Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 21:01

Na onecie napisali, że city odrzuciło gigantyczną ofertę od nas, w wysokości 20mln. Z 3 VP - Jojo i Dzeko, uważam, że Dzeko będzie najlepszym rozwiazaniem, bo my potrzebujemy typowego wykańczacza akcji. Oby Dzeko do nas zawitał w tym okienku.

Forza Juve!
matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 21:53

Moim zdaniem najlepszym kandydatem do wzmocnienia ataku jest Jovetić. On w rękach Conte stałby się dopiero prawdziwą gwiazdą. Póki co odstrasza kwota odstępnego, 30 mln € to zdecydowanie za dużo. Zdajcie sobie sprawę, że negocjacje są szczególnie trudne, zważając na powszechny kryzys ekonomiczny we Włoszech. Wcześniej paru forumowiczów krytykowało bierność Marotty na rynku, jednak to wszystko jest zrozumiałe. Każdy chce ugrać na sprzedaży jak najwięcej.
Poza tym nie podzielam opinii, że Jove to nie typowa 9.. Koleś ma papiery na to by być solidnym napastnikiem. Wysoki, dobrze zbudowany i do tego niebagatelna technika. Tak powinien charakteryzować się współczesny napastnik. Gramy ofensywny, kombinacyjny futbol do tego trzeba ludzi z techniką, a nie kołków. Era klasycznych 9 staje się mitem w takiej taktyce.

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 22:01

matbar21 pisze:Moim zdaniem najlepszym kandydatem do wzmocnienia ataku jest Jovetić. On w rękach Conte stałby się dopiero prawdziwą gwiazdą. Póki co odstrasza kwota odstępnego, 30 mln € to zdecydowanie za dużo. Zdajcie sobie sprawę, że negocjacje są szczególnie trudne, zważając na powszechny kryzys ekonomiczny we Włoszech. Wcześniej paru forumowiczów krytykowało bierność Marotty na rynku, jednak to wszystko jest zrozumiałe. Każdy chce ugrać na sprzedaży jak najwięcej.
Poza tym nie podzielam opinii, że Jove to nie typowa 9.. Koleś ma papiery na to by być solidnym napastnikiem. Wysoki, dobrze zbudowany i do tego niebagatelna technika. Tak powinien charakteryzować się współczesny napastnik. Gramy ofensywny, kombinacyjny futbol do tego trzeba ludzi z techniką, a nie kołków. Era klasycznych 9 staje się mitem w takiej taktyce.

Zgadzam się co do klasycznych '9' w dzisiejszym futbolu, ale ani Edina ani Robina nie można nazwać kołkiem bez techniki. Który z tej trójki by nie przyszedł będzie wzmocnieniem naszego ataku o dwie jak nie trzy klasy.

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 22:01

Gąsiorze, niezłego Monsterposta stuknąłeś :D
Gąsior007 pisze: Atak Vucinic-Giovinco na pewno mógłby świetnie wypaść. Jednak w moim odczuciu w 4-3-3 jako para skrzydłowych dla tap'a w środku.
Giovinco jest rywalem Vucinicia w składzie. Wydaje mi się, że ustawianie go po prawej stronie ataku by zwyczajnie nie wypaliło. On gra po lewej. I tyle. W 4-3-3 podstawowym jest Pepe.

A w 3-5-2 to praktycznie pewien jestem, że współpraca by im szła jak zęby po betonie.

Giovinco jest zmiennikiem Mirka. I zapewne niewiele razy ujrzymy ich obu na raz na boisku. Przestańcie tak na siłę ich obu upychać. Był już Caceres w ataku, Pepe w obronie, Isla w ataku... To po prostu nie ta pozycja.

Vimes miał rację. Obeszło się nawet bez żadnej plotki, żeby dzień po postawieniu zarzutów dla Tony'ego, Bonucciego i Pepe buchła karuzela kupna napastnika :D

