Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 20:03

SKAr7 pisze:moja teza jest taka, że Real nie grał jeszcze w tym sezonie przeciwko drużynie, którą tak nieprzyjemnie i niewdzięcznie się kontruje jak Juventus.
I ja się z nią zgadzam. A moja teza jest taka, że z kolei Juventus za Conte nie grał jeszcze z tak silnym i tak doskonale kontrującym zespołem jak Real, nawet jeżeli z Borussią tego nie pokazali (ale z Barceloną chociażby już nie raz). Co sprawia że pojedynek tych dwóch zespołów mógłby być bardzo ciekawy i nieprzewidywalny. Na emocjonujący półfinał albo finał jak znalazł, natomiast w 1/8 wolałbym coś spokojniejszego. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie, więcej nie piszę żeby się nie powtarzać, chyba że ktoś poruszy jakiś nowy, nieomawiany do tej pory, a interesujący aspekt ewentualnego wylosowania Realu.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 20:34

SKAr7 pisze:
zahor pisze:
SKAr7 pisze:Chciałem Real, bo nie widzę póki co argumentów w ich grze, którymi mieliby nas pokonać
Pozwól że przestawię Ci jeden - zabójcze kontry. Inter takowymi ukłuł nas dwa razy, wolę nie myśleć do czego zdolni są Ronaldo i spółka.
Joł, a gdzie one(one, czyli więcej niż jedna) były kiedy grali z Borussią? Czy jakimkolwiek innym klasowym rywalem? A wybacz, ale Bender, Kehl i Gundogan stają się zawodnikami żałosnymi, kiedy postawi się ich obok Vidala i Marchisio.
Zresztą- już jednego takiego rywala mieliśmy, który podobno jest najlepiej kontratakująca drużyną Europy. Ba, nawet nas nie zdołaliśmy zapobiec temu. A, choć czasem było gorąco, to wychodziliśmy z tego cało.
Żeby nie było niejasności, bo jak zwykle chaotycznie mi idzie- moja teza jest taka, że Real nie grał jeszcze w tym sezonie przeciwko drużynie, którą tak nieprzyjemnie i niewdzięcznie się kontruje jak Juventus.
1. Zapędzasz się, i to fest :roll:

2. podobno bo KTO tak powiedzial? Jakas przemadrzala gadajaca glowa ?
Szachtar nie jest zly, ale nie jest tez najlepszy w ZADNYM aspekcie pilkarstwa, inaczej gralby juz od paru lat w cwierc/polfinalach LM, wiec nie przesadzajmy. Sa solidna marka, to top 15 w Europie na ten moment, ale no... wolnego :stop:

W tym oto miejscu chcialbym zabawic sie w typowanie par :D

Tak po prostu, for fun, bez zadnych zobowiazan, ciekawe czy cos trafie :D

PSG - Valencia
Barcelona - Galatasaray
Borussia - Szachtar
Juventus - Arsenal
Porto - Bayern
Celtic - Malaga
Milan - Manchester
Schalke - Real

parafrazując klasyka: we will say, what time we will tell ! :D

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 21:24

@Dobry mudżynie naprawdę uważasz, że on powiedział o Szachtarze, że jest 'najlepiej kontratakującą drużyną'? Niby skąd... w lidze to oni atakują, w LM w tym sezonie świetnie nie kontrowali. Chodziło mu raczej o Chelsea, bo autobusem i kontrami zdobyli LM.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 21:24

Fajny mamy zestaw 1/8 finału w tym sezonie. Wprawdzie nie ma tam Chelsea, Liverpoolu czy interu, ale ogółem wszystkie drużyny (poza Malagą) mają swoją historię w europejskich rozgrywkach. Mamy tu wielu zwycięzców LM, Pucharu UEFA i nawet Ligi Europejskiej, a także finalistów. Ciekawie by było zobaczyć z ćwierćfinale Juventus, Barcelone, Milan, Real, Bayern, Arsenal, Man Utd i Borussie. Czyli drużyny, które cieszą się na całym świecie większym uznaniem, niż pozostała ósemka.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 22:15

Już dziś po Super Piątku na antenie Canal+Sport skròty z ostatniej kolejki LM oraz LE z komentarzem komentatoròw stacji.

Dodatkowo do magazynów Sport+ oraz Sport+ Extra wraca włoska Serie A !

Od wiosny te 3 rozgrywki przechodzą do C+ !

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 23:12

Sorek21 pisze:

Od wiosny te 3 rozgrywki przechodzą do C+ !
Jeśli to prawda to już się nie moge doczekać. Wreszcie Lipiński wróci i rozpieprzy w pył ten beton mediolańsko-florencki rodem ze studia na nSport. Lipa zna się na fachu jak mało kto w tym kraju. Musze przyznać, że bardzo brakuje mi jego komentarzu.
Dobry Mudżyn pisze: Tak po prostu, for fun, bez zadnych zobowiazan, ciekawe czy cos trafie :D
działaj :P

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 23:42

Sorek21 pisze:Od wiosny te 3 rozgrywki przechodzą do C+ !
yy i enka nie bedzie juz miala czy jak?

