Mercato (2012-2014)
- Vincitore
- Juventino
Też wydaje mi się, że naszym tap madl zostanie Jojo. Mam wrażenie, że będzie podobnie jak w drugiej części zeszłego sezonu i Antonio będzie rotował taktyką w trakcie meczu. np:jareckik pisze: Powiedzcie mi co nam Conte z Marotta szykują w ataku na przyszły sezon ?
Że niby będziemy grali Gio-Jove-Vucinic ?
Wychodzimy w 4-3-3 z Lichym na prawej obronie i tercetem Vucinic-X-Giovinco, a w trakcie meczu za Szwajcara wchodzi Isla, z przodu jakieś przemeblowanie i rżniemy w 3-5-2. Co jest zasadne, bo na niektórych pozycjach mamy dwóch równorzędnych gości do grania, którzy różnią się tylko inklinacjami ofens/difens.
No, ale to tylko takie moje przypuszczenia, więcej powiedzą nam pierwsze sparingi w pełnym składzie. Nie zdziwiłbym się jakby ktoś nieoczekiwanie wystrzelił z formą, a my byśmy się tego nawet w najskrytszych snach nie spodziewali. Tak jak np. Pepe na początku poprzedniego sezonu.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
A ja bym sprobowal kupic Jo-Jo i do tego wypozyczyc Dzeko (chociaz nie wiem za ile by go nam wypozyczyli
).
Zieglera za mniej niz 4-5mln. nie opyla sie oddawac. Chociaz jak mialby za niego przyjsc (ale peffka) Armero albo Kolarov, to...
I jeszcze ten nasz Caceres skontuzjowany
http://www.solojuve.com/transfery/gazze ... broncy.php

Gadasz tak, jak by w kierunku bramki umial strzelic jedynie ten czystej krwii, wysuniety napastnik...Paweł 10 pisze:A ja własnie sie martwie kto będzie wykańczał te akcje bo żaden z nich nie jest typowa 9 ale może sie nieznam i jojo wypali na tej pozycji :-D
Było.
Zieglera za mniej niz 4-5mln. nie opyla sie oddawac. Chociaz jak mialby za niego przyjsc (ale peffka) Armero albo Kolarov, to...
I jeszcze ten nasz Caceres skontuzjowany

http://www.solojuve.com/transfery/gazze ... broncy.php
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Virgil
- Juventino
Sprawa jest prosta jak dla mnie z obrońcą szkoda kasy wydawać, dogadać się z ProVercelli że bierzemy Masiego na pół roku do siebie, na ten czas wypożyczamy kogoś z primki ( może tego księcią Guano). A na drugą część sezonu jak wyzdrowieje Caceres już Masi wraca do ProVercelli.
Jak mamy za Kolarova dać 12mln i pensję pewnie w okolicach co najmniej 3mln to wolę zostać z Zieglerem , jeżeli nie uda się wypożyczyć Armero (albo kupić połowę jego karty np. za 5mln w przypadku sprzedaży Zieglera). De Ceglie do 4-3-3. Zie imgler do 3-5-2 brzmi rozsądnie.
Jak mamy za Kolarova dać 12mln i pensję pewnie w okolicach co najmniej 3mln to wolę zostać z Zieglerem , jeżeli nie uda się wypożyczyć Armero (albo kupić połowę jego karty np. za 5mln w przypadku sprzedaży Zieglera). De Ceglie do 4-3-3. Zie imgler do 3-5-2 brzmi rozsądnie.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2012, 14:10 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Jeśli Bonucci się wywinie z zarzutów, a Caceres wyleczy w ciągu miesiąca i już na kóncówke września będzie mógł grać to większych problemów ze środkiem obrony nie będzie jak na moje. Tego Masiego warto by było wypożyczyć do tego Pro Vercelli właśnie, Serie B to dla gościa krok w górę, a i środowisko w Pro Vercelli zna, trener na niego będzie stawiał skoro stawiał na niego w Serie C1. Myślę, że tam może szlifować swoje umiejętności.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A jeśli nie?StaryDobryNedved pisze:Jeśli Bonucci się wywinie z zarzutów...
