Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Wiesz co, tutaj nie chodzi o jazdę po Conte bo zespół nie wygrywa. Masz rację, że chcieliśmy trenera z twardą ręką, dalej chcemy, tylko mam wrażenie, że Conte przesadza z bagatelizowaniem umiejętności piłkarza i z gloryfikacją determinacji. Chyba uważa, że chęcią można nadrobić wszystko, a tak nie jest i mam nadzieję, że Antonio to zrozumie.Wojtek pisze:Skończcie już z tą nagonką na Conte! Najpierw wszyscy chcą trenera co ma twardą ręke i potrafi postawić na swoim a kiedy coś nie idzie jedziecie po nim.eXoN pisze:Zaczynam się coraz bardziej denerwować na Conte. Boję się, że Boriello zostanie wykupiony i nikt klasowy do nas nie przyjdzie. I to nie dla tego, że Pan Marotta nie będzie umiał się negocjować, tylko przez Antka i jego wybrzydzanie na piłkarzy.
Odnośnie Borriello, to zacznijmy się modlić, żeby ten leszcz wrócił do Rzymu, bo mając 8mln w kieszeni i dokładając je do transakcji można przekonać niejeden zespół do oddania swojej gwiazdy.

- annihilator1988
- Juventino
A kto kupi napastnika z zerowym dorobkiem bramkowym? Idiota chyba. Dawno, dawno temu, pisałem, że nie ma sensu wykup Esti i Marco, bo to 13 mln euro, a za tą cenę można mieć niezłego środkowego pomocnika, bądź lewego defensora. Chryste, że też taki szrot jak w/w dwójka przebywa dłużej na boisku od Alexa, tudzież Eljero :doh:pumex pisze:Odnośnie Borriello, to zacznijmy się modlić, żeby ten leszcz wrócił do Rzymu, bo mając 8mln w kieszeni i dokładając je do transakcji można przekonać niejeden zespół do oddania swojej gwiazdy.
- Virgil
- Juventino
No nie wiem Marotta wykupił m.in Mottę więc jakoś mocno mnie nie zdziwi jak zakupi i Boriello i Estiego.annihilator1988 pisze:A kto kupi napastnika z zerowym dorobkiem bramkowym? Idiota chyba. Dawno, dawno temu, pisałem, że nie ma sensu wykup Esti i Marco, bo to 13 mln euro, a za tą cenę można mieć niezłego środkowego pomocnika, bądź lewego defensora. Chryste, że też taki szrot jak w/w dwójka przebywa dłużej na boisku od Alexa, tudzież Eljero :doh:pumex pisze:Odnośnie Borriello, to zacznijmy się modlić, żeby ten leszcz wrócił do Rzymu, bo mając 8mln w kieszeni i dokładając je do transakcji można przekonać niejeden zespół do oddania swojej gwiazdy.
- Amarillo
- Juventino
Smutne, ale prawdziwe niestety. A potem będzie kręcił nosem o każdy milion i okaże się że brakuje nam na konkretne wzmocnienia kilku baniek. Jasne, jestem za tym żeby walczyć o każdy milion bo to ogromne pieniądze, ale bądźmy konsekwentni w działaniach. Generalnie Marotta na plus działa, po prostu spełnia żądania Conte. Nie mam pretensji do niego o niektóre transfery, ba z takich graczy Jak Vidal, Pirlo czy Lichy jestem mega zadowolony, ale czas postawić na jakość.Virgil pisze: No nie wiem Marotta wykupił m.in Mottę więc jakoś mocno mnie nie zdziwi jak zakupi i Boriello i Estiego.
Zresztą sam Marotta mówił, że teraz możemy już kupować 1-2 zawodników światowej klasy bo szkielet zespołu jest już gotowy. Ciekawy news pojawił się na solojuve odnośnie możliwego sprowadzenia Essiena/Songa. Każdego z nich przywitałbym z otwartymi ramionami, tyle że... nie ma ich gdzie wsadzić do składu! Toż to pozycja Arturo który radzi sobie całkiem nieźle, a na ławce to oni raczej siedzieć ni będą
Sapere Aude!
