Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 17:29

ewerthon pisze:Co to Nesty - jeśli zgodziłby się obniżyć żądania płacowe, to jestem za jego przyjściem. Facet aż do zakończenia swojej kariery będzie kilka klas lepszym defensorem od Bonucciego. Obawiam się jednak, że Milan drugi raz nie popełni tego błędu.
Pomijając jego atuty to jest stary i łamliwy, w Milanie też dawno w formie nie był. Jak już pisałem boję się powtóki jak z Cannavaro, to rozwiązanie tymczasowe. Z Pirlo to jednak inna bajka była, Andrea stracił co prawda pół roku w ostatnim swoim sezonie w Milanie, ale to chyba raz mu się coś takiego zdarzyło, a już na pewno nie ma takich problemów tak często jak Nesta, poza tym jest młodszy, 3 lata na poziomie jeszcze pogra, czego bym nie powiedział o Allessandro.
pan Zambrotta pisze:Barzagli miał genialny okres gry, niestety obecnie przeżywa regres.
Regres? Chyba o kontuzji mówisz, bo z Milanem wespół z Chiellinim, nam kilkoma wślizgami tyłki ratował.
bramek pisze:Wg. mnie Barzagli był długi okres niedocenianym zawodnikiem. Odkąd przyszedł do nas, to ciężko zapamiętać jakieś jego błędy, które byłyby rażące. W przeciwieństwie do Leosia i choćby Giorgio.
Początkowo nie byłem jego fanem, zwłaszcza po tym jak nie dał rady na euro, W Niemczech też szału nie zrobił, bo coś za łatwo go oddali, ale to jak gra w Juve jest piękne. W sumie to w ostatnich latach bywało odwrotnie, jak ktoś przychodził do Juventusu to często grał 2 razy gorzej...
Ouh_yeah pisze:Przecież Chievo w ostatni meczu sporo atakowało i piłka dość zgrabnie przedostawała się w okolice naszego pola karnego. Na początku sezonu coś takiego było nie do pomyślenia.
Vidal już nie biega jak szalony za każdą piłką, Pirlo na swoich 150 podań w meczu 20 ma otwierających kontry rywalom a Markiz.... a Markiz... a Markiz....hmmm.... :think:
Vidal akurat z Chievo nie grał, poza tym on w ogóle jest jakiś chaotyczny, przy całych jego innych zaletach. Podstawową wadą Marchisio jest to, że nie ma w sobie nic z rozgrywającego, czasem fajnie zagra z klepki (jak z Milanem w Turynie czy Interem), ale że pociągnął zespół ze sobą, to co to to nie. Prędzej sam uderzy, tudzież poczeka na dobre podanie, ale większość meczu jest niewidoczny. Z resztą...Ameryki nie odkryłem.
Ouh_yeah pisze:Rozrzutny Marotta to oksymoron nawet większy niż miły Zambrotta.
Tacy ludzie jak Marrotta niszczą nowoczesny furbol :D
Virgil pisze:Tylko czy któryś z nich może zastąpić Pirlo w razie kontuzji/niedyspozycji/zmęczenia?
Marrone się kilka razy dobrze pokazał, doraźnie może być, reszty nie znam.
Dobry Mudżyn pisze:Ramirezem za np Pepe, i Astorim za Bonuca to ja bym nie pogardzil ;) Co nie zmienia faktu, ze Jovetic/Suarez i Dzeko/Higuain, to wrecz obowiazek ;)
Tylko czemu akurat Pepe się pozbywać, paru w kolejce do wylotu przed nim jest.
alina pisze:Na Wiki piszą, że Juve, a więc oficjalnie.
Rozumiem że żarcik z wiki? Tam to nawet ja mogę być w Juventusie :]
Balotelli w Juve? :angry: Ale wymysliliście.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 18:07

