Liga Mistrzów 2012/13
- zahor
- Juventino
I ja się z nią zgadzam. A moja teza jest taka, że z kolei Juventus za Conte nie grał jeszcze z tak silnym i tak doskonale kontrującym zespołem jak Real, nawet jeżeli z Borussią tego nie pokazali (ale z Barceloną chociażby już nie raz). Co sprawia że pojedynek tych dwóch zespołów mógłby być bardzo ciekawy i nieprzewidywalny. Na emocjonujący półfinał albo finał jak znalazł, natomiast w 1/8 wolałbym coś spokojniejszego. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie, więcej nie piszę żeby się nie powtarzać, chyba że ktoś poruszy jakiś nowy, nieomawiany do tej pory, a interesujący aspekt ewentualnego wylosowania Realu.SKAr7 pisze:moja teza jest taka, że Real nie grał jeszcze w tym sezonie przeciwko drużynie, którą tak nieprzyjemnie i niewdzięcznie się kontruje jak Juventus.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
1. Zapędzasz się, i to fest :roll:SKAr7 pisze:Joł, a gdzie one(one, czyli więcej niż jedna) były kiedy grali z Borussią? Czy jakimkolwiek innym klasowym rywalem? A wybacz, ale Bender, Kehl i Gundogan stają się zawodnikami żałosnymi, kiedy postawi się ich obok Vidala i Marchisio.zahor pisze:Pozwól że przestawię Ci jeden - zabójcze kontry. Inter takowymi ukłuł nas dwa razy, wolę nie myśleć do czego zdolni są Ronaldo i spółka.SKAr7 pisze:Chciałem Real, bo nie widzę póki co argumentów w ich grze, którymi mieliby nas pokonać
Zresztą- już jednego takiego rywala mieliśmy, który podobno jest najlepiej kontratakująca drużyną Europy. Ba, nawet nas nie zdołaliśmy zapobiec temu. A, choć czasem było gorąco, to wychodziliśmy z tego cało.
Żeby nie było niejasności, bo jak zwykle chaotycznie mi idzie- moja teza jest taka, że Real nie grał jeszcze w tym sezonie przeciwko drużynie, którą tak nieprzyjemnie i niewdzięcznie się kontruje jak Juventus.
2. podobno bo KTO tak powiedzial? Jakas przemadrzala gadajaca glowa ?
Szachtar nie jest zly, ale nie jest tez najlepszy w ZADNYM aspekcie pilkarstwa, inaczej gralby juz od paru lat w cwierc/polfinalach LM, wiec nie przesadzajmy. Sa solidna marka, to top 15 w Europie na ten moment, ale no... wolnego

W tym oto miejscu chcialbym zabawic sie w typowanie par

Tak po prostu, for fun, bez zadnych zobowiazan, ciekawe czy cos trafie

PSG - Valencia
Barcelona - Galatasaray
Borussia - Szachtar
Juventus - Arsenal
Porto - Bayern
Celtic - Malaga
Milan - Manchester
Schalke - Real
parafrazując klasyka: we will say, what time we will tell !

BESTER MANN, BESTEEER !

- Szilgu
- Juventino
@Dobry mudżynie naprawdę uważasz, że on powiedział o Szachtarze, że jest 'najlepiej kontratakującą drużyną'? Niby skąd... w lidze to oni atakują, w LM w tym sezonie świetnie nie kontrowali. Chodziło mu raczej o Chelsea, bo autobusem i kontrami zdobyli LM.
- ewerthon
- Juventino
Fajny mamy zestaw 1/8 finału w tym sezonie. Wprawdzie nie ma tam Chelsea, Liverpoolu czy interu, ale ogółem wszystkie drużyny (poza Malagą) mają swoją historię w europejskich rozgrywkach. Mamy tu wielu zwycięzców LM, Pucharu UEFA i nawet Ligi Europejskiej, a także finalistów. Ciekawie by było zobaczyć z ćwierćfinale Juventus, Barcelone, Milan, Real, Bayern, Arsenal, Man Utd i Borussie. Czyli drużyny, które cieszą się na całym świecie większym uznaniem, niż pozostała ósemka.
- Sorek21
- Juventino
Już dziś po Super Piątku na antenie Canal+Sport skròty z ostatniej kolejki LM oraz LE z komentarzem komentatoròw stacji.
Dodatkowo do magazynów Sport+ oraz Sport+ Extra wraca włoska Serie A !
Od wiosny te 3 rozgrywki przechodzą do C+ !
Dodatkowo do magazynów Sport+ oraz Sport+ Extra wraca włoska Serie A !
- filippo
- Juventino
Jeśli to prawda to już się nie moge doczekać. Wreszcie Lipiński wróci i rozpieprzy w pył ten beton mediolańsko-florencki rodem ze studia na nSport. Lipa zna się na fachu jak mało kto w tym kraju. Musze przyznać, że bardzo brakuje mi jego komentarzu.Sorek21 pisze:
działajDobry Mudżyn pisze: Tak po prostu, for fun, bez zadnych zobowiazan, ciekawe czy cos trafie![]()

