Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 08:37

zahor pisze:dla mnie tutaj wart uwagi jest inny szczegół, który niejako umknął. Myślę że każdy inny zawodnik Barcelony w tej sytuacji momentalnie już by leżał na murawie i umierał, bo jak by nie patrzeć był to faul i należał się rzut karny.
karny? ;) przecież bramkarz wybił messiemu piłkę w bok, czysta interwencja
zahor pisze:Druga sprawa, właśnie zobaczyłem skrót meczu Man Utd - Cluj. Nie wiem do czego służą sędziowie koło bramek, chyba do ozdoby.
otóż to, dla ozdoby, nie pamiętam żeby cokolwiek odgwizdali, zobacz nawet ewidentną rękę obrońcy szachtaru, sędzia miał czysty widok... porównując ich z tymi z Serie A to jak goowno z czekoladą
MaxFromJam_89 pisze:Widzę, że większość chce tutaj Galatasaray. (...) Widział ktoś co się działo jak MU przyleciało do Turcji?(..) No i na boisku 1-0 dla Turków.
fajnie ale MU przyjechało rezerwami bo mieli pewny awans, u siebie też przegrali z Cluj co nie oznacza, że w LM to każdy już ich może pojechać i lepiej byłoby grać z MU niż z galatą
filippo pisze:Prawdopodobieństwo wylosowania drużyny:
1.Real 20%
1.Valencia 20%
3. Arsenal 16,7%
4. Galata 14,29%
5. Porto 14.29%
6. Celtic 14,29%
no to żeby post nie był taki poważny procenty wg mnie :)
Arsenal - 40%
Celtic - 21%
Real - 20%
Porto - 12%
Galatasaray - 5%
Valencia - 2%

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
qwerty1337

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 09:59

Naszła moda na procenty, to się uaktywnię trochę. Kapitan Bruteforce twierdzi, ze wyniki są następujące:

PORTO 13.3443%
ARSENAL 15.1382%
MILAN 0%
REAL 21.7646%
SZACHTAR 0%
VALENCIA 21.7646%
CELTIC 14.4792%
GALATA 13.5091%

Tak więc Real, nie ma innej opcji :smile:

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 10:48

pan Zambrotta pisze:Realu nie wylosujemy, bo nie mamy prawa się z nimi zmierzyć. Najpierw graliśmy z nimi w finale, potem w 2003 "już tylko" w półfinale, potem w 2005 roku w 1/8 finału, w 2008 roku "zeszliśmy" do fazy grupowej, a w 2009 roku zagraliśmy z nimi towarzysko. Niżej zjechać się nie da, no chyba że pokopią w piłkę u mnie pod blokiem.
Ewidentnie wolny został tylko ćwierćfinał. ;)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Diego10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 11:08

Kiedy losowanie i o której ?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 11:46

Diego10 pisze:Kiedy losowanie i o której ?
było już pisane, że 20 grudnia, najpewniej o 12:00, losuje jak zwykle Dżjanni Infantyno, podgrzewa kuleczki miczel platini :smile:
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2012, 11:51 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 11:48

pan Zambrotta pisze:milan to i tak odpadnie z każdym przeciwnikiem, kogo wylosuje. Ale smaczku nabierze mecz psg-milan :P
barca z szachtarem również byłby ciekawym pojedynkiem.
Ja chcę celtic.
Oj, to wtedy byłbym chyba wyjątkowo za Milanem.
pan Zambrotta pisze:
filippo pisze:Chyba poprawnie?
uwzględniłeś najprostszy przypadek - każda drużyna z II koszyka ma szanse wylosować wszystkich możliwych konkurentów. Jak manU wylosuje real, to szanse nasze na ich wylosowanie spadają do 0%. żeby to uwzględnić nie wiem jaki model trzeba obrać, nie bawmy się w to. W najprostszym modelu można to tak przedstawić.
Hmm, po pierwszym losowaniu to już się trochę założenia zmienią, ale póki co szanse wszyscy mają takie same.
Problem jest chyba taki, że te np.20% to są szanse Realu na trafienie Juve a nie odwrotnie. Więc gdyby było więcej takich "Realów" (czyli każdy miałby potencjalny swój klub ze swojego kraju z pierwszego koszyka, to by dla Celticu mogło % nie starczyć :) Chociaż... :think: Faktycznie wtedy Celtic miałby małe pole manewru, trochę się sam zamotałem, no ale filippo jest co najmniej bliski prawdy. Bardziej do mnie to przemawia niż wyliczenia w temacie mercato na temat zakupu napastnika :D
Dzięcioł pisze:Nie deprecjonowałbym szans Realu na mistrzostwo. Primo, zobaczymy na jak długo wypadnie Mesiu, secundo Real ma chrapkę na Falcao i to już tej zimy.
No i gitara. Może wtedy jeden z dwójki Benzama-Higuain będzie "musiał" odejść? :think: Mam na myśli tego drugiego rzecz jasna, choć to dalekosiężne myślenie, rodem z Tutto czy innych gazet.

