Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2009, 19:57

Ultrasi Chelsea po meczu z Juventusem:

http://img212.imageshack.us/img212/9297/p1020461.jpg

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2009, 20:40

http://www.youtube.com/watch?v=T8Rvs9yD ... re=related

Fajnie im to wyszło. Ciekawe czy było dobrze słychać to "brzydkie słowo" :think: W sumie w TV dało się wyraźnie usłyszeć doping ultrasów Juve.

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 marca 2009, 19:02

Od meczu z sampdorią z zeszłego miesiąca na środku Cuvra Nord wisi nowa flaga, należąca do Tradizione.

Jako, że nie wchodziłem na ich stronę od dłuższego czasu, a ich flagi nie wiszą na wszystkich meczach, dopiero teraz zauważyłem, że rozwiązana została grupa Bruxelles Bianconera. Jako powody podali, problemy z powodu licznych zakazów, które grupie dojeżdżającej z tak daleka znacznie utrudnia egzystencję. Czyli praktycznie te same problemy które mamy my i z którymi borykali się też Drughi Sicilia.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Volto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 39 razy

Nieprzeczytany post 05 marca 2009, 12:08

Całe angielskie kibicowanie...

Właściwie to nie dziwne, że zakrzyczeliśmy Londyńczyków, z takim angielskim podejściem...

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2009, 20:05

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 06 marca 2009, 20:15

Genialny jest transparent o naszym blond - Pavelku 8)

Swoją drogą jak wygląda sytuacja odnośnie członkostwa w Drughi :?: Istnieje w ogóle coś takiego, czy to zwyczajnie "zamknięte ugrupowanie", niezrzeszające nowych członków? Ciekawi mnie to :smile:

preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2009, 21:29

Z tego co gdzieś czytałem to kiedyś zrzeszali coś koło 10 000 tys. członków, także nie wiem na jakiich zasadach można tam wstąpić :) A co chcesz zostać Ultrasem ufficiale Juve ? 8)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2009, 21:51

Wiadoma 8) Ustawka w biało - czarnych barwach przeciwko fanatykom interu byłaby doprawdy bezcennym przeżyciem :lol: A tak na poważnie to ciekaw jestem, jak to wszystko funkcjonuje, ewentualnie na jakich zasadach to wszystko się odbywa :-D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 15:52

Nie od dziś wiadomo, że nasi kibice prezentują się cudownie - wszystko jest SYTE i stoi na niezwykle wysokim poziomie. Miodzio :wink: Tego samego nie można powiedzieć o fanatykach Toro... Ich oprawa wygląda na tandetną.

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 16:15

mrozzi pisze:Nie od dziś wiadomo, że nasi kibice prezentują się cudownie - wszystko jest SYTE i stoi na niezwykle wysokim poziomie. Miodzio :wink: Tego samego nie można powiedzieć o fanatykach Toro... Ich oprawa wygląda na tandetną.
Oprawę mają tandetną, ale i nam się takie zdarzają... Inna sprawa to, że jeśli się nie mylę, m.erda wczoraj dysponowała bębnem i ich doping był naprawdę głośny.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2009, 16:21

VariaTH pisze: Oprawę mają tandetną, ale i nam się takie zdarzają... Inna sprawa to, że jeśli się nie mylę, m.erda wczoraj dysponowała bębnem i ich doping był naprawdę głośny.
Zdarzają, zdarzają, ale nie w najbardziej prestiżowych spotkaniach sezonu - mam tu na myśli przede wszystkim pojedynki derbowe, w LM, ale także te z największymi calcio. Jestem przekonany, że we wtorek nasi tifosi przygotują coś specjalnego :smile:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 12:04

toro nie zaskoczyło ale i my tradycjnie, flaga, ktora wisiała już 15 razy, ledwo można odróznić przez nią z jakiego meczu jest oprawa :P Ogólnie na trybunach się działo, było granatowo, ale nasi dali z siebie wszystko, co najwazniejsze wydarzyło się na boisku w 81 min. wszystko na ten temat 8)

Co do oprawy we wtorek, juveluck mi mówił, że na forum drughi jets temat jaką zrobuić, licze naprawdę na coś oryginalnego, na wzór szach mat dla realu, to było mistrzostwo Świata, ktorego jeszcze chyba długo nie pobiejmy :roll:

Obrazek
bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 13:01

http://www.drughiroma.com/torojuve08093.jpg

Kiedy na włoskie stadiony wróciły megafony?

NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2009, 18:56

Nie od dziś wiadomo, że nasi kibice prezentują się cudownie - wszystko jest SYTE i stoi na niezwykle wysokim poziomie. Miodzio Wink Tego samego nie można powiedzieć o fanatykach Toro... Ich oprawa wygląda na tandetną.
Czlowieku, powiedz mi po co piszesz takie bzdury? Chcesz sie dowartosciowac? Pokazac, ze jestemy w czyms lepsi, od zespolu, ktory broni sie przed spadkiem? Pilkarsko owszem, ale kibicowsko niekoniecznie. Trudno wskazac lepsza, pod tym wzgledem, z turynskich ekip, bo obie sa na dosc srednim poziomie jak na Włochy, co by nie mowic jednak kolebke ruchu ultras. Oprawy Drughi to nic specjalnego, a i Toro nie jest lepsze. Chociaz trzeba im oddac, ze mieli fajny pomysl z tymi dwustronnymi foliami, tylko efekt koncowy slaby.
Prawda jest taka, ze w porownaniu z najlepszymi ekipami Europy: Legia, Lechem, Crvena, Dinamo, Partizanem, Hajdukiem, Asse czy nawet Napoli, nasi ultrasi wypadaja bardzo slabo i to pod kazdym mozliwym wzgledem.
Liczb wyjazdowych nie ma co przytaczac, bo liczby na wloskich wyjazdach robia nam okoliczne wioski, a zagraniczne zaleza od przeciwnika.

ODPOWIEDZ