- PrzemasJuve
- Juventino
yy i enka nie bedzie juz miala czy jak?Sorek21 pisze:Od wiosny te 3 rozgrywki przechodzą do C+ !
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- wojczech7
- Juventino
Nka zostanie wchłonięta przez C+, decyzje zapadły już jakiś czas temu.PrzemasJuve pisze:yy i enka nie bedzie juz miala czy jak?Sorek21 pisze:Od wiosny te 3 rozgrywki przechodzą do C+ !
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- blackadder
- Juventino
Dobra dobra, póki co Cyfra ma pokazywać skróty i bramki, o transmisjach nic nie mówią, a sami prosili aby nie wyciągać daleko idących wniosków.
Jednak wydaje się że rozgrywki Serie A wrócą do łask Cyfry, ale chyba nie przed końcem sezonu.
Jednak wydaje się że rozgrywki Serie A wrócą do łask Cyfry, ale chyba nie przed końcem sezonu.

- SKAr7
- Juventino
Nigdzie się nie zapędzam, jestem gotów bronić tego twierdzenia. Defensywna część drugiej linii Borussii jest jedynym powodem dla którego nie stanąłem w obronie Mietka kiedy wysunął swoją karkołomną tezę. Mniej więcej taka pięta achillesa jak nasz atak.Dobry Mudżyn pisze: 1. Zapędzasz się, i to fest :roll:
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale wszystkie "prawdy" na tym świecie wychodzą od "przemądrzałych gadających głów", czy nazwiemy te głowy Pitagorasem czy TomaszewskimDobry Mudżyn pisze: 2. podobno bo KTO tak powiedzial? Jakas przemadrzala gadajaca glowa ?
Szachtar nie jest zly, ale nie jest tez najlepszy w ZADNYM aspekcie piłkarstwa, inaczej gralby juz od paru lat w cwierc/polfinalach LM, wiec nie przesadzajmy. Sa solidna marka, to top 15 w Europie na ten moment, ale no... wolnego![]()

Szachtar jest budowany od wielu lat, najpierw przewijał się przez Uefę i LE, od paru lat sukcesywnie kroczy cały czas w górę. Ćwierćfinał LM wtedy to było trochę wybicie się przed szereg, ale dziś są lepsi niż wtedy... w ogóle nie rozmawiajmy o tym. Co ma marka do jakości drużyny? Cracovia mistrzem Polski? Nottingham Forest mistrzem Anglii? Liczy się boisko. A o ile zgodzę się z Tobą, że Szachtar ciężko umieścić w top 10 (choć, czy ja wiem

Mówię o tym, co tu i teraz, bo też jestem w stanie sobie wyobrazić takie przebudzenie, że Królewscy dołożą kolejne trofeum do gabloty w maju

ale teraz u nich nie widzę argumentów do gry z nami i zahor póki co mnie nie przekonał.
- Pan Mietek
- Juventino
W tym sezonie jakoś mniej czasu mam i nie oglądam Borussii tak często jak dawniej więc może nie mam dobrego obrazu sytuacji ale zgodzę się jedynie częściowo. O ile Gündoğan gra w kratkę i ogólnie nadaje się raczej na ofensywnego pomocnika a nie box-to-box to Kehl jest całkiem solidny a Bender to już bardzo dobry piłkarz (tylko kontuzje go nękają). Masz rację z tym, że wyglądają wyraźnie gorzej na tle naszej drugiej linii ale na pewno nie wypadają tak słabo jak nasi napastnicy przy Lewym i Reusie.SKAr7 pisze:Nigdzie się nie zapędzam, jestem gotów bronić tego twierdzenia. Defensywna część drugiej linii Borussii jest jedynym powodem dla którego nie stanąłem w obronie Mietka kiedy wysunął swoją karkołomną tezę. Mniej więcej taka pięta achillesa jak nasz atak.
No i w sumie podtrzymuję moją karkołomną tezę - generalnie ciężko jest tak oceniać lepszy/gorszy bo obecnie zarówno Borussia jak i Juve wyszły z pierwszych miejsc i nadają się na europejski top ale sądzę, że Dortmundczycy mają nad nami przewagę, chociażby w kwestii zgrania.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Ja nadal nie uwazam Szachtara za topowa druzyne.SKAr7 pisze:
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale wszystkie "prawdy" na tym świecie wychodzą od "przemądrzałych gadających głów", czy nazwiemy te głowy Pitagorasem czy Tomaszewskim![]()
Szachtar jest budowany od wielu lat, najpierw przewijał się przez Uefę i LE, od paru lat sukcesywnie kroczy cały czas w górę. Ćwierćfinał LM wtedy to było trochę wybicie się przed szereg, ale dziś są lepsi niż wtedy... w ogóle nie rozmawiajmy o tym. Co ma marka do jakości drużyny? Cracovia mistrzem Polski? Nottingham Forest mistrzem Anglii? Liczy się boisko. A o ile zgodzę się z Tobą, że Szachtar ciężko umieścić w top 10 (choć, czy ja wiem), tak Real tej jesieni na zielonej nijak się ma do tej pierwszej/drugiej drużyny świata z zeszłego roku. I to nie jest nawet top 15.
Mówię o tym, co tu i teraz, bo też jestem w stanie sobie wyobrazić takie przebudzenie, że Królewscy dołożą kolejne trofeum do gabloty w maju![]()
ale teraz u nich nie widzę argumentów do gry z nami i zahor póki co mnie nie przekonał.
Wiem, ze nie zostanie to nijak sprawdzone, ale moim zdaniem, gdyby mogli trafic na pozostale 15 druzyn (nie tylko 8 z 1 miejsc) mecze zakonczylyby sie tak:
Celtic - zwyciestwo Ukraincow, dosc pewne, ale nie jakies bardzo pokazne
Galatasaray - awans Szachtara po ciezkich bojach, i byc moze porazce w Turcji
Milan - ciezkie boje, i awans Milanu po dogrywce/karnych
Malaga - Szachtar obrywa w łeb w Hiszpanii, u siebie wygrywa, ale to za mało.
Porto - w łeb w obu meczach
PSG - zrobiliby to samo z nimi co z Dynamem. Gangbang

