Mecze Juve w TV
- meda11
- Juventino
pan Zambrotta pisze:Ogólnie uważam telewizję za rozrywkę dla Januszów, na wymarciu wśród młodego społeczeństwa.

Swoją drogą zabawne jest oburzanie się na to, że taka LM i Serie A (oba w pełnym wymiarze) będą dostępna dopiero od pakietu 119 zł. Wrzucili nSport dla "wybranych" klientów Cyfry+ i tak na dobra sprawę nie badali opinii ludzi, którym to włączono, a sprawdzali jak wielki głos sprzeciwu będzie wśród pozostałych abonentów. No i się zaczęły akcje "Wyślij maila, a po odmowie drugi.". Dostali informacje jakie chcieli - ludzie chcą mieć LM i Serie A więc żeby to mieć niech bulą 119 zeta. Sami się po części do tego przyczyniliśmy więc o co kaman? :-D A tacy dumni byli, że dostali nSport za darmo na pół roku gdzie oglądania będzie tak naprawdę nic, bo za 3 miechy kończą się rozgrywki. :lol:
- Hoffman
- Juventino
meda jednak nie robi na słuchawce tylko jest dyrektorem wykonawczym w nc+.
Ja zostaje przy tym co mam, pakiet komfort w N za 19;90zl dopoki mam Serie A jak zabiorą, to zrezygnuję, dołożę do internetu ;-)
Ja zostaje przy tym co mam, pakiet komfort w N za 19;90zl dopoki mam Serie A jak zabiorą, to zrezygnuję, dołożę do internetu ;-)
- Lypsky
- Juventino
Uwielbiam teksty w stylu "telewizja to rozrywka dla Januszów", tak trudno zrozumieć, że jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu stopy śmierdzą?
Osobiście nie bardzo mam czas by przesiadywać przed tv, ale wbrew waszemu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czasami można obejrzeć coś ciekawego, coś o co trudno później w necie. Niekoniecznie mam ochotę wyszukiwać na tvn playerach czy innych iplach programów publicystycznych, szukać nagranej przez kogoś ligi+ bądź skrótów (chyba liga+extra). Niektórzy wolą obejrzeć mecz w jakości hd z polskim komentarzem, bądź zerknąć na film skacząc z programu na program, zamiast wyszukiwać i ściągać coś z internetu.
Osobiście nie bardzo mam czas by przesiadywać przed tv, ale wbrew waszemu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> czasami można obejrzeć coś ciekawego, coś o co trudno później w necie. Niekoniecznie mam ochotę wyszukiwać na tvn playerach czy innych iplach programów publicystycznych, szukać nagranej przez kogoś ligi+ bądź skrótów (chyba liga+extra). Niektórzy wolą obejrzeć mecz w jakości hd z polskim komentarzem, bądź zerknąć na film skacząc z programu na program, zamiast wyszukiwać i ściągać coś z internetu.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- meda11
- Juventino
Jeden z komentarzy na fanpage'u nc+:
"13 lat w cyfra+,zaproponowali mi 109zł za platyne.czyli 10 zł mniej
Na obecnych warunkach czyli placac 78 zl ,moge zostac do lipca, nastepnie zdecyduje czy bede chcial zostac, jezeli nie to sie pozegnamy,!!!! Tak mnie potraktowali
"
Jeśli to prawda to niech pocałują psa w łańcuch.
"13 lat w cyfra+,zaproponowali mi 109zł za platyne.czyli 10 zł mniej

Jeśli to prawda to niech pocałują psa w łańcuch.
- Paulo
- Juventino
Widzę, że na forum nastały nowe czasy, bo kolega Lypsky za śmieszne przekleństwo dostał kartkę a inne forumowe clowny za bezpośrednie obrażanie na forum nawet upomnienia
brawo...
