Mercato (LATO 2017)
- CzeczenCZN
- Juventino
Insigne w Juve?! Ja sobie tego nie wyobrażam! Neapol by spłonął... O wiele bardziej jak z Włoch to Andersona on jest lepszy znacznie! No i Bernardeschiego.
Chociaż marzą mi się skrzydła Sanchez - Di Maria i atak:
--------------Higuain-------------
--Sanchez - Dybala - Di Maria--
Najlepsze w tym to, że stać nas! Bez sprzedaży Topów
Skład
----------------Higuain-------------------
-----Sanchez--Dybala--Di Maria-------
----------Pjanic------Tolisso-------------
--Sandro--Chiellini--Bonucci--Danilo--
-----------------Buffon--------------------
Na ławce: N'Zonzi, Marchisio, Cuadrado, Spinazzola, Pjaca, Alves, Kolasinac, Asamoah, Benatia, Rugani, Neto i inni.............
Rozmarzyłem się - ale stać nas!
Chociaż marzą mi się skrzydła Sanchez - Di Maria i atak:
--------------Higuain-------------
--Sanchez - Dybala - Di Maria--
Najlepsze w tym to, że stać nas! Bez sprzedaży Topów
Skład
----------------Higuain-------------------
-----Sanchez--Dybala--Di Maria-------
----------Pjanic------Tolisso-------------
--Sandro--Chiellini--Bonucci--Danilo--
-----------------Buffon--------------------
Na ławce: N'Zonzi, Marchisio, Cuadrado, Spinazzola, Pjaca, Alves, Kolasinac, Asamoah, Benatia, Rugani, Neto i inni.............
Rozmarzyłem się - ale stać nas!
- Cabrini_idol
- Juventino
Ani Insigne ani Bernarderschi nie przemawiają do mnie. Może po prostu zrobiłem się za wybredny...

- CzeczenCZN
- Juventino
To Twoje zdanie, według mnie jest znacznie, po drugi ma bardziej poukładane w głowie. Co do dogadań, to wiele już takich historii było.ozob pisze:Anderson nie jesy lepszy od Insignie. A Kolasinac ma byc dogadany z Milanem.
- Vincitore
- Juventino
Kolasinac przez wygasający w lecie kontrakt jest orientacyjnie dogadany z kilkoma ekipami. Chyba, że masz jakieś konkretne źródło, bo nic nie podałeś.ozob pisze:A Kolasinac ma byc dogadany z Milanem.
- wagner
- Juventino
Pod koniec rundy jesiennej zastanawiałem się kogo możemy podkupic bezpośrednim rywalom kontynuując nie jako ta politykę - Pjanic, Higuain. Wtedy pierwsze nazwiska jakie przyszły mi na myśl to Callejon, De Sciglio i właśnie Insigne. W przypadku Włocha jesteśmy na tym samym etapie co ze wspomnianym Higuainem - transfer irracjonalny. Tyle tylko, że jeśli pójdzie o kasę to nawet argument, że jest to wychowanek Neapolu pójdzie w odstawke.RICTOR pisze:Sebastianito pisze na VS, że trwają kontakty w sprawie Insigne.

- pavel88
- Juventino
zestawienia nie mam, ale za Higuaina wpłacono klauzulę więc już rat już nie będzieCabrini_idol pisze:Może ma ktoś jakieś zestawienie ( przeważnie właśnie na wiosnę się pojawiały) naszych wydatków na ten rok kalendarzowy a ściślej na lato. BO wiele transferów z poprzedniego okienka/okienek jest do zapłacenia w kolejnej racie. Ma ktoś jakieś takie właśnie zestawienie ? Żebyśmy realnie zobaczyli ile dostaniemy z kolejnym spływających rat itd a ile sami musimy zapłacić kolejne marżę ( Higuain itd) ? Oczywiście na pewno pozbędziemy się kogoś z kadry (Lemina?Mandzukic ?Alves ?Lichstainer ?). Ale to już będziemy dopiero wiedzieć za kilka miesięcy, kto za ile wytransferowany i na jakich warunkach .

