Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 11:24

Pogodzenie się z Raiolą to mógł być niezły ruch ;) Nie przepadałem za nim, ale jeśli odda nam kolejnego młodzika to może nawet go polubię.
Mam nadzieję, ze to nie są jedynie plotki, Raiola nie takie rzeczy robił :smile: więc może i temu młodzikowi namieszał w głowie i przyjdzie do nas :wink:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 11:37

Virgil pisze:Giandonato.
Giandonato tylko 160 minut w Lecce. Chyba nic z niego nie będzie. Jeszcze jest też brat brata z Brazylii przecież ale wydaje mi się, że może jeden z tych chłopaków będzie powoływany na mecze a reszta jeszcze poczeka na swoje szanse
A Marrone pewnie współwłasność w lecie.
deszczowy pisze:Eeej, a z tym Pogbą to w jakikolwiek sposób official?
No mamy marzec a to ma być w lecie. Nie za bardzo wiem jak mogłoby być już oficjalne...

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 11:50

Czyli jednak plota. No to trzeba czekać i patrzeć, jak się rozwija sytuacja. Ale podoba mi się, że interesujemy się kumatymi, młodymi grajkami. Brat brata z Brazylii, Bouy, teraz ten Pogba... Ktoś poszedł po rozum do głowy, bo z tych Marronów i innych Giandonatów to niewiele będzie.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 11:52

Już od kilku dni mówi się o temacie Gastona Ramireza i jego agent potwierdził, że jest w stałym kontakcie z Marottą ponieważ Juventus jest zainteresowany Urugwajczykiem. Czyli co? Odpuszczamy Giovinco? Bo nie wyobrażam sobie, że latem dołączy do nas jeden i drugi. Pozycja ta sama obaj kosztowaliby pewnie podobne pieniądze... Mam nadzieję, że Marotta nie zamierza sprowadzać dwóch konusów kosztem topowego napastnika :doh:

Jako ciekawostkę dodam, iż wczoraj wieczorem przeczytałem cytat z jakiegoś eksperta calcio, według którego latem do Juventusu dołączy Giovinco, jakiś napastnik i Dede
deszczowy pisze:Czyli jednak plota.
Może inaczej: informacja nieoficjalna. Zainteresowanie Pogbą trudno nazwać plotką, skoro nawet oficjalna strona ManUtd łączy go z nami.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 11:54 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 11:52

Virgil pisze:Też mi się wydaje, że możemy zapomnieć o pomocniku. Pytanie czy Conte będzie dawał tym zawodnikom szansę, gdyż teoretycznie jest Marrone, Bouy, Pogba. Kupiliśmy Padoina, jest jeszcze Giandonato. Tylko czy któryś z nich może zastąpić Pirlo w razie kontuzji/niedyspozycji/zmęczenia ?

Czyli do wzmocnienia zostaje atak i obrona ale ja bym się nie spodziewał fajerwerków. Realistycznie patrząc na dotychczasowe poczynania Marotty pewnie całe mercato i przed mercato będzie niby zainteresowanie Dzeko, Suarezem, Joveticem itd a skończy się na Ramirezie, Giovinco i Astorim/Zapacie. A jakiś killer do ataku jest nam niezbędnie potrzebny.
Ramirezem za np Pepe, i Astorim za Bonuca to ja bym nie pogardzil ;) Co nie zmienia faktu, ze Jovetic/Suarez i Dzeko/Higuain, to wrecz obowiazek ;)

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 12:22

deszczowy pisze:Eeej, a z tym Pogbą to w jakikolwiek sposób official?
Na Wiki piszą, że Juve, a więc oficjalnie.
Ouh_yeah pisze:
Virgil pisze:Giandonato.
Giandonato tylko 160 minut w Lecce. Chyba nic z niego nie będzie.
Trzeba liczyć dwie miesięczne kontuzje. Jeszcze nie czas go skreślać. Być może popełniono błąd wypożyczając go od razu do Serie A.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 14:24

Skoro już tak dobrze układa się nam współpraca z Raiolą, to może warto byłoby ustalić z nim warunki transferu niepokornego Mario. :prochno:

Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 14:54

miyagi pisze:Skoro już tak dobrze układa się nam współpraca z Raiolą, to może warto byłoby ustalić z nim warunki transferu niepokornego Mario. :prochno:
Czytasz mi w myślach. Tylko, że City, to niezły klub z konkretnym zapleczem finansowym, a sam p. Mario kibicuje Milanowi.

Transfer ciekawy zwłaszcza, że w przyszłości prawie pewnym jest, że ów gracz będzie stanowił o sile ataku włochów, a wiadomo, że kwiat włoskiego futbolu jest w Juve.