Swoją drogą nie rozumiem co komu przeszkadza w tym, że ktoś chce sobie posiedzieć przed tv i pooglądać czy Ligę + Extra czy Sport Plus czy jak te magazyny się nazywają w cyfrze. Należy również przypomnieć, że wielu kibiców piłkarskich nie tylko ogląda piłkę, ale też NBA, czy rugby które tak jakby też są transmitowane w kanałach cyfry plus. Czy nazywacie ich Januszami czy Władkami to w sumie nie ma żadnego znaczenia. Zazwyczaj korzystam ze streamów dostępnych w necie i zgadza się wyliczenie, że za 60 zł abonamentu za neta można mieć wszystko, ale też można też mieć więcej i wygodniej jak się posiada dekoder, ale ceny które teraz kształtuje nc+ to po prostu przeginka. Mi również dekoder służy głównie do oglądania kanałów sportowych i jeżeli mam za to płacić od 119 zł w górę to raczej moja przygoda po kilkunastu latach z cyfrą zakończy się w sposób definitywny. @meda11 sorry ale naprawdę zachowujesz się jak papuga nowo powstałej firmy
wszyscy wiedzą, że za jakość się płaci (licencje itp.) ale też w granicach rozsądku. Popatrz kogo na to będzie stać. 5-10 % abonentów ?

Swoją drogą nie rozumiem co komu przeszkadza w tym, że ktoś chce sobie posiedzieć przed tv i pooglądać czy Ligę + Extra czy Sport Plus czy jak te magazyny się nazywają w cyfrze. Należy również przypomnieć, że wielu kibiców piłkarskich nie tylko ogląda piłkę, ale też NBA, czy rugby które tak jakby też są transmitowane w kanałach cyfry plus. Czy nazywacie ich Januszami czy Władkami to w sumie nie ma żadnego znaczenia. Zazwyczaj korzystam ze streamów dostępnych w necie i zgadza się wyliczenie, że za 60 zł abonamentu za neta można mieć wszystko, ale też można też mieć więcej i wygodniej jak się posiada dekoder, ale ceny które teraz kształtuje nc+ to po prostu przeginka. Mi również dekoder służy głównie do oglądania kanałów sportowych i jeżeli mam za to płacić od 119 zł w górę to raczej moja przygoda po kilkunastu latach z cyfrą zakończy się w sposób definitywny. @meda11 sorry ale naprawdę zachowujesz się jak papuga nowo powstałej firmy

- mateo369
- Juventino
Prosta sprawa, że im mniejsza konkurencja na rynku tym drożej dla odbiorcy. No ale to już lekka przesada. Tak jak pisałem wcześniej, obecnie płacę 71 zł i mam wszystkie kanały sportowe i filmowe dostępne na c+. Teoretycznie, po 6 miesiącach testowania za free nSportu dokupiłbym sobie odzielny abonament telewizji N za bodaj 38 zł, więc w sumie za 109 zł miałbym dokładnie to samo, co teraz nc+ proponuje za 199. Paranoja.pan Zambrotta pisze:Naprawdę ktoś uważał, że oni się łączą po to, by klient miał taniej ? :lol:
Co do filmów i informacji się zgodzę, sam w tv oglądam tylko mecze. Co prawda jakość obrazu meczów na necie ostatnio znacznie się poprawiła, ale nie pitol tutaj, że to jest HD. No chyba że odbierasz naziemną telewizję cyfrową na kineskopowym tv a tam na jedynce jest logo TVP1HD (a jest) więc uważasz to za HD, ale uwierz mi to tak nie działapan Zambrotta pisze:Ogólnie uważam telewizję za rozrywkę dla Januszów, na wymarciu wśród ludzi bardziej ogarniętych. (...) Mecz w HD obejrzę w necie, filmy też z neta, informacje ze świata też z neta.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Sorek21
- Juventino
Dziś poznaliśmy nowe pakiety i niestety jestem zawiedziony.Chcą oskubać swoich najwierniejszych abonentów-kibiców piłki nożnej. Mam umowę z C+ do końca czerwca i trzeba wysłać wypowiedzenie bo chyba nie urwę nic taniej.
