Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 13:56

Wygląda na to, że atak Gio-Vucinić. Nie ma tragedii ;) Jak się nie uda kupić napadziora, to dorzućmy $$$ do Kolarova i kupmy go definitywnie z City. Bo takiego Pazziniego nie uznam za wzmocnienie ( a zapewne on przyjdzie ).

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 13:56

Castiel pisze:
armandino pisze: to może Ramirez?
Nie...marzeniem ludu jest typowa 9.
A propos numeru 9, wiecie, że w tym sezonie będzie z nim grał Vucinić? :-D Właśnie taka koszulka jest do wybrania na Juvestore. Myślałem, że Quagliarella też wróci do swojego numeru- 27, bo tak było w sparingach, ale na Juvestore cały czas jest w sprzedaży 18 Quagliarella.

Tak czy inaczej. Mówi się o tym, że Jovetić postanowił, że chce grać w Juventusie i tylko w Juventusie. Fajny zawodnik, ale cały czas nie jestem przekonany, że sprawdziłby się jako ten wysunięty napastnik.
Mam nadzieję, że Andreolli nie będzie naszym "wzmocnieniem" obrony. Już wolę, żeby Masi został. Oby Bonucci w ogóle nie był zawieszony...

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:05

Już lepiej zostawić Masiego i Prince'a Guano włączyć do kadry. Każdy byle nie Andreolli, on jest cienki jak zad jeża. Gdyby był taki super dziś grałby w Interze lub Romie, a tak siedzi sobie w przeciętnym Chievo. Czasem coś tam zagra, czasem strzeli swojaka. Takie osoby powinny być trzymane w kaftanie bezpieczństwa z dala od Juventus Stadium :stop: .

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:08

rosomak pisze:Marotta jest przecietnym dyrektorem.
Wkurzają mnie takie teksty, czasem odnoszę wrażenie, że niektórzy postrzegają Marottę jak jakiegoś Sknerusa McKwacza, który ma skarbiec pełen pieniędzy, ale w ogóle nie chce ich wydać. Juventus nie jest podpięty do portfela petrodolarowego szejka lub ruskiego oligarchy, żeby Marotta mógł szaleć na rynku. Pirlo za darmo, Vidal za 12,5 mln, a w tym okienku Isla i Armero oraz Giovinco, ponadto perspektywiczna młodzież, ale dla niektórych Marotta jest przeciętny.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:33

Elo Vidal:) pisze:Już lepiej zostawić Masiego i Prince'a Guano włączyć do kadry. Każdy byle nie Andreolli, on jest cienki jak zad jeża. Gdyby był taki super dziś grałby w Interze lub Romie, a tak siedzi sobie w przeciętnym Chievo. Czasem coś tam zagra, czasem strzeli swojaka. Takie osoby powinny być trzymane w kaftanie bezpieczństwa z dala od Juventus Stadium :stop: .
Na Padoina tez psioczyliscie. Siary nie zrobił. Dalbym szanse temu Andreollemu jesli faktycznie Antoś widzi go u nas :ok:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:40

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:40

Dobry Mudżyn pisze:
Elo Vidal:) pisze:Już lepiej zostawić Masiego i Prince'a Guano włączyć do kadry. Każdy byle nie Andreolli, on jest cienki jak zad jeża. Gdyby był taki super dziś grałby w Interze lub Romie, a tak siedzi sobie w przeciętnym Chievo. Czasem coś tam zagra, czasem strzeli swojaka. Takie osoby powinny być trzymane w kaftanie bezpieczństwa z dala od Juventus Stadium :stop: .
Na Padoina tez psioczyliscie. Siary nie zrobił. Dalbym szanse temu Andreollemu jesli faktycznie Antoś widzi go u nas :ok:
Tylko popatrz w jakich klubach grał Padoin, a jakich Andreolli. Padoinowi dałem szansę, bo wcześniej nie grał w topowych klubach, mimo że młodzieniaszkiem nie jest. Typowy człowiek Conte, biega walczy i robi swoje. Wstydu i ujmy nam nie przyniósł. Kolejnym typowym chłopakiem z prowincji jest Giaccherini, też całkiem młody nie jest, ale Conte dostrzegł w nim potencjał i zagrał na Euro. Ale Andreolli?? Proszę Cię! Grał w Interze i Romie i jakoś nikt go nie chciał na dłuższą metę, był tam zwyczajnym transakcyjnym popychadłem. Inter dał go Romie w ramach rozliczenia jakiegoś grajka z Romy co szedł w odwrotnym kierunku. Roma po sezonie oddała go do Chievo, to teraz on nagle miałby być zbawcą naszej obrony. To się kupy nie trzyma.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:43

Vimes pisze:
rosomak pisze:Marotta jest przecietnym dyrektorem.
Wkurzają mnie takie teksty, czasem odnoszę wrażenie, że niektórzy postrzegają Marottę jak jakiegoś Sknerusa McKwacza, który ma skarbiec pełen pieniędzy, ale w ogóle nie chce ich wydać. Juventus nie jest podpięty do portfela petrodolarowego szejka lub ruskiego oligarchy, żeby Marotta mógł szaleć na rynku. Pirlo za darmo, Vidal za 12,5 mln, a w tym okienku Isla i Armero oraz Giovinco, ponadto perspektywiczna młodzież, ale dla niektórych Marotta jest przeciętny.
Popieram. Marotta kawał dobrej roboty odwalił, bo mamy uzupełnione wszystkie pozycje. Jak ewentualnie sprowadzi Armero to można uznać to mercato (nawet bez tap...) za jedno z najlepszych, bo sprowadziliśmy też dużo dobrze zapowiadającej się młodzieży.

