Bundesliga
- Lucas87
- Juventino
I stało się - Bayern przegrał w swojej lidze, bodajże pierwszy raz od października 2012 :!:
Majstra mają załatwionego i częściowo grają rezerwami, ale skoro Alaba, Mueller czy Goetze wchodzą na drugą połowę, a Bayern nie potrafi nawet oddawać celnych strzałów na bramkę rywala to trochę dziwne.
Majstra mają załatwionego i częściowo grają rezerwami, ale skoro Alaba, Mueller czy Goetze wchodzą na drugą połowę, a Bayern nie potrafi nawet oddawać celnych strzałów na bramkę rywala to trochę dziwne.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- Wojtek
- Juventino
To zapewnienie sobie majstra tak wcześnie wcale nie musi wyjść im na dobre a wręcz przeciwnie. Wiadomo, w lidze nie muszą już wygrywać i właśnie przez to Guardiola gra rezerwami a przez to piłkarze którzy odpoczywają na LM mogą wypaść z rytmu meczowego. Zobaczymy jak będzie w środę z Bayernem.
- Robaku
- Juventino
Ale co chcesz powiedziec, ze Pep ich zajechał? Że chemia opadła czy co - brak motywacji do kolejnych tryumfów? Mnie to sie po prostu wydaje, ze oni nie mają ochoty w tym seoznie w bundeslidze wiecej kopać. U nas jest spina na rekord ponad 100 pkt ( spina która zwiazana jest pewnie z gratyfikacja finansową - przynajniej takie słuchy chodzą), u nich pewnie gratyfikacja będzie po kolejnym sukcesie w LM bo żadnej się nie udało wygrac dwa razy pod rzad.Lucas87 pisze:I stało się - Bayern przegrał w swojej lidze, bodajże pierwszy raz od października 2012 :!:
- jakku1
- Juventino
Ogladam Borussia-Wolfsburg i musze powiedziec, ze... sredni mecz. Patrze specjalnie znow na Rodrigueza i generalnie mam identyczne wrazenie jak poprzednio. Naprawde ganialna lewa noga (po jego wrzutce padl gol), niezle sie chlopak ustawia, ale jesli chodzi o pojedynki 1 na 1 i dynamike, to jest... slabo. Lewandowski Szwajcara dwa razy ogral i wyprzedzil w bezposrednim pojedynku, a jak wszyscy wiemy Robert szybkobiegaczem wielkim nie jest.
Moim zdaniem, to nie jest zawodnik dla nas. Pod wzgledem charakterystyki Rodriguez przypomina troche Fabio Grosso za jego najlepszych lat. Fantastyczne lewa noga, ktora potrafi dograc na centrymetry, zaawansowana technika, odpowiedzialnosc taktyczna, umiejetnosc ustawiania sie, ale niestety jednoczesnie duze braki w dynamice. Co nie zmienia faktu, ze to swietny pilkarz. Obawiam sie jednak, ze nie za bardzo dla nas, przy naszej taktyce i zasobach kadrowych.
Moim zdaniem, to nie jest zawodnik dla nas. Pod wzgledem charakterystyki Rodriguez przypomina troche Fabio Grosso za jego najlepszych lat. Fantastyczne lewa noga, ktora potrafi dograc na centrymetry, zaawansowana technika, odpowiedzialnosc taktyczna, umiejetnosc ustawiania sie, ale niestety jednoczesnie duze braki w dynamice. Co nie zmienia faktu, ze to swietny pilkarz. Obawiam sie jednak, ze nie za bardzo dla nas, przy naszej taktyce i zasobach kadrowych.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Arbuzini
- Juventino
Dlatego uważam, że pod względem charakterystyki bardziej pasuje do nas Willems. Tylko to gołowąs i w dodatku grający w Eredivisie, co z miejsca czyni go "podejrzanym" kandydatem. Niemniej gość od 17 roku życia gra w dorosłej reprezentacji więc o czymś to chyba świadczy.
Rodriguez by do nas pasował, ale po przejściu na grę czwórką w obronie. Na wahadło brakuje mu dynamiki choć i tak uważam, że dramatu na tej pozycji by nie robił i stanowił naprawdę sensowną alternatywę dla Asamoaha. Tylko po co, skoro wybór jest i to w naszym zasięgu.
Rodriguez by do nas pasował, ale po przejściu na grę czwórką w obronie. Na wahadło brakuje mu dynamiki choć i tak uważam, że dramatu na tej pozycji by nie robił i stanowił naprawdę sensowną alternatywę dla Asamoaha. Tylko po co, skoro wybór jest i to w naszym zasięgu.
- bendzamin
- Redaktor
- Zhx123
- Dortmundczyk
Podobno interesujemy się jeszcze 21-letnim Drmicem. Jest to jego 1 sezon w Bundeslidze a w tym sezonie już ma 16 bramek. Jak Norymberka spadnie to napewno nie zostanie w tym klubie.
Ramos + Drmic to byłoby coś. Obaj mają obecnie po 16 bramek w lidze - dla porównania Lewy ma 17. Więc zastępstwo naprawdę fajne by było.
Ramos + Drmic to byłoby coś. Obaj mają obecnie po 16 bramek w lidze - dla porównania Lewy ma 17. Więc zastępstwo naprawdę fajne by było.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Lothar Matthaus poinformowal z poufnego lecz pewnego zrodla, o 3 transferach, z czego 2 juz sie sprawdzily - Adrian Ramos do Dortmundu, Lewandowski do Bayernu (juz duzo, duzo wczesniej przed oficjalnym potwierdzeniem) a takze - Drmić do Arsenalu. Wiec nie liczylbym na Drmicia, niestetyZhx123 pisze:Podobno interesujemy się jeszcze 21-letnim Drmicem. Jest to jego 1 sezon w Bundeslidze a w tym sezonie już ma 16 bramek. Jak Norymberka spadnie to napewno nie zostanie w tym klubie.