Real/Barcelona/Bayern - Szachtar zrobilby kupe w porty przed nimi, i przegral ten mecz juz w szatni. Wyjazd oberwany kilkoma bramkami.
Manchester - mecz wyrownany, glownie przez terazniejsza slabosc obrony MU, ale wygrany. w rewanzu podobnie.
Schalke - wyrownany boj, ale awans Schalke.
Arsenal - w obecnej formie mysle, ze powalczyliby z nimi, ale i tak "cwaniactwo" i doswiadczenie Arsenalu przewazyloby. nikle zwyciestwo Gunnersow.
Borussia - zwyciestwo Dortmundczykow po rozpruciu obrony Szachtara przez trio Goetze-Reus-Kuba
Juventus - pewne zwyciestwo w dwumeczu (w grupie wygralismy z nimi tylko raz, ale moim zdaniem, nalezalo nam sie zwyciestwo takze i w 1 meczu).
Valencia - wyrownany mecz, w obecnej formie Valencia raczej by nie podołała, chociaz potencjal ma moim zdaniem wiekszy niz Górnicy.
Ponadto, przypominam, ze Szachtar sezon temu odpadl juz w grupie, z ostatniego miejsca, odpadal takze w grupie przegrywajac pewnie po 2x ze Sportingiem, toczac wyrownane boje z Basel. Oberwali w grupie z Valencia, Olympiakosem i Romą. Oberwali z Milanem, Celticiem i Benfika.
Awans z grupy, i awans do cwiercfinalu? Po eliminacji idacej w dol Romy? Nic zbyt gloryfikującego. No dobra, ale cwiercfinal zdarzal sie w przeszlosci takim tuzom jak Dynamo Kijow, Galatasaray, Leeds United (ale oni akurat wtedy mieli pakę), Fenerbahce, Apoel... daj Pan spokoj. Jedna jaskolka wiosny nie czyni !
where is your God, now?

Co ma marka do gry druzyny? God damnit. Nie chce byc chamski, ale naucz sie czytac ze zrozumieniem! Napisalem ze sa solidna marka BOISKOWO, a nie historycznie :doh:
A co do Kehla, Gundogana i Bendera przesadzasz. Ojj jak bardzo.
Bender to reprezentant Niemiec, moze nie etatowy, ale to przez wzglad na bardzo duza konkurencje topu swiatowego - Khedira/Schweinschteiger.
Porownalbym go poziomem do Marchisio, moze w skali 10 stopniowej o 0,5 lepszy jest Wloch.
Co do Vidala/Marchisio bedacymi lepszymi od Gundogana i Kehla - zgoda, acz z zaznaczeniem, ze w tej samej skali, sa lepsi o jakies 2 stopnie, moze 1,5 stopnia max. Zwlaszcza, ze Gundogan bedzie jeszcze ewoluował i bedzie jeszcze lepszy.
Zalosnie to przy nich moga wypadac Cezary Wilk, Grzegorz Baran czy Rafał Grzyb, ale na milosc boska, nie defensywni pomocnicy 2krotnego mistrza Niemiec :rotfl:
BESTER MANN, BESTEEER !