Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2016, 21:41

ForzaItanimulli3vujcm pisze:http://www.meczyki.pl/newsy/juventus-da ... ci/27403-n

Zmroziło mnie to!! O co tu chodzi?! Wymysły gazet czy jak? Proszę kogoś o weryfikacje rzetelną.
Daj spokój. Dość często jestem na stronie Barcelony w celu przeglądania newsów i gdybyś Ty widział ile tam widziałem artykułów d Paulu, to za głowę byś się złapał. Kilka miesięcy temu nawet zażądał sobie od nich 12 baniek. ;) Podobno też poinformował zarząd, że po sezonie chce iść tylko i wyłącznie do Barcy.

Obrazek
Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 40 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2016, 22:18

@Mrozzi, Arbuz, Jakku

Sky coś dzisiaj wspominało, że Berardi powinien do nas dołaczyć?

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2016, 22:22

Zamiast wykupować Cuadrado, wolę Auriera. Jeśli nie zostanie Morata, za kasę z niego moim marzeniem jest Lacazette. Jeśli Hiszpan zostanie u nas, to potrzebujemy:
- prawego obrońcy (Aurier),
- środkowego pomocnika z wizją, który potrafi rozegrać (A.Gomes),
- ofensywnego pomocnika, który gra na środku lub bliżej lewej strony (Isco/Goetze).

Nie ma co kombinować, 3 konkretne transfery, bez półśrodków, eksperymentów typu Berardi/Ibrahimovic, zawodnicy w wieku 22-24 lata z dobrych nacji i klubów. Mamy całe wakacje na zgranie nowych z resztą drużyny. Nawet jeśli znowu wydamy ok. 100 mln, to będziemy mieć pakę na najbliższe 3-4 sezony. W międzyczasie będzie trzeba dokupić tylko następcę Buffona. Będziemy też mieli wykonawców do każdej taktyki. Skład w polu: Aurier, Rugani, Bonucci, A.Sandro - A.Gomes, Marchisio, Pogba - Isco/Goetze - Dybala, Morata byłby chyba najmłodszym składem spośród wszystkich topowych drużyn Europy. Taki trochę Arsenal + paru starych wyjadaczy, którzy zapewniliby równowagę: Buffon, Chiellini, Barzagli, Lichtsteiner, Mandzukic.

Tak wyglądałoby moje wymarzone okienko :)

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2016, 22:28

Dzisiaj to się jednak kilka informacji pojawiło m.in. Marotta przyznał, że pojawiła się oferta za Pogbę od City.
Pedulla podał, że decyzja co do Moraty zapadnie w ciągu 3 tygodni, czyli pewnie do końca maja.
Tez pojawiłą się opcja wymiany Zazy na Biglie. Ale w tym to akurat prawdy szukac ciężko. Widać, że Zaze chce wypchnąc z Juve każdy i jeszcze się okaże, że to bedzie najdroższy transfer Juve out w tym sezonie.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2016, 22:29

Jeżeli kiedyś pojawi się temat transferu Pogdy to ja marzę o City. Skoro oni płacą dziesiątki milionów za typa który nie potrafi przyjąć piłki albo innego, który przez 90 minut nie jest w stanie wyprowadzić ani jednego skutecznego ataku, to za Francuza śmiało możemy krzyknąć ze trzysta, trzysta milionów.

Kadziel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2016, 22:34

ForzaItanimulli3vujcm pisze:http://www.meczyki.pl/newsy/juventus-da ... ci/27403-n

Zmroziło mnie to!! O co tu chodzi?! Wymysły gazet czy jak? Proszę kogoś o weryfikacje rzetelną.
Chyba nawet na głównej był news o tym, że Pogba, jeśli chciałby odejść to ma poinformować o tym zarząd do końca maja. Taka dżentelmeńska umowa z Raiolą. :prochno:

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2016, 23:28

Robaku pisze:Dzisiaj to się jednak kilka informacji pojawiło m.in. Marotta przyznał, że pojawiła się oferta za Pogbę od City.
Nie doczytales do konca. ;) Przyznal, ze pojawila sie za niego oferta, ale w zeszlym roku.

Przy okazji potwierdzil, ze spotkamy sie z Realem i sytuacja Moraty faktycznie powinna sie wyjasnic w przeciagu 3 tygodni. Co ciekawe Marotta podkreslil, ze nie tylko o Moracie chcemy z Krolewskimi rozmawiac (Isco?, James?, Danilo?). Co do Pogby - stawia sprawe jasno, ze chlopak nie jest na sprzedaz i nie chcemy sprzedawac swoich najlepszych graczy. Beppe przyznaje, ze odstapilismy od tej reguly oddajac Zidane'a oraz Vidala, ale Pogba ma warunki, by jeszcze dlugo dla nas grac. Francuz nie jest zatem na sprzedaz, jeszcze nie teraz - takich slow uzyl Marotta.

