Mercato (2012-2014)
- Łoles
- Juventino
Nawet jak wyrok będzie dla nas niekorzystny to i tak nowa "9" będzie miała okazję z Antkiem pracować, na treningachblackadder pisze:Praca z Conte to mocny argument aby przekonać kogoś wartościowego do transferu.

Zresztą magnesem winna być LM i status niepokonanej w serie a drużyny.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Murzin
- Juventino
Rozumiem, sam długo broniłem w duchu Quagliarelli, ale chyba tylko z samej sympatii do tego zawodnika, ale jednak jego ostatnie pół roku jest tak tragiczne, że szkoda gadać... Zamiast jego i Matriego lepiej już chyba ogrywać nasze nowe talenty, może coś z nich wypali.Żeby było jasne Murzin - nie piję wyłącznie do Ciebie, po prostu zauważyłem taką bardzo silną tendencję, tak jakby jeszcze przedwczoraj nie było wiadomo która to pozycja jest obsadzona dwa razy słabiej niż wszystkie pozostałe i na której to pozycji potrzeba najpilniej wzmocnień.
Nie wiem czy lepszy nie byłby już PazziniSłyszeliście o nowej "alternatywie" dla van Persiego ? Ponoć miałby to być Osvaldo

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie napiszę, że Jovetić jest najlepszy z 3: RvP, Dżeko, JoJo.matbar21 pisze:Ja nie jestem wielkim entuzjastą transferu Dzeko do Juve, ale z drugiej strony gdyby do niego doszło nie miałbym nic przeciwko. Cena na dzień dzisiejszy to podobno 25mln €, należy też brać pod uwagę jego zarobki.. Obecnie zarabia przeszło 5mln € rocznie, a wątpię żeby przychodząc do Juve zgodził się na obniżkę pensji. Powiedzmy sobie szczerze, taki kontrakt jest nierealny.
Wydaje mi się, że te całe info o nim w mediach to podpucha, podobnie z Van Persie. Juve skupia się przede wszystkim na Joveticu, który spełnia nasze warunki ekonomiczne. Zresztą słowa Marotty o "top playerze" idealnie pasują do niego. Zgrany kolektyw to klucz do sukcesu. Mi bardzo odpowiada budowanie drużyny w ten sposób, ponieważ widać efekty. Są sukcesy i tylko to się liczy.
Ale na pewno jest opcją najbardziej realną patrząc na nasze możliwości finansowe i sytuację na rynku. Pierwsza kwestia to ma on jeśli kojarzę wpisaną w kontrakt sumę odstępnego w wysokości 30 melonów. Więc wystarczy albo wyłożyć taką kasę na stół i mamy spokój albo zbić ją o kilka melonów (co Marotta na pewno będzie robił) i dokonać zakupu za powiedźmy 23-27 melonów.
Druga kwestia tyczy się zarobków. Liczę ostrożnie:
- RvP: 6-6,5mln (Marotta raczej więcej nie da)
- Dżeko: 5 może 5,5mln
- Jovetić: jak dostanie 3 mln to będzie bardzo zadowolony
No i trzecia kwestia jakoś tak myślę, że łatwiej przeprowadzić transfer w obrębie Włoch, niż ściągnąć zawodnika z Anglii (szczególnie z Marottą, który transfery przeprowadza zazwyczaj we Włoszech).
- pumex
- Juventino
No właśnie niekoniecznie Marotta dałby od ręki piątkę, skoro nie chce wyłożyć szóstki za Armero, tylko negocjuje wypożyczenie za 2mln. Pewnie kończą się zieloneblackadder pisze:Ciekawią mnie kulisy transferu Balzarettiego do Romy. 5 mln Marotta dałby pewnie od ręki, ale ciekawe czy w ogóle byliśmy nim zainteresowani.

- francois
- Juventino
6 mln za Armero? Ja czytałem, że Udinese liczy tylko na transfer definitywny i to za nie mniej niż chyba 9 mln :doh:pumex pisze:No właśnie niekoniecznie Marotta dałby od ręki piątkę, skoro nie chce wyłożyć szóstki za Armero, tylko negocjuje wypożyczenie za 2mln. Pewnie kończą się zieloneblackadder pisze:Ciekawią mnie kulisy transferu Balzarettiego do Romy. 5 mln Marotta dałby pewnie od ręki, ale ciekawe czy w ogóle byliśmy nim zainteresowani.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- pumex
- Juventino
Najpopularniejsza wersja jest taka, że Udinese chce za połowę karty Armero 6mln, ale Marotta nawet tyle nie chce wyłożyć. Pytanie, dlaczego? Nie ma kasy, czy uważa, że zawodnik nie jest tyle wart?francois pisze:6 mln za Armero? Ja czytałem, że Udinese liczy tylko na transfer definitywny i to za nie mniej niż chyba 9 mln :doh:pumex pisze:No właśnie niekoniecznie Marotta dałby od ręki piątkę, skoro nie chce wyłożyć szóstki za Armero, tylko negocjuje wypożyczenie za 2mln. Pewnie kończą się zieloneblackadder pisze:Ciekawią mnie kulisy transferu Balzarettiego do Romy. 5 mln Marotta dałby pewnie od ręki, ale ciekawe czy w ogóle byliśmy nim zainteresowani.

