Mercato (2012-2014)
- Vincitore
- Juventino
No przypominam sobie dwa takowe. Właśnie z Milanem gdzie fakt - zagrał nieźle i wyjazdowy z Chievo, gdzie wyklarowaliśmy sobie pół sytuacji.SKAr7 pisze:Oj, bo nie łapiesz. Nie łapiesz, bo nie pamiętasz u nas meczów z Mirkiem na 9tce. On kiedy tam gra to nie tylko strzela(choć w Lecce walnął kilkanaście bramek w sezonie), ale gra bardziej takiego obrotowego z ręcznej- dostać piłkę, obrócić się, zastawić, oddać strzał, może uaktywnić skrzydło (co przy skrzydłach Ramirez/Jovetić+Giovinco byłoby zabójcze). W meczach z nim na szpicy Marchisio i Pepe mieli swoje dni.Vincitore pisze:
Ze skutecznością u niego na bakier, za to kreowanie sytuacji pod bramką rywali wychodzi mu świetnie. Minięcie zawodnika, zrobienie przewagi, jakaś nietuzinkowa klepka z Marchisio/Vidalem/Pirlo to jest woda na młyn dla Mirasa. Nie widzę go żerującego w polu karnym i czekającego na piłki.
Jego potencjał zachowany w 100%. Minus tylko taki, że jego rola "drugiego ośrodka rozegrania z przodu" byłaby jeszcze wyraźniejsza, ergo przy złym dniu Mirka kleiłoby nam się jeszcze gorzej.
Można jeszcze pod to podciągnąć mecz u siebie z Bolonią, gdzie z tego co pamiętam graliśmy jeszcze 4-2-4 i wyszedł z Alexem na szpicy. Tam strzelił gola i wyleciał po 45 minutach.
Jeżeli były jeszcze jakieś mecze to proszę przypomnij, bo autentycznie - nie pamiętam, a nie chce mi się szperać po protokołach meczowych na JuvePoland.
Mimo wszystko i tak będę się upierał, że większy pożytek będziemy mieli z Mirasa grającego w 3-5-2 jako cofnięty i 4-3-3 jako skrzydłowy. Za dużo dobrego zrobił w tych modułach by wybić mi z głowy tę teorię i wpoić, że jest lepszy jako 9-tka.
- Piti
- Juventino
tak bajdełej po co nam Ramirez? o ile Jovetic nie jest typowym środkowym to jednak JEST tym napastnikiem, jakim by nie był czy cofniętym czy wysuniętym to strzelac potrafi co o Ramirezie powiedzieć nie mozna, bo nie dosc ze nie jest napastnikiem to mało bramek strzela. To chyba taki ofensywny pomocnik o ile się nie myle. Ramireza widizałbym jedynie w 4-3-3 po prawej stonie, ale to i tak po co wywalać kase na piłkarza, którego w zasadzie nie potrzebujemy? potrzebujemy bramkostrzelnego napastnika i lewego obrońce to wszystko.
Dzisiaj dowiaduje sie znów, że Gabbiadini jutro podpisze kontrakt. Wszystko fajnie, młodzież i w ogóle ekstra ale potem płaczmy, że nie mamy pieniedzy na nasze najsłabsze pozycje czyli lewego obrońce i tap strajka. Tylko niech mi Marotta pozniej powie, że nie jestesmy w stanie dać 20 mln czy 30 za tap strajka to mnie krew zaleje...Owszem, młodzież jest potrzebna, można bez problemu sciagac mlodzikow, ale wtedy jak sie ma już zapewnione, że na wszystkie słabsze pozycje dokupiliśmy rozsądnych graczy, a nie wywalanie kasy na młodzież a potem taki Beppe przyjdzie udzielić wywiadu i zacznie mowić, że RVP dla nas nie osiągalny z przyczyn finansowych albo że do Jovetica nawet nie chcieli się zbliżyć czy coś w tym stylu..
Dzisiaj dowiaduje sie znów, że Gabbiadini jutro podpisze kontrakt. Wszystko fajnie, młodzież i w ogóle ekstra ale potem płaczmy, że nie mamy pieniedzy na nasze najsłabsze pozycje czyli lewego obrońce i tap strajka. Tylko niech mi Marotta pozniej powie, że nie jestesmy w stanie dać 20 mln czy 30 za tap strajka to mnie krew zaleje...Owszem, młodzież jest potrzebna, można bez problemu sciagac mlodzikow, ale wtedy jak sie ma już zapewnione, że na wszystkie słabsze pozycje dokupiliśmy rozsądnych graczy, a nie wywalanie kasy na młodzież a potem taki Beppe przyjdzie udzielić wywiadu i zacznie mowić, że RVP dla nas nie osiągalny z przyczyn finansowych albo że do Jovetica nawet nie chcieli się zbliżyć czy coś w tym stylu..