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 15:19

powyższy post odebrał mi zdolność myślenia, mówienia i pisanie też już powoli zaniwawddejwi29*#(_@HSjdks

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 15:50

To zaś ja zabiere głos:
- ponoć Villarreal interesowal sie FaQiem -> http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... uaglii.php
(moze mala podmianka z doplata za Rossiego?)
- ten Gaston Ramirez jest to jakis kumaty chlopak?
- ponoc mamy polowe praw do tego kopacza -> http://www.transfermarkt.de/de/saphir-t ... 44779.html
Nie wiem od kiedy i po co, no ale mamy...

A ten Lavezzi, to w koncu na jakiej pozycji mialby u nas grac? Na jakiej gra w reprze, a na jakiej w Napoli?
Virgil pisze:Powiedzmy sobie szczerze napastników/zawodników których możemy realnie sprowadzić do Juventusu jest nie dużo
Powiedzmy sobie tez, ze zawodnikow ktorych Juve moze sprowadzic jest... duzo.

Nie wiem dlaczego tak kamienujecie tutaj Matriego (abstrahujac od kwoty jego wykupu, bo to akurat sprawka Marotty, a nie samego zawodnika). Owszem nie ma skutecznosci Cristiano Ronaldo, ale jakims totalnym kalafiorem nie jest. Moglby troche popracowac nad lisią chytrością Inzadżieggo.

No fajnie, ze Pogba u nas i wszyscy sie raduja, tylko ze on na poziomie seniorskim, delikatnie mowiac, za wiele nie pokopal. Sie zobaczy.
Ja w odroznieniu od kilku z Was nie bede zadowolony jesli Marotta poprzestanie na sciagnieciu Pogby, Bouya i Appelta. Nie wierze, ze chlopak wyceniany na 300 tysi Euro ma byc naszym zbawca zastepujac godnie Pirlo (mowa o Bouyu). Badzmy realistami - jak by ci chlopcy wyszli na LM, to nogi mieliby niczym mokry papier toaletowy.

Opcji/mozliwosci/koniecznosci jest sporo. Generalnie obrone mozna troszke ulepszyc za relatywnie male pieniazki. I pomimo niedawnego poczucia sympatii do De Ceglie jego zastapilbym jednak Zieglerem. Do tego Bonuc ałt, za niego Astori i Douglas. Caceres na lewa strone do rywalizacji z Zieglerem, a na rywalizacje/zastepstwo z Lichtem darmowy Bosingwa :whistle:
W pomoc cos trzeba bedzie zainwestowac, ale jesli udaloby sie wyrwac Monto albo wypozyczyc Sahina, to wydatek tez bedzie znikomy. Dac tych dwoch, trzech lebkow do pierwszej druzyny i niech rywalizuja o miano bata na Marchisio. Do tego: I believie in Pazienza's return.
W ataku wydaje mi sie, ze sprowadzenie z powrotem Gio bedzie najrozsadniejsze. Powalcza z Mirkiem o podstawe z korzyscia dla druzyny. Na prawym ataku jako rezerwistow zostawilbym i Giacca i Pepe, bo oni wywiazuja sie z zadan rezerwowych dosyc dobrze, natomiast przygarnalbym darmowego Farfana - tak wiem, nic specjalnego, crack to to nie jest, ale stosunek jakosci do ceny oceniam na stopien bardzo dobry (w szkolnej skali). No i teraz srodkowy napastnik: jak przyjdzie ktos pokroju Dzeko, Damiao czy Jo-Jo, to po pierwsze da to wyzszy poziom samej druzynie, a po drugie i Matri zacisnie zeby, zepnie poslady i kto wie jak bedzie gral (oczywiscie mam tu na mysli, ze wskoczy na higher level).
A cenowo? Hmm, w obronie wydatek na Caceresa to 8.
Wypozyczenie Sahina ile? 3?
Polowka Gio to chyba nie wiecej niz 5-6mln. Jove to tak mysle ok. 25mln, to samo Damiao. Dzeko natomiast bym tylko wypozyczyl, zeby zobaczyc co i jak, wiec ile? 5?

Aha, co do pomocy to kiedys jeszcze wspominaliscie o niejakim Tranquillo Barneccie (hm, nie wiem jak to odmienic). Tez bedzie za free, no ale chyba nie ma u nas dla niego miejsca.

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 16:24

Jacky pisze: A ten Lavezzi, to w koncu na jakiej pozycji mialby u nas grac? Na jakiej gra w reprze, a na jakiej w Napoli?
Ten ? :shock: Rozumiem, że to dla Ciebie jakiś no-name jak Padoin ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 16:26

Jacky pisze:To zaś ja zabiere głos:
- ponoć Villarreal interesowal sie FaQiem -> http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... uaglii.php
(moze mala podmianka z doplata za Rossiego?)
Dobry plan.
Jacky pisze:- ten Gaston Ramirez jest to jakis kumaty chlopak?
Od czasu do czasu kogoś okiwa. Dziś można będzie się przyjrzeć.
Jacky pisze:- ponoc mamy polowe praw do tego kopacza -> http://www.transfermarkt.de/de/saphir-t ... 44779.html
Nie wiem od kiedy i po co, no ale mamy...
Wymieniliśmy się połówkami Immobile-Taider w styczniu. Chłopak powoli puka do składu Bologni, coś z niego może być.

