Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 09:49

Robaku pisze:Stefan Savic
Ten koleś to porażka. City, Viola, Atletico - gdzie zawitał, tam grał biednie :facepalm:

W ogóle jak zwykle pojawiają się coraz to 'lepsze' kandydatury. Benteke, Savić, De Sciglio. Brakuje Montolivo :ok:

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 09:52

Verma? Chcemy przytulić jeden z największych niewypałów Barcelony, gościa który od trzech czy czterech lat jak nie grzeje ławy, to się leczy? W dodatku niedawno była plotka, że Liverpool oferuje 10 milionów, ale Barca chce więcej :think: Jakby miał wygasający kontrakt, to warto byłoby spróbować, ale tak...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 09:52

Tutto zaś o możliwych następcach Lichego - Zabaleta, Widmer i Danilo. Tutto wskazuje, ich jako alternatywy dla naszego Szwajcara, no to ja chyba wybiorę jednak Vrsalijko.

zabekmj23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 10:01

pumex pisze:
Ten koleś to porażka. City, Viola, Atletico - gdzie zawitał, tam grał biednie :facepalm:

W ogóle jak zwykle pojawiają się coraz to 'lepsze' kandydatury. Benteke, Savić, De Sciglio. Brakuje Montolivo :ok:
poczekaj na 30-31 Sierpnia to sie pojawia :rotfl:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 10:53

Benteke, Savić, De Sciglio, Verma, Zabaleta
Co ja pacze :facepalm2:

Tuttosport donosi, że nasi obserwatorzy mają pojawić się na meczu Monaco - Lyon. Główny cel? Bernardo Silva. Mamy także podpatrywać jakichś dwóch młodzików Tiemoue Bakayoko i Thomasa Lemara - reprezentanci Francji U21.

Lacazette, ukąś 4 bramki po asystach Fekira. Jak bogowie mercato dadzą, pójdzie info do Marotty :pray:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 11:02

Angielskie media donoszą ze jestemy bardzo blisko podpisania Nemanji Maticia za 25 mln euro. No ale to tylko angielskie źródła.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 11:18

Dopóki Conte nie wykona dokładnych oględzin, nie wierzę w żaden transfer "z" Chelsea. Nie wierzę, że dał zielone światło na to by mu kogokolwiek sprzedać, dopóki nie zobaczy zawodnika w Pre Seasonie. Nawet Felipe Melo w lecie 2011 siedział u nas do końca lipca.

Chyba, że faktycznie zgodził się w ciemno podmienić Serba na Nainggolana.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 11:24

Jest jedna różnica, Conte został trenerem Juve w czerwcu?
O Chelsea wiemy od lutego, sam twierdził, że kadra to dla niego za mało. Za mało kontaktu z piłkarzami, boiskiem itp. Jestem przekonany, że jego obecne miasto zamieszkania to Londyn i on się spokojnie przygląda temu co się dzieje podczas treningów. Zeby w sezon wejść od razu z mocnym przytupem, a nie seria 5 remisów, wiec nie wierze, że jeszcze nie nakreślił piłkarzy do odstrzału.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 11:48

Może być faktycznie tak jak napisałeś, niemniej jednak każdy piłkarz inaczej reaguje na różne metody treningowe. Gdybyśmy w lecie 2011 sprzedali np. chimerycznego Bonucciego za kilka milionów, to specjalnie bym po nim nie płakał. Mimo, że wówczas był przeciętny, to Antek ulepił z niego wspaniałego defensora. Wiadomo co Conte zrobi w lecie z Chelsea, interwały na 40 stopniach upału, zmiana taktyki itd. Wówczas może się okazać, że taki Willian - jedna z niewielu jasnych postaci Chelsea w tym sezonie, obniży swoje loty, a forma Maticia pójdzie w górę. Ja na miejscu Conte spokojnie bym poczekał i takiemu Maticiowi dał czystą kartę, zawsze przecież po miesiącu można go odpalić.

Jakoś szczególnie podjarany transferem nie jestem. Miał jeden niezły sezon w Chelsea, obecnie cieniuje i nie jestem do końca przekonany czy taki buldożer jest nam potrzebny, skłaniałbym się raczej ku jakiemuś elastycznemu zawodnikowi.

