Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 10:50

Eric6666 Jest jeszcze inna opcja bardziej ofensywna, aczkolwiek Tevez jest bardzo waleczny i często się cofa.

-------------------------------------Buffon-----------------------------------

Lichy(Isla/Caceres)--Bonucci(Barzagli)--Chiellini(Ogbona)--Asamoah(Lulic)

-------------Vidal(Asamoah/Pirlo)---Marchisio(Pogba/Baselli/Bouy)----------

Sanchez(Lamela/Gabbiadini/Candreva)-Tevez(Pogba)-Nani(Tevez/Gio)

----------------- LLorente(Immobile/Tevez/Gabbiadini)-----------------

Ach dawno tego nie robiłem :D Wachlarz możliwości jest bardzo duży. Mamy zespół mogący grać 433 lub 4231, gdzie większość zawodników jest elastycznych i mogą grać na różnych pozycjach. Wiadomo że nie uda się nam pozyskać Sancheza, Lameli i Candrevy w jednym okienku ale myślę że dwóch z nich plus Naniego za tą kwotę o której się mówi jak najbardziej. W sprowadzeniu Candrevy(który może grać też w środku) mogą pomóc karty innych zawodników np. Gio lub Quaga. Jest dużo możliwości i jestem ciekaw jak się to wszystko rozwinie. Nie widzę innej opcji jak wykupienie Ciro i pozostawienie u nas.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 10:52 przez Alexinhio-10, łącznie zmieniany 2 razy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 10:51

pumex pisze: -Mundo Deportivo na froncie zapodało info, że głównymi celami Barcy będą Pogba i Kompany.
Kompany chyba opuszcza City w tym okienku i pamietam, ze nawet pewne plotki laczyly go z nami. Do Barcy bedzie jednak facet pasowal idealnie, mowiac szczerze. Szkoda, bo to bardzo dobry obronca.

Moim zdaniem, ten nawal nazwisk, ktore serwuje nam prasa w ostatnich dniach to jest jakas zamierzona akcja dezinformacyjna z naszej strony :prochno:. No przeciez jesli Di Marzio podaje, ze mamy na celowniku Sancheza i Di Marie, a tej pierwszy jest niemal jedna noga w Turynie, to znaczy, ze cos tutaj jest nie tak.

Zeby nie bylo tak, ze przez dwa tygodnie sie bedzie mowic o Sanchezie, Nanim, Di Marii, cudach na patyku, a potem jak grom z jasnego nieba w ciagu paru godzin sie okaze, ze nastpnego dnia na testy przyjezdza Cuadrado.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 10:55

