Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 18:11

LukaszG / DLuGi pisze:Troszkę nie rozumiem dlaczego Szczęsny wrzucił zdjęcie w rękawicach z NIKE z dopiskiem, że to jego nowe rękawice na przyszły sezon. To zdjęcie wyklucza jego przenosiny do Juve :think: :co?:
Dlaczego ? Dybala tez reklamuje nieraz Nike na prywatnych fotach. Nie chce mi się szukać ale widziałem choćby w tamtym tygodniu takie zdjęcie na jego koncie społecznościowym. To, że Juventus oficjalnie jest pod skrzydłami Adidasa nie oznacza to, że piłkarze muszą też. Zależy tez od tego jak mają skonstruowaną umowę, bo nie każdy piłkarz np ma sprzedane swoje prawa do wizerunku w 100%.

Ogólnie to Costa już wczoraj przyleciał do Monachium, ale nie trenuje z klubem. Czeka na walizkach.

Obrazek
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 18:22

A to nie wiedziałem. Myślałem, że jest ogólny zakaz "konkurencyjnych marek" u piłkarzy. Pamiętam, że kiedyś była afera o jakiegoś piłkarza, ponieważ był widziany na wakacjach z logo firmy konkurencyjnej.. nie pamiętam kto to był.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 18:26

Np Gotze kilka lat temu, który wpadł na konferencję Bayernu w koszulce Nike, i to chyba 2x z rzędu. Ale to była konferencja klubu. Dybala nie wybrałby się na nią w innej koszulce aniżeli Adidas. Tak samo będzie z Wojtkiem ;)

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 18:48

Schick [21]
Pjaca [22] - Dybala [23] - Orsolini [20]
Mandragora [20] - Bentancur [20]
Spinazzola [24] - Rugani [22] - Caldara [23] - Lirola [19]
Audero [20]

Ktoś lepszy na bramkę i ciekaw jestem, jak taki skład poradziłby sobie w Serie A, bo obrona i przód wyglądają bardzo ciekawie :P

Mam wrażenie, że nasi na moment odpuścili Szczęsnego, bo uwierzyli ponownie w Donnarummę, ale gdy młody Włoch zaczął się znowu dogadywać z Milanem, to wróciliśmy do tematu Wojtka.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2017, 19:18 przez Crunny, łącznie zmieniany 1 raz.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 19:08

Crunny pisze:Shick [21]
Mandragora [20] - Benatancur [20]
Audero [20]

Ktoś lepszy na bramkę i ciekaw jestem, jak taki skład poradziłby sobie w Serie A, bo obrona i przód wyglądają bardzo ciekawie :P

Mam wrażenie, że nasi na moment odpuścili Szczęsnego, bo uwierzyli ponownie w Donnarummę, ale gdy młody Włoch zaczął się znowu dogadywać z Milanem, to wróciliśmy do tematu Wojtka.
Schick, Bentancur . Chociaż Benatancur - całkiem niezłe :smile:

Costa i Sandro na jednym skrzydle to mało Maksowe rozwiązanie. Więc tym bardziej typuję na prawą obronę kogoś, kto umie w defensywę, a niekoniecznie zapędza się do przodu.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 19:19

Crunny pisze:Shick [21]
Mandragora [20] - Benatancur [20]
Audero [20]

Walczyliby o utrzymanie.

Obrazek
LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 19:23

Jestem ciekaw co duet Marotta / Paratici wymyślą na prawą stronę, bo generalnie to nie mają pomysłu od jakiegoś czasu. Sprowadzenie Alvesa w zeszłym sezonie było bardzo ryzykowne, bo nie wiadomo było jak będzie z jego formą i formą Stefanka. Teraz jest jeszcze większe kuku.
Jestem ciekaw czy De Sciglio by się u nas odrodził, bo na początku dobrze grał w Milanie.

Edit: Klub wycenił Juana. Na prawdę chcą go sprzedać? Nawet jeśli przyjdzie Costa i Berna, to nie było by zmienników!

Swoją drogą czuję, że Mario będzie ponownie zmiennikiem Gonzalo, a na skrzydłach będą fruwać: Schick/Costa + Bernardeschi/Cuadrado.

Ps. Ktoś poleci dobre książki do nauki włoskiego od podstaw? ;)

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 19:41

Cabrini_idol pisze:
LukaszG / DLuGi pisze:Troszkę nie rozumiem dlaczego Szczęsny wrzucił zdjęcie w rękawicach z NIKE z dopiskiem, że to jego nowe rękawice na przyszły sezon. To zdjęcie wyklucza jego przenosiny do Juve :think: :co?:
Dlaczego ? Dybala tez reklamuje nieraz Nike na prywatnych fotach. Nie chce mi się szukać ale widziałem choćby w tamtym tygodniu takie zdjęcie na jego koncie społecznościowym. To, że Juventus oficjalnie jest pod skrzydłami Adidasa nie oznacza to, że piłkarze muszą też. Zależy tez od tego jak mają skonstruowaną umowę, bo nie każdy piłkarz np ma sprzedane swoje prawa do wizerunku w 100%.