Chyba nie będę zbyt odkrywczy jak powiem, że na kogo byśmy nie trafili to trzeba zagrać maksa, z pełnym zaangażowaniem, bo w LM na tym etapie łatwo nie jest i zawsze trzeba być czujnym. Więc nie bawię się w wybieranie ulubionej opcji, bo z każdym trzeba będzie powalczyć, natmoasi u każdego są plusy i minusy:
Real:
+ lejemy ich po finale '98 za każdym razem
- kiedyś się w końcu jednak przełamią, poza tym mają potencjalnie najlepszą kadrę z zespołów na któe możemy trafić
Galata:
+ zobaczymy co słychać u Melo :)
- piekiełko w Stanbule
Celtic:
+ jednak kopciuszek w tym gronie, po odejściu Boruca jakoś szału nie robili przez te lata
- mieli taki mecz z Barcą, gdzie Katalończycy mieli chyba z 90% posiadania piłki a przegrali -> wniosek taki, że mogą nam się ładnie zamurować i wykorzystać jakiś stały fragment i im to starczy
Porto:
+ eliminując ich robimy nie tylko sobie przysługę, ale i całej lidze bo wtedy Portugalia nam się oddala (co może kij nam da, bo Niemcy odjeżdżają i jak tak dalej pójdzie, bliżej nam będzie już do Anglii, no ale przynajmniej nie spadniemy niżej)
- oni już dawno kopciuszkiem nie są, a z drugiej strony wielkiej presji nie będą mieli (no większej niż my)
Arsenal:
+ już wyeliminowaliśmy mocniejszą przecież Chelsea
- ale jednak z Anglikami zawsze ciężko, z resztą przeżyło coś podobnego Napoli. Pokonali MC, wydawało się, że z Chelsea będą mieli łatwiej a wiadomo jak się skończyło.
Valencia:
nie mam pomysłu, już Arsenal zrobiłem naciągany :] Nigdy z nimi nie graliśmy, więc powiedzmy, że po tym meczu można się wszystkiego spodziewać.

@up - 20.12. podobno, ale nie wiem czemu tak późno a nie np. dzisiaj.

Wiking

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 12:11

@@D@$

Valencia:
+ Dołuje w lidze
+/- Zespół dość chimeryczny
- Raczej transmisji w TVP nie będzie :smile:
ale:
* zmienili trenera
* do wznowienia LM jeszcze dużo czasu, i bardzo wiele może się zmienić

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 12:28

Dzięcioł pisze:
W sezonie 2008/09 także wygraliśmy grupę, wpadliśmy wówczas na Chelsea, która podobno miała być w kryzysie
Drużyna w kryzysie z Hiddinkiem na ławce? To istnieją takie cuda? :shock:
Maly pisze:
zahor pisze:dla mnie tutaj wart uwagi jest inny szczegół, który niejako umknął. Myślę że każdy inny zawodnik Barcelony w tej sytuacji momentalnie już by leżał na murawie i umierał, bo jak by nie patrzeć był to faul i należał się rzut karny.
karny? ;) przecież bramkarz wybił messiemu piłkę w bok, czysta interwencja
Właśnie rzecz w tym, że sporej części jego kolegów z drużyny by to nie przeszkadzało :roll: i za to należy mu się szacun.

Nie chciałbym Arsenalu, nie interesują mnie dawne porachunki. Chciałem Real, bo nie widzę póki co argumentów w ich grze, którymi mieliby nas pokonać- ale przypomniałem sobie, że pomiędzy jest Napoli na wyjeździe i już ta opcja wydaje mi się niezbyt atrakcyjna.
Pewnie będzie jak zawsze- nie Galata i Celtic, nie Real i Arsenal, ale ktoś pośrodku. Zostaje Valencia i Porto.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 13:06

SKAr7 pisze:Drużyna w kryzysie z Hiddinkiem na ławce? To istnieją takie cuda? :shock:
No istnieją bo Hiddink przecież był strażakiem po Scolarim zatrudnionym jakoś krótko przed pierwszym meczem z Juventusem.
Dzięcioł pisze:Nie deprecjonowałbym szans Realu na mistrzostwo. Primo, zobaczymy na jak długo wypadnie Mesiu, secundo Real ma chrapkę na Falcao i to już tej zimy.
Nie składali oferty za Aguero żeby nie psuć relacji z Atletico więc kupią Falcao w środku najlepszego sezonu Atletico od lat? Zalatuje Daily Mail albo The Sun
:wink:
Maly, czemu aż taki niski procent Valencii? Nie lubisz ich? Lubisz za bardzo?

YaSq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 13:22

@D@$ pisze: Arsenal:
+ już wyeliminowaliśmy mocniejszą przecież Chelsea
- ale jednak z Anglikami zawsze ciężko, z resztą przeżyło coś podobnego Napoli. Pokonali MC, wydawało się, że z Chelsea będą mieli łatwiej a wiadomo jak się skończyło.
Wlasciwie to bylo bardzo latwo, duzo sprawiedliwszym wynikiem dwumeczu Napoli - Chelsea bylo by 7-2 dla Napoli niz awans Cheslsea. W tamtym dwumeczu zaczol sie marsz cudow Chelsea, gdzie glowna role w ich obronie odgrywal slupek i poprzeczka.

