Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 09:37

Mietson, dziennikarze podgrzewają nasze emocje coraz to nowymi plotkami, a potem Marotta chłodzi nas kubłem zimnej wody mówiąc, że nawet nie próbowaliśmy zbliżyć się do Joveticia. Z całej trójki Jovetić, Van Persie i Dżeko to Czarnogórzec wydawał się być najbardziej realny ze względu na cenę wykupu i kontrakt jaki trzeba by było mu zaproponować. W dodatku potencjalne zawieszenie Conte nie sprzyja negocjacjom z czołowymi zawodnikami.

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 09:44

Antek666 pisze:Spokojnie Panowie z tym Joveticiem czy RvP... zachowujecie się jakbyście nie znali słownych gierek prezesów,agentów,menedżerów,dyrektorów etc. Tym bardziej że w obu tych przypadkach od około 3 tygodni średnio co 3 dni piszą w mediach co innego. Jeśli jutro ktoś gdzieś powie,że jest spora szansa na przyjście RvP czy JoJo do nas to zaczniecie tak samo fapać jak teraz płaczecie? Litości :wink:
Problem polega na tym, że tego typu gierki nie są w stylu Marotty. Jeśli kimś interesujemy się/chcemy go pozyskać, nasz spec mówi "zobaczymy". W tym przypadku sytuacja wygląda nieciekawie.

Gazzetta donosi, że skupiamy się na RVP czekając na rozwój sytuacji w Florencji, opcją rezerwową pozostaje Dżeko. Czyli standard :lol:
Ostatnio zmieniony 27 lipca 2012, 09:46 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 09:45

Vimes pisze:Mietson, dziennikarze podgrzewają nasze emocje coraz to nowymi plotkami, a potem Marotta chłodzi nas kubłem zimnej wody mówiąc, że nawet nie próbowaliśmy zbliżyć się do Joveticia. Z całej trójki Jovetić, Van Persie i Dżeko to Czarnogórzec wydawał się być najbardziej realny ze względu na cenę wykupu i kontrakt jaki trzeba by było mu zaproponować. W dodatku potencjalne zawieszenie Conte nie sprzyja negocjacjom z czołowymi zawodnikami.
Wiem, wiem, z van Perwollem to już kręcę bekę :) Natomiast Marotta mówi, że nawet nie próbowaliśmy się zbliżyć do Stefcia ale może to znaczyć coś dokładnie odwrotnego. Ja nie wierzę, że skończymy z Pazzinim jako jedynym nowym napastnikiem - ktoś przyjdzie na pewno a Marotta po prostu nie pompuje balonika.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 09:48

Lypsky pisze:Gazzetta donosi, że skupiamy się na RVP czekając na rozwój sytuacji w Florencji, opcją rezerwową pozostaje Dżeko. Czyli standard :lol:

Tak się będziemy skupiać na persilu do końca mercato, że podpisze kontrakt z Arsenalem albo z $ity, jove zostanie u fiołków a Dżeko traf do milanu i zostaniemy z naszym tap madl Pazzinim... :angry:

Bardziej denerwujący jest chyba ylko fakt, że nie mozemy sie pozbyc zbędnego balastu w postaci melo i zieglera, zeby doporządku załatać LO...

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 09:51

Vimes pisze:Marotta chłodzi nas kubłem zimnej wody mówiąc, że nawet nie próbowaliśmy zbliżyć się do Joveticia.
Ale to tez sie kupy nie trzyma, bo pare dni temu mowil, ze Jovetic jest jednym z pilkarzy, ktorzy bardzo pasuja do Juventusu.

Zobaczymy. Zeby sie nie skonczylo tak jak z Verrattim. Pescara tez rzekomo zdjela chlopaka z rynku po negocjacjach z nami, a potem przyszlo PSG i go spokojnie wyciagnelo. Znaczy to moim zdaniem nie wiecej niz tyle, ze po prostu Viola czeka na dobra oferte za Jojo i jesli taka sie pojawi to ja przyjmie.

No i Lypsky ma racje, takie gierki dziwne to nie sa raczej w stylu Marotty.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 11:21

Mietson pisze:ktoś przyjdzie na pewno a Marotta po prostu nie pompuje balonika.
"Ktoś"? Dobre pocieszenie, Mietku :ok:
Przy nadziei może trzymać fakt, że podobne wypowiedzi Marotty słyszeliśmy rok temu o Vuciniciu. Gazety pisały codziennie o naszym zainteresowaniu Mirasem, ale Marotta udzielił wywiadu, w którym mówił coś łudząco podobnego do tematu Jo-Jo:
"Nie mam problemu z tym, by powiedzieć, że bardzo nam się podoba. Jednak jest piłkarzem Romy i nie rozmawialiśmy bezpośrednio z tym klubem. Vucinic to ciekawy zawodnik. Jednak nie jesteśmy gotowi na finansowe poświęcenie wobec niego."