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 22:22

deszczowy pisze:
alina pisze:
roccoco23r pisze:Boże co wy widzicie w tym dzeko. To jest drwal. z pewnością nie jest lepszy od Iaquinty, gdy ten był w formie. Mieliśmy już drwala Amauriego, Vicka i innych. Nie potrzebujemy tekich graczy, bo nam to nie wyjdzie na dobre. Potrzebujemy graczy z werwą, kreatywnych, którzy sami potrafią stworzyć sobie sytuację ramkową, jak np. właśnie JOJO.
Za nazywanie Dzeko drewniakiem powinny być kartki. Wracaj skąd przyszedłeś, randomie.
Chyba yanquez ma vacat w swojej stonodze :D A zestawienie Dzeko z Vickiem niezbicie wskazuje, że ten nick nie może być przypadkowy
Nie jestem tak mądry jak koledzy, którzy wydali wyrok... Ale na miłość Boską! Dzeko drewniak??? Widziałeś, jak on grał w Krzyżackich Wilkach? Dwumetrowy typ grający PERFEKCYJNIE dwiema nogami? Do tego posiadający mózg? Najlepsza możliwa opcja dla Nas!

Za recydywę - Miesiąc w stonodze jako element 2!

Wiecie co? jeśli już mamy sprowadzać jakichś Pazzinich itp., to może lepiej rzućmy kasę na Kolarova i dajmy sobie spokój z atakiem do następnego roku?

Jesteśmy dobrą drużyną. Kuj! Jesteśmy bardzo dobrą drużyną i w dodatku możemy teraz czaskać na wszystkich frontach... Śpię szczęśliwy...

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 22:45

Santos pisze: Zgadzam się co do klasycznych '9' w dzisiejszym futbolu, ale ani Edina ani Robina nie można nazwać kołkiem bez techniki. Który z tej trójki by nie przyszedł będzie wzmocnieniem naszego ataku o dwie jak nie trzy klasy.
Oczywiście oni nie należą do tej grupy kołków. Dzeko przy swoim wzroście jest bardzo dynamiczny, to samo Van Persie. Chodzi mi tu akurat o typ M.Gomeza, dla niektórych bożyszcze...
Do mojej listy życzeń dodałbym Gastona Ramireza, który jest do wyciągnięcia za mniej niż 20mln€. Jednak do niego wszyscy by musieli mieć sporo cierpliwości. Podobno L`pool zagina na niego parol.
Moim faworytem pozostaje dalej Jovetić i mam nadzieję ujrzeć go na początku sierpnia w Turynie.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 22:52

yanquez pisze:Wiecie co? jeśli już mamy sprowadzać jakichś Pazzinich itp., to może lepiej rzućmy kasę na Kolarova i dajmy sobie spokój z atakiem do następnego roku?
Kolejny prztyczek w nos papy Morattiego? :D
yanquez pisze:Jesteśmy dobrą drużyną. Kuj! Jesteśmy bardzo dobrą drużyną i w dodatku możemy teraz czaskać na wszystkich frontach... Śpię szczęśliwy...
Naprawdę zdrowe podejście :ok: Aczkolwiek nie widzę składu na przyszły sezon bez nowego napastnika (i nie mam tu na myśli Pazzo!)

Gąsior007

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 23:16

matbar21 pisze:Moim zdaniem najlepszym kandydatem do wzmocnienia ataku jest Jovetić. On w rękach Conte stałby się dopiero prawdziwą gwiazdą. Póki co odstrasza kwota odstępnego, 30 mln to zdecydowanie za dużo. Zdajcie sobie sprawę, że negocjacje są szczególnie trudne, zważając na powszechny kryzys ekonomiczny we Włoszech. Wcześniej paru forumowiczów krytykowało bierność Marotty na rynku, jednak to wszystko jest zrozumiałe. Każdy chce ugrać na sprzedaży jak najwięcej.
Zgodze się z Tobą. To są przemyślenia, które mają mocne podstawy, aby się ziścić.
Ja również już pisałem coś podobnego (na innym forum Juve :P). Mianowicie to, że przy Conte JoJo mógłby poszerzyć swoje "horyzonty".
Stać się klasycznym środkowym. Ma jeszcze czas, aby to w sobie wyrobić. Ma wspaniały potencjał do tego. Techniki nikt mu przecież nie zabierze hehe ;) Środkowy z taką techniką użytkową. To byłoby piekelnie niebezpieczne :D

Ponadto Juve zawsze słynęło z zawodników, którzy nie byli typowymi "kołkami", którzy tylko stali i czekali na piłkę. Jak wspomnainy tu niedawno M.Gomez.

