Mercato (Lato 2015)
- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
zoff pisze:A ile meczów Tevez zagrał w 4-3-1-2 jako "10"?Mehehehe pisze: A Tevez to nie 10?
We wszystkich grał jako 10. Kwestia tego, kto grał na trequartiście.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Nie chce mi się liczyć, ale jakby zliczyć, który z graczy najczęściej rozpoczynał mecz za napastnikami w 4-3-1-2, to pewnie okazałoby się, że był to Pereyra. Poza tym pisząc "a Pereyra w środku" miałem na myśli, że albo za napastnikami albo jako zmiennik albo jako następca Vidala.zoff pisze:Zakładanie, że Pererya będzię grał jako trequartista w przyszłym sezonie jest moim zdaniem bezpodstawne. W tym sezonie Roberto jest rezerwowym. Ale no właśnie. Kogo? Skoro i tak nie mamy "10", która jest do tego systemu wymagana.Crunny pisze:=
W 4-3-1-2:
Tevez/Berardi - Morata/Zaza (Coman w roli piątego koła u wozu, a Pereyra w środku)
Tak to może wyglądać w przyszłym sezonie.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
I tu się rodzi słabość Juventusu. Jeśli Tevez bierze się za rozgrywanie to znaczy, że środek pola nie pracuje. Klasyczny przykład to mecz w Pireusie. Tevez, który rozgrywa to Tevez, którego nie ma w polu karnym = brak goli.Mehehehe pisze: We wszystkich grał jako 10. Kwestia tego, kto grał na trequartiście.
Ja uznam, że Tevez zagra jako "10" w momencie kiedy to przed nim wyjdzie jeszcze dwóch napastników. W tym sezonie na "10" grali Marchisio, Vidal, Pererya. Prawie zawsze wygląda to słabo. Nie mamy nikogo wartościowego na tę pozycję. Uważam, że Roberto to nie ten poziom, którego potrzebujemy.
Crunny - masz rację. Ja tylko patrzę przez pryzmat tego ile nam daje Roberto. We wrześniu zrobił na mnie pozytywne wrażenie, odważnie wydaje się wprowadził. Później było słabiutko, słabiutko, słabiutko. Styczeń jakby trochę lepiej. Mecz w Pucharze z Hellasem chyba najlepszy w jego wykonaniu.Crunny pisze: Nie chce mi się liczyć, ale jakby zliczyć, który z graczy najczęściej rozpoczynał mecz za napastnikami w 4-3-1-2, to pewnie okazałoby się, że był to Pereyra. Poza tym pisząc "a Pereyra w środku" miałem na myśli, że albo za napastnikami albo jako zmiennik albo jako następca Vidala.
- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 15 razy
Dlatego tak istotne będzie sprowadzenie Berardiego, to moim zdaniem kluczowy transfer, pozwoli to przejść na 4-3-3, nie bedziemy potrzebowali typowego wysuniętego pomocnika. Nie mamy nikogo kto by mógł grać na tej pozycji z powodzeniem, a przejście na grę skrzydłami powinno nam wyjść na dobre. Oczywiście ustawienie Teveza na lewej flance też spowoduję, że będzie go mniej w polu karnym, ale Morata to wszak nie Llorente i może spokojnie wymieniać się pozycjami z Argentyńczykiem. Zresztą samo ustawienie może być trochę asymetryczne z typowym skrzydłowym Berardim i grającym bliżej środka Tevezem.zoff pisze:I tu się rodzi słabość Juventusu. Jeśli Tevez bierze się za rozgrywanie to znaczy, że środek pola nie pracuje. Klasyczny przykład to mecz w Pireusie. Tevez, który rozgrywa to Tevez, którego nie ma w polu karnym = brak goli.Mehehehe pisze: We wszystkich grał jako 10. Kwestia tego, kto grał na trequartiście.
Ja uznam, że Tevez zagra jako "10" w momencie kiedy to przed nim wyjdzie jeszcze dwóch napastników. W tym sezonie na "10" grali Marchisio, Vidal, Pererya. Prawie zawsze wygląda to słabo. Nie mamy nikogo wartościowego na tę pozycję. Uważam, że Roberto to nie ten poziom, którego potrzebujemy.