@D@$ pisze:Pomijając jego atuty to jest stary i łamliwy, w Milanie też dawno w formie nie był. Jak już pisałem boję się powtóki jak z Cannavaro, to rozwiązanie tymczasowe. Z Pirlo to jednak inna bajka była, Andrea stracił co prawda pół roku w ostatnim swoim sezonie w Milanie, ale to chyba raz mu się coś takiego zdarzyło, a już na pewno nie ma takich problemów tak często jak Nesta, poza tym jest młodszy, 3 lata na poziomie jeszcze pogra, czego bym nie powiedział o Allessandro.
Fakt, nie ma co z nim wiązać wielkich nadziei, ale z drugiej strony jak popatrzymy kto to dzisiaj na środku obrony zagra to w tym momencie Nesta byłby zbawieniem. Problem w tym że pewnie życzyłby sobie całkiem sporych zarobków.
@D@$ pisze:
Ouh_yeah pisze:Rozrzutny Marotta to oksymoron nawet większy niż miły Zambrotta.
Tacy ludzie jak Marrotta niszczą nowoczesny furbol :D
No ale z drugiej strony jak kupował Martineza, Mottę czy innego Elię to ciężko powiedzieć żeby każde wydane euro z każdej strony obejrzał.
@D@$ pisze:Vidal akurat z Chievo nie grał, poza tym on w ogóle jest jakiś chaotyczny, przy całych jego innych zaletach. Podstawową wadą Marchisio jest to, że nie ma w sobie nic z rozgrywającego, czasem fajnie zagra z klepki (jak z Milanem w Turynie czy Interem), ale że pociągnął zespół ze sobą, to co to to nie. Prędzej sam uderzy, tudzież poczeka na dobre podanie, ale większość meczu jest niewidoczny. Z resztą...Ameryki nie odkryłem.
Dla niektórych odkryłeś, bo po tym świetnym początku sezonu naszej trójki pomocników pojawiły się głosy że to Marchisio jest z nich najlepszy, kluczowy i to dzięki jego obecności Pirlo się odbudował. Teraz wyszło że to nieprawda - jak Marchisio ma z jednej strony genialnego Pirlo biorącego na siebie ciężar gry, z drugiej świetnego Vidala zabezpieczającego tyły, sam nie ma za dużo obowiązków to dopiero wtedy może się poszlajać tu i tam i czasem coś dobrego z tego wyjdzie. Ale nie na odwrót - że niby Pirlo i Vidal grają dobrze jak widzą że Marchisio ma środek pola pod kontrolą.
@D@$ pisze:
zahor pisze:tak na dobrą sprawę tylko Pepe może liczyć na miejsce w składzie w przypadku braku kontuzji, a i tak jesteśmy zgodni co do tego że przydałby się na tę pozycję zawodnik większego formatu.
Mówisz o ataku czy całym składzie? Bo jak o całym to nie wiem gdzie zgubiłeś Barzagliego, Lichtsteinera i Pirlo.
Nigdzie nie zgubiłem, pisałem o graczach którzy trafili do nas latem 2010.
@D@$ pisze: Zmian faktycznie było sporo, może za dużo, ale też się nie da zrobić tak: "olewamy 2-3 sezony, ale potem będziemy mocni", bo to jednak Juve. Niby i tak te dwa siódme miejsca wpisują się w te "zawalone", ale nie można zakładać z góry sezonów na straty, a sam wiesz, że Beppe zastał zgliszcza (albo wypalonych zawodników jak Camoranesi i Treze, albo nie nadających się do gry w Juventusie).
Ale nigdzie nie jest powiedziane że ten okres kiedy gra u nas tylko dwóch, trzech piłkarzy najwyższej klasy musi być koniecznie zawalony. Milan ma kompletny skład? Gdzie tam, biegają po boisku jakieś Mesbahy, jakieś wypożyczony Muntari czy Aquilani (dla panów z N-ki Akilani), ale gwiazdy ciągną wózek do przodu. Napoli nie ma braków? Jasne że ma, ale jak się patrzy jak tamci genialni zawodnicy w przodzie rozwalają MC czy Chelsea to nikt o nich nie myśli. Czym może się poszczycić Udinese? Świetnym Handanoviciem, wyborny Di Natale i w sumie niczym poza tym, ale trzymają się blisko miejsca dającego awans do LM. Ktoś powie że sprowadzanie gwiazd jest ryzykowne, bo jak nie wypalą/połamią się to jest lipa. Owszem, ryzyko jest, ale moim zdaniem warto je podjąć zamiast wymieniać 80% składu co roku.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 18:27

zahor pisze:Napoli nie ma braków? Jasne że ma, ale jak się patrzy jak tamci genialni zawodnicy w przodzie rozwalają MC czy Chelsea to nikt o nich nie myśli
Chyba faktycznie nikt o nich nie myśli bo w lidze zajmują 5 miejsce a niedawno byli jeszcze niżej :P

Nesta to nie jest dobry pomysł.

http://transfery.info/51267,jorge-higua ... juventusem
Pojawia się opcja z Higuainem - osobiście uważam, że to byłby strzał w dziesiątkę. A pan Higuain senior mówił, że Mierny się z nim kontaktował już w zeszłym roku - to taka informacja dla hejterów Józka co twierdzą, że świata poza półwyspem Apenińskim nie widzi.