EDIT:
Alfa i Omega pisze:Gąsiorze, niezłego Monsterposta stuknąłeś :D
Nie mogę patrzyć jak ludzie takie rzeczy wypisują :P
Gąsior007 pisze: Atak Vucinic-Giovinco na pewno mógłby świetnie wypaść. Jednak w moim odczuciu w 4-3-3 jako para skrzydłowych dla tap'a w środku.
Alfa i Omega pisze: Giovinco jest rywalem Vucinicia w składzie. Wydaje mi się, że ustawianie go po prawej stronie ataku by zwyczajnie nie wypaliło. On gra po lewej. I tyle. W 4-3-3 podstawowym jest Pepe.
Sądzę, że to nie byłaby jakaś rewolucja dla Gio gdyby ustawić go na prawej stronie. To nie jest manewr typu Isla na ataku, tudzież Licht na lewej, czy nawet prawej pomocy :P
Wg mnie Gio lepiej by się sprawdził na prawym skrzydle, niż Pepe.
Tylko z tą różnicą, że Pepe ma dużo więcej do zaprezentowania jeśli chodzi o odbiór piłki.
Nasza prawa strona z reguły była bardziej waleczna. Lewa (Miras) stricte techniczna.
Alfa i Omega pisze: A w 3-5-2 to praktycznie pewien jestem, że współpraca by im szła jak zęby po betonie.

Giovinco jest zmiennikiem Mirka. I zapewne niewiele razy ujrzymy ich obu na raz na boisku. Przestańcie tak na siłę ich obu upychać. Był już Caceres w ataku, Pepe w obronie, Isla w ataku... To po prostu nie ta pozycja.
Jeśli chodzi o 3-5-2 to owszem jak najbardziej podzielam Twoją opinię.
Btw fajne porównanie :lol:

Ja na pewno nie chcę ich upychać jako jedyną dwójkę napastików.
Jednak gdyby umiejętnie zgrali się z tap'em, który operowałby w środku, rzecz jasna.
Wówczas mogłoby to mieć "ręce i nogi".

Swoje twierdzeniem opieram na tym, iż twierdzę, że Gio to elastyczny piłkarz.
Myślę, że byłby w stanie bez większych problemów przystosować się do grania na przeciwległej flance.

EDIT
Pogba nareszcie stawił się na badaniach w Turynie :dance:
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2012, 02:14 przez Gąsior007, łącznie zmieniany 6 razy.

Forza Juve !
furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 23:17

Mietson pisze:
yanquez pisze:Wiecie co? jeśli już mamy sprowadzać jakichś Pazzinich itp., to może lepiej rzućmy kasę na Kolarova i dajmy sobie spokój z atakiem do następnego roku?
Kolejny prztyczek w nos papy Morattiego? :D
yanquez pisze:Jesteśmy dobrą drużyną. Kuj! Jesteśmy bardzo dobrą drużyną i w dodatku możemy teraz czaskać na wszystkich frontach... Śpię szczęśliwy...
Naprawdę zdrowe podejście :ok: Aczkolwiek nie widzę składu na przyszły sezon bez nowego napastnika (i nie mam tu na myśli Pazzo!)
Wszystko Ok, naprawdę można to okienko uznać za bardzo dobre :ok:
Co nam po tym jak Tfu Tfu Conte... :(
Moją radość z dokonanych transferów niestety studzi ten smród z naszym Treneiro :/

szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 08:15

Moją radość z dokonanych transferów niestety studzi ten smród z naszym Treneiro kwasny
Dobra...po co się denerwować na zapas. Poczekajmy na ostateczne werdykty, a teraz to martwić się powinni jedynie agenci, żeby wszystko dobrze się skończyło.

A co do kwestii tego napastnika, to wypowiem się jeszcze raz. Według mnie nie ma sensu szukać nikogo na siłe. Wiadomo - napastnik, który robi różnice w meczu bardzo by nam pomógł, ale skoro sytuacje są jakie są, uważam że nie ma co wydawać mega pieniędzy za jakiegoś grajka. Tym bardziej że nikt nie pcha się do nas tak bardzo, jak niedawno Krasic (no...może Jovetic), więc dla mnie nie ma tematu. Jak ktoś nie chce grać dla Juve, niech nie gra...takich nam tu nie potrzeba. VP jak jest taki pazerny na kase to nich idzie sb do City.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 08:26

Proponuję pogodzić się wszystkim z myślą, że w przyszłym sezonie będziemy oglądać Pazziniego w naszych barwach. Po tym jak nie został powołany do kadry na LE, sprawa wydaje się być oczywista.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 09:30

Pazzo na wylocie z Interu, Cassano na wylocie z Milanu. Pachnie mi tu starym atakiem Sampy w Juventusie ;P

Specjaliści we Włoszech przepychają się już kto do nas trafi jak zawieszą Leosia. Na topie nadal dwaj kandydaci jak pisaliście kilka stron wcześniej Frog z Interu i Andreolli z Chievo.