- Makiavel
- Juventino
Morata ma szybkość, potrafi wrócić za akcją, przyzwoicie dogrywa więc na skrzydło się nadaje opcjonalnie.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Z Milanem potrafił po blokowanym strzale wrócić te 60-70 metrów i odebrać piłkę.Makiavel pisze:Morata ma szybkość, potrafi wrócić za akcją, przyzwoicie dogrywa więc na skrzydło się nadaje opcjonalnie.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Makiavel
- Juventino
@Push3k O tym mówię. Zresztą to nie był jego pierwszy taki powrót.
Nie jest to na pewno klasyczny skrzydłowy, ale ma umiejętności potrzebne do gry z boku ataku więc w formacji z trzema napastnikami można go ustawić zarówno na środku, jak i na skrzydle. W kombinacji z Tevezem, szczerze mówiąc, to prędzej widział bym właśnie Hiszpana na boku niż Carlitosa.
Myślę, że spokojnie da się poukładać drużynę niezależnie od tego jaki napastnik przyjdzie (o ile przyjdzie). Gdyby przyszedł jakiś dobry środkowy to Tevaza widziałbym w 4-3-1-2 jako tego za dwójką napastników - i tak często operuje poza polem karnym a rotacja pozycji na boisku dzisiaj jest już standardem, ktoś się cofa, ktoś przesuwa do przodu płynnie w trakcie meczu.
Nie jest to na pewno klasyczny skrzydłowy, ale ma umiejętności potrzebne do gry z boku ataku więc w formacji z trzema napastnikami można go ustawić zarówno na środku, jak i na skrzydle. W kombinacji z Tevezem, szczerze mówiąc, to prędzej widział bym właśnie Hiszpana na boku niż Carlitosa.
Myślę, że spokojnie da się poukładać drużynę niezależnie od tego jaki napastnik przyjdzie (o ile przyjdzie). Gdyby przyszedł jakiś dobry środkowy to Tevaza widziałbym w 4-3-1-2 jako tego za dwójką napastników - i tak często operuje poza polem karnym a rotacja pozycji na boisku dzisiaj jest już standardem, ktoś się cofa, ktoś przesuwa do przodu płynnie w trakcie meczu.
"veritas odium parit obsequium amicos"
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie wiadomo w jakim ustawieniu bedziemy grac po lecie. Jesli Berardi ma przyjsc, to samoistnie nasuwa sie przejscie na 4-3-3, a do tego wiadomo ilu atakujacych trzeba i jednak jakas klase musza oni prezentowac. Do 4-3-1-2 nie mamy treqa, a oni sa bardzo drodzy. Do hejtowanego 3-5-2 potrzebujemy co najmniej dwoch galaktycznych (nie rozchodzi sie o Real Madryt) wahadlowych, a na takich nas z pewnoscia nie stac.Crunny pisze:Atak: Tevez, Berardi, Morata, Zaza jest dziwny.
Chcesz zostawic Pana Kontuzje w razie, gdyby ktorys z podstawowych doznal kontuzji?Urbi27 pisze:zostawiłbym Pepe jako opcję rezerwową w przypadku kontuzji.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- annihilator1988
- Juventino
Odnowienie kontraktu z Pepe miałoby sens jedynie pod warunkiem poinformowania Simeone, że jego karta zostanie wykorzystana jako część zapłaty za Zazę i Berardiego. Taki sam pożytek powinien być z Paolo. Co do wysokości kontraktu w/w dwójki, to zarząd mógłby się umówić ze stronami, że przez rok dopłaca 20% z np. 1.2 mln. później dostaną stawkę równą tej, jaką może zaoferować nowy pracodawca. Btw, gdzieś tam po Peru śmiga kopia Vidala.Jacky pisze:Chcesz zostawic Pana Kontuzje w razie, gdyby ktorys z podstawowych doznal kontuzji?Urbi27 pisze:zostawiłbym Pepe jako opcję rezerwową w przypadku kontuzji.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Szilgu
- Juventino
Zainteresowanie Dybalą, Witselem. Marotta chyba próbuje ogarnąć, co zrobić w przypadku oferty za Pogbę. Witsel na miejsce Paula, Dybala mógłby spokojnie pograć z Tevezem rok, a później byłby jego naturalnym następcą.
Ciekawie, może Marotta już ma ofertę za Pogbę na stole?