- daderga
- Juventino
Znowu to samo.Bazyliszek pisze: Dzisiaj dowiaduje sie znów, że Gabbiadini jutro podpisze kontrakt. Wszystko fajnie, młodzież i w ogóle ekstra ale potem płaczmy, że nie mamy pieniedzy na nasze najsłabsze pozycje czyli lewego obrońce i tap strajka. Tylko niech mi Marotta pozniej powie, że nie jestesmy w stanie dać 20 mln czy 30 za tap strajka to mnie krew zaleje...Owszem, młodzież jest potrzebna, można bez problemu sciagac mlodzikow, ale wtedy jak sie ma już zapewnione, że na wszystkie słabsze pozycje dokupiliśmy rozsądnych graczy, a nie wywalanie kasy na młodzież a potem taki Beppe przyjdzie udzielić wywiadu i zacznie mowić, że RVP dla nas nie osiągalny z przyczyn finansowych albo że do Jovetica nawet nie chcieli się zbliżyć czy coś w tym stylu..

Nasz Marotta mówił, że kasa na młodych leci z innego wora. Młodzież nie koliduje z naszymi transferami.
Edit; Spóźniłem się

- Dybala 4ever
- Juventino
Fajnie gdyby wieści jakku1 odnośnie lewej obrony się sprawdziły i Armero do nas zawitał. Z tym napastnikiem do końca sierpnia się sprawa może ciągnąć. Porównałbym to brania lina, niby obgryza przynętę na haczyku, ale nie atakuje całkiem, więc trzeba wyczuć moment kiedy tą rybkę złapać. Wyczuwam Pazziniego i Jovetica, ale to tylko moje subiektywne zdanie nie poparte jakimiś faktami. Pewnie telenowelka z Gabbiadinim jutro może dobiegnie końca i pewnie wraz z Lealim pójdą zbierać szlify i oby wrócili jeszcze lepsi! Szkoda, że Ziegler nie dostał szansy na dłużej, ale jak Rubin jest w stanie wyłożyć większą kasę nie ma co się zastanawiać, tym bardziej że Armero jest raczej nas blisko. Oby też dogadali tego Melo i niech dostańmy chociaż te nędzne 8 mln za niego. Vicka i Martineza wypożyczyć- cudów się nie spodziewam nikt nie jest idiotą i nie kupi ich definitywnie. Pazienza też pewnie zostanie gdzieś spylony.
1000 post
1000 post

- Castiel
- Juventino
On powinien pójść do Udinese. Tam ma pewne miejsce w składzie i może udało by się zrobić jakaś transakcje z nim w celu zmniejszenia kwoty za Armero.Elo Vidal:) pisze: Pazienza też pewnie zostanie gdzieś spylony.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Jak tak czytam, tudziez widze co wyprawiaja Pazzini, Borriello, FaQu, Matri, to sie dziwie czemu nieladnie "podziekowano" Alexowi 
W sumie ktos tu przebąkiwał cos, ze Antek Cassano jest na wylocie - zalezy za ile, ja bym go powital (oczywiscie abstrahujac od pierwszoplanowych wydatkow: Dzeko/Jove, Armero/Kolarov).
Vucinic na wysunietym? Ja nie widze problemu.
Swoja droga tak se mysle, czy jest w ogole sens inwestowania w mlodziez dopoki nie bedzie ligi rezerw. Patrz: obecnie mlodzi sa wypozyczani do jakichs cienkich druzyn, a tam albo gina, albo po prostu tamtejszy trener-beton na nich nie stawia.

W sumie ktos tu przebąkiwał cos, ze Antek Cassano jest na wylocie - zalezy za ile, ja bym go powital (oczywiscie abstrahujac od pierwszoplanowych wydatkow: Dzeko/Jove, Armero/Kolarov).
JoJo gral tam z powodzeniem. Gaston nadaje sie na srodek, ale jako ofensywny pomocnik, ktorej to pozycji w naszych ustawieniach raczej nie ma. Chyba, ze prawy atak w 4-3-3. Giovineck na srodkowym napastniku, to faktycznie sajens-fikszyn (mam ochote obejrzec sobie serial "Roswell" jak za dawnych, dobrych, wakacyjnych lat...).SKAr7 pisze:Jestem ciekaw, ile razy jeszcze trzeba będzie powtarzać, że ni Jovetić, ni Ramirez, ni Giovinco nie nadają się na szpicę?
Vucinic na wysunietym? Ja nie widze problemu.
Jakby budzety 2, ale zrodlo finansow jedno.Castiel pisze:Z tego co się orientuje to na młodzież przekazywana jest osobno forsa. Jakby 2 budżety.
