Mercato (Lato 2015)
- jakku1
- Juventino
No coz, jak zaznaczyłem wyżej, to jest póki co, tylko i wylacznie moja opinia, oparta na pewnych przesłankach.vitoo pisze:Mógłbyś to rozwinąć?jakku1 pisze:A i jeszcze jedna kwestia. Na mój nos, to z Cavanim jest coś na rzeczy. Serio.
Zastanawiam się, gdzie szukać jakichś przesłanek sugerujących, że Cavani mógłby zagrać w Juve i jakoś nic mi nie przychodzi do głowy.
Moim zdaniem:
1. Cavani będzie do wyjęcia w lato.
2. Jego cena to nie kosmiczne 45-50 baniek, tylko sporo mniej.
3. Duzo wskazuje na to, ze Urugwajczyk chce zmienić otoczenie.
Może nawet sprawa wyglądać tak, że Cavani zostanie nam zwyczajnie zaproponowany. Z tym, ze tutaj odpowiedz Marotty nie musi być wcale pozytywna - przecież jak słusznie zauwazyles, mamy w ataku napastnika, ktory swietnie rokuje (Morata) i ma spory talent, a koszty pozyskania Cavaniego byłyby spore.
Uważam, że Cavani będzie do wyjęcia, będzie w naszym zasięgu nawet bez konieczności sprzedaży Pogdy, ale jednocześnie powątpiewam w to, że pojdziemy na taki deal. Tego lata kupimy kogoś innego za relatywnie "duzy" hajs. Kogoś bardziej zblizonego charakterystyką do Teveza, bardziej "10" a nie "9". No chyba, ze PSG odda Urugwajczyka za darmo, albo zaproponuje za Pogbe 50m, Cavaniego i Verrattiego.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
I ten Neto, który dziś zatrzymał Inter na San Siro miałby przyjść do nas, żeby przez kolejne 2-3 sezony oglądać z ławki Buffona? Prędzej pójdzie do Romy albo Napoli, bo tam potrzebują bramkarzy.
- Robaku
- Juventino
2-3 lata... kurde ja w to nie wierze, obecnie mamy sporo zastrzeżeń do Gigiego, on musi chyba zacząc czuć konkurencję na plecach zeby sie spinać i nie cieszyć kazdym remisem w lidze.Crunny pisze:I ten Neto, który dziś zatrzymał Inter na San Siro miałby przyjść do nas, żeby przez kolejne 2-3 sezony oglądać z ławki Buffona? Prędzej pójdzie do Romy albo Napoli, bo tam potrzebują bramkarzy.
Dzisiaj się jeszcze pojawila opcja, ze interesujemy sie Kurzawą z Monaco.
- Shadow Marshall
- Juventino
Nam nie potrzeba drugiego bramkarza na Bóg wie jakim poziomie. Buffon pomimo wieku wciąż broni świetnie. Jakby nie było to od 2000r. wciąż w TOP 5 bramkarzy świata. Buffonowi rzadko zdarza się by parował strzały przed siebie. Zazwyczaj robi to tak jak powinien - do linii bocznej. Błędy w jego wykonaniu hmmm pamiętam 2 bramki które ewidentnie zawalił, a jak słyszę że Casillias jest od niego lepsze to śmiech mnie bierze. Buffon pewnie skończy gdzieś za 2-3 lata i w jego miejsce wskoczy Leali. Nie wiem po co nam ten Neto który najlepsze lata ma przed sobą (jak na bramkarza).
- sebatiaen
- Juventino
Dlaczego nie bierzesz pod uwagę gry w Europie?
Gigi broniąc na włoskim podwórku może sobie bronić, 2/3 strzały w środek bramki na mecz ale jak przyjdzie grać w Europie to Real/Barca/Bayern go wykończą przecież.
Jeżeli chodzi o Buffona to zobaczymy jak sobie poradzi w Dortmundzie, ciekaw jestem jego meczy europie, jak sobie poradzi.
Gigi broniąc na włoskim podwórku może sobie bronić, 2/3 strzały w środek bramki na mecz ale jak przyjdzie grać w Europie to Real/Barca/Bayern go wykończą przecież.