To będzie dopiero test dla Giuseppe.
Ciekawie, może Marotta już ma ofertę za Pogbę na stole?
- jakku1
- Juventino
Nie chodzi o Pogbe, tylko o... kogos innego. Zgadnij o kogo ;-).Szikit pisze:Zainteresowanie Dybalą, Witselem. Marotta chyba próbuje ogarnąć, co zrobić w przypadku oferty za Pogbę. Witsel na miejsce Paula, Dybala mógłby spokojnie pograć z Tevezem rok, a później byłby jego naturalnym następcą.
Ciekawie, może Marotta już ma ofertę za Pogbę na stole?To będzie dopiero test dla Giuseppe.
Witsel to opcja mozliwa i realna, ale sa tez inni kandydaci, bardziej prawdopodobni. Jeden z ligi wloskiej, drugi z francuskiej.
Dybala tylko w przypadku spieniezenia karty Berardiego.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Szilgu
- Juventino
Tak serio to... nie wiem
Vidal póki co jest połową piłkarza - 50% meczów ma słabych i dziwne by było, gdyby znalazł się na niego kupiec. A Moraty Real chyba nie weźmie
Jeśli mamy do wyboru Berardiego i Dybale to już wolę zostać przy Włochu. Tym z krwi i kości, znaczy się. Co prawda Dybale widziałem tylko dwa razy, ale uwielbiam oglądać grę Berardiego i chciałbym go u nas zobaczyć.

Jeśli mamy do wyboru Berardiego i Dybale to już wolę zostać przy Włochu. Tym z krwi i kości, znaczy się. Co prawda Dybale widziałem tylko dwa razy, ale uwielbiam oglądać grę Berardiego i chciałbym go u nas zobaczyć.
- jakku1
- Juventino
O Vidala ;-).Szikit pisze:Tak serio to... nie wiemVidal póki co jest połową piłkarza - 50% meczów ma słabych i dziwne by było, gdyby znalazł się na niego kupiec. A Moraty Real chyba nie weźmie
![]()
Tez nie rozumiem tego ruchu, bo jak chcielismy sprzedac Vidala to moglismy to zrobic latem 2014 i dostalibysmy tak na oko z 10m wiecej, niz teraz. Niemniej plotki mowia, ze Chilijczyk moglby zostac sprzedany za 30-35m euro a pieniadze poszłyby na wykup zawodnikow wypozyczonych i na wspolwlasnosciach (Zaza, Berardi, etc.).
Oprocz Arturo z klubem pozegnalby sie takze Llorente i stara gwardia. Pieniadze zarobione w ten sposob wraz z srodkami budzetowymi na mercato 2015 zostalyby spozytkowane na jednego, mlodego, obiecujacego aczkolwiek gotowego do gry na wysokim poziomie srodkowego pomocnika. Z tym, ze tutaj pojawia sie pare nazwisk. Witsel jest jednym z nich, ale to opcja droga i ryzykowna. Bardziej mi pasują plotki laczace nas znow z Kondogbią czy Allanem (tym z Udinese). Jest też mowa o tym, ze byc moze postaramy się o ofensywnego pomocnika, grajacego za napastnikami (zamiast b2b). Jednym z ciekawszych i mozliwych nazwisk jest tutaj Vasquez z Palermo.
Co do Vidala, po to podobno kupilismy latem Pereyre, a teraz sciagnelismy z Genui Sturaro, zeby miec w odpowiednim momencie nastepce na niezlym poziomie. Kolejnego pomocnika wiec nie bedziemy kupowac z mysla tylko i wylacznie o Chilijczyku, ale z mysla o... Pirlo. Jemu sie za rok konczy kontrakt i nie zostanie chyba juz przedluzony. Bedziemy potrzebowali kolejnego pomocnika, stad takie decyzje zawczasu - aby przygotowac nowego pilkarza do gry w duzym klubie i dac czas na aklimatyzacje. Dlatego pojawiaja sie pomysly z Allanem czy Verrattim (prawie niemozliwy transfer do wykonania). Kondogbia czy Witsel to juz inna koncepcja - koncepcja gry z w ogole bez registy albo co najwyzej w ograniczonym stopniu (Marchisio jako regista od czasu do czasu).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113