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 00:03

PrzemasJuve pisze:
Sorek21 pisze:Od wiosny te 3 rozgrywki przechodzą do C+ !
yy i enka nie bedzie juz miala czy jak?
Nka zostanie wchłonięta przez C+, decyzje zapadły już jakiś czas temu.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 01:04

bedzie jedna wielka platforma łacząca n i Canal + o nazwie nc+ ;)

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 02:04

Dobra dobra, póki co Cyfra ma pokazywać skróty i bramki, o transmisjach nic nie mówią, a sami prosili aby nie wyciągać daleko idących wniosków.
Jednak wydaje się że rozgrywki Serie A wrócą do łask Cyfry, ale chyba nie przed końcem sezonu.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 11:51

Dobry Mudżyn pisze: 1. Zapędzasz się, i to fest :roll:
Nigdzie się nie zapędzam, jestem gotów bronić tego twierdzenia. Defensywna część drugiej linii Borussii jest jedynym powodem dla którego nie stanąłem w obronie Mietka kiedy wysunął swoją karkołomną tezę. Mniej więcej taka pięta achillesa jak nasz atak.
Dobry Mudżyn pisze: 2. podobno bo KTO tak powiedzial? Jakas przemadrzala gadajaca glowa ?
Szachtar nie jest zly, ale nie jest tez najlepszy w ZADNYM aspekcie piłkarstwa, inaczej gralby juz od paru lat w cwierc/polfinalach LM, wiec nie przesadzajmy. Sa solidna marka, to top 15 w Europie na ten moment, ale no... wolnego :stop:
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale wszystkie "prawdy" na tym świecie wychodzą od "przemądrzałych gadających głów", czy nazwiemy te głowy Pitagorasem czy Tomaszewskim :whistle:
Szachtar jest budowany od wielu lat, najpierw przewijał się przez Uefę i LE, od paru lat sukcesywnie kroczy cały czas w górę. Ćwierćfinał LM wtedy to było trochę wybicie się przed szereg, ale dziś są lepsi niż wtedy... w ogóle nie rozmawiajmy o tym. Co ma marka do jakości drużyny? Cracovia mistrzem Polski? Nottingham Forest mistrzem Anglii? Liczy się boisko. A o ile zgodzę się z Tobą, że Szachtar ciężko umieścić w top 10 (choć, czy ja wiem :think: ), tak Real tej jesieni na zielonej nijak się ma do tej pierwszej/drugiej drużyny świata z zeszłego roku. I to nie jest nawet top 15.
Mówię o tym, co tu i teraz, bo też jestem w stanie sobie wyobrazić takie przebudzenie, że Królewscy dołożą kolejne trofeum do gabloty w maju :whistle:
ale teraz u nich nie widzę argumentów do gry z nami i zahor póki co mnie nie przekonał.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 12:08

SKAr7 pisze:Nigdzie się nie zapędzam, jestem gotów bronić tego twierdzenia. Defensywna część drugiej linii Borussii jest jedynym powodem dla którego nie stanąłem w obronie Mietka kiedy wysunął swoją karkołomną tezę. Mniej więcej taka pięta achillesa jak nasz atak.
W tym sezonie jakoś mniej czasu mam i nie oglądam Borussii tak często jak dawniej więc może nie mam dobrego obrazu sytuacji ale zgodzę się jedynie częściowo. O ile Gündoğan gra w kratkę i ogólnie nadaje się raczej na ofensywnego pomocnika a nie box-to-box to Kehl jest całkiem solidny a Bender to już bardzo dobry piłkarz (tylko kontuzje go nękają). Masz rację z tym, że wyglądają wyraźnie gorzej na tle naszej drugiej linii ale na pewno nie wypadają tak słabo jak nasi napastnicy przy Lewym i Reusie.

No i w sumie podtrzymuję moją karkołomną tezę - generalnie ciężko jest tak oceniać lepszy/gorszy bo obecnie zarówno Borussia jak i Juve wyszły z pierwszych miejsc i nadają się na europejski top ale sądzę, że Dortmundczycy mają nad nami przewagę, chociażby w kwestii zgrania.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 17:06

Nie chciałem otwierać nowego tematu. Na tej stronie można głosować na 11. roku UEFA. Można pomóc kilku naszym ;)