- Cabrini_idol
- Juventino
Z tego co wiem, klauzula fakt była, ale był w niej zapis o możliwości rozłożenia jej na 2 raty po 44-45 mln euro. Ale niech ktoś mnie poprawi jak się mylę.pavel88 pisze:zestawienia nie mam, ale za Higuaina wpłacono klauzulę więc już rat już nie będzieCabrini_idol pisze:Może ma ktoś jakieś zestawienie ( przeważnie właśnie na wiosnę się pojawiały) naszych wydatków na ten rok kalendarzowy a ściślej na lato. BO wiele transferów z poprzedniego okienka/okienek jest do zapłacenia w kolejnej racie. Ma ktoś jakieś takie właśnie zestawienie ? Żebyśmy realnie zobaczyli ile dostaniemy z kolejnym spływających rat itd a ile sami musimy zapłacić kolejne marżę ( Higuain itd) ? Oczywiście na pewno pozbędziemy się kogoś z kadry (Lemina?Mandzukic ?Alves ?Lichstainer ?). Ale to już będziemy dopiero wiedzieć za kilka miesięcy, kto za ile wytransferowany i na jakich warunkach .

- szymken
- Juventino
Dwie raty.Juventus Football Club can today confirm that it has purchased the registration rights of Gonzalo Higuain for €90 million, payable in two financial years.
Kolasinac IMO nie będzie chętny na ławkę.
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzen ... po-ko.html
- Robaku
- Juventino
chyba Cuadrado i Iturbe. PrzYchylam sie do zdania Pumiego,Poulinho pisze:Conte miał chyba więcej tych ultimatównie tylko Cuadrado, ale i np Di Maria.
każde zdanie pt. albo zawodnik xyz albo odchodze zakonczy się odejscie,
pewnie tak samo jak zdanie:
albo sprzedacie Bonusa albo odchodze...
żądanie ukarania zawodnika, a żądanie sprowadzenia zawodnika pod ultimatium to dwie rozne kwestie.
bullshit, podejscia pod Insignie robilismy wczesniej, chlopak ma wymagania kontraktowe, a ADL nie ma ochoty na kominy placowe. imo Mertens i LI będą łakomymi kąskami na rynku i obaj mogą odejść w to lato, ADL to troche jak hurtownia - tanio kupic, drogo sprzedac.ForzaItanimulli3vujcm pisze:Insigne? Przecież to niedorzeczne... Przecież on nie chce do Juventusu, wielokrotnie się wypowiadał że kocha Napoli i jego idolem jest Maradona. Higuain odszedł - gwiazda, ale stranieri - do był cyrk - co by teraz tam się działo? Fala samobójstw?
Cabrini_idol pisze:Ani Insigne ani Bernarderschi nie przemawiają do mnie. Może po prostu zrobiłem się za wybredny...
eee nie, po prostu nie sledzisz Serie A, tylko zajarałes sie w tej kopanej angielskie pilce.

tak, tak a DiMaria i Verratti z Interem.ozob pisze:Anderson nie jesy lepszy od Insignie. A Kolasinac ma byc dogadany z Milanem.
Kolasinac swietnie sie nadaje do UK i pod względem motoryki i pod względem tej jego siłowej gry, nie wierze, ze milan może przebić choćby nawet takie WHU...
Ostatnio zmieniony 22 marca 2017, 20:37 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.
Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
- CzeczenCZN
- Juventino
Rata za Higuaina - ale i rata za Pogbe - to działa w obie strony
Kolasinac nie będzie chciał na ławkę? To kogo wy na niej chcecie w końcu? Poza tym jemu pomysł o grze w Juve pasował.
Insigne i argument o Kasie? Zobaczymy! Póki co nie mozna tak wnioskowac.
Ja bym nie bral Callejona, dla mnie to taki Mertens - sadze ze ten sezon to ich szczyt kariery...
Kolasinac nie będzie chciał na ławkę? To kogo wy na niej chcecie w końcu? Poza tym jemu pomysł o grze w Juve pasował.
Insigne i argument o Kasie? Zobaczymy! Póki co nie mozna tak wnioskowac.
Ja bym nie bral Callejona, dla mnie to taki Mertens - sadze ze ten sezon to ich szczyt kariery...
- jakku1
- Juventino

Z Tuttosport. Taka ciekawostka

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Cabrini_idol
- Juventino
Sidibe, Tolisso, Sanchez. Amen.