Jak juz robimy koncert zyczen to ja prosze o kogos z dwojki Arsenal, Celtic. Oba zespoly sa do przejsca a dodatkowo fajne stadiony i dobre polaczenie lotnicze :ok: Na nie jestem dla Galaty i Realu. Po co grac z Realem ? Najlepiej by zespoly takie jak Barcelona, Bayern, Real wyeliminowaly sie na wzajem a my w finale spotkamy sie z najlepszym z nich :D

"Gwizdy z trybun? Jeszcze trochę i będą nam bić brawo" L. Del Neri
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 14:43

Maly pisze: karny? ;) przecież bramkarz wybił messiemu piłkę w bok, czysta interwencja
Mój błąd. Na pierwszych pięciu ujęciach nie widziałem kontaktu z piłką, dopiero na kolejnym zobaczyłem że chyba jednak faktycznie trącił piłkę ręką. Co nie zmienia faktu że sytuacja nie była taka jasna do oceny więc dało się tutaj przysymulować i każdy jego kolega z zespołu by się o to najpewniej pokusił.
SKAr7 pisze:Chciałem Real, bo nie widzę póki co argumentów w ich grze, którymi mieliby nas pokonać
Pozwól że przestawię Ci jeden - zabójcze kontry. Inter takowymi ukłuł nas dwa razy, wolę nie myśleć do czego zdolni są Ronaldo i spółka.
YaSq pisze: Wlasciwie to bylo bardzo latwo, duzo sprawiedliwszym wynikiem dwumeczu Napoli - Chelsea bylo by 7-2 dla Napoli niz awans Cheslsea.
No już bez przesady. W Londynie Napoli zagrało po prostu źle. Fatalnie w obronie, a kiedy stwarzali sobie sytuacje, to napastnicy również pokazywali że formę zostawili w Neapolu. Napoli to zespół który potrafi fantastycznie atakować, ale czasami (np. kiedy ma się 3-1 w pierwszym meczu) trzeba też umieć się bronić i kontratakować, a tego zabrakło.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 15:01

@Ouh_yeah i Zahor: nie podważałem tego, że inni by się przewrócili co chyba staracie się sugerować :wink: pisałem tylko o czystej interwencji bramkarza...

trafimy na Arsenal z dwóch powodów:
1. musi być jakiś szlagierowy mecz (drugim będzie MU-Milan :D bo Real pewnie trafi na Schalke)
2. zawsze z anglikami gra nam się źle

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 18:58

Gdyby Messi czy jakikolwiek inny zawodnik upadł w tej sytuacji to ciężko byłoby go posądzić o symulację. To musiało boleć.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/ ... 2538_n.jpg

Jeśli chodzi o potencjalnych rywali to nie chciałbym dla Barcelony Szachatara no i może Galatasaray.
Ogólnie mogą być ciekawe pary. Cztery hiszpańskie drużyny w fazie pucharowej, dawno tego nie było.

qwerty1337

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 19:12

Okres w Lidze Mistrzów między ostatnim meczem, a losowaniem grup sprzyja teoriom spiskowym, podgrzewaniu kuleczek, tajnym układom antywłoskim itp. Żeby było weselej, oto prawdopodobieństwo wylosowania konkretnej liczby par angielsko-włoskich:

0 - 70,4%
1 - 27,5%
2 - 2,1%

Wychodzi na to, że nawet jedna taka para oznaczać będzie spisek UEFA :prochno:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2012, 19:52

zahor pisze:
SKAr7 pisze:Chciałem Real, bo nie widzę póki co argumentów w ich grze, którymi mieliby nas pokonać
Pozwól że przestawię Ci jeden - zabójcze kontry. Inter takowymi ukłuł nas dwa razy, wolę nie myśleć do czego zdolni są Ronaldo i spółka.
Joł, a gdzie one(one, czyli więcej niż jedna) były kiedy grali z Borussią? Czy jakimkolwiek innym klasowym rywalem? A wybacz, ale Bender, Kehl i Gundogan stają się zawodnikami żałosnymi, kiedy postawi się ich obok Vidala i Marchisio.
Zresztą- już jednego takiego rywala mieliśmy, który podobno jest najlepiej kontratakująca drużyną Europy. Ba, nawet nas nie zdołaliśmy zapobiec temu. A, choć czasem było gorąco, to wychodziliśmy z tego cało.
Żeby nie było niejasności, bo jak zwykle chaotycznie mi idzie- moja teza jest taka, że Real nie grał jeszcze w tym sezonie przeciwko drużynie, którą tak nieprzyjemnie i niewdzięcznie się kontruje jak Juventus.

Zablokowany