Mercato (LATO 2021) DYSKUSJA
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Zobaczymy czy będziemy szukali dla niego rywala (np. Icardi) czy zmiennika (np. Milik). Jestem ciekawy ile nowy pion zarządzający będzie w stanie wyciągnąć ze skarpety, żeby spełnić życzenia Maksa.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Nie no Morata

Sprzedaż Demirala? Przyjście Pogby? Oby to były plotki

Waszym zdaniem Romagnoli jest lepszy od Demirala? Milanu nie oglądam tak jak zresztą całej Serie A
FORZA JUVE!!!
- tom_gru
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Skoro Juve planuje pozyskać Romagnoliego, to trójkę podstawowych obrońców będą stanowili De Ligt, Bonucci i właśnie Romagnoli. Rola Demirala czy Chielliniego będzie ograniczona do 4 w hierarchii ŚO, a uzupełnieniem składu będzie Dragusin. Mając do wyboru Chielliniego czy Demiral to zdecydowanie lepiej wybrać Giorgio... koszt wynagrodzenia będzie zbliżony, jakość piłkarska wciąż wyższa po stronie Włocha a do tego możliwość wygenerowania zysku ze sprzedaży Turka. Za rok takiego bez problemu będzie można pozyskać kogoś z ligi o potencjale Demirala.
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- tom_gru
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Demiral to zawodnik pokroju takiej drużyny jak Sassuolo. Jest w Juventusie już od 2 lat i niestety nie zrobił żadnego postępu. Dla mnie bez żalu można się go pozbyć, bo zawodników na tym samym poziomie jest wielu.dawid91 pisze: ↑30 maja 2021, 21:33Nie no MorataGość jest po prostu mizerny i bez charakteru. Już kurna wolę jakiegoś Maxi Lopeza
Sprzedaż Demirala? Przyjście Pogby? Oby to były plotki
Waszym zdaniem Romagnoli jest lepszy od Demirala? Milanu nie oglądam tak jak zresztą całej Serie A
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- ForzaMilan!!!
- Juventino
Wiesz co, na pewno jakiś "ból dupy" jest bo odchodzi wychowanek który rozegrał bagatela 250 spotkań a ma zaledwie 21 lat.. i nosił opaskę kapitana, był uważany przez wielu za "naszego przyszłego Buffona". A smaczku dodawało, że przejął schede po Gigim w reprezentacji jakąś rysę pozostawił na kibicowskim sercu.MRN pisze: ↑30 maja 2021, 14:20 Nie pomyliłem się co do milanistów. Maldini wynoszony jest na ołtarze za to jak pięknie urobił Raiolę oraz Donnarummę, powinien według nich książkę napisać "Jak urabiać chciwych agentów"![]()
To ja poczekam na komentarze jak puszczony przez nich za darmo bramkarz reprezentacji Włoch, top na swojej pozycji podpisze syty kontrakt![]()
Gdyby okazało się, że trafi ostatecznie do nas to ich ból żopy będzie jeszcze większy.
Ale weź pod uwagę, że to był wychowanek kosztował Milan okrągłe 0. W księgach jego odejście nie zaboli, jak policzysz ile zakosztowałby z prowizją od grubego i kontraktem po 10 mln za rok to wychodzi taka suma za jaką Hakimi idzie do PSG brutto, bo netto wychodzi grubo ponad 100 baniek tyle kosztowałby nas Gigi w porównaniu do Mike Maignan (13 mln euro odstępnego 2,8 mln rocznie + ulgi podatkowe w wysokości 50% dla zawodnika z zagranicy) to oszczędności w księgach blisko 80 mln euro odpowiedz sobie sam czy mamy za co wychwalać Maldiniego czy nie.
Dla mnie osobiście jest ważniejsza inna kwestia, Donnarumma budził ogromne negatywne emocje wokół klubu i jego odejście oznacza więcej spokoju bo już serio miałem dość tych szopek, zagrywek sztuczek itd. Im mniej zawodników ze stajni Raioli w klubie tym lepiej dla zespołu, zostaje u nas praktycznie Romek na usługach Mino i możliwe że Rodrigo De Paul do którego Milan robi podchody bo ten również jest na usługach grubego.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Niestety tak to jest z Raiolą. Dobry agent, garną się do niego piłkarze wiedząc, że załatwi im dobre warunki ale agent najbardziej znienawidzony przez kibiców, dla zarządów persona non grata.