Lothar Matthäus pisze:- Drmic przechodzi do Arsenalu za kwotę 8 milionów funtów. To fakt: kobieta, którą znam, szuka dla niego mieszkania w Londynie. Miałem rację co do transferów [Roberta] Lewandowskiego oraz [Adriana] Ramosa. Po raz kolejny udowodnię, że mam rację.
BESTER MANN, BESTEEER !

- bendzamin
- Redaktor
Ja wczoraj z kolei czytałem w tekście Gilewicza na weszło, że Matthäus mówił o żonie tego typa w Londynie, na co on odpowiedział, że nie ma żony
tylko dziewczynę, która siedzi z nim w Norymberdze.
Di Marzio donosi, że Borussia aktywowała klauzulę wykupu Sahina z Realu za 7 milionów euro, w tamtą stronę odchodził za 10.

Di Marzio donosi, że Borussia aktywowała klauzulę wykupu Sahina z Realu za 7 milionów euro, w tamtą stronę odchodził za 10.
- Zhx123
- Dortmundczyk
Ciężko coś o nim powiedzieć, przyszedł w zime z ligi serbskiej za grosze, gdy kontuzji doznał Jakub Blaszczykowski. Nie grał dużo, mecz z Realem to był jego debiut jeśli chodzi o wyjście w pierwszej jedenastce. Więc i ja się nie spodziewałem tak dobrej gry w jego wykonaniu. Wcześniej grał jakieś ogony, w Bundeslidze zagrał raptem póki co 117 minut, ale tam też miał wejście smoka - kilkanaście sekund po debiucie na niemieckim boisku zdobył już golapablo1503 pisze:Zhx123 - mógłbyś coś powiedzieć o tym Jojiciu(?). Bardzo mi się wczoraj spodobał, a szczerze mówiąc, to pierwsze słyszę o takim piłkarzu. Rozgrywał, jak profesor.

Zobaczymy jak to się dalej potoczy, jest z niego materiał na dobrego piłkarza, ale potrzeba czasu.
- pablo1503
- Juventino
Bayern przegrywa na własnych stadionie 0:3 z Borussią. Od kilku tygodni Barawczycy wyglądają jakoś tak bez ikry. Czyżby kryzys nadszedł w najmniej odpowiednim momencie sezonu? Prędzej czy później musiał nadejść.