Swoja droga tak se mysle, czy jest w ogole sens inwestowania w mlodziez dopoki nie bedzie ligi rezerw. Patrz: obecnie mlodzi sa wypozyczani do jakichs cienkich druzyn, a tam albo gina, albo po prostu tamtejszy trener-beton na nich nie stawia.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Castiel
- Juventino
No moim zdaniem też to wygląda trochę bez sensu. Nie ma ligi rezerw ani czegoś takiego jak w Hiszpanii jak Real Madryt B, który nie może awansować do Primera Division. Trochę to głupie bo jest tak jak napisałeś, że zdecydowana większość przepada, a co za tym idzie pieniążków nie odzyskamy. Nie ma gdzie tych chłopaków ogrywać. Liczę na nasz nowy nabytek na bramce - Leali może będzie miał szanse zagrać w Juve. Buffon może grać do 40, ale pewnie szybciej skończy swoją przygodę z piłką. Oby z tym chłopaczkiem się udało tak samo jak z nim. Chociaż Buffon przychodził jako super bramkarz, a ten młodzik jako dobrze zapowiadający się niemal nastolatek.
- Gąsior007
- Juventino
Z tego co się orientuje to Jovetic grał na środku.SKAr7 pisze:Jestem ciekaw, ile razy jeszcze trzeba będzie powtarzać, że ni Jovetić, ni Ramirez, ni Giovinco nie nadają się na szpicę? Żaden z nich tam nie grał, ponadto Jove jest za wolny, a Gaston i Giovi za słabi fizycznie. Za to mamy w kadrze kogoś takiego jak Mirko Vucinić, który a) gra tam w kadrze, b) u nas też parę spotkań tak zagrał (m.in. pierwszy mecz w sezonie z Milanem) c)dałbym głowę, że grał bardziej wysuniętego w Lecce. I jestem gotów założyć się o wszystkie misiowe żelki świata, że w razie przyjścia któregoś z tej dwójki to Miras powędruje ze swoją 9tką na 9tkę.
Domyślnie oczywiście, bo pewnie zdarzy się wiele spotkań, gdzie Tony będzie wolał wystawić silniejszego Matri/Quaglie/Pazzi.
JoJo jest za wolny :shock: "Zniszczyłeś" mnie tym człowieku

Gio jak na swoje warunki fizyczne wcale nie jest słaby fizycznie. Potrafi się dobrze zastawić, mocno stoi na nogach, trudno go wywrócić.
Miras zdecydowanie więcej daje nam na skrzydle.
Jakby sprowadzić top striker'a. To gra Mirasa na skrzydle nabrałby jeszcze większej efektywności.
Forza Juve !
- szycha21
- Juventino
Gasior prosze cie...Gio trudno wywrócić? Daj spokój. A co do tego napastnika to zgadzam się z SKAr7, że żaden z tych piłkarzy nie czuje się najlepiej na szpicy i nie będą mogli w pełni wykorzystać swoich umiejętności...tymbardziej nie w serie a. Tutaj napastnikiem zawsze był - jest - i zapewne bedzie musiał być ktoś silny, zwrotny, o pokaźnych warunkach fizycznych jak Cavani czy Ibra. Tylko nie mylcie pojęć. Ja nie mówie że Gio/Jo nie poradzili by sobie z przodzu. Pewnie dawaliby rade, bo oni mają ogromne umiejętności które pomagają im nadrobić braki, jednak powinniśmy wykorzystywać zawodników w najlepszy sposób, a dla nich dwóch są pozycje na których 'graliby swoje'
- Virgil
- Juventino
Pojawiło się dzisiaj kilka informacji dotyczących napastników
- Co do Dzeko złożyliśmy podobno ofertę w wysokości 20mln, ale City chce 35mln. Mówi się, że być może możliwe będzie obniżenie tej kwoty włączając w transakcję Krasica. Jeżeli City sprowadzi RVP też możliwe będzie wyciągnięcie go za mniej
- RVP Juve złożyło Arsenalowi ofertę w wysokości 18mln, przeszkodą mogą jednak być wymagania finansowe piłkarza, który podobno w kontekście przeprowadzki do United chciałby zarabiać tyle co Rooney.
- Co do Dzeko złożyliśmy podobno ofertę w wysokości 20mln, ale City chce 35mln. Mówi się, że być może możliwe będzie obniżenie tej kwoty włączając w transakcję Krasica. Jeżeli City sprowadzi RVP też możliwe będzie wyciągnięcie go za mniej
- RVP Juve złożyło Arsenalowi ofertę w wysokości 18mln, przeszkodą mogą jednak być wymagania finansowe piłkarza, który podobno w kontekście przeprowadzki do United chciałby zarabiać tyle co Rooney.
- Szaq
- Juventino
Zastanawiam się ,co takiego niezwykłego Marotta widzi w tym Gabbiadinim.
Ma 21 lat gra najbardziej wysuniętego napastnika.