Ciekawostka:
Akurat dziś na forach tv sat upubliczniono nowy klucz na niemiecki kanał Sportdigital. Kanał można więc odbierać piracko za darmo.Pokazują tam prawie co drugi mecz Juve od początku sezonu. Więc opłaca się trochę zagłębić w tv sat.
Ciekawostka:
Akurat dziś na forach tv sat upubliczniono nowy klucz na niemiecki kanał Sportdigital. Kanał można więc odbierać piracko za darmo.Pokazują tam prawie co drugi mecz Juve od początku sezonu. Więc opłaca się trochę zagłębić w tv sat.
- Winner
- Juventino
Pojawiła się rozpiska na nowe kanały c+. Jak można zauważyć będą tam mecze LM, LE i Serie A. Podobno na razie po jednym meczu (każdego dnia) LM będzie też na n sport, ciekaw czy podobnie będzie z serie A
http://media2.pl/media/101457-Pierwszy- ... -zywo.html

http://media2.pl/media/101457-Pierwszy- ... -zywo.html
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- AdiZ
- Juventino
Na każdej fuzji najgorzej wychodzą abonenci. Miało być lepiej a jest gorzej. NC+ przesadziło z cenami. Pakiet Canal+(sport itp) można było mieć w Cyfrze+ za 60 złotych i mniej a teraz 119. 100% drożej. Jak ktoś miał rabaty to nawet do 150%. Na chwilę obecną panuje wszechobecny bajzel. Czekam pismo o rozwiązaniu umowy. Jak nowa umowę to dopiero w grudniu. Serie A tak została zmarginalizowana, nie zdziwię się jak zabraknie jej w następnym sezonie.
Polsacie korki od szampanów wystrzeliły.
Polsacie korki od szampanów wystrzeliły.
- mateo369
- Juventino
A czy ktoś w ogóle rozmawiał z nimi już? bo ciężko się dodzwonić a interesuje mnie jedna rzecz. Ci co mają jeszcze umowy z c+ na starych zasadach (ja mam np. do listopada br.) nadal będą mogli korzystać z tych samych kanałów za te same pieniądze do końca umowy? no i skoro np. canal+gol czy weekend zmienią nazwy, to czy posiadacze starego abonamentu będą mieć do tych "nowych" kanałów dostęp? bo teoretycznie może być tak że nie, bo jak ktoś ma abonament np. na kanał c+weekend a od 5 kwietnia oficjalnie takowego nie będzie no to jego strata.
Swoją drogą niezłe złodzieje w tym c+ pracują. Rachunki należy płacić do 18 każdego miesiąca. Wujek (starsza osoba) płaci regularnie i zawsze w terminie przelewem na poczcie. Przez ostatni atak zimy całkowicie sobie o tym zapomniał i poprosił mnie o wpłatę przez ICA. Przelew poszedł 19 wieczorem ale na ICA pokazuje jeszcze, że niezapłacone (standard w tym serwisie) więc podejrzewam, że z tego właśnie powodu dzisiaj popołudniu wyłączyli mu większość kanałów.
Swoją drogą niezłe złodzieje w tym c+ pracują. Rachunki należy płacić do 18 każdego miesiąca. Wujek (starsza osoba) płaci regularnie i zawsze w terminie przelewem na poczcie. Przez ostatni atak zimy całkowicie sobie o tym zapomniał i poprosił mnie o wpłatę przez ICA. Przelew poszedł 19 wieczorem ale na ICA pokazuje jeszcze, że niezapłacone (standard w tym serwisie) więc podejrzewam, że z tego właśnie powodu dzisiaj popołudniu wyłączyli mu większość kanałów.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- pan Zambrotta
- Juventino
Naprawdę jest tu tylu wrażliwych ludzi, którzy lubią bulić kase za oglądanie magazynów sportowych, gdzie udziela się Roman Kołtoń, czy inny Vito Casetti? Może faktycznie inni lubią, jak im śmierdzą stopy, choć szczerze nie spotkałem się z argumentacją "kupię enkę, bo oprócz meczów jest jeszcze STUDIO". Dla mnie to spory szok, serio.
