda poczynania Juventusu w ofensywie, brak nam zawodników przebojowych potrafiących wygrać pojedynek 1 na 1, takich ludzi nam potrzeba. Takich jak Depay, Anderson, Dybala, w perspektywie sprzedaży Pogby myślę, że stać nas na jednego z nich (pierwszy pewnie nierealny, ale sluży za przykład)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 22:17

WojtinhoFCJ pisze:Pozbycie się Berardiego na tym etapie gdy ma status jednego z większych talentów w Italii to głupota. Nie wiem kogo niby nasi chcą kupić i nie interesuje mnie to, nawet jak byłby to Messi.
W pewnym sensie jesteś blisko, bo jestem niemal przekonany, że chodzi o Dybale. Zanim zaczniemy analizować, że Berardi jest rok młodszy, a już ma za sobą więcej dobrych sezonów i inne tego typu rzeczy, proponuje przyjrzeć się charakterystyce obu zawodników i wiele się wyjaśni. Wciąż usilnie bronimy się przed grą skrzydłami, a po obecnym sezonie jestem przekonany, że Berardi dałby sobie radę w 433 i 4231, a całkiem możliwe, że i w 442, gdzie mógłby pełnić nawet dwie role. Zresztą żenuje mnie trochę to, że nie stać nas na wykup Berardiego i jeszcze kogoś ekstra do ataku, ale pieniądze na bezproduktywnego w ofensywie Pereyrę na pewno się znajdą. Jeśli chodzi o statystyki to młody Włoch nakrywa Argentyńczyka czapką, w kreowaniu akcji jest zdecydowanie lepszy, a przy tym wszystkim z pewnością nie ma mniej zadań defensywnych. Powiedziałbym, że wręcz przeciwnie.
Urbi27 pisze:Takich jak Depay, Anderson, Dybala, w perspektywie sprzedaży Pogby myślę, że stać nas na jednego z nich (pierwszy pewnie nierealny, ale sluży za przykład)
Dybala w czerwcu będzie miał jeszcze tylko rok kontraktu, ale jeśli go przedłuży to jestem niemal przekonany, że Depay okazałby się tańszą opcją. Do Andersona nie mogę się przekonać. Po transferze Lichtsteinera mam dobre wspomnienia jeśli chodzi o piłkarzy Lazio, ale warto zwrócić uwagę jak wielu z nich błyszczało tylko w tym klubie, a po transferze zgaśli od razu lub udało im się jeszcze rozegrać ze dwa sezony i potem ostry zjazd bez trzymanki.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2015, 23:50

Arbuzini pisze:Wciąż usilnie bronimy się przed grą skrzydłami, a po obecnym sezonie jestem przekonany, że Berardi dałby sobie radę w 433 i 4231, a całkiem możliwe, że i w 442, gdzie mógłby pełnić nawet dwie role.
Akurat jeżeli chodzi o role, które może pełnić na boisku, sądzę że może to być coś, co działa na jego niekorzyść jeżeli chodzi o zainteresowanie Juventusu. W 4-4-2 nie wierzę, natomiast jakiekolwiek inne ustawienie praktycznie WYMUSZA na Marotcie zakup przynajmniej jeszcze jednego klasowego skrzydłowego. Gra 4-3-3 czy 4-2-3-1 oznacza, że w kadrze musi się znaleźć minimum czterech ofensywnych graczy do gry na flankach. Kogo ma na ten moment Juventus? Wyrobnika Pepe, który ani młodszy, ani mniej podatny na kontuzje już nie będzie, Comana, który póki co do regularnej gry o stawkę się nie nadaje, Pereyrę, który od biedy może tam grać, zapewniając gdzieś tak około trzech oczek w klasyfikacji kanadyjskiej na sezon... i to tyle. Od wielkiej biedy może tam wystąpić Tevez czy Morata, ale to raczej w sytuacji mocno awaryjnej.

Oczywiście można by było zacząć robić jakieś kalkulacje rodem z FM'a, rozważać co by było gdyby sprzedać Llorente, nie wykupić Pereyry itd., ale chyba dobrze wiemy że tak się nie stanie. Obecna polityka transferowa wygląda tak, że jeżeli zawodnik trafia do Juventusu, to zostaje w nim tak długo, aż nie stanie się zupełnie jałowy albo nie poprosi o transfer. W związku z tym nie zdziwi mnie jeżeli Berardi zostanie poświęcony po to, żeby pozyskać trequartistę, co wiązać się będzie z minimalizacją roszad w formacji ofensywnej.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2015, 02:17

Fajnie, że przeczytałeś wcześniejsze zdania. O tym piszę. My w ogóle nie chcemy grać skrzydłami bez względu na to, czy miałoby to być 433, 4231, czy 442 i szukamy napastnika pasującego do 4312 lub 352, dlatego więcej słychać o zainteresowaniu Dybala niż Berardim. Argumentu kadrowego nie komentuję, bo na dobrą sprawę do każdego ustawienia można dorobić teorię, że brakuje nam zawodników o odpowiedniej jakości/charakterystyce. Swoją drogą Morata zaliczył w Realu i Realu B trochę spotkań na lewym skrzydle. W tym takie, gdzie w pierwszej drużynie wychodził w podstawowym składzie.

Zahor, skończ pić z góralami, bo formy ni ma.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2015, 09:41

Juventus jest bardzo ciekawą drużyną. Razem z Romulo który ciągle jest połamany mamy w kadrze 11 pomocników z których 10 jest środkowymi (lub najczęściej gra na tej pozycji) w tym jednego kulawego skrzydłowego (Pepe) sytuacja jest więc oczywista - gramy skrzydłami. Ehhh liczę na jakaś mannę z nieba w postaci kasy od Johna i jakaś większą przebudowę w kadrze bo tak to nie może wyglądać.
Matri, Llorente, Marrone, Pereyra, Pepe, De Ceglie - bardzo bym chciał nie wiedzieć tych zawodników w przyszłym sezonie w kadrze i mam również nadzieje na to, że umowa z Pirlo nie będzie przedłużona.

Zablokowany