Mercato (2012-2014)
- @D@$
- Juventino
Pomijając jego atuty to jest stary i łamliwy, w Milanie też dawno w formie nie był. Jak już pisałem boję się powtóki jak z Cannavaro, to rozwiązanie tymczasowe. Z Pirlo to jednak inna bajka była, Andrea stracił co prawda pół roku w ostatnim swoim sezonie w Milanie, ale to chyba raz mu się coś takiego zdarzyło, a już na pewno nie ma takich problemów tak często jak Nesta, poza tym jest młodszy, 3 lata na poziomie jeszcze pogra, czego bym nie powiedział o Allessandro.ewerthon pisze:Co to Nesty - jeśli zgodziłby się obniżyć żądania płacowe, to jestem za jego przyjściem. Facet aż do zakończenia swojej kariery będzie kilka klas lepszym defensorem od Bonucciego. Obawiam się jednak, że Milan drugi raz nie popełni tego błędu.
Regres? Chyba o kontuzji mówisz, bo z Milanem wespół z Chiellinim, nam kilkoma wślizgami tyłki ratował.pan Zambrotta pisze:Barzagli miał genialny okres gry, niestety obecnie przeżywa regres.
Początkowo nie byłem jego fanem, zwłaszcza po tym jak nie dał rady na euro, W Niemczech też szału nie zrobił, bo coś za łatwo go oddali, ale to jak gra w Juve jest piękne. W sumie to w ostatnich latach bywało odwrotnie, jak ktoś przychodził do Juventusu to często grał 2 razy gorzej...bramek pisze:Wg. mnie Barzagli był długi okres niedocenianym zawodnikiem. Odkąd przyszedł do nas, to ciężko zapamiętać jakieś jego błędy, które byłyby rażące. W przeciwieństwie do Leosia i choćby Giorgio.
Vidal akurat z Chievo nie grał, poza tym on w ogóle jest jakiś chaotyczny, przy całych jego innych zaletach. Podstawową wadą Marchisio jest to, że nie ma w sobie nic z rozgrywającego, czasem fajnie zagra z klepki (jak z Milanem w Turynie czy Interem), ale że pociągnął zespół ze sobą, to co to to nie. Prędzej sam uderzy, tudzież poczeka na dobre podanie, ale większość meczu jest niewidoczny. Z resztą...Ameryki nie odkryłem.Ouh_yeah pisze:Przecież Chievo w ostatni meczu sporo atakowało i piłka dość zgrabnie przedostawała się w okolice naszego pola karnego. Na początku sezonu coś takiego było nie do pomyślenia.
Vidal już nie biega jak szalony za każdą piłką, Pirlo na swoich 150 podań w meczu 20 ma otwierających kontry rywalom a Markiz.... a Markiz... a Markiz....hmmm....
Tacy ludzie jak Marrotta niszczą nowoczesny furbolOuh_yeah pisze:Rozrzutny Marotta to oksymoron nawet większy niż miły Zambrotta.

Marrone się kilka razy dobrze pokazał, doraźnie może być, reszty nie znam.Virgil pisze:Tylko czy któryś z nich może zastąpić Pirlo w razie kontuzji/niedyspozycji/zmęczenia?
Tylko czemu akurat Pepe się pozbywać, paru w kolejce do wylotu przed nim jest.Dobry Mudżyn pisze:Ramirezem za np Pepe, i Astorim za Bonuca to ja bym nie pogardzilCo nie zmienia faktu, ze Jovetic/Suarez i Dzeko/Higuain, to wrecz obowiazek
Rozumiem że żarcik z wiki? Tam to nawet ja mogę być w Juventusie :]alina pisze:Na Wiki piszą, że Juve, a więc oficjalnie.
Balotelli w Juve?

- zahor
- Juventino
Fakt, nie ma co z nim wiązać wielkich nadziei, ale z drugiej strony jak popatrzymy kto to dzisiaj na środku obrony zagra to w tym momencie Nesta byłby zbawieniem. Problem w tym że pewnie życzyłby sobie całkiem sporych zarobków.@D@$ pisze:Pomijając jego atuty to jest stary i łamliwy, w Milanie też dawno w formie nie był. Jak już pisałem boję się powtóki jak z Cannavaro, to rozwiązanie tymczasowe. Z Pirlo to jednak inna bajka była, Andrea stracił co prawda pół roku w ostatnim swoim sezonie w Milanie, ale to chyba raz mu się coś takiego zdarzyło, a już na pewno nie ma takich problemów tak często jak Nesta, poza tym jest młodszy, 3 lata na poziomie jeszcze pogra, czego bym nie powiedział o Allessandro.