Jeżeli chodzi o Buffona to zobaczymy jak sobie poradzi w Dortmundzie, ciekaw jestem jego meczy europie, jak sobie poradzi.
- Shadow Marshall
- Juventino
Ja o dyspozycje Buffona w ogóle się nie martwię. Obojętne z kim gramy. Prędzej martwię się o to, że taki Chiellini znowu coś zawali i jakiś zawodnik jak Reus czy inny killer wyjdzie sam na sam gdzie bramkarz ma minimalne szanse na obronę. To, że Buffon może wpuścić choćby 3 bramki w meczu co w jego przypadku jest raczej rzadkością to w pierwszej kolejności winę za to ponosi obrona. Jak wspomniałem wcześniej z tego co pamiętam (może być tego więcej choć szczerze wątpię) Buffon zawalił 2 bramki od początku jego przygody z Juve. Te wszystkie lata nauczyły mnie...a co tam powiem to - jak Buffon czegoś nie wyciągnął tzn że strzał był nie do obrony 

- sebastian10
- Juventino
Buffon ciężko powiedzieć tak na prawde w lidze włoskiej nikt go nie testuje, zgadzam sie ze test to bedzie w Dortmundzie ale nie tylko dla Buffona .
Cavani nie ma sensu płacic jest drogi i ma pensje bardzo wyska w juve nie ma chyba nikt takiej, po za tym po co płacic 30-40 jak mozna miec Zaze lub Berardiego wcale nie tacy słabsi od Urugwajczyka. Jak by Max utrzymał posadę to trzeba zawodnika który umie grac za napastnikami bo vidal sie nie nadaje Pereira tez od biedy moga tam zagrac ale trzeba kogos kupic .
mecze z roma i BVB pokaże nasza siłe i słabosci
Cavani nie ma sensu płacic jest drogi i ma pensje bardzo wyska w juve nie ma chyba nikt takiej, po za tym po co płacic 30-40 jak mozna miec Zaze lub Berardiego wcale nie tacy słabsi od Urugwajczyka. Jak by Max utrzymał posadę to trzeba zawodnika który umie grac za napastnikami bo vidal sie nie nadaje Pereira tez od biedy moga tam zagrac ale trzeba kogos kupic .
mecze z roma i BVB pokaże nasza siłe i słabosci
- Hypeman
- Juventino
Słysząc Buffona wprost przyznającego że boi się Reusa i to od jego formy będzie zależeć wyniku, a potem wyglądający na kogoś kto nawet nie stara się obronić w sytuacji jeden na jeden to mam poważne wątpliwości mimo mojego uwielbienia do tej postaci... 

- Robaku
- Juventino
Mnie to chyba najbardziej martwi to, na co zwrócił uwagę Pumex. Buffon po remisie z takimi tuzami jak Udine, Sampa, spokojnie, uśmiechnięty schodzi do szatni, poklepując kumpli z zespołu i przeciwników po plecach. No nie ma w nim już tej sportowej złości przynajmniej nie w takich meczach serie A, pewnie w meczu LM przeciwko BVB czuje ten dreszcz podniecenia, zwiększoną koncentrację, ale w innych już tego mniej można zauważyć. I ja się już nie dziwie, mistrz świata, wielokrotny mistrz Włoch, tylko tej LM mu brakuje, głodny już nie jest, nadal jest świetny, ale czy właśnie nie można by mu było dorobić godnego rywala, który by się czaił bliżej niż Marco.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A Ty ile masz w obwodzie? Evra fajny na lawke, ale za kosztowny.Alexinhio-10 pisze:Masukaku/Willems na ławce Evra i w obwodzie Padoin.
Chce Perina.Shadow Marshall pisze:Buffon pewnie skończy gdzieś za 2-3 lata i w jego miejsce wskoczy Leali.