Według VS Donnarumma blisko, tyle wyczytałem w późnych przekazach.
Według VS Donnarumma blisko, tyle wyczytałem w późnych przekazach.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tak na poważnie - Barcelona, która ma naprawdę czołowego bramkarza świata miałaby się starać o Włocha? Z tego, co przewija się w mediach mają dodatkowo problemy finansowe, więc trudno uwierzyć w to, że mając obsadzoną tę pozycję będą się bawić w prowizje dla Raioli.
Akurat to, że my staramy się o Włocha wydaje się być naturalne, o naszym zainteresowaniu pisze się od dawna.
Ja jestem na tak. Był Gigi, byłby Gigio, czyli naturalny następca. Otoczka związana z prowizją dla Raioli mnie nie interesuje, niech się zarząd tym martwi. Czy tego chcemy czy nie utrzymywanie dobrych relacji z tym facetem powinno być w naszym interesie i póki co te relacje są raczej ok (racz jasna póki mu płacimy).
Doniesienia odnośnie Romagnolego to coś konkretnego? Jeśli byłaby na niego szansa to nie miałbym problemu z oddaniem Demirala, zwłaszcza że od jakiegoś już czasu podaje się, że Turek nie jest rzekomo zadowolony ze swojej pozycji w klubie. Romagnoli w parze z De Ligtem?
Przedłużenie z Chiellinim to w moim odczuciu chęć zatrzymania w klubie gracza z ogromnym doświadczeniem, który mógłby służyć radą młodym i miałby ważną rolę do spełnienia w szatni. Każdy widzi, jakie problemy ze zdrowiem ma ten facet, więc wątpię, by Allegri przewidywał dla niego pierwszy skład.
Z przedłużeniem wypożyczenia Moraty też nie miałby problemu, O ILE klub ściągnąłby klasową 9 do pierwszego składu. W przeciwnym razie dziękuję, ale postoję.

Ja jestem na tak. Był Gigi, byłby Gigio, czyli naturalny następca. Otoczka związana z prowizją dla Raioli mnie nie interesuje, niech się zarząd tym martwi. Czy tego chcemy czy nie utrzymywanie dobrych relacji z tym facetem powinno być w naszym interesie i póki co te relacje są raczej ok (racz jasna póki mu płacimy).
Doniesienia odnośnie Romagnolego to coś konkretnego? Jeśli byłaby na niego szansa to nie miałbym problemu z oddaniem Demirala, zwłaszcza że od jakiegoś już czasu podaje się, że Turek nie jest rzekomo zadowolony ze swojej pozycji w klubie. Romagnoli w parze z De Ligtem?

Z przedłużeniem wypożyczenia Moraty też nie miałby problemu, O ILE klub ściągnąłby klasową 9 do pierwszego składu. W przeciwnym razie dziękuję, ale postoję.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mnie też nie chce się wierzyć, żeby Barcelona miała się połasić na Donnarummę tylko dlatego, że jest wolny. Katalończycy mają na bramce topa (w dodatku nietaniego) i w obliczu kłopotów finansowych mieliby ściągać drugiego bramkarza, kiedy środek obrony ewidentnie mocno kuleje, a na innych pozycjach biegają coraz starsi Alba czy Busquets?mrozzi pisze: ↑31 maja 2021, 00:03Tak na poważnie - Barcelona, która ma naprawdę czołowego bramkarza świata miałaby się starać o Włocha? Z tego, co przewija się w mediach mają dodatkowo problemy finansowe, więc trudno uwierzyć w to, że mając obsadzoną tę pozycję będą się bawić w prowizje dla Raioli.Akurat to, że my staramy się o Włocha wydaje się być naturalne, o naszym zainteresowaniu pisze się od dawna.