No ale z drugiej strony jak kupował Martineza, Mottę czy innego Elię to ciężko powiedzieć żeby każde wydane euro z każdej strony obejrzał.@D@$ pisze:Tacy ludzie jak Marrotta niszczą nowoczesny furbolOuh_yeah pisze:Rozrzutny Marotta to oksymoron nawet większy niż miły Zambrotta.![]()
Dla niektórych odkryłeś, bo po tym świetnym początku sezonu naszej trójki pomocników pojawiły się głosy że to Marchisio jest z nich najlepszy, kluczowy i to dzięki jego obecności Pirlo się odbudował. Teraz wyszło że to nieprawda - jak Marchisio ma z jednej strony genialnego Pirlo biorącego na siebie ciężar gry, z drugiej świetnego Vidala zabezpieczającego tyły, sam nie ma za dużo obowiązków to dopiero wtedy może się poszlajać tu i tam i czasem coś dobrego z tego wyjdzie. Ale nie na odwrót - że niby Pirlo i Vidal grają dobrze jak widzą że Marchisio ma środek pola pod kontrolą.@D@$ pisze:Vidal akurat z Chievo nie grał, poza tym on w ogóle jest jakiś chaotyczny, przy całych jego innych zaletach. Podstawową wadą Marchisio jest to, że nie ma w sobie nic z rozgrywającego, czasem fajnie zagra z klepki (jak z Milanem w Turynie czy Interem), ale że pociągnął zespół ze sobą, to co to to nie. Prędzej sam uderzy, tudzież poczeka na dobre podanie, ale większość meczu jest niewidoczny. Z resztą...Ameryki nie odkryłem.
Nigdzie nie zgubiłem, pisałem o graczach którzy trafili do nas latem 2010.@D@$ pisze:Mówisz o ataku czy całym składzie? Bo jak o całym to nie wiem gdzie zgubiłeś Barzagliego, Lichtsteinera i Pirlo.zahor pisze:tak na dobrą sprawę tylko Pepe może liczyć na miejsce w składzie w przypadku braku kontuzji, a i tak jesteśmy zgodni co do tego że przydałby się na tę pozycję zawodnik większego formatu.
Ale nigdzie nie jest powiedziane że ten okres kiedy gra u nas tylko dwóch, trzech piłkarzy najwyższej klasy musi być koniecznie zawalony. Milan ma kompletny skład? Gdzie tam, biegają po boisku jakieś Mesbahy, jakieś wypożyczony Muntari czy Aquilani (dla panów z N-ki Akilani), ale gwiazdy ciągną wózek do przodu. Napoli nie ma braków? Jasne że ma, ale jak się patrzy jak tamci genialni zawodnicy w przodzie rozwalają MC czy Chelsea to nikt o nich nie myśli. Czym może się poszczycić Udinese? Świetnym Handanoviciem, wyborny Di Natale i w sumie niczym poza tym, ale trzymają się blisko miejsca dającego awans do LM. Ktoś powie że sprowadzanie gwiazd jest ryzykowne, bo jak nie wypalą/połamią się to jest lipa. Owszem, ryzyko jest, ale moim zdaniem warto je podjąć zamiast wymieniać 80% składu co roku.@D@$ pisze: Zmian faktycznie było sporo, może za dużo, ale też się nie da zrobić tak: "olewamy 2-3 sezony, ale potem będziemy mocni", bo to jednak Juve. Niby i tak te dwa siódme miejsca wpisują się w te "zawalone", ale nie można zakładać z góry sezonów na straty, a sam wiesz, że Beppe zastał zgliszcza (albo wypalonych zawodników jak Camoranesi i Treze, albo nie nadających się do gry w Juventusie).
- Pan Mietek
- Juventino
Chyba faktycznie nikt o nich nie myśli bo w lidze zajmują 5 miejsce a niedawno byli jeszcze niżejzahor pisze:Napoli nie ma braków? Jasne że ma, ale jak się patrzy jak tamci genialni zawodnicy w przodzie rozwalają MC czy Chelsea to nikt o nich nie myśli

Nesta to nie jest dobry pomysł.
http://transfery.info/51267,jorge-higua ... juventusem
Pojawia się opcja z Higuainem - osobiście uważam, że to byłby strzał w dziesiątkę. A pan Higuain senior mówił, że Mierny się z nim kontaktował już w zeszłym roku - to taka informacja dla hejterów Józka co twierdzą, że świata poza półwyspem Apenińskim nie widzi.