EDIT: :doh: Sorensen, nie Immobile. Thx Oł_je.
Jacky pisze:A ten Lavezzi, to w koncu na jakiej pozycji mialby u nas grac? Na jakiej gra w reprze, a na jakiej w Napoli?
Za Pepe. Transfer niemal niemożliwy do zrealizowania, pozatym ostatnio pojawiają się głosy, ze nie pasuje do systemu Conte (czytaj: Bastos, Vargas).
Jacky pisze:Nie wiem dlaczego tak kamienujecie tutaj Matriego (abstrahujac od kwoty jego wykupu, bo to akurat sprawka Marotty, a nie samego zawodnika). Owszem nie ma skutecznosci Cristiano Ronaldo, ale jakims totalnym kalafiorem nie jest. Moglby troche popracowac nad lisią chytrością Inzadżieggo.
http://fourfourtwo.com/blogs/serieaaaaa ... ation.aspx
Jacky pisze:No fajnie, ze Pogba u nas i wszyscy sie raduja, tylko ze on na poziomie seniorskim, delikatnie mowiac, za wiele nie pokopal. Sie zobaczy.
Ja w odroznieniu od kilku z Was nie bede zadowolony jesli Marotta poprzestanie na sciagnieciu Pogby, Bouya i Appelta. Nie wierze, ze chlopak wyceniany na 300 tysi Euro ma byc naszym zbawca zastepujac godnie Pirlo (mowa o Bouyu). Badzmy realistami - jak by ci chlopcy wyszli na LM, to nogi mieliby niczym mokry papier toaletowy.
Spokojnie, oni są na potem. Nie zdziwię się, jak Pogbe wypożyczą.
Jacky pisze:Barneccie
Barnetcie.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 16:58 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 16:52

alina pisze:Wymieniliśmy się połówkami Immobile-Taider w styczniu.
Eee... ale przecież połówkę Immobile sprzedaliśmy Genoi...

Zainteresowanie Villarreallu Quagiem to dośc szokująca informacja, ale mowa o styczniu i napastniku, który mało grał u Conte. Myślę, że chodziło raczej o wypożyczenie do końca sezonu.

Ogólnie Jacky nieźle to rozplanowałeś choć mi nie podoba się kontraktowanie Bosingwy tylko po to, żeby był zmiennikiem Lichego. Wolałbym w takim układzie na zmiennika Zieglera zostawić DeCeglie a Caceresa po drugiej stronie.
I nie widzę JoJo na szpicy 4-3-3. Szkoda jego dynamiki i zmysłu do gry kombinacyjnej. Przy aktywnych bocznych napastnikach możemy śmiało postawić na Matriego bo chłopak nawet pod formą strzela gole.

Co do Ramireza to jego ejdżent ostatnio fantazjował, że transfer wyniesie 20 mln euro ale nie wiem co ten chłopak musiałby jeszcze pokazać, żeby ktoś wyłożył tyle mamony. Chyba, że tę kwotę można by sztucznie nabić jakimiś połówkami czy nawet całymi kartami wielkich talentów na miarę Pasquato, Lanzafame i innych takich.

A i ten... pewnie już wszyscy czytali - Papa Higuain zrobił nam nadzieje, że jego syn latem na poważnie rozważy ofertę Juventusu.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2012, 17:09 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 17:00

Co do tego Pogby to szczerze mówiąc on musiałby być nierozsądny przechodząc do Juve z Manchesteru. No wiadomo, że kasa może go kusić, ale jeśli chodzi o rozwój to jednak MU z Fergusonem prędzej zrobili by z niego gwiazdę światowego formatu niż Juve. Taka prawda. My nie mamy w naturze wprowadzania nawet z ławki 18-20 letnich graczy.
Do nas przyjdzie i go pewnie wypożyczymy po czym chłop się cofnie w rozwoju jak milion naszych Del Pierów typu Palladino, Immobile itd.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2012, 17:11

Gotti pisze:Co do tego Pogby to szczerze mówiąc on musiałby być nierozsądny przechodząc do Juve z Manchesteru. (...) My nie mamy w naturze wprowadzania nawet z ławki 18-20 letnich graczy.
Coś w tym jest. Mam nadzieję, że jeśli Pogba zawita do Turynu, to razem z Bouy'em nie będą kisić się w Primce przy pensji 1mln rocznie. Jeszcze może być inna historia, a'la Marrone. Dostanie swoją szansę, pokaże się z ładnej strony, przyjdzie jakiś leszcz typu Padoin i mu 'ukradnie' miejsce w składzie, nie wiadomo dlaczego. Wtedy bym padł :|

Obrazek
Zablokowany