Mercato (2012-2014)
- Vojtimar
- Juventino
Spoko spoko, utarło się że to talent, nie każdy 20-latek ma takie miano. Nie każdy musi iść utartą drogą stopniowego rozwoju do osiągnięcia klasy światowej w wieku 23-24 lat. Jest trochę zawodników którzy "wystrzelili" mając ok. 25 lat, a są nimi m.in. właśnie napastnicy Didier Drogba i Luca Toni.Szaq pisze:Zastanawiam się ,co takiego niezwykłego Marotta widzi w tym Gabbiadinim.
Ma 21 lat gra najbardziej wysuniętego napastnika.
W Serie A strzelił 1 bramkę w 23 meczach. Trzeba tu jednak wziąć poprawkę na to ,że na możliwych 2070 min rozegrał 817 min.
Natomiast w poprzednim sezonie w Serie B zdobył 5 bramek w 27 meczach.
Prawdą jest ,że w 14 meczach kadry U-21 zdobył 10 bramek ,ale w meczach o stawkę tylko : w tym 3 z Węgrami oraz 3 z Liechtensteinem. Pozostałe 4 bramki to mecze towarzyskie. Mnie to nie przekonuje.
Także nie patrzmy tylko na statystyki i wiek, bo wszystko może zmienić się o 180 stopni. Ja tam wierzę że chciaż 1-2 z młodych zawodników których zakontraktowaliśmy okaże się graczem na miarę Juve.
Z Juve na dobre i złe!
- Szaq
- Juventino
Idąc tym tokiem myślenia powinniśmy kupować każdego o, którym mówi się jako talencie, bo kiedyś może wystrzelić ?WojtinhoFCJ pisze:Spoko spoko, utarło się że to talent, nie każdy 20-latek ma takie miano. Nie każdy musi iść utartą drogą stopniowego rozwoju do osiągnięcia klasy światowej w wieku 23-24 lat. Jest trochę zawodników którzy "wystrzelili" mając ok. 25 lat, a są nimi m.in. właśnie napastnicy Didier Drogba i Luca Toni.Szaq pisze:Zastanawiam się ,co takiego niezwykłego Marotta widzi w tym Gabbiadinim.
Ma 21 lat gra najbardziej wysuniętego napastnika.
W Serie A strzelił 1 bramkę w 23 meczach. Trzeba tu jednak wziąć poprawkę na to ,że na możliwych 2070 min rozegrał 817 min.
Natomiast w poprzednim sezonie w Serie B zdobył 5 bramek w 27 meczach.
Prawdą jest ,że w 14 meczach kadry U-21 zdobył 10 bramek ,ale w meczach o stawkę tylko : w tym 3 z Węgrami oraz 3 z Liechtensteinem. Pozostałe 4 bramki to mecze towarzyskie. Mnie to nie przekonuje.
Także nie patrzmy tylko na statystyki i wiek, bo wszystko może zmienić się o 180 stopni. Ja tam wierzę że chciaż 1-2 z młodych zawodników których zakontraktowaliśmy okaże się graczem na miarę Juve.
Toni w jego wieku reprezentował Londigani i nie grał we włoskiej młodzieżówce, więc to zupełnie inny przypadek.
Drogba natomiast był nikomu nieznanym gościem z Afryki, jakich pełno było wtedy w lidze francuskiej. Oboje oni trafiali do większych klubów dopiero wtedy, gdy pokazali, że coś potrafią.
- Vojtimar
- Juventino
Nikt nie mówi że kupować każdego, ale młodych napastników do tej pory nie kupiliśmy, co więcej oddaliśmy połówkę Immobile a to ryzykowny biznes. Gabbiadini pójdzie na wypożyczenie, więc się ogra. Jeśli kiedyś się u nas nie sprawdzi (o ile do tego dojdzie w ogóle) to trudno, ale gdybyśmy na nim stracili to niewiele, warto podjąć takie ryzyko moim zdaniem.
Z Juve na dobre i złe!
- @Maras@
- Juventino
A Boakye ? raczej go nie wyczarowaliśmyWojtinhoFCJ pisze:Nikt nie mówi że kupować każdego, ale młodych napastników do tej pory nie kupiliśmy, co więcej oddaliśmy połówkę Immobile a to ryzykowny biznes. Gabbiadini pójdzie na wypożyczenie, więc się ogra. Jeśli kiedyś się u nas nie sprawdzi (o ile do tego dojdzie w ogóle) to trudno, ale gdybyśmy na nim stracili to niewiele, warto podjąć takie ryzyko moim zdaniem.

- pumex
- Juventino
Jak już pewnie wiecie, zainteresowanie Bocchettim to nie pic na wodę. Przyznaję, że już dawno oglądałem Rubin, ale przebiegu kariery nie ma zbyt ciekawego. Nie sądzę, żeby mógł godnie zastąpić Bonucciego. Wie ktoś, jak to jest z jego kontraktem? To zawodnik nie chce go przedłużyć, czy klub chce go olać?
Aha, jeszcze jedno. Nikt nie zauważył, że facjata Bocchettiego to kopia "stanu umysłu"?
Kto jest kim?

Mnie się ta kandydatura nie podoba. Bocchetti kisił się tyle lat w Rosji nie przyciągając uwagi porządnych klubów ani nie grając przez ten czas w reprezentacji (raptem 5 występów).
Aha, jeszcze jedno. Nikt nie zauważył, że facjata Bocchettiego to kopia "stanu umysłu"?
Kto jest kim?