- kosciu88
- Juventino
Giovinco musi przyjsc i pogonic Mirasa bo poza bramka praktycznie nic nie pokazal, tylko obijal sie o obroncow. Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam 

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Logika, logika. Co wg. Ciebie zrobi karzełek, skoro Vuck sie juz odbijal od obroncow? A moze chcesz skrzydlowego 1,95 m i 90 kg, zeby taranowal obronę? Kij z tym, ze bedzie nieruchawy, i raczej jak wiekszosc takowych zawodników a-techniczny.kosciu88 pisze:Giovinco musi przyjsc i pogonic Mirasa bo poza bramka praktycznie nic nie pokazal, tylko obijal sie o obroncow. Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam
BESTER MANN, BESTEEER !

- eXoN
- Juventino
Zaczynam się coraz bardziej denerwować na Conte. Boję się, że Boriello zostanie wykupiony i nikt klasowy do nas nie przyjdzie. I to nie dla tego, że Pan Marotta nie będzie umiał się negocjować, tylko przez Antka i jego wybrzydzanie na piłkarzy.
Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti
- evilboy
- Juventino
Obiecujesz?kosciu88 pisze:Giovinco musi przyjsc i pogonic Mirasa bo poza bramka praktycznie nic nie pokazal, tylko obijal sie o obroncow. Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam
Mecz tragedia. Wprawdzie oglądałem tylko pierwszą połowę, ale nie sądzę, żeby w drugiej obraz spotkania znacznie się zmienił. W sumie to nie ma co pisać... Zapraszam do tematu Polityka, pokłóćmy się o aborcje i dajmy sobie w końcu spokój z marzeniami. Walczymy o TOP3.
EDIT:
Hmmm, myślałem, że to temat meczowy.

Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 21:01 przez evilboy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Wojtek
- Juventino
Skończcie już z tą nagonką na Conte! Najpierw wszyscy chcą trenera co ma twardą ręke i potrafi postawić na swoim a kiedy coś nie idzie jedziecie po nim.eXoN pisze:Zaczynam się coraz bardziej denerwować na Conte. Boję się, że Boriello zostanie wykupiony i nikt klasowy do nas nie przyjdzie. I to nie dla tego, że Pan Marotta nie będzie umiał się negocjować, tylko przez Antka i jego wybrzydzanie na piłkarzy.
Mimo tylu remisów ufam Conte, sam trener nam scudetto nie wygra.
Jeśli będzie LM, będzie kasa i będą transfery.
- eXoN
- Juventino
Wiesz, ja na Conte jestem zły za to, że stawia Boriello wyżej od Del Piero. Dlatego, że Elia nie dostaje w ogóle szans, a Padoin od razu przychodzi i gra. Dlatego, że Bonucci wali babole w każdym meczu, ale według Conte jest ważnym punktem drużyny.Wojtek pisze:Skończcie już z tą nagonką na Conte! Najpierw wszyscy chcą trenera co ma twardą ręke i potrafi postawić na swoim a kiedy coś nie idzie jedziecie po nim.eXoN pisze:Zaczynam się coraz bardziej denerwować na Conte. Boję się, że Boriello zostanie wykupiony i nikt klasowy do nas nie przyjdzie. I to nie dla tego, że Pan Marotta nie będzie umiał się negocjować, tylko przez Antka i jego wybrzydzanie na piłkarzy.
Mimo tylu remisów ufam Conte, sam trener nam scudetto nie wygra.
Jeśli będzie LM, będzie kasa i będą transfery.
Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
Giampiero Boniperti
- rosomak
- Juventino
Ktos pisal ze ma nadzieje na to by nie przychodzil Higuain bo to wykluczy przyjscie skrzydlowych ale panowie czego nam brakuje?
Super napastnika.
Higuain to jest wlasnie najwyzszej klasy napastnik.
Mamy Gchacha,Pepe i paru innych ktorzy jeszcze moze swoje pokaza, moze nie wtym sezonie a w przyszlym, bylo wiele przykladow ze gracze sprawdzali sie dopiero po np.roku.
Nedved nie mial latwych poczatkow w Juve.
Jak sprowadzimy Higuaina i Kolarova bedzie bajka.
Super napastnika.
Higuain to jest wlasnie najwyzszej klasy napastnik.
Mamy Gchacha,Pepe i paru innych ktorzy jeszcze moze swoje pokaza, moze nie wtym sezonie a w przyszlym, bylo wiele przykladow ze gracze sprawdzali sie dopiero po np.roku.
Nedved nie mial latwych poczatkow w Juve.
Jak sprowadzimy Higuaina i Kolarova bedzie bajka.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Oj no, tak mi sie napisalo. Nie bierz wszystkiego tak doslownie. Lepiej zacznij rozliczac politykow z ich wypowiedzi.^FAZZI^ pisze:Ten ? :shock: Rozumiem, że to dla Ciebie jakiś no-name jak Padoin ?Jacky pisze: A ten Lavezzi, to w koncu na jakiej pozycji mialby u nas grac? Na jakiej gra w reprze, a na jakiej w Napoli?