Raiola w krótkim wywiadzie stwierdził, że Pogba nie odejdzie do Chelsea, a Zlatan może wrócić do Włoch, ale kierunkiem będzie Mediolan. Do tego Roma chce nam gwizdnąć Diawarę z Bolonii, co mnie osobiście jako wielkiego fana tego zawodnika bardzo by zasmuciło.

Interesuje nas Biglia z Lazio w przypadku niepowodzenia z transferem Gomesa. Playmaker z niego niezły, ale już trochę wiekowy, a Lazio by chciało Berardiego na wymianę (co zrozumiałe, bo Felipe Anderson jest już na wylocie).

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 11:57

CavAllano pisze:Daily Star (szmatlawiec) poinformowal wlasnie, ze pozyskalismy z Chelsea Maticia, za blisko 20 mln funtow.:prochno:
Źródło słabe, ale wolałbym już przeznaczyć te pieniądze na Cuadrado, którego wielkim zwolennikiem nie jestem... ale jak patrzy się na alternatywy na prawe skrzydło w postaci:
Robaku pisze:Zabaleta, Widmer i Danilo.
:head:
W sumie spełniał by u nas taką samą rolę jak Caceres. Pewnie by się nadał.
jackop pisze:Główny cel? Bernardo Silva
Niektórzy nie rozumieją chęci sprowadzenia A. Gomesa, to ja podbijam i mówię że nie rozumiem fenomenu Bernardo Silvy

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 12:58

Vincitore pisze: Interesuje nas Biglia z Lazio w przypadku niepowodzenia z transferem Gomesa. Playmaker z niego niezły, ale już trochę wiekowy, a Lazio by chciało Berardiego na wymianę (co zrozumiałe, bo Felipe Anderson jest już na wylocie).
Ja czytalem, ze Lazio chcialoby wowczas Berardiego na 2-letnie wypozyczenie, bo jesli chlopak faktycznie do nas przyjdzie, to szanse na jego definitywne pozyskanie mieliby niewielkie. Zreszta o czym my piszemy - z Lotito nie robi sie zadnych interesow. Zawola 35 mln i nie liczcie na mniej, biorac pod uwage jego "sympatie" do Juve.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 13:07

Juventus close in on Matic
Juventus are set to complete a £20 million deal to bring Chelsea midfielder Nemanja Mataic to Turin after talks between the two clubs.
Jeżeli to prawda to jestem wiecej niż zadowolony...

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 13:17

Adrian27th pisze:
Juventus close in on Matic
Juventus are set to complete a £20 million deal to bring Chelsea midfielder Nemanja Mataic to Turin after talks between the two clubs.
Jeżeli to prawda to jestem wiecej niż zadowolony...
Pisalem juz o tym wczoraj, ale zrodlo kiepskie. Ponoc Conte na samym starcie stwierdzil, ze chlopak bedzie poza skladem i stad takie obnizenie wartosci. :think:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 22 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 13:19

Adrian27th pisze:Jeżeli to prawda to jestem wiecej niż zadowolony...
Czy możesz wyjaśnić z czego? Taka kasa za zawodnika o profilu wyłącznie defensywnym. Jaką rolę miałby on pełnić, konkurenta do miejsca w składzie dla Khediry? :think:
CavAllano pisze:Pisalem juz o tym wczoraj, ale zrodlo kiepskie. Ponoc Conte na samym starcie stwierdzil, ze chlopak bedzie poza skladem i stad takie obnizenie wartosci. :think:
20 milionów funtów to nadal sporo...

Ja nie mam złudzeń. Dwóch, maksymalnie trzech zawodników do pomocy to będzie maks, na co będzie nas stać/co zafunduje nam Marotta. Transfer Maticia to marnowanie jednego z tych miejsc.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 13:33

Ciekawe czy doczekam się jakiegoś tematu bez lamentu na tym forum... czyste spekulacje a tu juz placz lament że ten nie taki że ten to nie wypal... Ludzie... litości... ile Wy macie lat ?

Juve, storia di un grande amore
Zablokowany