W Serie A strzelił 1 bramkę w 23 meczach. Trzeba tu jednak wziąć poprawkę na to ,że na możliwych 2070 min rozegrał 817 min.
Natomiast w poprzednim sezonie w Serie B zdobył 5 bramek w 27 meczach.
Prawdą jest ,że w 14 meczach kadry U-21 zdobył 10 bramek ,ale w meczach o stawkę tylko : w tym 3 z Węgrami oraz 3 z Liechtensteinem. Pozostałe 4 bramki to mecze towarzyskie. Mnie to nie przekonuje.
Ma 21 lat gra najbardziej wysuniętego napastnika.
W Serie A strzelił 1 bramkę w 23 meczach. Trzeba tu jednak wziąć poprawkę na to ,że na możliwych 2070 min rozegrał 817 min.
Natomiast w poprzednim sezonie w Serie B zdobył 5 bramek w 27 meczach.
Prawdą jest ,że w 14 meczach kadry U-21 zdobył 10 bramek ,ale w meczach o stawkę tylko : w tym 3 z Węgrami oraz 3 z Liechtensteinem. Pozostałe 4 bramki to mecze towarzyskie. Mnie to nie przekonuje.
- Łoles
- Juventino
Zamiast Pazziniego wolałbym za darmo wziąć Cavenaghiego - wówczas moje marzenie by się spełniło a i fapałbym bardziej niż nad jakimś Cavanim czy innym 

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Co do Lealiego, to jako duży entuzjasta pozycji bramkarza( kiedyś nawet broniłem w młodzikach lokalnego klubu ), prześledziłem skróty wszystkich spotkań Brescii z zeszłego sezonu, w których wystąpił nasz "nowy Buffon". I tak: rozegrał 17 spotkań, stracił w nich 25 goli, 4 razy zachował czyste konto. Naliczyłem mu 41 udanych interwencji, z których 12 uznałem za ciężkich, oraz wybronił 2 na 4 sam na sam. Dało mu to skuteczność obronionych strzałów zmierzających w światło bramki na poziomie 62%, aczkolwiek zapewne w skrótach nie pokazali najbardziej dziadowskich strzałów, więc rzeczywiście może mieć troszkę leszy ten współczynnik.Castiel pisze:Liczę na nasz nowy nabytek na bramce - Leali może będzie miał szanse zagrać w Juve. Buffon może grać do 40, ale pewnie szybciej skończy swoją przygodę z piłką. Oby z tym chłopaczkiem się udało tak samo jak z nim. Chociaż Buffon przychodził jako super bramkarz, a ten młodzik jako dobrze zapowiadający się niemal nastolatek.
Nicola jak to młody bramkarz charakteryzuje się refleksem, gibkością, startem do piłki czy wybiciem. Klasycznie też jak to młody nie jest zbyt pewny w interwencjach o górne piłki, ale to jest do poprawy bo warunki ma a problemy są jedynie w sferze mentalnej, nie wie czy wybiec czy stać na linii, nie pomagała mu w tym też obrona Brescii, która chyba przoduje w przegranych główkach. Crotone to dla niego napewno dobry kierunek, przez ostatnie 2 sezony stawiali regularnie na ogrywającego się tam z interu Vida Beleca, bo dla bramkarza w młodym wieku najważniejsza jest regularna gra.
Dodam tylko, że Leali jest jednym z trzech młodych włoskich talentów bramkarskich, obok niego są Mattia Perin( 1992 ), oraz Francesco Bardi( 1992 ). Ten pierwszy jest zawodnikiem Genoi i ma być następcą Freya. Ostatni sezon spędził na wypożyczeniu w Padovie gdzie prezentował się bardzo dobrze, prawdopodobnie zostanie wypożyczony po raz kolejny. Wydaje się on mieć najłatwiejszą drogę do kariery, bo pewnie za 2 lata bezpośrednio zastąpi Freya w macierzystym klubie. Bardi to wychowanek Livorno podkupiony przez inter, który w zeszłym sezonie wypożyczył go do rodzinnego miasta, ten sezon spędzi w Novarze. Jest on podstawowym bramkarzem reprezentacji U-21 i również może wyrosnąć na świetnego bramkarza, prezentował się z tej trójki najrówniej ale też nie miewał tak często niesamowitych interwencji.
Mam nadzieję, że po dobrym sezonie w Crotone skusi się na Lealiego jakiś średni klub z Serie A, gdzie będzie mógł spokojnie czekać na miejmy nadzieję bardzo późne odejście Gigiego.
Tak swoją drogą to po tych skrótach stwierdzam, że bardziej frajerskiego klubu niż Brescia w zeszłym sezonie to chyba nie było. Niemal w każdym meczu grać lepiej i prawie żadnego nie wygrać :doh: