Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 20:58

Virgil pisze:Co Wy macie z tym Berardim, dla chłopaka i dla Juventusu dużo lepszym rozwiązaniem byłoby wykupienie całości jego karty teraz i wypożyczenie. Chłopak ma ogromny talent ale akurat śledziłem jego występy w tym sezonie i brak mu regularności potrafi zagrać niesamowity mecz a potem przez 3 grać piach.

Niech pogra jeszcze jeden sezon i potem wraca do Juve, bo w Juve czeka go na 99% ławka i wcale może nie być pierwszym do wejścia.
W sumie fakt. Pogba sie najpierw ogrywał w pierwszym zespole United zanim do nas przyszedł. Racja po Twojej stronie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 21:03

Virgil pisze: Niech pogra jeszcze jeden sezon i potem wraca do Juve, bo w Juve czeka go na 99% ławka i wcale może nie być pierwszym do wejścia.
Po pierwsze nie wiadomo, czy Sassuolo sie utrzyma. Nawet jeśli, to nie wiadomo, czy pozostanie w Sassuolo jest dobre dla jego rozwoju. Verratti poszedł na głęboką wodę do PSG i się fantastycznie rozwinął. Widzę w nim podobną perełkę...

forumowy ujadacz
BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 21:17

----------------------- Buffon ----------------------
---------------------- (Storari) --------------------

Lichtsteiner ---- Barzagli ----- Chiellini ---- Kolarov
- (Sagna) ------ (Bonucci) ----- (Ogbonna) --- (Caceres)

------------------------ Pirlo ----------------------
--------------------- (Marchisio) --------------------
----- Vidal -------------------------- Pogba ----
(Candreva/Guarin) ------------------ (Asamoah) ----

---- Sanchez --------------------------- Tevez -----
-- (Nani/Menez) ---------------------- (Podolski) ----
---------------------- Llorente -----------------------
--------------------- (Immobile) ----------------------

Dobranoc.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Ego thelivingplanet

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 21:17

Niech się ogrywa jeszcze sezon w innym klubie- niekoniecznie nawet Sassuolo, ale jakimś średniaku ligi włoskiej. Nie wyobrażam sobie by miał teraz przyjść do Juve i wchodzić na ogony. O ile ustawienie może w końcu się zmieni to w kwestii zmian Antonio jest strasznym betonem :|

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 21:55

Ego thelivingplanet pisze:Niech się ogrywa jeszcze sezon w innym klubie- niekoniecznie nawet Sassuolo, ale jakimś średniaku ligi włoskiej. Nie wyobrażam sobie by miał teraz przyjść do Juve i wchodzić na ogony. O ile ustawienie może w końcu się zmieni to w kwestii zmian Antonio jest strasznym betonem :|
Jeśli ma naprawdę wielki talent ( patrz Pogba ), to znajdzie sporo miejsca w drużynie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 22:18

Virgil pisze:Co Wy macie z tym Berardim, dla chłopaka i dla Juventusu dużo lepszym rozwiązaniem byłoby wykupienie całości jego karty teraz i wypożyczenie. Chłopak ma ogromny talent ale akurat śledziłem jego występy w tym sezonie i brak mu regularności potrafi zagrać niesamowity mecz a potem przez 3 grać piach.

Niech pogra jeszcze jeden sezon i potem wraca do Juve, bo w Juve czeka go na 99% ławka i wcale może nie być pierwszym do wejścia.
Patrz to tak samo jak Pogba strzeli bramkę od czasu do czasu, trochę pogwiazdorzy i wszyscy chcą za niego 70 baniek.

Berardi to talent czystej wody i powinien jak najszybciej trafić do Juve, bo tułanie się po wypożyczeniach może wyjść mu bokiem jak w przypadku Gio.
Markiz był rok an wypożyczeniu, nie grał tam źle, ale Gio grał lepiej, w sumie Seba spędził 3 lata w innych klubach, teraz to nawet nie ma co ich porównywać bo to jest przepaść.Ale jeden szanse dostał i ją wykorzystał, drugi już nie do końca takową szansę otrzymał.
Jeżeli nie przyjdzie ktoś pokroju Sancheza, tylko Nani czy Menez, to jednak lepszą opcją byliby Berardi i Gabbiadini za którymi przemawia wiek,forma i nie małe umiejętności, tamci dwaj mają tylko doświadczenie, a Menez to gracz pokroju Pepe z przed kontuzji a może nawet słabszy. Trzeba zaryzykować, wypalonymi graczami z innych klubów LM nie podbijemy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 22:28

Nie przesadzajmy Adi.

Pepe to co najwyzej lepsza wersja Padoina.
Menez to klasa wyzej.

Berardi to jak wyzej napisano - talent czystej wody.

Trzeba go do nas i tyle.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2014, 23:26

Lucas87 pisze:
zahor pisze: Ja tylko od siebie dodam ze zeby moc dostac w czapke 1-7 w cwiercfinale Ligi Mistrzow, trzeba sie tam najpierw zakwalifikowac. Wyjsc z grupy, a nastepnie pokonac rywala w 1/8.
Ja tylko od siebie dodam, że żeby móc dostać w czapkę 0-4 w dwumeczu z Bayernem w ćwierćfinale Ligi Mistrzów, trzeba się tam najpierw zakwalifikować. Również wyjść z grupy i pokonać rywala w 1/8. Ale zaraz, zaraz - przecież Conte był już wówczas bee, natomiast Spaletti jest dobry?
Bardzo fajnie, a teraz przytocz mi cytat, z którego wynika że Conte jest bee (bo dostał 0-4 od Bayernu) a Spaletti cacy. Nie kłopocz się, nie znajdziesz takowego, nic podobnego nie napisałem. Wynika to z jednej rzeczy - dla mnie ocenianie trenera pod kątem tego, jaką to największą, najbardziej spektakularną wpadkę zaliczył w karierze mija się z celem. Dlatego nie skreślam ani Spalettiego mimo jego 1-7 z MU, ani Conte mimo tegorocznego blamażu. Ba, nawet gdyby któremuś z panów kiedyś zdarzyło się dostać 10-0 w plecy w meczu grupowym, w dalszym ciągu nie przekreślałbym takiego trenera, bo mi pojedynczy mecz, a nawet pojedynczy sezon niewiele o szkoleniowcu mówi.

Ty natomiast jako odpowiedź na pomysł zatrudnienia Spalettiego wyjeżdżasz na dzień dobry z wynikiem z Manchesteru, z czego wnioskuję że według Twoich poglądów ocenę kandydatury danego szkoleniowca należy rozpocząć od sprawdzenia jakie to największe wtopy zdarzało mu się zaliczać. Ok, tak jak pisałem powyżej, moim zdaniem nawet najgenialniejszemu taktykowi może się zdarzyć mecz-tragedia (Mourinho - 0:5 od Barcelony, Ancelotti - 0:4 od Deportivo, Guardiola ostatnio czwórka z Realem, Ferguson w derbach sześć goli różnicy o ile dobrze pamiętam itp.), ale rzecz jasna masz święte prawo się ze mną w tej kwestii nie zgadzać. Apeluję jednak żebyś w tym co piszesz był konsekwentny. Jeżeli porażka różnicą sześciu bramek w ćwierćfinale LM jest plamą na honorze, która dyskwalifikuje potencjalnego kandydata na trenera Starej Damy, to tym bardziej niedopuszczalne jest zatrudnienie (albo przedłużenie kontraktu) gościa który ugrał 1 punkt w dwumeczu z Galatasaray. Jeżeli Spaletti jest na Juventus za cienki w uszach, to według tego kryterium tym bardziej za słaby jest Conte. Jeżeli chcesz być konsekwentny, musisz zrewidować swoje poglądy. Albo Spaletti potencjalnie nadaje się do pracy w Turynie (a jeżeli się nie nadaje, to z powodów innych niż porażka 1-7 z Czerwonymi Diabłami), albo Conte jest jeszcze gorszy i należy go zwolnić tu i teraz. Trzeciej opcji nie ma.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 00:18

- Do pozyskania Naniego jeszcze daleka droga - Di Marzio.
- Pojawil sie pomysl z Adriano z Barcy, ale chcemy podobno kogos mniej zaanwansowanego wiekowo (co wyklucza tez Evre).
- Conte chce Di Marie :prochno: - Di Marzio.

Errata w sprawie Adriano: Di Marzio podaje, ze jednak wyrazilismy pewne zainteresowanie pytajac o dostepnosc Adriano i obserwujemy jego sytuacje na biezaco.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 00:25

jakku1 pisze:
- Conte chce Di Marie :prochno: - Di Marzio.
Ciekawe czy Antek zdaje sobie sprawe z tego, ze jest to absolutnie niemozliwe do zrealizowania ;)

Nani za takie pieniadze to rewelacyjny pomysl. Szkoda, ze coraz mniej slychac o Sanchezie, bo to bylby niewatpliwy crack. Trio Tevez, Llorente i Sanchez w ataku w 4-3-3 daloby rade, mysle ze nie tylko w Serie A.
jakku1 pisze:Errata w sprawie Adriano: Di Marzio podaje, ze jednak wyrazilismy pewne zainteresowanie pytajac o dostepnosc Adriano i obserwujemy jego sytuacje na biezaco.
Jest ktos w stanie przyblizyc forme tego gracza? Obecnie chyba niezbyt czesto pojawia sie na boisku. Z tego co pamietam jest to lewonozny, ofensywny obronca lub skrzydlowy.

kamil-8853

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 09:38

Może to nie jakieś ekstra źródło - ale po ostatnim wywiadzie z Marotta przewineło się nazwisko Hazard, wielu zastanawiało sie z kąd :

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/tr ... ndyn/r7c42

Oczywiście z mojej strony mamy 0 % szans :cry:

Makiavel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 10:26

kamil-8853 pisze:Może to nie jakieś ekstra źródło - ale po ostatnim wywiadzie z Marotta przewineło się nazwisko Hazard, wielu zastanawiało sie z kąd :

Oczywiście z mojej strony mamy 0 % szans :cry:

"Skąd" kolego, "skąd". Piłkarz genialny ale nie stać nas na niego i wątpliwe aby chciał przyjść do nas.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 10:29

Parę dzisiejszych plotek:
-Tuttosport w artykule pisze, że Juventus osiągnął wstępne porozumienie z Moratą i klub jest w stanie aktywować jego klauzulę wykupu za 20 mln euro.
-Gazzetta z kolei pisze, że Barca zgodziła się rozpocząć z nami rozmowy w sprawie Sancheza i porozumienie może być osiągnięte łatwiej niż się może wydawać
-Mundo Deportivo na froncie zapodało info, że głównymi celami Barcy będą Pogba i Kompany.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2014, 10:31 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 10:31

http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=278572

Mirko za Lamelę. W sumie kolejny zawodnik do 4-3-3 by był.

Nani, Lamela, Sanchez, Tevez, Llorente, Giovinco. Chociaż sprowadzanie dwóch zawodników, którzy przez ostatni czas byli totalnie bez formy jest dosyć ryzykowne.

Dla mnie Tevez nie nadaje się na skrzydło i nie zdziwię się jak będzie grał w środku kosztem Llorente, a my zaczniemy grać jak Barcelona bez wysuniętego napastnika.

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2014, 10:42

Szczerze mówiąc to te newsy dotyczące Naniego jakoś mi sie nie podobają. Nie dość że nie przepadam za tym piłkarzem do nie uważam go też za jakies super wzmocnienie. Chłop jest nierówny, będzie nas kosztował kilka milionów wypłaty, a do tego jakoś nie pasuje mi do profilu Juve.

Mam nadzieje, że nie oddamy do Dortmundu Immobile. Najlepiej byłoby gdybyśmy dogadali się z Torino tak - zostaje u nich jeszcze przez sezon i zaklepujemy jego transfer na następne mercato. Dlaczego tak? My na gwałt napadziora nie potrzebujemy, Torino się jeszcze taki przyda co nastawiłoby ich pozytywnie do negocjacji z Juve, a Immo będzie miał szanse potwierdzić swoje umiejętności w klubie w którym dobrze się czuje, bez zbędnej presji.

Ktoś tam napisał że Pepe to lepszy Padoin. Otóż jeżeli Pepe byłby w formie, czego nie sposób się dowiedzieć bo po takiej przerwie może być zupełnie inny piłkarz, to jest to idealny zawodnik dla Juve imo. Jego zaletami zawsze była waleczność i warunki fizyczne; w sensie chłop może nie wysoki, ale potrafił grać ciałem, był zwrotny i miał niezłą szybkość, do tego dodać jaja i niezły strzał i mamy idealnego rezerwowego. Co z tego że technika nie bajka.

Zablokowany