Ej, czujecie bluesa? Teraz zmierzamy po 4 z rzedu scudetto. Latem prawdopodobnie zadna ekipa w slonecznej Italii nie wzmocni sie na tyle, zeby nas nakryc czapka, a my na pewno sie nie oslabimy, totez w nastepnym sezonie moze byc 5 z rzedu Mistrzostwo :shock:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Shadow Marshall
- Juventino
Kolejny świetny gol Andersona w Lazio. Fajny gracz. Bez zastanowienia wziąłbym jego zamiast Pereyry, ale znając Lazio to zawołają cenę z kosmosu. Szkoda.
- sebatiaen
- Juventino
Pismaki dzisiaj podały że nasi mogą dostać kredyt na 50 mln euro na rok czasu od Exor.
Mamy jakąś stratę bodaj 16 mln euro i firma w której jesteśmy czyli Exor ma pomóc kredytem.
Codziennie zmienne informację pojawiają się na tematy transferowe, ostatnio czytałem o Vasquezie, że to jego chcemy sprowadzić, dzisiaj podają że to nie on jest naszym głównym celem tylko Dybala.
Mamy jakąś stratę bodaj 16 mln euro i firma w której jesteśmy czyli Exor ma pomóc kredytem.
Codziennie zmienne informację pojawiają się na tematy transferowe, ostatnio czytałem o Vasquezie, że to jego chcemy sprowadzić, dzisiaj podają że to nie on jest naszym głównym celem tylko Dybala.
- Karowiew
- Juventino
Z ciekawych doniesień:
Barca i Manchester City (a w innych doniesieniach pojawia się PSG) mają chrapkę na Fabio Pariaticiego: http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... ID=SP_TS_3
Oprócz wspomnianego już Martiala ponoć JUVE śledzi innego gracza Monaco, Yannicka Ferreirę Carrasco: http://www.football-italia.net/63222/ju ... o-starlets
Z obserwowanych ponoć talentów warto wspomnieć:
Dalcio, skrzydłowy Belenenses, rocznik 1996. Oczywiście bez porównania się nie obyło - "Nowy Nani": http://www.calciomercato.com/news/juven ... ani-406569
Vittorio Parigini, pomocnik Perugii (gracz jest zdaje się własnością Torino): http://www.calciomercato.com/news/giova ... a-j-662667
Barca i Manchester City (a w innych doniesieniach pojawia się PSG) mają chrapkę na Fabio Pariaticiego: http://www.goal.com/it/news/7/calciomer ... ID=SP_TS_3
Oprócz wspomnianego już Martiala ponoć JUVE śledzi innego gracza Monaco, Yannicka Ferreirę Carrasco: http://www.football-italia.net/63222/ju ... o-starlets
Z obserwowanych ponoć talentów warto wspomnieć:
Dalcio, skrzydłowy Belenenses, rocznik 1996. Oczywiście bez porównania się nie obyło - "Nowy Nani": http://www.calciomercato.com/news/juven ... ani-406569
Vittorio Parigini, pomocnik Perugii (gracz jest zdaje się własnością Torino): http://www.calciomercato.com/news/giova ... a-j-662667
"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
- jakku1
- Juventino
Wczoraj na meczu Palermo-Empoli nasi wyslannicy przygladali sie Dybale.
Info od Di Marzio.
Juz od kilku/kilkunastu dni kraza plotki, ze jestesmy BARDZO zainteresowni Argentynczykiem z wloskim paszportem. Tym razem, mamy potwierdzenie z dobrego zrodla.
Info od Di Marzio.
Juz od kilku/kilkunastu dni kraza plotki, ze jestesmy BARDZO zainteresowni Argentynczykiem z wloskim paszportem. Tym razem, mamy potwierdzenie z dobrego zrodla.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- D-Rose
- Juventino
Mam mieszane uczucia co do tego Dybały. Moze dlatego, ze kiedys tez kupilismy magika z Palermo za 3 tony euro a dzis chłop wchodzi na 23 sekundy przed koncem spotkania Torino - Napoli. 8)
Jesli juz sie na niego zdecydujemy to daj Boze zebysmy trafili jak Napoli z Cavanim.
Jesli juz sie na niego zdecydujemy to daj Boze zebysmy trafili jak Napoli z Cavanim.