@mateo369, zdaję sobie sprawę z różnicy HD w internecie via 1600 kbps, a HD w telewizji, ale w momencie kiedy ja za darmo mogę obejrzeć każdy mecz na dużym ekranie (HDMI), a płacić kilkadziesiąt złotych, żeby obejrzeć w HD narzucony przez kogoś mecz (+ studio... ) i czasem jakiś dokument, co go nie znajdziesz na necie, to wybór chyba jest oczywisty?
Sorry, do telewizji mam awersję, treści nadającej się do przetrawienia jest w granicach 5-10% czasu antenowego, reszta to mielenie mózgu w papkę. I dalej uważam, że to medium jest na wymarciu, a obecna sytuacja typu VOD, usługi przez telewizje, SmartTV to wszystko chwytanie się brzytwy, byle młodzi nie odwrócili sie od tego pudła. Nie wiem ile masz lat, ale uważam że to starsze pokolenie było wychowane na ślęczenie przed TV, bo to było okno na świat. To, że facet 40letni, czy 50letni po ciężkim dniu pracy siada przed telewizje i oglada diskawery, czy Borussię to właśnie efekt tego. I uważam, że za 20 lat ci ludzie naturalnie odejdą, a wraz z nimi to pudło zwane dekoderem. Bo telewizor zmieni się w monitor.
Dlatego jeśli ktoś zabuli 199 zł, żeby mieć wszystkie kanały i ogólnie co się da, to ja się popukam w głowę.
Oczywiście powyższy tekst to moja opinia, subiektywna, bo tylko takie istnieją. Przepraszam każdego, który się popłacze teraz w kącie i wyleje tonę żółci, bo im się coś nie podoba :roll:
@mateo369, zdaję sobie sprawę z różnicy HD w internecie via 1600 kbps, a HD w telewizji, ale w momencie kiedy ja za darmo mogę obejrzeć każdy mecz na dużym ekranie (HDMI), a płacić kilkadziesiąt złotych, żeby obejrzeć w HD narzucony przez kogoś mecz (+ studio... ) i czasem jakiś dokument, co go nie znajdziesz na necie, to wybór chyba jest oczywisty?
Sorry, do telewizji mam awersję, treści nadającej się do przetrawienia jest w granicach 5-10% czasu antenowego, reszta to mielenie mózgu w papkę. I dalej uważam, że to medium jest na wymarciu, a obecna sytuacja typu VOD, usługi przez telewizje, SmartTV to wszystko chwytanie się brzytwy, byle młodzi nie odwrócili sie od tego pudła. Nie wiem ile masz lat, ale uważam że to starsze pokolenie było wychowane na ślęczenie przed TV, bo to było okno na świat. To, że facet 40letni, czy 50letni po ciężkim dniu pracy siada przed telewizje i oglada diskawery, czy Borussię to właśnie efekt tego. I uważam, że za 20 lat ci ludzie naturalnie odejdą, a wraz z nimi to pudło zwane dekoderem. Bo telewizor zmieni się w monitor.
Dlatego jeśli ktoś zabuli 199 zł, żeby mieć wszystkie kanały i ogólnie co się da, to ja się popukam w głowę.
Oczywiście powyższy tekst to moja opinia, subiektywna, bo tylko takie istnieją. Przepraszam każdego, który się popłacze teraz w kącie i wyleje tonę żółci, bo im się coś nie podoba :roll:
- meda11
- Juventino
Dane z forum satkuriera aktualne na godzinę 21:20:
"34 zł dla migrujących do Comfort+
49 zł dla migrujących do Universe+
59 zł dla migrujących do Canal+ Silver
69 zł dla migrujących do Canal+ Silver (multiroom C+ dwie karty)
79 zł dla migrujących do Canal+ Gold (bez czy z multiroom ?) (uzyskała jedna osoba: Ci co mają obecnie N Premium mogą dostać dodatkowo za darmo C+ i C+Sport na cały okres umowy jako rekompensatę za N Premium 3 i N Premium 4 !!!)