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 18:17

Zarówno graczom Juventusu, jak i Polakom :D

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2012, 20:13

SKAr7 pisze:
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale wszystkie "prawdy" na tym świecie wychodzą od "przemądrzałych gadających głów", czy nazwiemy te głowy Pitagorasem czy Tomaszewskim :whistle:
Szachtar jest budowany od wielu lat, najpierw przewijał się przez Uefę i LE, od paru lat sukcesywnie kroczy cały czas w górę. Ćwierćfinał LM wtedy to było trochę wybicie się przed szereg, ale dziś są lepsi niż wtedy... w ogóle nie rozmawiajmy o tym. Co ma marka do jakości drużyny? Cracovia mistrzem Polski? Nottingham Forest mistrzem Anglii? Liczy się boisko. A o ile zgodzę się z Tobą, że Szachtar ciężko umieścić w top 10 (choć, czy ja wiem :think: ), tak Real tej jesieni na zielonej nijak się ma do tej pierwszej/drugiej drużyny świata z zeszłego roku. I to nie jest nawet top 15.
Mówię o tym, co tu i teraz, bo też jestem w stanie sobie wyobrazić takie przebudzenie, że Królewscy dołożą kolejne trofeum do gabloty w maju :whistle:
ale teraz u nich nie widzę argumentów do gry z nami i zahor póki co mnie nie przekonał.
Ja nadal nie uwazam Szachtara za topowa druzyne.
Wiem, ze nie zostanie to nijak sprawdzone, ale moim zdaniem, gdyby mogli trafic na pozostale 15 druzyn (nie tylko 8 z 1 miejsc) mecze zakonczylyby sie tak:

Celtic - zwyciestwo Ukraincow, dosc pewne, ale nie jakies bardzo pokazne

Galatasaray - awans Szachtara po ciezkich bojach, i byc moze porazce w Turcji

Milan - ciezkie boje, i awans Milanu po dogrywce/karnych

Malaga - Szachtar obrywa w łeb w Hiszpanii, u siebie wygrywa, ale to za mało.

Porto - w łeb w obu meczach

PSG - zrobiliby to samo z nimi co z Dynamem. Gangbang :stop:

Real/Barcelona/Bayern - Szachtar zrobilby kupe w porty przed nimi, i przegral ten mecz juz w szatni. Wyjazd oberwany kilkoma bramkami.

Manchester - mecz wyrownany, glownie przez terazniejsza slabosc obrony MU, ale wygrany. w rewanzu podobnie.

Schalke - wyrownany boj, ale awans Schalke.

Arsenal - w obecnej formie mysle, ze powalczyliby z nimi, ale i tak "cwaniactwo" i doswiadczenie Arsenalu przewazyloby. nikle zwyciestwo Gunnersow.

Borussia - zwyciestwo Dortmundczykow po rozpruciu obrony Szachtara przez trio Goetze-Reus-Kuba

Juventus - pewne zwyciestwo w dwumeczu (w grupie wygralismy z nimi tylko raz, ale moim zdaniem, nalezalo nam sie zwyciestwo takze i w 1 meczu).

Valencia - wyrownany mecz, w obecnej formie Valencia raczej by nie podołała, chociaz potencjal ma moim zdaniem wiekszy niz Górnicy.

Ponadto, przypominam, ze Szachtar sezon temu odpadl juz w grupie, z ostatniego miejsca, odpadal takze w grupie przegrywajac pewnie po 2x ze Sportingiem, toczac wyrownane boje z Basel. Oberwali w grupie z Valencia, Olympiakosem i Romą. Oberwali z Milanem, Celticiem i Benfika.
Awans z grupy, i awans do cwiercfinalu? Po eliminacji idacej w dol Romy? Nic zbyt gloryfikującego. No dobra, ale cwiercfinal zdarzal sie w przeszlosci takim tuzom jak Dynamo Kijow, Galatasaray, Leeds United (ale oni akurat wtedy mieli pakę), Fenerbahce, Apoel... daj Pan spokoj. Jedna jaskolka wiosny nie czyni !

where is your God, now?
:prochno:

Co ma marka do gry druzyny? God damnit. Nie chce byc chamski, ale naucz sie czytac ze zrozumieniem! Napisalem ze sa solidna marka BOISKOWO, a nie historycznie :doh:

A co do Kehla, Gundogana i Bendera przesadzasz. Ojj jak bardzo.

Bender to reprezentant Niemiec, moze nie etatowy, ale to przez wzglad na bardzo duza konkurencje topu swiatowego - Khedira/Schweinschteiger.
Porownalbym go poziomem do Marchisio, moze w skali 10 stopniowej o 0,5 lepszy jest Wloch.
Co do Vidala/Marchisio bedacymi lepszymi od Gundogana i Kehla - zgoda, acz z zaznaczeniem, ze w tej samej skali, sa lepsi o jakies 2 stopnie, moze 1,5 stopnia max. Zwlaszcza, ze Gundogan bedzie jeszcze ewoluował i bedzie jeszcze lepszy.

Zalosnie to przy nich moga wypadac Cezary Wilk, Grzegorz Baran czy Rafał Grzyb, ale na milosc boska, nie defensywni pomocnicy 2krotnego mistrza Niemiec :rotfl:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Zablokowany