Cos tam robil zadymy, ale dawac za niego 20mln.? Thanks, but no thanks.alina pisze:Od czasu do czasu kogoś okiwa. Dziś można będzie się przyjrzeć.Jacky pisze:- ten Gaston Ramirez jest to jakis kumaty chlopak?
20lat i puka do skladu bardzo sredniego zespolu... Krok w przod to to nie bedzie jak go wezmiemy.alina pisze:Wymieniliśmy się połówkami Immobile-Taider w styczniu. Chłopak powoli puka do składu Bologni, coś z niego może być.Jacky pisze:- ponoc mamy polowe praw do tego kopacza -> http://www.transfermarkt.de/de/saphir-t ... 44779.html
Nie wiem od kiedy i po co, no ale mamy...
Ogolnie nie chce mi sie tego czytac, bo mam jakies zmeczone oczy, ale podejrzewam, ze tam sa jakies dobre rzeczy popisane(?)
Nie tylko zmiennikiem. Napisalem tam "konkurencja/zastepstwo", bo widzisz ze Licht od jakiegos czasu spuscil z tonu.Ouh_yeah pisze:mi nie podoba się kontraktowanie Bosingwy tylko po to, żeby był zmiennikiem Lichego.
Hmm, to ze jest dynamiczny i ma zmysl do kombinacji, to chyba tylko in plus. A gdyby jeszcze po bokach byli tacy kombinatorzy, to mur w bramce przeciwnika bylby do rozlupania. Z reszta jak nie Jo-Jo, to DżekoOuh_yeah pisze:I nie widzę JoJo na szpicy 4-3-3. Szkoda jego dynamiki i zmysłu do gry kombinacyjnej.
Igłainem nawet sobie glowy nie zaprzatam, bo to czysta kurtuazja i byc moze proba podbicia tygodniowki przez jego ojca. Ktos tu ostatnio wrzucil wypowiedz The Special One na temat Igły - proponuje przeczytac, zeby otrzezwiec.
To ja Ci kopne w chybotliwy stołeczek.kosciu88 pisze:Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam
Ja bym powiedzial, ze nie tyle Vucko sie obijal, co po prostu po dostaniu pilki robila sie z niego but-szpilka w goracym asfalcie, mucha w smole, zwał jak zwał, zero żwawości i strata pily. Sebek w chwili obecnej jest chyba bardziej dynamicznym zawodnikiem.Dobry Mudżyn pisze:Logika, logika. Co wg. Ciebie zrobi karzełek, skoro Vuck sie juz odbijal od obroncow?kosciu88 pisze:Giovinco musi przyjsc i pogonic Mirasa bo poza bramka praktycznie nic nie pokazal, tylko obijal sie o obroncow. Jak wykupia Boriello to ja kupie gruby sznur i sie wieszam
PS. Messi - hattrick. Dobranoc
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
20 to dziś zaproponowali komentatorzy C+. Ja myślę, że Bologna chce więcej.Jacky pisze:Cos tam robil zadymy, ale dawac za niego 20mln.? Thanks, but no thanks.alina pisze:Od czasu do czasu kogoś okiwa. Dziś można będzie się przyjrzeć.Jacky pisze:- ten Gaston Ramirez jest to jakis kumaty chlopak?
No wiesz...Inni nasi gracze w tym wieku nie łapią się nawet w Serie B...Jacky pisze:20lat i puka do skladu bardzo sredniego zespolu... Krok w przod to to nie bedzie jak go wezmiemy.alina pisze:Wymieniliśmy się połówkami Immobile-Taider w styczniu. Chłopak powoli puka do składu Bologni, coś z niego może być.Jacky pisze:- ponoc mamy polowe praw do tego kopacza -> http://www.transfermarkt.de/de/saphir-t ... 44779.html
Nie wiem od kiedy i po co, no ale mamy...
Taa, pozytywne. Trzeba by to posłać Conte, no bo nie wiem jak tłumaczyć brak Matriego na boisku dziś.Jacky pisze:Ogolnie nie chce mi sie tego czytac, bo mam jakies zmeczone oczy, ale podejrzewam, ze tam sa jakies dobre rzeczy popisane(?)
- SKAr7
- Juventino
"Po"(bo zaraz karne:P) dwumeczu z Apoelem przyjrzałbym się młodemu Lacazette'owi- to może być coś ciekawego jeśli chodzi o alternatywy na skrzydle, i wcale nie trzeba rozbijać banku. Chyba najlepszy zawodnik tego dwumeczu.