- Gotti
- Juventino
Alex to się musi czuć upokorzony widząc, że Conte stawia na Boriello.
Ostatni sezon naszego wielkiego kapitana i Conte traktuje go jak najgorszy szrot. Alex to profesjonalista i z pewnością nigdy nie miał pretensji do Antonio za to, że nie gra. To ostatnie miesiące w których Del Piero moglibyśmy oglądać w Juve, ale trener nam tego nie umożliwia.
Conte to świetny trener, ale żal o Del Piero ma chyba do niego każdy...
Ostatni sezon naszego wielkiego kapitana i Conte traktuje go jak najgorszy szrot. Alex to profesjonalista i z pewnością nigdy nie miał pretensji do Antonio za to, że nie gra. To ostatnie miesiące w których Del Piero moglibyśmy oglądać w Juve, ale trener nam tego nie umożliwia.
- jareckik
- Juventino
- @D@$
- Juventino
Caceres i Lichtsteiner, chyba tylko obsada bramki wygląda równie dobrze, nei ma sensuy kombinować trzeciego. Proponujesz Martina na lewą? Póki co Conte go tam nie wystawia, jak coś to już lepiej zainwestować w lewego defensora.Jacky pisze:Nie tylko zmiennikiem. Napisalem tam "konkurencja/zastepstwo", bo widzisz ze Licht od jakiegos czasu spuscil z tonu.Ouh_yeah pisze:mi nie podoba się kontraktowanie Bosingwy tylko po to, żeby był zmiennikiem Lichego.
Za Ramireza? Bez żartów. Wczoraj ze dwa razy fajnie kiwnął, ale te strzały rospaczy z dystansu to raczej kiepska sprawa była. Myślałem że jak już to za 10 by przyszedł, 15 to już lekkkie przepłacenie, 20 wzwyż to już jaja, choć kto wie, jak się rozwinie...alina pisze:20 to dziś zaproponowali komentatorzy C+. Ja myślę, że Bologna chce więcej.
No właśnie, póki co Marco nie daje podstaw być go wykupić, chyba jedyny znośny mecz to miał z Catanią, więc nie wiem czemu ten płacz, że go "na pewno" wykupią.annihilator1988 pisze:A kto kupi napastnika z zerowym dorobkiem bramkowym?
Są spore przesłanki do tego by myśleć, że wykup Motty był już ustalony wcześniej (no bo takie dziwne było nagle wykupienie 4 zawodników naraz-Fabio Q., Pepe, Matri), tak czy siak Beppe sam się w to władował. Teraz jednak takiego zapisu nie ma w przypadku Borriello, więc domniemuję, że Marco B. wróci do Rzymu. Za to na bank wykupujemy Caceresa, nie wiem jak z Estim.Virgil pisze:No nie wiem Marotta wykupił m.in Mottę więc jakoś mocno mnie nie zdziwi jak zakupi i Boriello i Estiego.
No właśnie, co sądzicie o Essienie? Nie ukrywam, że kiedyś byłem jego zwolennikiem, ładnie grali z Appiah(em?) na mundialu 2006, tyle że to zawodnik może nie stary, ale też niemłody. W suymie na solo pisali w takim tonie jakby mu sie kontrakt kończył, niestety transfermarkt podaje 2015Amarillo pisze: Ciekawy news pojawił się na solojuve odnośnie możliwego sprowadzenia Essiena/Songa.

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie rozbawiaj mnie (i podejrzewam nie tylko mnie). Do świetności to mu jeszcze dużo, duużo brakuje. Nie przecze, jest trenerem o niezlym potencjale, i DOBRYM, ale jesli jego nazwiesz świetnym, jak nazwiesz Trapa, Mourinho, Hiddinka, Lippiego, Capello czy kilku innych?Gotti pisze:Alex to się musi czuć upokorzony widząc, że Conte stawia na Boriello.