Przecież ma pauzować 2 miesiące... Chyba że coś mylę, to przepraszam.StaryDobryNedved pisze:...a Caceres wyleczy w ciągu miesiąca i już na kóncówke września będzie mógł grać...
Bardzo optymistyczny jest Twój scenariusz. W tym momencie mało kto chyba wierzy, że Leo się wywinie. Caceres też z miejsca nie będzie zdolny do gry.
Lepiej mieć jakiegoś stopera na oku, żebyśmy we wrześniu nie obudzili się z ręką w nocniku.
I pomyśleć, że jeszcze kilka dni temu mieliśmy kompletną (prawie) obronę. :doh:
- Virgil
- Juventino
Dlatego zostawmy Masiego. Lucio, Barzargli, Chellini + Masi wystarczą do powrotu Caceresa.
Należy pamiętać , że po 2 miesiącach jeszcze od razu Caceres nie wskoczy do składu, realnie patrząc zanim będzie w 100% sprawności to ok. 10 tyg.
Sprawa jest prosta, możemy też grać 4-3-3 jak Bonucci wyleci, wtedy mamy Chellni-Barzarli rezerwa : Lucio, Masi + potem Caceres.
Nawet jak Bonucci wyleci obrona będzie ok.
na nikogo bym już nie wydawał jakiś większych sum (powyżej 3-4mln), chyba, że za free jakiś grajek albo na wypożyczenie. . Conte i tak nie ma zazwyczaj dużej ilości obrońców na ławce.
Należy pamiętać , że po 2 miesiącach jeszcze od razu Caceres nie wskoczy do składu, realnie patrząc zanim będzie w 100% sprawności to ok. 10 tyg.
Sprawa jest prosta, możemy też grać 4-3-3 jak Bonucci wyleci, wtedy mamy Chellni-Barzarli rezerwa : Lucio, Masi + potem Caceres.
Nawet jak Bonucci wyleci obrona będzie ok.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
vieira4 ma rację. Szczerze mówiąc nie wydaje mi się, żeby nawet zawieszenie Leo skłoniło Conte do przejścia na 4-3-3.
W ostateczności można jeszcze na stopera wrzucić Vidala, a jego miejsce w pomocy zajmuje Asamoah.
Tak czy inaczej priorytetem powinien pozostać (i pewnie pozostaje) napastnik. Później lewa obrona i jak się uda to bierzemy jakiegoś stopera. Chyba, że Bonucciemu jakoś uda się rozwiązać tą sprawę.
W ostateczności można jeszcze na stopera wrzucić Vidala, a jego miejsce w pomocy zajmuje Asamoah.
Tak czy inaczej priorytetem powinien pozostać (i pewnie pozostaje) napastnik. Później lewa obrona i jak się uda to bierzemy jakiegoś stopera. Chyba, że Bonucciemu jakoś uda się rozwiązać tą sprawę.
- mateusz6
- Juventino
Trza było Leosia do Barcelony opchnąć to by nie było problemu....
Jeśli Bonucciemu (odpukać) zostaną udowodnione zarzuty to będzie mega ciężko sprowadzić kogoś w zamian za niego nie zmniejszając poziomu. Funduszy nie ma teraz na połówkę Armero, a nagle by się miały znaleźć na stopera? No chyba, że sprowadzimy Cordobe z emerytury... Bocchetti raczej odpada, bo wątpię by Rubin zgodził się na wypożyczenie.