Ktoś reanimował temat Rossiego, że może do nas trafić połamany top ;)

We Włoszech to już chyba nie ma napastników wartych zainteresowania (poza Destro i Jove).
No bo kto został ciekawy kim moglibyśmy się zainteresować ?

Pazzo- to nie ta klasa co dwa lata temu.
Cassano- nie wiadomo jak u niego z kondycją, ale i tak bym go chciał na jakieś 2 lata do nas ;)
Insigne- melodia przyszłości, zawodnik nie na teraz, a poza tym go chyba Napoli nie puści.
Borriello- :D
Zarate- tanio do wyciągnięcia, po jego pierwszym sezonie w Serie A bardzo go chciałem , a teraz ...
Jove- każdy zna sytuacje.
Muriel- podobno grubasek z niego teraz, ale talent ma niesamowity. Z tym że Udine się całkiem nie wyprzeda.
Abel H.- podobno wielki talent , większy od Edinsona. Szkoda tylko że go nie pokazuje :D
Denis- to by nie był najlepszy pomysł, pierwszy udany sezon w wieku 30 lat.
Gabbiadini- podobno już nasz, ale to nie gracz na teraz.
Diamanti- bardziej boczny napastnik, objawienie Italii w wieku 29 lat ;)
Ramirez- boczny napastnik. Już niezły , może być lepszy, ale nie ta pozycja.
A. Gomez- może nowy Martinez z Catanii ? Chyba jednak lepszy gracz, ale czy na Juve. Gra na boku.

Z tych ciekawszych do wyciągnięcia to tyle.

Bida z napastnikami w Serie A :/

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 10:17

I pewnie Di Natale będzie miał króla strzelców. :)
A tymczasem...
Czekamy na dzisiejszą porcję plotek.
Mam dla was info: Nie kupimy żadnego topa, nawet jeśli za topa uważacie Jojo. Dla mnie jest tylko obiecującym zawodnikiem, na poziomie Giovinco.

@down.
Z czterech
RvP, JoJo, Dzeko, Lewandowski.
Najlepszy jest dla nas Dzeko. Ale chciałbym najbardziej Lewego.
Bo oglądam każdy mecz w HD na 42 calowym TV a nie 22 calowym przez stream ruski :D A umiejętności Robert ma. To typowy napastnik którego... potrzebujemy. Ciekawe ile by kosztował ? 20 mln ?
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2012, 10:51 przez Mate.G, łącznie zmieniany 2 razy.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 10:48

Najłatwiej będzie wykluczać zawodinków jeśli inny klub ich przejmie,
ale RVP nadal na sprzedaż - dziwi mnie pewna biernośc City,
JoJo niby zdjęty z listy transferowej, ale to pewnie kwestia ceny,
Cavani też na razie w Napoli, a Dzeko sam raczej mówi, że chętnie zostanie w GB.

Ostatnio o czym najwięcej się mówi to o tym, że LEwy zmienił by ligę.

A Ramirez czy na dobrą pozycję czy nie, to zdecydowanie zawodnik, który jakość dałby Juve w ataku bezaplecyjnie.

I nie wierze - nawet jeśli Conte ustawiałby go na prawym skrzydle, że chłopcy by się nie odnaleźi w położeniu - Gio- Miras - Gaston.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 lipca 2012, 11:11

Mate.G pisze: Mam dla was info: Nie kupimy żadnego topa, nawet jeśli za topa uważacie Jojo.
Musisz o tym gadać co chwilę? Powiedziałeś raz, powtórzyłeś i wystarczy, znamy Twoje zdanie.

Do 31 lipca ma wyjaśnić się sprawa Joveticia, Wg Tuttosport jest spora szansa na Armero,nie ma jednak porozumienia co do formy transferu.

De Laurentiis wymyślił sobie, że mecz o superpuchar woli jednak grać we Włoszech :lol: koleś ma nierówno pod kopułą.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zablokowany