Pewnie czekamy tylko na to, aż Wojtek dogada się z kimś z PL i klepniemy Gigio.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Zrobiłem takie zestawienie z bilansu za 2020 pokazujące wartość rezydualną (troszkę uległa zmniejszeniu na dzień dzisiejszy bo to stan z 31/12/20):
Zawodnik - Wartość - Wartość na dzień dzisiejszy wprzybliżeniu
l.p Zawodnik Wartość Wartość prognozowana
1 Bernardeschi Federico 11,82 / 7,9
2 Cuadrado Bello Juan Guillermo 3,4 / 2,3
3 Demiral Merih 13,6 / 11,7
4 Dybala Paulo Exequiel 8,23 / 5,5
5 Lobo Silva Alex Sandro 6,41 / 5,1
6 Rabiot Adrien 0,9 / 0,7
7 Ramsey Aaron James 2,2 / 1,8
8 Szczesny Wojciech 8,1 / 6,9
9 Ronaldo Cristiano 43,4 / 28,9
10 Bentancur Colman Rodrigo 6,24 / 5,3
Zaznaczyłem tych których bym widział na wylocie zatem:
Jeżeli sprzedamy
Boski Federico 8+
Demiral 12+
Ramsay 2+
Szczęsny 7+
to wyciągniemy zysk w bilansie.
Atrakcyjny wydaje się Bentancur bo ma stosunkowo wysoką wartość rynkową, a niską księgową więc tutaj potencjalnie widzę materiał na plusvalenzę.
Pokazuje też to że nie jest opłacalne sprzedawanie Crisa bo rozwiązanie kontraktu to strata 30 milionów w bilansie, a sprzedać trzeba by było za 29+ milionów.
Zawodnik - Wartość - Wartość na dzień dzisiejszy wprzybliżeniu
l.p Zawodnik Wartość Wartość prognozowana
1 Bernardeschi Federico 11,82 / 7,9
2 Cuadrado Bello Juan Guillermo 3,4 / 2,3
3 Demiral Merih 13,6 / 11,7
4 Dybala Paulo Exequiel 8,23 / 5,5
5 Lobo Silva Alex Sandro 6,41 / 5,1
6 Rabiot Adrien 0,9 / 0,7
7 Ramsey Aaron James 2,2 / 1,8
8 Szczesny Wojciech 8,1 / 6,9
9 Ronaldo Cristiano 43,4 / 28,9
10 Bentancur Colman Rodrigo 6,24 / 5,3
Zaznaczyłem tych których bym widział na wylocie zatem:
Jeżeli sprzedamy
Boski Federico 8+
Demiral 12+
Ramsay 2+
Szczęsny 7+
to wyciągniemy zysk w bilansie.
Atrakcyjny wydaje się Bentancur bo ma stosunkowo wysoką wartość rynkową, a niską księgową więc tutaj potencjalnie widzę materiał na plusvalenzę.
Pokazuje też to że nie jest opłacalne sprzedawanie Crisa bo rozwiązanie kontraktu to strata 30 milionów w bilansie, a sprzedać trzeba by było za 29+ milionów.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
W obliczu:
- braku wpływu z biletów,
- słabego wyniku w LM,
- oraz możliwego bana na europejskie puchary,
ciężko realnie spodziewać się czegoś dużo lepszego niż:
Morata (28)
Chiesa (23) - Dybala (27) - Cuadrado (33)
Rabiot (26) - Locatelli (23)
A.Sandro (30) - de Ligt (21) - Bonucci (34) - Danilo (29)
Donnarumma (22)
Ławka: Rugani(?), Dragusin, McKennie, Bentancur, Arthur, Bernardeschi, Kulusevski
OUT: Szczęsny, Demiral (niestety), Ramsey, C.Ronaldo
Czy po czymś takim byliśmy silniejsi? Pewnie młodsi + skuteczniejsi, dzięki zmianie trenera. Allegri byłby chyba naszym największym w stosunku do tego, co było teraz. No i odejście CR7 stworzy więcej możliwości kombinowania z przodu, bo dopóki jest w klubie, musi grać w pierwszym składzie i najlepiej 4-3-3.
Btw. Milan chce się pozbyć Hauge za ok. 15 mln - według mnie bardzo ciekawy kandydat na zmiennika na lewe skrzydło.