Mnie się ta kandydatura nie podoba. Bocchetti kisił się tyle lat w Rosji nie przyciągając uwagi porządnych klubów ani nie grając przez ten czas w reprezentacji (raptem 5 występów).

- Gość
pumex - a jakiego stopera chcesz wyciągnąć za nie najwyższe pieniądze?
Bonucci leci na 4 lata, więc z Lucio na środku chcemy zostać?
Bonucci leci na 4 lata, więc z Lucio na środku chcemy zostać?
- Gość
ciekawe czy pod nieobecność Caceresa i Bonucciego zmienimy taktykę na 4-3-3
stoper jest w tej chwili niezbędny, no i przydałby się ten Ramirez w 4-3-3
eh, wydłużyła nam się lista potrzebnych wzmocnień
Armero, Ramirez, stoper (Bocchetti?), Dzeko
wtedy to mercato przejdzie do historii jako najbardziej udane w historii Juve (tak wiem, Moggi i jego Emersony, Ibry, Vieiry itp.)
szkoda, że nierealne, po prostu nie mamy tyle kasy.
wtedy to mercato przejdzie do historii jako najbardziej udane w historii Juve (tak wiem, Moggi i jego Emersony, Ibry, Vieiry itp.)
- Castiel
- Juventino
Z tego co widzimy to Beppe będzie chciał jak najwięcej transakcji przeprowadzić jako wypożyczenie z opcją wykupu. Jeśli media mówią prawdę to zostało nam około 20 mln + to co zarobimy na sprzedażach. Powtarzam - jeśli media mówią prawdę...armandino pisze:ciekawe czy pod nieobecność Caceresa i Bonucciego zmienimy taktykę na 4-3-3
- Dybala 4ever
- Juventino
Transfer Bocchettiego z pewnością uzależniony jest od tego czy w ogóle Bonucci zostanie skazany. Bo wydaje mi się, że skoro on nie chce ugody to jest pewny, że dowiedzie swojej niewinności w procesie. Pewnie cała sprawa zamknie się do około dwóch tygodni i myślę, że Bocchetti jest gotowy do powrotu do Italii i już mamy teraz zabezpieczenie na wypadek długotrwałego zawieszenia Leosia. Moim zdaniem ten ewentualny ruch jak najbardziej na plus. Pomimo mojej sympatii do Masiego, chyba może być jeszcze za wcześnie, żeby podjął się tak odpowiedzialnego zadania jakim może być ewentualne zastąpienie Leonardo w składzie Juve.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
W poprzednim sezonie rozegrał 31 spotkań od 1 minuty i strzelił 5 bramek. Nie wygląda na to, żeby klub był niezadowolony z jego gry. Pewnie sam piłkarz nie chce gnić w Rosji do 30tki.pumex pisze:Wie ktoś, jak to jest z jego kontraktem? To zawodnik nie chce go przedłużyć, czy klub chce go olać?
Za to Bonucci odwrotnie - grając w porządnym klubie przyciągnął uwagę rosyjskichpumex pisze:Bocchetti kisił się tyle lat w Rosji nie przyciągając uwagi porządnych klubów

Ja jestem za. ItalJuve foreva!
- Robaku
- Juventino
Myślę, że Marotta czeka z kolejnym ruchem transferowym, do czasu, aż pozbędzie się jeszcze z 2-3 zawodników, dlatego z utęsknieniem czekam na poranne informacje, że Pazienza w Toro, Melo gdzieś tam w Turcji, a Krasić odejdzie z SerieA.
Być może odejście rowniez Fabio i Matriego - nie byłoby to tragedią.
Podejrzewam, że dopiero gdy zwolni się miejsce po tych 3 zawodnikach to Marotta znowu ruszy z animuszem na rynek i zacznie łowić kolejnych zawodników.
Być może odejście rowniez Fabio i Matriego - nie byłoby to tragedią.
Podejrzewam, że dopiero gdy zwolni się miejsce po tych 3 zawodnikach to Marotta znowu ruszy z animuszem na rynek i zacznie łowić kolejnych zawodników.
- Łukasz
- Juventino
W Rosji zbierał pochlebne recenzje, a jak grał we Włoszech - interesowały się nim czołowe kluby (choćby my i Milan) i łapał się do kadry. Nie jest to kozak, ale zapasowego koła na ten jeden sezon lepszego nie kupimy.
- francois
- Juventino
W tej chwili (jeszcze) nie powinniśmy być tak zdesperowani w poszukiwaniach stopera. Dopiero jeśli Leo będzie faktycznie zawieszony na długi długi czas to będziemy szukać na poważnie. Póki co pewnie tylko się porozglądamy i koniec.armandino pisze:stoper jest w tej chwili niezbędny
Na tyle to nas chyba nie stać. Klasowy napastnik poważnie nadszarpnei nasz budżet. Udinese chce sprzedać Armero tylko definitywnie, więc nie dziwi mnie, że kolejną szansę może dostać Ziegler. A Ramirez? Nie ma dla niego miejsca - do 4-3-3 na skrzydło są Vucinić, Giovinco, Isla, no i względnie Pepe, a sparingi wskazują, że nie będzie to nasze najczęstsze ustawienie.armandino pisze:Armero, Ramirez, stoper (Bocchetti?), Dzeko
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”