BESTER MANN, BESTEEER !

Błagam, opchnijmy Bonuciego ( nawet za paczkę fajek ) i ściągnijmy na jego miejsce Astoriego za free. Wyjdziemy na tym na <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> na plus.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Chłopak jest rocznik 90. Dopiero 2 sezon w Serie A i daje takie piłki jak wczoraj do Di Vaio. Zasadniczo najlepszy na boisku.@D@$ pisze:Za Ramireza? Bez żartów. Wczoraj ze dwa razy fajnie kiwnął, ale te strzały rospaczy z dystansu to raczej kiepska sprawa była. Myślałem że jak już to za 10 by przyszedł, 15 to już lekkkie przepłacenie, 20 wzwyż to już jaja, choć kto wie, jak się rozwinie...
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W ten szkielet, to ja bym powatpiewal, szczegolnie po kilkunastu(!) ramisach. Szkielet druzyny, to Buffon, ktory najmlodszy (nawet jak na bramkarza) juz nie jest, Barza (daj Bóg zeby sie wyleczyl i utrzymal taka forme, bo jak nie...), Kielon (jak jest w formie), Lichy (jak jest w formie), Pirlo - ktory niedlugo sie skonczy i wtedy znowu zostaniemy z reka w nocniku. Oczywiscie absolutnie nie jestem za tym, zeby nakupic taniochy z mysla "a moze sie sprawdzą i będą szkieletem drużyny", ale po prostu trzeba kupowac rozsadnie i zarazem porzadnie.Amarillo pisze:sam Marotta mówił, że teraz możemy już kupować 1-2 zawodników światowej klasy bo szkielet zespołu jest już gotowy.
Aha, bo Caceres to nie jest lewy defensor. Inwestycje sa potrzebne gdzie indziej. Po co inwestowac pieniadze w cos, co za darmo mozna zrobic piko-belo?@D@$ pisze:Caceres i Lichtsteiner, chyba tylko obsada bramki wygląda równie dobrze, nei ma sensuy kombinować trzeciego. Proponujesz Martina na lewą? Póki co Conte go tam nie wystawia, jak coś to już lepiej zainwestować w lewego defensora.Jacky pisze:Nie tylko zmiennikiem. Napisalem tam "konkurencja/zastepstwo", bo widzisz ze Licht od jakiegos czasu spuscil z tonu.Ouh_yeah pisze:mi nie podoba się kontraktowanie Bosingwy tylko po to, żeby był zmiennikiem Lichego.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- SKAr7
- Juventino
Trapa nazwę (wybacz Gotti, że się wciskam w dyskusję) reliktem przeszłości, który ma niebagatelne osiągnięcia, ale już nie nadąża za współczesną piłką. Co do reszty zgoda, że w mniejszym lub większym stopniu są trenerami wybitnymi.Dobry Mudżyn pisze:Nie rozbawiaj mnie (i podejrzewam nie tylko mnie). Do świetności to mu jeszcze dużo, duużo brakuje. Nie przecze, jest trenerem o niezlym potencjale, i DOBRYM, ale jesli jego nazwiesz świetnym, jak nazwiesz Trapa, Mourinho, Hiddinka, Lippiego, Capello czy kilku innych?Gotti pisze:Alex to się musi czuć upokorzony widząc, że Conte stawia na Boriello.
Co do "świetności" Conte, to przyznam Wam obu racje po połowie- Conte byś może jest już świetnym trenerem, ale jeszcze musi to udowodnić. O ile biografię trenerską ma całkiem imponującą, to jeszcze tak naprawdę nic nie osiągnął. A taki VDB miał jeszcze lepsze "portfolio", by po pół roku wylecieć z hukiem z Chelsea.
No cóż szansa na udowodnienie przed Antonio- musi wyprowadzić drużynę z drugiego w tym sezonie (po serii Siena-Genoa z początku sezonu) mini-kryzysu.