79 dla migrujących do Canal+Platinum (bez multiroomu) UWAGA: oferta niepotwierdzona: Uzyskał tylko użytkownik Maci0s migrujący z Cyfry
89 dla migrujacych do Canal+ Platinum (bez multiroom) (tylko dwie osoby dostały migrujące z N)
99 dla migrujących do Canal+ Gold z HBO
99 dla migrujących do Canal+ Platinum z multiroom N-ki
109 dla migrujących do Canal+Platinum z multiroom C+ (dwie karty)
109 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (bez multirooom ???)
129 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (multiroom C+ dwie karty)
179 dla migrujących do All Inclusive+ z multiroom C+ (dwie karty)
Umowy na 12 lub 18 miesięcy, przy umowach 18 miesięcznych można wyciągnąć 6 miesięcy HBO gratis.
UWAGA: Są to najniższe uzyskane ceny na chwilę obecną (jeszcze na pewno spadną więc po co teraz migrować ) standardowo oferują np. multiroom C+ za 20 zł, jak ktoś chce ale można wytargować za 10 zł lub za darmo w przypadku posiadanego obecnie multiroomu N"
Większość ludzi siedzących w temacie uważa, że dzwonienie do nich jest podstawowym błędem, bo osłabia się w ten sposób swoją pozycję w negocjacjach. To im powinno zależeć na zatrzymaniu klientów. Platforma ledwo wystartowała, a ludzie dzwonią, bo chcą migrować już teraz.
Człowiek wytknie naiwne podejście do tematu i jest nazywany konsultantem/dyrektorem/adwokatem nc+. 
"34 zł dla migrujących do Comfort+
49 zł dla migrujących do Universe+
59 zł dla migrujących do Canal+ Silver
69 zł dla migrujących do Canal+ Silver (multiroom C+ dwie karty)
79 zł dla migrujących do Canal+ Gold (bez czy z multiroom ?) (uzyskała jedna osoba: Ci co mają obecnie N Premium mogą dostać dodatkowo za darmo C+ i C+Sport na cały okres umowy jako rekompensatę za N Premium 3 i N Premium 4 !!!)
79 dla migrujących do Canal+Platinum (bez multiroomu) UWAGA: oferta niepotwierdzona: Uzyskał tylko użytkownik Maci0s migrujący z Cyfry
89 dla migrujacych do Canal+ Platinum (bez multiroom) (tylko dwie osoby dostały migrujące z N)
99 dla migrujących do Canal+ Gold z HBO
99 dla migrujących do Canal+ Platinum z multiroom N-ki
109 dla migrujących do Canal+Platinum z multiroom C+ (dwie karty)
109 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (bez multirooom ???)
129 dla migrujących do Canal+ Platinum z HBO (multiroom C+ dwie karty)
179 dla migrujących do All Inclusive+ z multiroom C+ (dwie karty)
Umowy na 12 lub 18 miesięcy, przy umowach 18 miesięcznych można wyciągnąć 6 miesięcy HBO gratis.
UWAGA: Są to najniższe uzyskane ceny na chwilę obecną (jeszcze na pewno spadną więc po co teraz migrować ) standardowo oferują np. multiroom C+ za 20 zł, jak ktoś chce ale można wytargować za 10 zł lub za darmo w przypadku posiadanego obecnie multiroomu N"
Większość ludzi siedzących w temacie uważa, że dzwonienie do nich jest podstawowym błędem, bo osłabia się w ten sposób swoją pozycję w negocjacjach. To im powinno zależeć na zatrzymaniu klientów. Platforma ledwo wystartowała, a ludzie dzwonią, bo chcą migrować już teraz.