Mamy zamiar porozmawiac z Chelsea o Cuadrado, ale po tonie wypowiedzi stwierdzam, te szanse na pozyskania Kolumbijczyka mamy raczej znikome.

Marotta potwierdza, ze Gomes nas interesuje. Mam jednak dzwne przeczucie, ze rownie dobrze moze to byc zaslona dymna dla kogos, o kim jeszcze nie slyszelismy...

Odnosnie skierowanego do mnie pytania - Sky poinformowalo jedynie, ze Berardiego chcialoby u siebie Atletico, ale zdaniem stacji chlopak przeniesie sie w lecie do nas.

Daily Star
(szmatlawiec) poinformowal wlasnie, ze pozyskalismy z Chelsea Maticia, za blisko 20 mln funtow. :prochno:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 02:29

Co decyduje o tym, że Gomes nie jest eksperymentem, a Berardi już tak? ;) Jak dla mnie mamy do czynienia z młodymi zawodnikami, którzy dysponują dużym potencjałem i z różnych względów grają gorszy sezon.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 05:26

Arbuzini pisze:Co decyduje o tym, że Gomes nie jest eksperymentem, a Berardi już tak? ;) Jak dla mnie mamy do czynienia z młodymi zawodnikami, którzy dysponują dużym potencjałem i z różnych względów grają gorszy sezon.
Tyle ze Berardi zdazyl zaliczyc juz dwa swietne. Gdyby byl brazolem/argentynczykiem, mialby wiekszy fejm, to wiecej byloby jego zwolennikow. Trzeba dac mu szanse, a nuz wypali.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 08:30

Alexinhio-10 pisze:
Arbuzini pisze:Co decyduje o tym, że Gomes nie jest eksperymentem, a Berardi już tak? ;) Jak dla mnie mamy do czynienia z młodymi zawodnikami, którzy dysponują dużym potencjałem i z różnych względów grają gorszy sezon.
Tyle ze Berardi zdazyl zaliczyc juz dwa swietne. Gdyby byl brazolem/argentynczykiem, mialby wiekszy fejm, to wiecej byloby jego zwolennikow. Trzeba dac mu szanse, a nuz wypali.
Jest kolosalna różnica pomiędzy Sassuolo a Benficą i Valencią, w których bryluje A.Gomes.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 08:41

Crunny pisze:
Jest kolosalna różnica pomiędzy Sassuolo a Benficą i Valencią, w których bryluje A.Gomes.
Benfica ok ale Valencia od 2 sezonów wcale nie jest lepsza od Sassuolo i nie zmieni nawet tego prestiż klubu z Hiszpanii.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 09:00

Poza tym Gomes na tle tej marnej Valencii w ogóle się nie wyróżnia i gra obecnie lipę jak cały zespół. To są opinie kibiców Valencii bo ja osobiście zawodnika nie kojarzę wcale. Akurat jeżeli chodzi o kibiców Valencii, traktuję ich nieco poważniej niż kibiców Realu czy Barcelony, którzy niejednokrotnie maja klapki na oczach i świata poza Messim czy CR7 nie widzą.
Musimy jednak zaufać Marotcie bo i ja przyznaję - zasługuje na zaufanie !

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 09:08

alessandro1977 pisze:Poza tym Gomes na tle tej marnej Valencii w ogóle się nie wyróżnia i gra obecnie lipę jak cały zespół. To są opinie kibiców Valencii bo ja osobiście zawodnika nie kojarzę wcale.
Dodam, że znajomy portugalczyk stwierdził, że w Benfice był gorszy, niż jest teraz. Zatem coraz bardziej zaczynam podejrzewać zasłonę dymną.

Gdybym rok temu ktoś mi napisał o zestawie Mandzukić+Sandro+Dybala, uznałbym to za fantamercato. Dlatego w tym roku spróbuję podejść do tematu spokojnie, wierząc, że nas Marotta pozytywnie zaskoczy.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 09:38

Marotta i Paratici mają pojawić się dzisiaj na meczu Liverpoolu z Villareal, i podobno dyskutować nt. Benteke, który ma być alternatywą w przypadku odejścia Moraty i niepowodzenia w negocjacjach z Cavanim.

15 baniek max bym za niego dał, ale biorąc pod uwagę, że kosztował on zespół z Anfield 40 baniek, to pewnie krzykną sobie z 25. Nie jestem absolutnie fanem talentu tego zawodnika.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 maja 2016, 09:40

Właśnie Calcionews podalo, że Juve ma 3 nowe obiekty obserwacji oprócz wspomnianego wyżej Benteke, Stefan Savic, który jakoś nie ogarnia w Madrycie i Vermaelen z Barcelony.
Zas Agresti podał, że Conte oprócz oczywiscie Radji chce Morate i możliwe, że to jest powód dla którego Real sciągnie Alvaro z powrotem do siebie - co prawda tylko na chwilę.

Zablokowany