- pumex
- Juventino
Verratti niezmiennie pozostaje celem utopijnym. Di Maria z racji ceny, wieku i gaży to gra niewarta świeczki. Z całym szacunkiem do Higuaina, jeden 30-latek za ciężkie pieniądze póki co wystarczy. Proponowana na grafice cena Goretzki biorąc pod uwagę powoli kończący się kontrakt i przeciętną grę (oceniam tylko na podstawie nielicznych widzianych występów, jeśli nie mam racji proszę mnie poprawić) to jakieś gruba przesada. De Sciglio za te 12 baniek.. hmm. why not, choć nigdy nie byłem jego fanem i nie wiem czy pół-darmowy Spinazzola nie byłby lepszym wyborem. Dahouda ostatni raz widziałem w czasach, gdy grał wyrąbiście, ale wszyscy gadają, że mocno spuścił z tonu. Nie wiem, w każdym razie cena nie jest zaporowa a potencjał chyba spory.
Tak naprawdę do szczęścia trzeba nam wiele i niewiele - pakiet za plus minus 80 baniek w postaci duetu Sanchez-Tolisso to już byłoby 90% udanego mercato, zakładając że nie sprzedamy kluczowych ogniw i nie wyniknie nic innego niespodziewanego. Generalnie Sanchez to taka okazja, że Marotta powinien po nocach nie spać, żeby ten transfer zrealizować, bo i towar pierwyj sort i zapotrzebowanie nań u nas ogromne. Gdyby się nie udało z Chilijczykiem to na otarcie łez przytuliłbym już tego Bernardeschiego, choć w jego wypadku płaciłoby się głównie za potencjał i za narodowość a nie za bieżące umiejętności, pomijając to, że trzeba będzie w jego sprawie rozmawiać z braćmi Della Valle, a to trochę tak jakby Kaczyński miał porozmawiać o dealu politycznym z Tuskiem - nikłe szanse. Co do Berardiego to niezmiennie utrzymuję, że nie przywdzieje naszego trykotu.
Tak naprawdę do szczęścia trzeba nam wiele i niewiele - pakiet za plus minus 80 baniek w postaci duetu Sanchez-Tolisso to już byłoby 90% udanego mercato, zakładając że nie sprzedamy kluczowych ogniw i nie wyniknie nic innego niespodziewanego. Generalnie Sanchez to taka okazja, że Marotta powinien po nocach nie spać, żeby ten transfer zrealizować, bo i towar pierwyj sort i zapotrzebowanie nań u nas ogromne. Gdyby się nie udało z Chilijczykiem to na otarcie łez przytuliłbym już tego Bernardeschiego, choć w jego wypadku płaciłoby się głównie za potencjał i za narodowość a nie za bieżące umiejętności, pomijając to, że trzeba będzie w jego sprawie rozmawiać z braćmi Della Valle, a to trochę tak jakby Kaczyński miał porozmawiać o dealu politycznym z Tuskiem - nikłe szanse. Co do Berardiego to niezmiennie utrzymuję, że nie przywdzieje naszego trykotu.

- Osgiliath
- Juventino
Imho Tolisso + Sanchez to już 3/4 udanego mercato + ew. ktoś na prawą obronę.
Reszta to kosmetyka uzależniona od okazji, jak Kolasinac na LO. Ważne by móc bilansować budżet sprzedażami (Lemina + ew. Asa, jeśli przyjdzie gracz Schalke, ew. Mario jeśli skośnoocy zaproponują dobry hajs)
Chciałbym też wreszcie widzieć rozwiązaną kwestię Berardiego. Co prawda hype mi na niego przeszedł, bo jeśli jeszcze trzęsą mu się portki na myśl o grze w klubie sporo lepszym niż Sassuolo, to imho to nie jest gra warta sporego hajsu o tego gracza. Bernardeschi to fajna opcja, ale z racji tego, że to Włoch + gra w Violi cena dla Juve to z miejsca 40% więcej.
Veratti to wiadomo - faptime, ale imho Sanchez + Tolisso > Veratti. No chyba, że mamy tyle kasy by zrobić ruch jak z Igłą.
Reszta to kosmetyka uzależniona od okazji, jak Kolasinac na LO. Ważne by móc bilansować budżet sprzedażami (Lemina + ew. Asa, jeśli przyjdzie gracz Schalke, ew. Mario jeśli skośnoocy zaproponują dobry hajs)
Chciałbym też wreszcie widzieć rozwiązaną kwestię Berardiego. Co prawda hype mi na niego przeszedł, bo jeśli jeszcze trzęsą mu się portki na myśl o grze w klubie sporo lepszym niż Sassuolo, to imho to nie jest gra warta sporego hajsu o tego gracza. Bernardeschi to fajna opcja, ale z racji tego, że to Włoch + gra w Violi cena dla Juve to z miejsca 40% więcej.
Veratti to wiadomo - faptime, ale imho Sanchez + Tolisso > Veratti. No chyba, że mamy tyle kasy by zrobić ruch jak z Igłą.