Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 15:43

Oni mówią o ugodzie i 9-miesięcznej dyskwalifikacji? :lol: Przecież w kontekście ewentualnego wyroku mówiło się o 6-12 miesięcznym zawieszeniu. Tego ugodą nazwać się nie da, oni nie chcą żadnej ugody.

Zabawne, że wczoraj niektórzy płakali, iż Conte zostanie zawieszony na 3 miesiące.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 15:46

Oni chcą nas uwalić jak najbardziej, żadne tricki ani strategie obrony w sądach sportowych nic nam nie dadzą, przecież widać gołym okiem nastawienie i zamiar aby jak najostrzej dowalić Conte.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
vinek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 15:46

Bartek sęk w tym, że tylko on i zawodnicy Sieny mogą wiedzieć, jak to było naprawdę i czy Conte o wszystkim wiedział. Prawda jest taka, że mówi o tym tylko ten Carobbio, inni zaprzeczają, a jaki mieliby interes w bronieniu tyłka Conte?

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 15:49

Lypsky pisze:Oni mówią o ugodzie i 9-miesięcznej dyskwalifikacji? :lol: Przecież w kontekście ewentualnego wyroku mówiło się o 6-12 miesięcznym zawieszeniu. Tego ugodą nazwać się nie da, oni nie chcą żadnej ugody.

Zabawne, że wczoraj niektórzy płakali, iż Conte zostanie zawieszony na 3 miesiące.
Wydaje mi się, że 9 m-cy to właśnie stawka potencjalnego wyroku w przypadku udowodnienia winy Conte. Ugoda to 5 m-cy (ostatnia wersja), Conte/Juventus się na to nie godzi i będzie proces - a tu stawką jest już albo uniewinnienie, albo 9 m-cy.

Dobrze myślę?..

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 15:50

Co by adwokaci Conte nie robili to w tej instancji sędziowie go nie uniewinnią bo jak się nie zgodzili na ugodę to wiadomo że chcą go skazać. I wygląda na to że nie ma widełek kar tak jak w normalnym sądzie bo co gazeta i dziennikarz to inna maksymalna kara :angry: . A jak nas we wszystkich instancjach udupią to trzeba iść do normalnego sądu, tylko ze pewnie dowalą nam za to jakieś minusowe punkty lub wykluczenie z pucharów.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 15:52

Pomijam już farsę związaną z tym, że Carobbio 3 razy zmieniał zeznania, że są one ważniejsze od zeznań 16 innych świadków, że kara nieadekwatna itd.

Boli mnie to, że Conte zamiast teraz spokojnie dopieszczać taktykę, zwalczać mankamenty w drużynie, myśleć o przygotowaniu drużyny na kolejny sezon - musi teraz myśleć o tym jak tu zrobić, żeby czynnie wziąć w nim w ogóle udział.

Mało tego, ta cała afera całkiem skutecznie może od nas odstraszyć kolejnych zawodników, których chcemy ściągnąć.

Jakkolwiek ta sprawa się skończy, wiemy jakie są polskie media. Nie dość, że niedoinformowane to lubią przekręcać i upraszczać.
Tak więc w trakcie meczów ligi mistrzów spodziewajmy się krótkich komentarzy o Conte informujących, że po prostu był zamieszany w głośną aferę korupcyjną. Łatka przylepiona do naszego herbu w 2006 roku zostanie ponownie posmarowana mocnym klejem...

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 15:55

Winner pisze:Co by adwokaci Conte nie robili to w tej instancji sędziowie go nie uniewinnią bo jak się nie zgodzili na ugodę to wiadomo że chcą go skazać. I wygląda na to że nie ma widełek kar tak jak w normalnym sądzie bo co gazeta i dziennikarz to inna maksymalna kara :angry: . A jak nas we wszystkich instancjach udupią to trzeba iść do normalnego sądu, tylko ze pewnie dowalą nam za to jakieś minusowe punkty lub wykluczenie z pucharów.
Za co ? Przecież to nie jest sprawa przeciwko Juventusowi ( oficjalnie nie... ). Juve nic nie ma do tego i nic nie ryzykuje.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Winner pisze:Co by adwokaci Conte nie robili to w tej instancji sędziowie go nie uniewinnią bo jak się nie zgodzili na ugodę to wiadomo że chcą go skazać. I wygląda na to że nie ma widełek kar tak jak w normalnym sądzie bo co gazeta i dziennikarz to inna maksymalna kara :angry: .
Ugodę odrzuciła komisja dyscyplinarna, a sąd będzie orzekał niezależnie od niej - przynajmniej tak mi się wydaje.
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2012, 15:56 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

Łoles

Juventino
Juventino

Winner pisze:A jak nas we wszystkich instancjach udupią to trzeba iść do normalnego sądu, tylko ze pewnie dowalą nam za to jakieś minusowe punkty lub wykluczenie z pucharów.
Sprawa dotyczy Antka a nie Juventusu, stąd tez chyba nie mogą nam dowalić żadnej kary za to że Conte chce walczyć o swoje.

Tak mi się wydaje przynajmniej, chociaż widząc co tam się dzieje to już sam nie wiem :|

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:00

Ugody nie będzie, przed nami proces, w którym prokurator oczekuje (uwaga, uwaga)...15 miesięcznej dyskwalifikacji naszego trenera :lol: Ręce opadają.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:07

Lypski zapodaj transmisje, czy zrodla z ktorych to bierzesz, tez chcem byc na bierząco :P
Cos czuje,że bez interwencji UEFA Conte bedzie stracony... Ciekawe czy w komisji jest znowu jakis znajomy Morattiego :D

KLIK ==>www
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:07

Chyba macie racje zagalopowałem się. Jeśli te 15 miesięcy się potwierdzi :shock: , wynika z tego że lepiej ustawiać mecze(zwłaszcza kluby) niż wiedzieć o ustawianiu.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:12

mnowo pisze: Wydaje mi się, że 9 m-cy to właśnie stawka potencjalnego wyroku w przypadku udowodnienia winy Conte. Ugoda to 5 m-cy (ostatnia wersja), Conte/Juventus się na to nie godzi i będzie proces - a tu stawką jest już albo uniewinnienie, albo 9 m-cy.

Dobrze myślę?..
Nie do końca dobrze, nie od końca źle,
ponieważ proces to proces, więc zależy pod jaki paragraf podpada Conte i czy mu odowodnią - jak nie udowodnią to wiadomo niewinny i zero, jak udowodnią a widełki kary wynoszą np. 3-12 miesiecy to mogą dać mu 3,4,5, etc.
Również możliwe jest nadzwyczajne złagodzenie jak i nadzwyczaje zaostrzenie, jesli pojawią się jakieś dowody, które obciąż albo odciąza Antka.

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:13

http://www.gazzetta.it/Calcio/Calcio-In ... 7071.shtml
Na gazzetta jest relacja. Zresztą Agnelli na oficjalnej już przerwał ciszę prasową i wyraził swoje zdanie na ten temat.

Kruczenzo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2012, 16:23

No panowie szybka ankieta, ile podniosą propozycje zawieszenia dla Conte do końca dnia? Obstawiam zakaz wykonywania zawodu.

To jest po prostu skandal.

ODPOWIEDZ