- braku wpływu z biletów,
- słabego wyniku w LM,
- oraz możliwego bana na europejskie puchary,
ciężko realnie spodziewać się czegoś dużo lepszego niż:
Morata (28)
Chiesa (23) - Dybala (27) - Cuadrado (33)
Rabiot (26) - Locatelli (23)
A.Sandro (30) - de Ligt (21) - Bonucci (34) - Danilo (29)
Donnarumma (22)
Ławka: Rugani(?), Dragusin, McKennie, Bentancur, Arthur, Bernardeschi, Kulusevski
OUT: Szczęsny, Demiral (niestety), Ramsey, C.Ronaldo
Czy po czymś takim byliśmy silniejsi? Pewnie młodsi + skuteczniejsi, dzięki zmianie trenera. Allegri byłby chyba naszym największym w stosunku do tego, co było teraz. No i odejście CR7 stworzy więcej możliwości kombinowania z przodu, bo dopóki jest w klubie, musi grać w pierwszym składzie i najlepiej 4-3-3.
Btw. Milan chce się pozbyć Hauge za ok. 15 mln - według mnie bardzo ciekawy kandydat na zmiennika na lewe skrzydło.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
@Crunny, przecież ten skład de facto różni się od obecnego tylko tym, że wymieniłeś Bentancura na Locatellego. Wymiana Szczęsnego na Donnarummę raczej nie byłaby aż tak kluczowa w nadchodzącym sezonie.
Ten skład, który podałeś, nie jest w żadnym stopniu lepszy od obecnego. Nie dosyć, że są luki w pierwszym składzie (Bonucci, Morata), to jeszcze nie ma ciekawych alternatyw na ławce. Osobiście nie spodziewam się nie wiadomo jak głośnych nazwisk, ale to, co podałeś, to chyba jednak czarnowidztwo
Odnośnie Hauge, to wstrzymałbym konie. Przypominam, że formalnie nadal naszym piłkarzem jest Pjaca, więc chyba lepiej nie ryzykować z kolejnym "cudownym dzieckiem".
Ten skład, który podałeś, nie jest w żadnym stopniu lepszy od obecnego. Nie dosyć, że są luki w pierwszym składzie (Bonucci, Morata), to jeszcze nie ma ciekawych alternatyw na ławce. Osobiście nie spodziewam się nie wiadomo jak głośnych nazwisk, ale to, co podałeś, to chyba jednak czarnowidztwo

Odnośnie Hauge, to wstrzymałbym konie. Przypominam, że formalnie nadal naszym piłkarzem jest Pjaca, więc chyba lepiej nie ryzykować z kolejnym "cudownym dzieckiem".

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
@vitoo czarnowidztwo albo i realizm - potrzebujemy zrobić 100 mln na samych sprzedażach do 30 czerwca, więc trzeba się modlić, aby nie trzeba było poświęcać de Ligta. Wolałbym też nie poświęcać Demirala, McKenniego, Rabiota czy Dybali, bo są inni piłkarze, którzy powinni odejść. Skoro sprowadzamy za free Calhanoglu, gdy za stosunkowo nieduże pieniądze są dostępni de Paul (ok. 35-40 mln), Aouar (ok. 40 mln) czy Pogba (ok. 60 mln), to znaczy, że w kasie faktycznie puściutko.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Pewnie tak. Szkoda de Paula trochę. Przyjaźnią się z Dybalą i może fajnie by współpraca wyglądała. Za Hakanem raczej nie będą płakać w Milanie. Cóż, żebyśmy wyszli lepiej niż na Ramseyu...Crunny pisze: ↑31 maja 2021, 13:27 @vitoo czarnowidztwo albo i realizm - potrzebujemy zrobić 100 mln na samych sprzedażach do 30 czerwca, więc trzeba się modlić, aby nie trzeba było poświęcać de Ligta. Wolałbym też nie poświęcać Demirala, McKenniego, Rabiota czy Dybali, bo są inni piłkarze, którzy powinni odejść. Skoro sprowadzamy za free Calhanoglu, gdy za stosunkowo nieduże pieniądze są dostępni de Paul (ok. 35-40 mln), Aouar (ok. 40 mln) czy Pogba (ok. 60 mln), to znaczy, że w kasie faktycznie puściutko.
Ciekawe czy Maksiu będzie grał 4312, czy 4231. Trochę by było szkoda Chiesy i Kulu, a i nie oszukujmy się wszyscy w topie grają skrzydłami.