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 20:28

oby to z higuainem okazało się plotą, bo to oznacza pewnie 0 zmian na skrzydłach (może ewentualnie giovinco)

jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 20:29

do usunięcia
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 20:48 przez jaqb, łącznie zmieniany 1 raz.

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 20:43

Giovinco musi przyjsc i pogonic Mirasa bo poza bramka praktycznie nic nie pokazal, tylko obijal sie o obroncow. Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam :prochno:

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 20:47

kosciu88 pisze:Giovinco musi przyjsc i pogonic Mirasa bo poza bramka praktycznie nic nie pokazal, tylko obijal sie o obroncow. Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam :prochno:
Logika, logika. Co wg. Ciebie zrobi karzełek, skoro Vuck sie juz odbijal od obroncow? A moze chcesz skrzydlowego 1,95 m i 90 kg, zeby taranowal obronę? Kij z tym, ze bedzie nieruchawy, i raczej jak wiekszosc takowych zawodników a-techniczny.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 20:47

Zaczynam się coraz bardziej denerwować na Conte. Boję się, że Boriello zostanie wykupiony i nikt klasowy do nas nie przyjdzie. I to nie dla tego, że Pan Marotta nie będzie umiał się negocjować, tylko przez Antka i jego wybrzydzanie na piłkarzy.

Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 20:51

kosciu88 pisze:Giovinco musi przyjsc i pogonic Mirasa bo poza bramka praktycznie nic nie pokazal, tylko obijal sie o obroncow. Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam :prochno:
Obiecujesz?

Mecz tragedia. Wprawdzie oglądałem tylko pierwszą połowę, ale nie sądzę, żeby w drugiej obraz spotkania znacznie się zmienił. W sumie to nie ma co pisać... Zapraszam do tematu Polityka, pokłóćmy się o aborcje i dajmy sobie w końcu spokój z marzeniami. Walczymy o TOP3.

EDIT:
Hmmm, myślałem, że to temat meczowy. :prochno: Nie zmienia to faktu, że bez porządnych wzmocnień daleko nie zajdziemy... a nawet jeśli będą ów wzmocnienia, nie ma pewności, że "odnajdą się w taktyce Conte". :roll:
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:01 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 20:53

eXoN pisze:Zaczynam się coraz bardziej denerwować na Conte. Boję się, że Boriello zostanie wykupiony i nikt klasowy do nas nie przyjdzie. I to nie dla tego, że Pan Marotta nie będzie umiał się negocjować, tylko przez Antka i jego wybrzydzanie na piłkarzy.
Skończcie już z tą nagonką na Conte! Najpierw wszyscy chcą trenera co ma twardą ręke i potrafi postawić na swoim a kiedy coś nie idzie jedziecie po nim.
Mimo tylu remisów ufam Conte, sam trener nam scudetto nie wygra.

Jeśli będzie LM, będzie kasa i będą transfery.

eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 20:56

Wojtek pisze:
eXoN pisze:Zaczynam się coraz bardziej denerwować na Conte. Boję się, że Boriello zostanie wykupiony i nikt klasowy do nas nie przyjdzie. I to nie dla tego, że Pan Marotta nie będzie umiał się negocjować, tylko przez Antka i jego wybrzydzanie na piłkarzy.
Skończcie już z tą nagonką na Conte! Najpierw wszyscy chcą trenera co ma twardą ręke i potrafi postawić na swoim a kiedy coś nie idzie jedziecie po nim.
Mimo tylu remisów ufam Conte, sam trener nam scudetto nie wygra.

Jeśli będzie LM, będzie kasa i będą transfery.
Wiesz, ja na Conte jestem zły za to, że stawia Boriello wyżej od Del Piero. Dlatego, że Elia nie dostaje w ogóle szans, a Padoin od razu przychodzi i gra. Dlatego, że Bonucci wali babole w każdym meczu, ale według Conte jest ważnym punktem drużyny.

Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:45

Ktos pisal ze ma nadzieje na to by nie przychodzil Higuain bo to wykluczy przyjscie skrzydlowych ale panowie czego nam brakuje?
Super napastnika.
Higuain to jest wlasnie najwyzszej klasy napastnik.

Mamy Gchacha,Pepe i paru innych ktorzy jeszcze moze swoje pokaza, moze nie wtym sezonie a w przyszlym, bylo wiele przykladow ze gracze sprawdzali sie dopiero po np.roku.
Nedved nie mial latwych poczatkow w Juve.