- Robaku
- Juventino
Panownie, myślę, że odpowiedź jak najbardziej was ucieszy - nie chce dać za Armero takiej kasy bo trzyma na top playera.pumex pisze:Najpopularniejsza wersja jest taka, że Udinese chce za połowę karty Armero 6mln, ale Marotta nawet tyle nie chce wyłożyć. Pytanie, dlaczego? Nie ma kasy, czy uważa, że zawodnik nie jest tyle wart?francois pisze:6 mln za Armero? Ja czytałem, że Udinese liczy tylko na transfer definitywny i to za nie mniej niż chyba 9 mln :doh:pumex pisze:No właśnie niekoniecznie Marotta dałby od ręki piątkę, skoro nie chce wyłożyć szóstki za Armero, tylko negocjuje wypożyczenie za 2mln. Pewnie kończą się zielone
Choć ja bym wolal 2-3 zawodników w cenie Gio niż jednego RVP.
Czyli np. Armero, Ramirez, Diamanti, Salvatore i na koniec Rossi i ja bym był zadowolony, jeśli Conte zostanie to damy radę. On to ułoży.
- Castiel
- Juventino
Armero jest wyceniany no około 10 mln i Marrotta najchętniej wziąłby go na wypożyczenie z obowiązkowym wykupem. Udinese chciałoby całą kasę teraz. Powótrze się - wydaje mi się, że mamy w około 20-25 mln odłożone na tego TOP PLAYERA + to co uzyskamy ze sprzedaży, a że ten temat stoi w miejscu to Szalonooki próbuje załatwić sprawę w taki sposób. Na wylocie z klubu są zawodnicy za których coś możemy zarobić - Melo max 10 mln, Ziegler max 5 mln, Krasic 5-7 to byłby cud. Ponadto musimy znaleźć kluby, który przygarnęłyby Martineza (może to wypożyczenie się uda), Iaquinte (w przysżłym roku odejdzie za darmo) ponadto młodziki z którymi nie wiadomo jak będzie - Marrone, Pogba czy Boakye. Patrząc na to co wyprawiają Quag i Matri to też pewnie któryś poleci. Jest jeszcze dużo do zrobienia. Miejmy nadzieję, że uda się na tych operacjach zarobić jak najwięcej, a stracić jak najmniej.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Moim zdaniem sprzedawać będziemy w ostatnich dniach okienka transferowego, teraz kluby próbują szachować Juve. Dobrze, że Marotta się nie daje. Taka postawa Juve zmusi kluby takie jak np. Galata do wyłożenia konkretnych pieniędzy.
- Simi
- Qualità Juventino
To byłby strzał w 10, a raczej w dobrą 9. Jego najbardziej bym chciał z trio Jovetić/RVP/Dżeko.Lypsky pisze:Tydzień z Dżeko trwaZawodnik powiedział, że nie ma zamiaru spędzać sezonu na ławce i nie niczego nie wyklucza. Jasny sygnał, że jest skłonny odejść.
-------------------Buffon-----------------
-----Barzagli -- Bonucci -- Chiellini----
-------------------Pirlo-------------------
Lichtsteiner - Vidal - Marchisio - Armero
------------- Dżeko - Vucinić -----------
Byłoby całkiem ok

- Robaku
- Juventino
Simi naprawdę? Lichy do 3-5-2 przecież to tragedia, widzisz sprowadzenie Ramireza na miejsce Lichego to ok, ale Lichy w 3-5-2 to prezentuje sie naprawde slabo, choc jestem swiadom, że bedziemy polowe meczy grali 3-5-2 i polowe 4-3-3.Simi pisze:To byłby strzał w 10, a raczej w dobrą 9. Jego najbardziej bym chciał z trio Jovetić/RVP/Dżeko.Lypsky pisze:Tydzień z Dżeko trwaZawodnik powiedział, że nie ma zamiaru spędzać sezonu na ławce i nie niczego nie wyklucza. Jasny sygnał, że jest skłonny odejść.
-------------------Buffon-----------------
-----Barzagli -- Bonucci -- Chiellini----
-------------------Pirlo-------------------
Lichtsteiner - Vidal - Marchisio - Armero
------------- Dżeko - Vucinić -----------
Byłoby całkiem ok.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Ekhem... Isla panowie, piłkarz taki, Juventusu.
Pomysł z Osvaldo = Pazzini 2.0. (S)kupmy (się na) Dżeko
Pomysł z Osvaldo = Pazzini 2.0. (S)kupmy (się na) Dżeko

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- bendzamin
- Redaktor