Jeśli Bonucciemu (odpukać) zostaną udowodnione zarzuty to będzie mega ciężko sprowadzić kogoś w zamian za niego nie zmniejszając poziomu. Funduszy nie ma teraz na połówkę Armero, a nagle by się miały znaleźć na stopera? No chyba, że sprowadzimy Cordobe z emerytury... Bocchetti raczej odpada, bo wątpię by Rubin zgodził się na wypożyczenie.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Vimes
- Juventino
- Geronimo
- Juventino
Za to jutro będą nas bombardować już od rana. Oprócz już słynnego top playera spodziewam się kilku obrońców(może kolejny odcinek telenoweli pt. bruno alves :lol: ).Chyba niedługo też zaczną się rozpisywać na temat Pepe. 8)
- bendzamin
- Redaktor
Andrea Della Valle: "Rozmawialem z Joveticiem i powiedzialem mu, ze nie jest na sprzedaz przynajmniej przez kolejny sezon. Jest mlody, mam nadzieje, ze zrozumie." "Chcemy wokol niego zbudowac nowy projekt."
Czyli albo Jojo mocno sie zbuntuje, albo nici z transferu.
:?
Czyli albo Jojo mocno sie zbuntuje, albo nici z transferu.
:?
Proponuje wiecej uwagi skupiac na mercato Juve, zamiast milanu tudziez innych klubow. Elia odszedl jakis czas temu.zahor pisze: A może Krasić i Elia nie będą chcieli odejść bo zwęszą swoją szansę w razie ewentualnej dyskwalifikacji Conte :-D
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2012, 19:32 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
A może Krasić i Elia nie będą chcieli odejść bo zwęszą swoją szansę w razie ewentualnej dyskwalifikacji Conte :-DVimes pisze:Ciekawe czy potencjalne cele transferowe poczuły się zniechęcone?
Nie wiem czy w takim wypadku chciałbym żeby do nas trafił. Fajnie jak piłkarz się buntuje i szantażem wymusza transfer do Juventusu, niefajnie jak za kilka lat to samo zrobi u nas. Póki co Jovetić zachowuje się profesjonalnie. Z jednej strony chce grać w większym klubie i daje to do zrozumienia otoczeniu, ale w dalszym ciągu respektuje wiążący go z klubem kontrakt. Wolę poczekać rok na profesjonalistę niż mieć już teraz w klubie kapryśnego szczeniaka.bendzamin pisze: Czyli albo Jojo mocno sie zbuntuje, albo nici z transferu.
A, fakt, zagalopowałem się :oops:bendzamin pisze:Proponuje wiecej uwagi skupiac na mercato Juve, zamiast milanu tudziez innych klubow. Elia odszedl jakis czas temu.zahor pisze: A może Krasić i Elia nie będą chcieli odejść bo zwęszą swoją szansę w razie ewentualnej dyskwalifikacji Conte :-D
Nie grał. Jak się okazało że nie mógłby grać, to się odwołał i karę anulowano. Ale sam fakt że na początku nie wiedział (i nikt z jego otoczenia również) że nie będzie mógł grać (myślał że to obejmie tylko kadrę) świadczy o tym, że odpowiedź na to pytanie nie jest wcale taka prosta. I nie ma żadnej prawidłowości typu "skoro on nie mógł w Niemczech, to znaczy że Bonucci nie będzie mógł w Rosji".vieira4 pisze:A tak swoją drogą mateusz6 wywołał temat Barcelony. Interesuje mnie to w tym stopniu, że ciekaw jestem jak to wygląda w przypadku ewentualnego transferu Bonucciego za granicę(nie mówię tutaj o Barcelonie). Mógłby grać? Podobnież przecież Piszczek był zawieszony w Polsce a w Niemczech grał.
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2012, 19:38 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- vieira4
- Juventino
A tak swoją drogą mateusz6 wywołał temat Barcelony. Interesuje mnie to w tym stopniu, że ciekaw jestem jak to wygląda w przypadku ewentualnego transferu Bonucciego za granicę(nie mówię tutaj o Barcelonie). Mógłby grać? Podobnież przecież Piszczek był zawieszony w Polsce a w Niemczech grał.