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 11:39

Sytuacja z napastnikiem się skomplikowała. Według mnie trudno mówić o jednej opcji A (poza Cavanim w którego już chyba nikt nie wierzy), a grupie piłkarzy opcji A. Tymi piłkarzami są:

Cavani- Cena nie mniejsza jak 50 mln. Dziękujemy.
Suarez- Nasz DS powiedział że nie wyda jednorazowo 30 mln na piłkarza, a LFC nie jest zainteresowane raczej żadną wymianą z nami. Poza tym nie chcą go oddać w tym sezonie. Cena tak na oko może wynieść 30- 35 mln. Dziękujemy.
Igła- Real go nie odda za mniej jak 40-45 mln, bo P$G się o niego starało ale odpuścili. Nie do wyjęcia. Tak jak i Benzema. Dziękujemy.
RvP- Trudno powiedzieć ile krzyknie za niego Arsenal. Trudno powiedzieć ile krzyknie sobie kontraktu. Ale w nim jest jeszcze nadzieja.
Jovetic- Podobno uparł się że chce do nas. DS Violi nie chce go puścić. Pożyjemy zobaczymy, jakaś nikła nadzieja jeszcze jest.
Dżeko- Dobry napastnik. Dla Beppe chyba ostatnia opcja z grupy A. Jest szansa jego wyjęcia z okazji nie zabrania go na zgrupowanie MC. Szejkowie nie puszczą go jednak za mniej jak 25 mln, bo odrzucali już podobno oferty na poziomie 20 mln. Problem jak u Robina, wysoki kontrakt. Skoro Kolarov ma tam 6 mln kontraktu rocznie (PODOBNO, i dlatego nie piszcie że zgodzi się na kontrakt ok. 3 mln), to się boje pomyśleć ile ma Edin.

Pora rozejrzeć się za nową grupą piłkarzy ??

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 11:55

annihilator1988 pisze:
alina pisze:Smutny dzień. O Pepe i treneiro się nie martwię, przeżyjemy te ewentualne krótkie zawieszenia
Te 3-4 miesiące, o których mowa, przypadają na kluczowe mecze w LM. Nadal się nie martwisz?
Nadal. Co do Pepe to w ogóle się zastanawiam gdzie go upchnąć w 3-5-2. A Conte sobie spokojnie posiedzi na trybunach ze słuchawką w uchu.

Chłopie, być może tracimy obrońcę na lata, a Ty sie martwisz, 3-miesięczną nieobecnością Pepe i Conte na siedzącego na trybunach, ale normalnie prowadzącego treningi i ustalającego taktykę?
annihilator1988 pisze:
alina pisze:Ale Leoś i jego 3-letni ban? Po EURO można by spokojnie 15 mln za niego dostać :doh: No i kto na zastępcę? I za ile?
Ja postawiłbym na Raggiego, pod warunkiem, że nie został jeszcze sprzedany.
Raggi już dawno w Monaco.

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 12:36

w pierwszej kolejności zastanowiłbym się ilu napastników w kadrze jest nam w ogóle potrzebnych:

jeśli będziemy grać 3-5-2 (co jest najbardziej prawdopodobne) to atak Vucinić-Giovinco prezentuje się bardzo dobrze, co nie zmienia faktu, że przydałby się trzeci klasowy napastnik do rotacji na tej pozycji ( Matriego i Quaglie uważam za co najwyżej solidnych zawodników na mecze, w których pierwszoplanowe postaci mogą sobie odpocząć). Biorąc pod uwagę, że Conte może czasem grać też 4-3-3 przydałoby się mieć pięciu napastników w kadrze(bo jest jeszcze Pepe, który będzie grał przemiennie z Islą i Lichym na prawej stronie w 3-5-2 i na skrzydle w 4-3-3); gdybyśmy grali zawsze dwójką z przodu wtedy w zupełności wystarczyłoby czterech.