Jak sprowadzimy Higuaina i Kolarova bedzie bajka.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 21:53

^FAZZI^ pisze:
Jacky pisze: A ten Lavezzi, to w koncu na jakiej pozycji mialby u nas grac? Na jakiej gra w reprze, a na jakiej w Napoli?
Ten ? :shock: Rozumiem, że to dla Ciebie jakiś no-name jak Padoin ?
Oj no, tak mi sie napisalo. Nie bierz wszystkiego tak doslownie. Lepiej zacznij rozliczac politykow z ich wypowiedzi.
alina pisze:
Jacky pisze:- ten Gaston Ramirez jest to jakis kumaty chlopak?
Od czasu do czasu kogoś okiwa. Dziś można będzie się przyjrzeć.
Cos tam robil zadymy, ale dawac za niego 20mln.? Thanks, but no thanks.
alina pisze:
Jacky pisze:- ponoc mamy polowe praw do tego kopacza -> http://www.transfermarkt.de/de/saphir-t ... 44779.html
Nie wiem od kiedy i po co, no ale mamy...
Wymieniliśmy się połówkami Immobile-Taider w styczniu. Chłopak powoli puka do składu Bologni, coś z niego może być.
20lat i puka do skladu bardzo sredniego zespolu... Krok w przod to to nie bedzie jak go wezmiemy.
Ogolnie nie chce mi sie tego czytac, bo mam jakies zmeczone oczy, ale podejrzewam, ze tam sa jakies dobre rzeczy popisane(?)
Ouh_yeah pisze:mi nie podoba się kontraktowanie Bosingwy tylko po to, żeby był zmiennikiem Lichego.
Nie tylko zmiennikiem. Napisalem tam "konkurencja/zastepstwo", bo widzisz ze Licht od jakiegos czasu spuscil z tonu.
Ouh_yeah pisze:I nie widzę JoJo na szpicy 4-3-3. Szkoda jego dynamiki i zmysłu do gry kombinacyjnej.
Hmm, to ze jest dynamiczny i ma zmysl do kombinacji, to chyba tylko in plus. A gdyby jeszcze po bokach byli tacy kombinatorzy, to mur w bramce przeciwnika bylby do rozlupania. Z reszta jak nie Jo-Jo, to Dżeko :smile:

Igłainem nawet sobie glowy nie zaprzatam, bo to czysta kurtuazja i byc moze proba podbicia tygodniowki przez jego ojca. Ktos tu ostatnio wrzucil wypowiedz The Special One na temat Igły - proponuje przeczytac, zeby otrzezwiec.
kosciu88 pisze:Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam :prochno:
To ja Ci kopne w chybotliwy stołeczek.
Dobry Mudżyn pisze:
Logika, logika. Co wg. Ciebie zrobi karzełek, skoro Vuck sie juz odbijal od obroncow?
Ja bym powiedzial, ze nie tyle Vucko sie obijal, co po prostu po dostaniu pilki robila sie z niego but-szpilka w goracym asfalcie, mucha w smole, zwał jak zwał, zero żwawości i strata pily. Sebek w chwili obecnej jest chyba bardziej dynamicznym zawodnikiem.

PS. Messi - hattrick. Dobranoc

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 22:18

Jacky pisze:
alina pisze:
Jacky pisze:- ten Gaston Ramirez jest to jakis kumaty chlopak?
Od czasu do czasu kogoś okiwa. Dziś można będzie się przyjrzeć.
Cos tam robil zadymy, ale dawac za niego 20mln.? Thanks, but no thanks.
20 to dziś zaproponowali komentatorzy C+. Ja myślę, że Bologna chce więcej.
Jacky pisze:
alina pisze:
Jacky pisze:- ponoc mamy polowe praw do tego kopacza -> http://www.transfermarkt.de/de/saphir-t ... 44779.html
Nie wiem od kiedy i po co, no ale mamy...
Wymieniliśmy się połówkami Immobile-Taider w styczniu. Chłopak powoli puka do składu Bologni, coś z niego może być.
20lat i puka do skladu bardzo sredniego zespolu... Krok w przod to to nie bedzie jak go wezmiemy.
No wiesz...Inni nasi gracze w tym wieku nie łapią się nawet w Serie B...
Jacky pisze:
Ogolnie nie chce mi sie tego czytac, bo mam jakies zmeczone oczy, ale podejrzewam, ze tam sa jakies dobre rzeczy popisane(?)
Taa, pozytywne. Trzeba by to posłać Conte, no bo nie wiem jak tłumaczyć brak Matriego na boisku dziś.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 23:15

"Po"(bo zaraz karne:P) dwumeczu z Apoelem przyjrzałbym się młodemu Lacazette'owi- to może być coś ciekawego jeśli chodzi o alternatywy na skrzydle, i wcale nie trzeba rozbijać banku. Chyba najlepszy zawodnik tego dwumeczu.

Zablokowany