Ogólnie to Costa już wczoraj przyleciał do Monachium, ale nie trenuje z klubem. Czeka na walizkach.
W kontraktach są określane kwestie prywatnych sponsorów. W praktyce wygląda to tak, że wskazywane są elementy, gdzie zawodnik może mieć własnego sponsora.

onliforpipul
Nicram_93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 43 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 19:50

Trochę szkoda by było Cuadrado, bo w roli zmiennika bardzo się przydaje, ale w razie przyjścia Berny i Costy to jednak robi nam się trochę tłok ze skrzydłowymi (jest jeszcze Orsolini, choć nie wiadomo czy z nami zostanie, a później wróci jeszcze Pjaca, na skrzydle dalej może grać też Mandzukic i ewentualnie Schick). Fajnie by było mieć dużo zmienników na ławce, ale jednak nie każdy piłkarz się z taką rolą pogodzi i będzie wolał spróbować szczęścia gdzie indziej, wątpię jednak, aby udało się za niego wyciągnąć te 35 mln, których rzekomo oczekuje zarząd za niego.

Obrazek
"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 19:59

Ta plotkarska strona Chelsea, która przyklepała już Sandro z sześć razy, teraz donosi, powołując się na Sky Sports, że zawodnik się oddala, bo ma spore wątpliwości czy chce opuszczać Juventus, a jego rodzina w Turunie czuje się świetnie. Dopiero co informowali, że to właśnie jego familia nie może się zaaklimatyzować w Piemoncie. :prochno:

Spinazzola zostaje w Atalancie, nie łączy się z nami lewych obrońców - Sandro zostaje, nie mam już żadnych wątpliwości, czekam tylko aż wróci z wakacji i chcę widzieć Marottę z nową umową i zasłużoną podwyżką.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 20:17

Wg portalu B/R jesteśmy na 3 miejscu w rankingu najlepszych piłkarzy under 23.

https://pbs.twimg.com/media/DEZDSBUVwAAB0rP.jpg

To tak odnośnie odmładzania składu i słyszanych zewsząd marudzeń ludzi, że Juventus się starzeje.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 20:30

Cuadrado odpalilbym bez zalu. Lubie go, ale ma straszne wachania formy i w koncowce sezonu wchodzac z lawki, nie dawal zupelnie nic.

Za niego Keita/Orsolini i gra gitara.

In Schick, Costa, Berna, Keita/Orsolini, Spinazzola, PO (nie De Sciglio), DM (nie Matuidi).

De Sciglio moze przyjsc w roli zmiennika na PO/LO

Out Cuadrado, Lemina, Sturaro, Rincon, Asa

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 21:41

Taka ciekawostka, czyli zmiany w kursach SkyBet w porównaniu z 1 lipca:
- minimalnie spadły szanse na odejście A.Sandro, choć wciąż bardziej prawdopodobne jest, że odejdzie do Chelsea niż zostanie u nas,
- delikatnie zbliżyliśmy się do Matuidiego, choć jego przyjście cały czas jest mało prawdopodobne,
- D.Costa jest już bardzo, bardzo blisko nas (kurs 1.29 vs. 3.50 na zostanie w Bayernie),
- Bonucci praktycznie na pewno zostaje u nas (kurs 1.10 vs. 10.00 na odejście do Chelsea),
- Darmian cały czas jest blisko transferu do nas (kurs 1.67 vs 2.38 na zostanie w ManU),
- Aurier także jest blisko nas, choć nie aż tak, jak Darmian,
- w ogóle nie jesteśmy uwzględniani jako kandydaci do pozyskania Mbappe czy Nainggolana, a Ibra też nam raczej nie grozi,
- Bernardeschi (podobnie jak wcześniej Danilo) został usunięty z zakładów w momencie, gdy byliśmy zdecydowanym faworytem do jego ściągnięcia.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 22:10

Crunny pisze: - D.Costa jest już bardzo, bardzo blisko nas (kurs 1.29 vs. 3.50 na zostanie w Bayernie),

- Aurier także jest blisko nas, choć nie aż tak, jak Darmian
Dość ciekawie to interpretują biorąc pod uwagę, że Costa wyklucza Auriera i na odwrót. :smile:

Costa :dance:

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lipca 2017, 22:11

CavAllano pisze:
Crunny pisze: - D.Costa jest już bardzo, bardzo blisko nas (kurs 1.29 vs. 3.50 na zostanie w Bayernie),

- Aurier także jest blisko nas, choć nie aż tak, jak Darmian,
- w ogóle nie jesteśmy uwzględniani jako kandydaci do pozyskania
Dość ciekawie to interpretują biorąc pod uwagę, że Costa wyklucza Auriera i na odwrót. :smile:
Uważają pewnie, że nasze pierwsze wybory to obecnie Darmian i D.Costa, ale gdyby jednak nie wyszło nam z D.Costą, to skupimy się na Aurierze i jakimś lewoskrzydłowym z UE.

Zablokowany