W tej chwili mamy więc Mirasa, Giovinco, Quaglię i Matriego (murzynka Richmonda nie liczę bo to jeszcze nie ten kaliber :wink: ) więc z mojej ambitnej analizy taktycznej wychodzi na to, że potrzebny jest nam jeszcze jeden napadzior, nawet bez konieczności sprzedawania dwójki ostatnich z ww. kwartetu. Jeśli przyjdzie Van Persie (ew. Jovetić) to nie wydaje mi się, aby konieczny był transfer Pazziniego, z dwóch przyczyn:
1. lepiej zostawić dwójkę ogranych u nas zawodników, znających się z cała grupą i nie narzekających (przynajmniej oficjalnie) na swoją drugoplanowa rolę w drużynie
2. po prostu Pazzini jest słabszy od naszej dwójeczki, oni też nie są orłami ale on jest naprawdę marny :whistle:

w zasadzie nie wyobrażam sobie, żeby nie przyszedł do nas jakiś atakujący z umownej klasy top, bo brakuje nam w tej formacji ludzi ilościowo (jakości oczywiście też). jeśli matri bądź fabio nie będą się chcieli pogodzić ze swoją rolą w drużynie to wtedy oczywiście Beppe może ich sprzedać, ale powinien od razu uzupełnić skład, żeby się potem nie okazało, że chłopaki będą zajechani zwiększoną ilością meczów.

naprawdę pozytywne jest to, że większość pozycji w obu ustawieniach mamy obstawione bardzo dobrze (środek pomocy to już w ogóle jest poezja po transferze Pogby :D ). Ktoś zaraz powie, że jest problem ze środkiem obrony, co Caceres i Bonucci, a przeciez Martin powinien być do dysopozycji już po pierwszej przerwie na reprę, a do tego czasu zagramy przecież tylko dwa spotkania ligowe, z Leosiem jest gorsza sprawa, ale przecież nic nie jest jeszcze przesądzone. W dodatku jest Lucio i Masi, których ewentualne błędy naprawią Kielon i Barzagli :) Potem wraca Caceres, a sam mówił w jednym z wywiadów dla Juventus Channel, że jego ulubioną pozycją jest ŚO, a dla mnie jest lepszym obrońcą niż Bonucci.

Wstrzymałbym się także z kupnem Kolarova lub Armero bo lewą flankę i tak mamy obsadzoną solidnie. De Ceglie pokazał W KOŃCU, że można na niego liczyć a jest jeszcze Chiellini i Giak (ew. Ziegler).

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 12:45

Nie kupimy super napastnika, mamy szczescie ze jest Conte i to tak fajnie poukladal, ten zespol, jest malo trenerow takich jak on, Pirlo tez jest niezbedny i oni dwaj poprwadzili Juve wtym roku do scudetta.
Jak nam zabiora Antka to tego nie widze.

Marotta jest przecietnym dyrektorem.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 13:10

Kucharius1 pisze:Skoro Kolarov ma tam 6 mln kontraktu rocznie (PODOBNO, i dlatego nie piszcie że zgodzi się na kontrakt ok. 3 mln), to się boje pomyśleć ile ma Edin.

Pora rozejrzeć się za nową grupą piłkarzy ??
Wydaje mi sie wlasnie, ze ten kontrakt jest podany w kwocie brutto. Tj. Kolarov zaraobia netto mniej wiecej tyle samo co u nas np. Pirlo czy Vucinic (3m netto, 6m brutto). Inaczej to przeciez byloby kompletnie bez sensu, bo Aguero, Dzeko, Balotelli, Toure, Silva czy Nasri zarabialiby jakies kosmiczne pieniadze i budzet placowy City bylby 3 razy wiekszy od naszego.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 13:18

Jak bumerang wracają złe duchy przeszłości. Podobno znowu ożyła sprawa transferu Andreolliego do Juve. Obrazek Czytałem niezbyt pochlebne opinie o tym piłkarzu, jego statystyki nie pozwalają nawet stwierdzić, że to solidny ligowiec, nie mówiąc już o dobrej klasie

Obrazek
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 13:21

rosomak pisze: Marotta jest przecietnym dyrektorem.
A ostatnie afera o przydługiej nazwie to efekt spisku Morattiego. :angry:

Pozbądźmy się w końcu Krasicia i Melo i kupmy KOGOŚ do ataku.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Gość

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 13:33

deszczowy pisze:
rosomak pisze: Marotta jest przecietnym dyrektorem.
A ostatnie afera o przydługiej nazwie to efekt spisku Morattiego. :angry:

Pozbądźmy się w końcu Krasicia i Melo i kupmy KOGOŚ do ataku.
to może Ramirez?

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 lipca 2012, 13:45

armandino pisze: to może Ramirez?
Nie...marzeniem ludu jest typowa 9.

Zablokowany