zahor pisze:Bardzo fajnie, a teraz przytocz mi cytat, z którego wynika że Conte jest bee (bo dostał 0-4 od Bayernu) a Spaletti cacy.
Nic nie muszę przytaczać, wystarczy zajrzeć do ubiegłorocznych wpisów, ile było pretensji do Conte, że nie ograł Bayernu, który jak najbardziej był w naszym zasięgu. Z pewnością można w różnym stopniu zrozumieć, wieszanie psów (przez różnych znafców na Conte, , gdy frajersko remisowaliśmy z Galatą i Kopenhagą. No, ale wybacz w tamtej chwili Bayern to była niedościgniona ekipa ze znakomitym trenerem. Nie wiem czy akurat Ty, również byłeś w grupie hejterów Conte (możliwe, że nie, biorąc pod uwagę, że chociażby często uzasadniałeś słuszność decyzji o 3-5-2 itp), co nie zmienia faktu, że duża część winy za niepowodzenie w ćwierćfinale L. M roku anno domini 2013, została zrzucona na Conte (przez forumowiczów JP), z czym nie mogę się zgodzić.
zahor pisze:Ty natomiast jako odpowiedź na pomysł zatrudnienia Spalettiego wyjeżdżasz na dzień dobry z wynikiem z Manchesteru,
:naughty: Nie odczytujmy mojej luźnej "wstawki" z 1-7, jako propozycji jakiegokolwiek kryterium przydatności trenera do zespołu. Tym bardziej, że w innym momencie napisałem:
Spaletti, na ten moment wydaje się być wypalonym trenerem, nie wiem co nowego i pożytecznego mógłby dać Juventusowi.
Właśnie, chciałbym otrzymać odpowiedź na pytanie, czy Luciano Spaletti jest w stanie wnieść coś nowego do takiego zespołu jak Juventus, po 5 latach pobytu w lidze rosyjskiej? Z pewnością tamtejsza liga jest całkiem silna, lecz w dalszym ciągu to zupełnie inne realia futbolu w porównaniu do najsilniejszych lig europejskich. W mojej ocenie Spalletti w żadnym stopniu, nie gwarantuje poprawy jakości i sposobu podejścia do europejskich pucharów. Takie jest moje odczucie, natomiast nikt nie jest w stanie niczego udowodnić, ani do końca podważyć, więc równie dobrze, za chwilę może wyskoczyć jakiś forumowy akrobata z hasłem, iż Smuda byłby najlepszy na trenera Juve. Papier wszystko przyjmie, podobnie jest z komputerową klawiaturą, a ile w tym sensu to już inna sprawa. Spaletti pomimo osiągnięcia ćwierćfinału z Romą (było to dawno temu, ale jednak), w Europie nie dokonał niczego oszałamiającego. Podobnie jak Conte - zgoda, ale czy jest wobec tego, sens ryzyka i już w tej chwili konstruowania całej układanki na nowo? Moim zdaniem - NIE.
pumex pisze: -Gazzetta z kolei pisze, że Barca zgodziła się rozpocząć z nami rozmowy w sprawie Sancheza i porozumienie może być osiągnięte łatwiej niż się może wydawać
Żeby tylko przypadkiem, nie uzależnili rozmów o Sanchezie, od rzekomej chęci pozyskania Pogby. Bardzo zagmatwałoby to całą sytuację.
Eric6666 pisze:Chociaż sprowadzanie dwóch zawodników, którzy przez ostatni czas byli totalnie bez formy jest dosyć ryzykowne.
Dość ryzykowne, ale o wiele bardziej sensowne, niż liczenie na to, że taki Vucinic się nawróci i zacznie grać z zaangażowaniem na poziomie Teveza. Chociaż Lamela akurat moim faworytem nigdy nie był, ale Nani spoko opcja, lecz rzecz jasna musi przyjść Sanchez, jako główne wzmocnienie.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 11:07

[quote="jakku1"][quote="pumex"]
-Mundo Deportivo na froncie zapodało info, że głównymi celami Barcy będą Pogba i Kompany.[/quote]Kompany chyba opuszcza City w tym okienku i pamietam, ze nawet pewne plotki laczyly go z nami. Do Barcy bedzie jednak facet pasowal idealnie, mowiac szczerze. Szkoda, bo to bardzo dobry obronca.

Moim zdaniem, ten nawal nazwisk, ktore serwuje nam prasa w ostatnich dniach to jest jakas zamierzona akcja dezinformacyjna z naszej strony :prochno:. No przeciez jesli Di Marzio podaje, ze mamy na celowniku Sancheza i Di Marie, a tej pierwszy jest niemal jedna noga w Turynie, to znaczy, ze cos tutaj jest nie tak.

Zeby nie bylo tak, ze przez dwa tygodnie sie bedzie mowic o Sanchezie, Nanim, Di Marii, cudach na patyku, a potem jak grom z jasnego nieba w ciagu paru godzin sie okaze, ze nastpnego dnia na testy przyjezdza Cuadrado.[/quote]

chyba chciałeś powiedzieć Menez ;)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 11:25

bramek pisze:chyba chciałeś powiedzieć Menez ;)
Nieeee : )

Moim zdaniem Meneza nie wezmiemy. Gdyby Francuz mial zostac naszym graczem to juz dawno bysmy o tym wiedzieli.

Z bardzo nieoficjalnego zrodla sie dowiedzialem, ze Quagliarella wcale nie musi skonczyc w Lazio w dealu zakladajacym wymiane na Lulicia. Jest inny klub, ktory go obserwuje - mianowicie Palermo. Quagliarella mialby tam pojsc w zamian za... Belottiego, ktory jeszcze przez co najmniej sezon gralby w swoim dotychczasowym klubie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 11:48

Eric6666 pisze:Dla mnie Tevez nie nadaje się na skrzydło i nie zdziwię się jak będzie grał w środku kosztem Llorente, a my zaczniemy grać jak Barcelona bez wysuniętego napastnika.
Zizu też nie pasował na skrzydłowego do 442 ;). To są tylko cyferki, a skrzydła wcale nie muszą być symetryczne. Taka ciekawostka, jak faktycznie potrafi wyglądać ustawienie w trakcie meczu na przykładzie OM (4231) oraz OL (4312).