Fakt, że nie uda nam się z napastnikiem nie wynika z błędów marotty a z braku kasy, której się nam nie pompuje ropą, czy gazem.
Przeboleję ostatecznie nawet pazzo, jakby ten przyszedł.

Skoro Conte w pół roku ogarnął Boriello a w rok Bonucciego, to i może z ta merdą się uda.

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:45

Osoby które cisną Marottie albo piszą że jest przeciętnym dyrektorem smieszą mnie i to bardzo. Dzieci kiedy wy w końcu zrozumiecie że to nie jest FM czy FIFA tylko realny świat. Tutaj nie ma tak jak przed komputerem że dzisiaj składam oferte jutro negocjuje kontrakt a w niedziele zawodnik już jest kupiony. Juve nie ma petrodolarów, żeby kupować co popadnie i nie ważne za ile. Dzięki Pepe i jego udanej ofensywie transferowej w poprzednie lato odzyskaliśmy mistrzostwo, teraz wsmocnił bardzo inteligentnie skład. Mamy wyrównaną drużynę i moim zdaniem najmocniejszą ławkę we włoszech. W końcu zaczął iwestować w młodzież i widać że coś może z niektórych być tym bardziej że każdy młokos ma około 19 lat. Czy wy myślicie że Pepe, nasz prezydent Andrea i Pavel(który ma też coś do powiedzenia) nie widzą tego że tej drużynie brakuje i to bardzo bombardiera z prawdziwego zdarzenia. Spokojnie jeszcze was wszystkich Marotta zaskoczy a wtedy znowu pół roku co niektórzy nie bedą się odzywać. 8)

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:51

Geronimo pisze:Osoby które cisną Marottie albo piszą że jest przeciętnym dyrektorem smieszą mnie i to bardzo. Dzieci kiedy wy w końcu zrozumiecie że to nie jest FM czy FIFA tylko realny świat. Tutaj nie ma tak jak przed komputerem że dzisiaj składam oferte jutro negocjuje kontrakt a w niedziele zawodnik już jest kupiony. Juve nie ma petrodolarów, żeby kupować co popadnie i nie ważne za ile. Dzięki Pepe i jego udanej ofensywie transferowej w poprzednie lato odzyskaliśmy mistrzostwo, teraz wsmocnił bardzo inteligentnie skład. Mamy wyrównaną drużynę i moim zdaniem najmocniejszą ławkę we włoszech. W końcu zaczął iwestować w młodzież i widać że coś może z niektórych być tym bardziej że każdy młokos ma około 19 lat. Czy wy myślicie że Pepe, nasz prezydent Andrea i Pavel(który ma też coś do powiedzenia) nie widzą tego że tej drużynie brakuje i to bardzo bombardiera z prawdziwego zdarzenia. Spokojnie jeszcze was wszystkich Marotta zaskoczy a wtedy znowu pół roku co niektórzy nie bedą się odzywać. 8)
No właśnie jagby kupił ten Marotcza Aguera albo Ronalda to bybył bardziej lepszym prezydentem niż chciał bybyć i nawet lepszym też bardziej niż Maggio... :|

Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:55

Zeszłego lata zamiast aguero pszyszedł lichy, vidal i miras. Ja na jego miejscu zrobił bym tak samo. Na gwiazdy jeszcze przyjdzie czas, najpierw odzyskajmy renome w europie.

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 14:56

Vimes pisze:Pazzini nie zgłoszony do LE plus dyskusja o wymianie na Quagliarellę równa się Pazzini w Juve :doh:?
interesujemy się zawodnikiem niepotrzebnym w drużynie, która straciła do nas w ubiegłym sezonie 26 punktów... :prochno:

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
Geronimo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 15:10

Wymiana kogoś z dwójki matri - fabio na pazziniego jest do przyjęcia. Ci dwaj panowie mieli swoje szanse i za dużo nie postrzelali. A wydaje mi sie że przy naszej kreatywnej pomocy typek mógłby się odrodzic.

Gość

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 15:18

Castiel pisze:
armandino pisze: to może Ramirez?
Nie...marzeniem ludu jest typowa 9.
wiem, ale te 9tki rozmywają się w mgnieniu oka.
Ramirez byłby lekiem na całe zło w 4-3-3.
Wtedy może nawet Giovinco-Vucinic-Ramirez wypaliłoby.

aha, Matri powiedział, że jest szczęśliwy w Juve i nie chce zmieniać klubu.
Poza tym, byłoby śmiesznie, gdyby poszedł do Milanu. Na lotnisku jak śpiewali: "kto nie skacze, ten milanista" Matri nie wyróżniał się pod tym względem i razem z kolegami radośnie skakał. Także na pewno nie chce tam wracać.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 15:40

mambooocha pisze:
Vimes pisze:Pazzini nie zgłoszony do LE plus dyskusja o wymianie na Quagliarellę równa się Pazzini w Juve :doh:?
interesujemy się zawodnikiem niepotrzebnym w drużynie, która straciła do nas w ubiegłym sezonie 26 punktów... :prochno:
Bezsensowna logika. Wszyscy wiedzą, że nawet ze spadkowicza można wyciągnąć świetnych zawodników.

Wymiana Q-Pazzini musi być korzystna ekonomicznie. Inaczej nie widzę sensu.

Zablokowany