Wszystko o AS Roma
- jakku1
- Juventino
Ogladalem 45 minut pierwszej polowy w meczu Romy z Parma i moge powiedziec, ze... szkoda, ze my tak nie gralismy. Roma prowadzil zupelnie zasluzenie 1:0, a powinna jeszcze miec karnego, za wyrazna reke w polu karnym (o bardziej ewidentnego karnego za zagranie reka trudno). Swietnie spisuje sie Borini, ktory po ladnym plaskim strzale pokonal bramkarza gosci. Jak dla mnie to wyglada on znacznie lepiej, niz ociezaly i ospaly Osvaldo.
Parma nie oddala chyba ani jednego strzalu na bramke Stekelenburga, a ustawieni sa troche bardziej ofensywnie, niz w meczu z Nami (dwoch zawodnikow jest zawsze wyraznie za linia pilki). Ciekawe jakim wynikiem skonczy sie ten mecz, ale jak tak dalej pojdzie to stawiam na 2:0, 3:0 dla Romy.
Parma nie oddala chyba ani jednego strzalu na bramke Stekelenburga, a ustawieni sa troche bardziej ofensywnie, niz w meczu z Nami (dwoch zawodnikow jest zawsze wyraznie za linia pilki). Ciekawe jakim wynikiem skonczy sie ten mecz, ale jak tak dalej pojdzie to stawiam na 2:0, 3:0 dla Romy.
- mazi12
- Juventino
Nic dziwnego. Na mecze z nami wszyscy mobilizują się podwójnie i za wszelką cenę chcą wywieźć punkt, dlatego przeważnie wszyscy są przed linią piłki i zwyczajnie się bronią. Jak ja tego nie lubie. Ale jak chcemy grać w LM to musimy takie "mury" umieć rozbić jakimś pięknym strzałem z dystansu czy klepką w polu karnym. Tego nam brakuje i trzeba to poprawić.jakku1 pisze: Parma nie oddala chyba ani jednego strzalu na bramke Stekelenburga, a ustawieni sa troche bardziej ofensywnie, niz w meczu z Nami (dwoch zawodnikow jest zawsze wyraznie za linia pilki). Ciekawe jakim wynikiem skonczy sie ten mecz, ale jak tak dalej pojdzie to stawiam na 2:0, 3:0 dla Romy.
Meczu nie oglądam, ale liczę na Gio, że coś ustrzeli :-D
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Faktycznie, to co wyprawia roma to masakra. Nie ma chyba w całej lidze tak nierówno grającej drużyny jak Rzymianie.
Z taką grą będą musieli się napocić by wywalczyć puchary.
Ciekawie zapowiadają się wieczorne mecze. 8)
Z taką grą będą musieli się napocić by wywalczyć puchary.
Ciekawie zapowiadają się wieczorne mecze. 8)

- pumex
- Juventino
Słuchajcie, forma formą, ale nie bardzo rozumiem, czego szuka Enrique wystawiając w pierwszym składzie takich piłkarzy jak: Taddei, Pjanic, Marquinho, Lamela, Borini, Osvaldo. Nie chodzi mi tutaj o klasę tych zawodników, tylko o ich sposób gry i rolę na boisku. Nie dziwię się, że Atalanta wchodziła w nich jak w masło, skoro w wyjściowej '11' zagrało 6-ciu chłopów, którzy nie za bardzo mają pojęcie o bronieniu. Taddei niby grywa na obronie, ale defensor z niego marny. Borini, Lamela, Marquinho i Pjanic to chucherka, którym twarda gra nie w głowie.
Taktykiem nie jestem, jednak na moje oko coś jest nie halo.
Taktykiem nie jestem, jednak na moje oko coś jest nie halo.