Posadzenie Llorente na ławce i korzystanie z niego jako jokera by mnie nie zdziwiło, ale bardziej zastanawiam się czy nas obecnie stać na zbudowanie dwóch mocnych skrzydeł :think: . Tevez to taki zawodnik, że gdzie nie grał w ataku, a nawet jako ofensywny pomocnik, to radził sobie wybornie. To, że może gdzieś nie pasować jest chyba naszym najmniejszym zmartwieniem w tej chwili.

A ploteczki takie, że od jakiegoś czasu można zwariować. Nikt nic nie wie, u nas niby bieda aż piszczy, ale Conte wynegocjował super wzmocnienia. Sen wariata.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 13:03

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... ndyn/r7c42

To co tam Marotta wspominał o Hazardzie?:p

Obrazek
Ego thelivingplanet

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 13:12

Że jest bardzo dobrym zawodnikiem...

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 13:16

FelekJUVE pisze: To co tam Marotta wspominał o Hazardzie?:p
W bardzo dyplomatycznych dal do zrozumienia to, co dla kazdego powinno byc oczywiste, a mianowicie ze Juventusu na niego nie stac.
Lucas87 pisze:Nic nie muszę przytaczać, wystarczy zajrzeć do ubiegłorocznych wpisów, ile było pretensji do Conte, że nie ograł Bayernu, który jak najbardziej był w naszym zasięgu. Z pewnością można w różnym stopniu zrozumieć, wieszanie psów (przez różnych znafców na Conte, , gdy frajersko remisowaliśmy z Galatą i Kopenhagą. No, ale wybacz w tamtej chwili Bayern to była niedościgniona ekipa ze znakomitym trenerem. Nie wiem czy akurat Ty, również byłeś w grupie hejterów Conte
Mam prosbe - na przyszlosc jak bedziesz pisac cos konkretnie do mnie, powoluj sie na moje slowa, a nie wkladaj mi do ust opinii magikow FM'a ktorzy zaraz po meczu rozrysowali takie 4-3-3, ze z Bayernu nie byloby czego zbierac.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 14:13 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

tadekbp

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 14:11

Pamiętacie kiedy ostatni raz rozpatrywano kandydaturę Spalettiego na trenera Juventusu? To było po Ranierim czy Ferrarze?

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 15:19

Hazard w JUVE!? tylko podczas reklamowej gry w karty Pepe, Matriego i reszty heh

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 16:20

Eric6666 pisze:Mirko za Lamelę. W sumie kolejny zawodnik do 4-3-3 by był.
Zapamiętałem go tylko z tego Prostak.
jakku1 pisze:(...)sie okaze, ze nastpnego dnia na testy przyjezdza Cuadrado.
A teraz na poważnie.. Stać nas na niego ? Czy stać nas na jakiekolwiek negocjacje z Fiorentiną ? Myślę że tak jak w przypadku Jovetica bedą robić wszystko by sprzedać go za granicę, a to akurat może przyjść im dość łatwo.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 16:26

wagner pisze:Stać nas na niego ? Czy stać nas na jakiekolwiek negocjacje z Fiorentiną ?
Nie. Ale stać nas na negocjacje z Udinese.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 16:31

SKAr7 pisze: Nie. Ale stać nas na negocjacje z Udinese.
Problem w tym ze bez zgody Fiorentiny rownie dobrze mozemy negocjowac z Piastem Gliwice.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 16:56

zahor pisze: Problem w tym ze bez zgody Fiorentiny rownie dobrze mozemy negocjowac z Piastem Gliwice.
Dzisiaj tak. Ale "w mercato wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie" to już tak wyświechtana teza, że naprawdę każdy powinien ją znać.

A czy naprawdę wydaje Ci się taką abstrakcją, że Udine po słownych ustaleniach z Juve może złożyć większą ofertę za swoją połowę niż Fiorentina?
W teorii może tak- bo teoretycznie powinniśmy co najmniej przebić dwukrotnie ofertę Fiorentiny za swoją połowę. Ale w praktyce może się okazać, że biało-czarni są zainteresowani niektórymi naszymi młodymi, albo towarem do utylizacji, a to może zmienić obraz całej operacji. Nie zdziwiłoby mnie, gdyby chcieli dać się odbudować Isli pod okiem Guidolina, albo dokooptować Quaqa, bo Di Natale pewnie grać będzie coraz mniej.

Zablokowany