- zahor
- Juventino
Otóż to. Przede wszystkim u tego gościa było wczoraj widać ciąg na bramkę większy niż u wszystkich naszych napastników razem wziętych. Za 10 baniek to Marotta ma w zwyczaju kupować rezerwowych z Hamburga a za 15 średnich napastników typu Matri, Quagliarella czy Vucinić. Dlatego jakby przyszedł do nas za 20 milionów Ramirez to naprawdę nie byłoby źle. Przypominam tylko że na wzmocnienia linii ataku (snajperów i skrzydłowych napastników) w samo ostatnie zeszłe mercato wydaliśmy około 65 mln euro - efekt jaki jest, każdy widzi. A jak Ramirez dalej będzie się rozwijać w takim tempie, to za rok zgłosi się po niego jakiś Real czy inna Chelsea, wyłoży na stół 35 baniek bez żadnego narzekania a my będziemy się mogli przyczaić na jakiegoś Giovinco czy innego Floro Floresa za te Twoje 10 baniek.Ouh_yeah pisze:Chłopak jest rocznik 90. Dopiero 2 sezon w Serie A i daje takie piłki jak wczoraj do Di Vaio. Zasadniczo najlepszy na boisku.@D@$ pisze:Za Ramireza? Bez żartów. Wczoraj ze dwa razy fajnie kiwnął, ale te strzały rospaczy z dystansu to raczej kiepska sprawa była. Myślałem że jak już to za 10 by przyszedł, 15 to już lekkkie przepłacenie, 20 wzwyż to już jaja, choć kto wie, jak się rozwinie...
I niech idzie, u nas żaden Niemiec się nie sprawdziłjareckik pisze:Poldi pójdzie za 11 do kanonierów.

Ogólnie Lyon ostatnimi czasy dość fajnie pracuje z młodzieżą i można by się tam wybrać na jakieś zakupy, tym bardziej że nie jest to tak silny zespół jak jeszcze niedawno, w LM za rok najpewniej nie zagra i jeżeli my się do tych rozgrywek doczłapiemy, to będzie ich czym kusić. Chociaż w sumie nieSKAr7 pisze:"Po"(bo zaraz karne:P) dwumeczu z Apoelem przyjrzałbym się młodemu Lacazette'owi- to może być coś ciekawego jeśli chodzi o alternatywy na skrzydle, i wcale nie trzeba rozbijać banku. Chyba najlepszy zawodnik tego dwumeczu.

- SKAr7
- Juventino
Krzyżyk na drogę- Poldi nie byłby skokiem jakościowym w ataku, dodałoby nam to kolejnego napastnika, który gra czasem nieźle, czasem gorzej, ale bramek zbyt dużo nie strzela i nie za bardzo jest z nim co zrobić, komu opchnąć. Takich mamy trzech: Matri, Vucinić, Quaqu. Jeśli ktoś do ataku, to tylko taki, który jest w stanie grać równo przez cały mecz i sezon na wysokim poziomie- nawet kiedy drużynie nie idzie. Bo takiego kogoś nam brakuje w ofensywie, nasi gracze miewają tylko błyski. I za kogoś takiego dałbym 3 razy tyle.jareckik pisze:Poldi pójdzie za 11 do kanonierów.
down
Nie pisałem o tym, jak mu się wiedzie w Koeln, tylko spekulowałem jakim zawodnikiem by był u nas, tak więc zacytowany fragment jak najbardziej zgadza się z całością Twojego posta.
Po prostu nie wierzę, że to na wyższym poziomie nie byłby zawodnik najwyżej skokowy, a takich Ci u nas dostatek.
Ostatnio zmieniony 08 marca 2012, 16:45 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dante93
- Juventino
Z choinki żeś sie urwał?SKAr7 pisze:ale bramek zbyt dużo nie strzela

Ale pod resztą posta sie podpisze, Poldi ma 27 lat, w wielkim klubie jak narazie sie nie sprawdził, więc ciężko rokować, że mógłby być tą gwiazdą ataku o której mówimy.