- De Rossi
- Juventino
Derby Rzymu póki co bardzo fajne. Roma gra od 7 minuty w 10 - czerwona Stekelenburga. Lazio słabe, Roma ciśnie. Gol Boriniego, wyglądał jak gol Muntariego sprzed tygodnia, w pierwszej chwili myślałem , że ten również nie został uznany.
Dla wszystkich którzy nie oglądają - Channel - 121476
Dla wszystkich którzy nie oglądają - Channel - 121476
- rad
- Juventino
Dzisiejszy mecz Milanu z Rzymianami jest z perspektywy Juve bardzo istotny. Rzymianie są jednym z niewielu przeciwników którzy do końca tego sezonu mogą powstrzymać/urwać punkty Milanowi. Jest szansa na to, że Milan straci punkty, ponieważ Rzymianom stosunkowo bardzo dobrze idą potyczki z Milanem na SS, możemy więc oczekiwać korzystnego dla Juve wyniku. Stawiam na remis i jestem dobrej myśli co do występu Rzymian.
- pumex
- Juventino
Wczoraj podczas mecz Milan vs Roma komentatorzy podali ciekawą informację. Mianowicie, gdyby ułożyć tabelę z samych pierwszych połów, to Roma byłaby liderem. Natomiast gdyby zestawić tylko drugie połowy, Rzymianie byliby przedostatni. Bardzo ciekawe, ale nie mogę znaleźć potwierdzenia.
Kjaer.... ja wiem, że Zlatan jest potężnie zbudowany i ciężko go przepchnąć, ale przy drugiej bramce Szweda Kjaer zachował się jak junior.
Kjaer.... ja wiem, że Zlatan jest potężnie zbudowany i ciężko go przepchnąć, ale przy drugiej bramce Szweda Kjaer zachował się jak junior.

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ten gośc przebija wszystkich. mówię wszem i wobec, że tego trampakrza bym osobiście objechal 1 na 1. Jest poprostu przekomiczny do kwadratu. Fajnie z ibrą do glowy skoczył :rotfl: Który to już jego taki błąd? 20 sty? :lol:pumex pisze:
Milan jest w gazie. Od meczu z nami wszystkie 4 spotkania wygrali... wczoraj roma narobila tylko nadziei. Do tego kolejny karny, cóż byli lepsi. Może Barca ich podmęczy, inaczej nie ma o czym marzyć..

- jakku1
- Juventino
Racja. Nawet jesli Kjaer jest slabszy fizycznie od Zlatana (bo jest) i nie mial szans wygrac pojedynku glowkowego, to powinien probowac stanac na linii strzalu. Tj. przewidziec w jakim kierunku bedzie leciala pilka po uderzeniu glowa Zlatana i ja zablokowac z jak najblizszej odleglosci. Tego ucza juz juniorow. W praktyce to sprowadzaloby sie do odpowiedniego wyskoku w odleglosci moze metra od strzelajcego. Oczywiscie, mogl chlopak i tak nie miec w takiej sytuacji wiele do powiedzenia, ale chociaz zachowalby sie prawidlowo i wykorzystal wszystkie mozliwosci aby powstrzymac Szweda.pumex pisze: Kjaer.... ja wiem, że Zlatan jest potężnie zbudowany i ciężko go przepchnąć, ale przy drugiej bramce Szweda Kjaer zachował się jak junior.
Po tym, co zaprezentowal nam Kjaer to wielu trenerow juz by go skreslilo. Okazuje sie, ze facet nie ma ani glowy, ani talentu do gry na obronie.
To bylo dawno i nieprawda ;d Po mundialu w RPA - gdzie Dunczyk zaprezentowal sie fatalnie - troche ta ekscytacja minela.Ouh_yeah pisze:I pomyśleć, że nie tak dawno prawie wszyscy fapali jakiego super zawodnika wyciągnął Wolfsburg a później jak to może odbudować się w Romie.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2012, 17:27 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- mateusz6
- Juventino
Patrząc z perspektywy czasu to dobrze, że mamy chociaż Leo, a nie Ksiara.Ouh_yeah pisze:I pomyśleć, że nie tak dawno prawie wszyscy fapali jakiego super zawodnika wyciągnął Wolfsburg a później jak to może odbudować się w Romie.
- deszczowy
- Juventino
Dziwny trener, dziwna drużna. Potrafią zagrać jak z nut a potem? Czwórka z Lecce to dość masakryczny wynik.
Enrique pewnie spuszczą po sezonie. Jest tam oprócz De Rossiego ktoś, kogo warto byłoby wykupić?
Enrique pewnie spuszczą po sezonie. Jest tam oprócz De Rossiego ktoś, kogo warto byłoby wykupić?