Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 12:37

Co do Cassano to podobno to może być taka zagrywka, żeby przy ewentualnej sprzedaży Thiago Silvy z Milanu włodarzom łatwiej było się go pozbyć. Cassano i Ibra już deklarowali, że zastanowią się nad swoją przyszłością jeśli klub osłabi się sprzedażą brazylijczyka. Ile w tym prawdy nie wiem, ale z nim to nigdy nie było nic wiadomo.

Sam zawodnik wydał już oświadczenie w tej sprawie
"Nie jestem homofobem i nie chciałem nikogo obrazić. Naprawdę przykro mi, jeśli moje opinie wywołały protesty w stowarzyszeniach praw gejów. Homofobia nie jest czymś, co jest częścią mojej natury. Nie chciałem nikogo obrazić, ani ograniczać niczyjej seksualnej wolności. Powiedziałem tylko, że jest to problem, który mnie nie dotyczy i że nie będę oceniał wyborów innych, co powinno być uszanowane."
źródło: www.acmilan24.com
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 12:38 przez koki90, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 12:37

Wspomniany news: http://www.football-italia.net/18052/pr ... bia-racism. Wziął do kadry dwóch mudżinów, więc może dwaj cykliści też się załapali. Jeżeli to prawda to wolałbym jednak nie wiedzieć, którzy to, lepiej niech zachowają to dla siebie.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 12:48

Włochy to chyba jedyny kraj na zachodzie gdzie można sobie na takie teksty pozwolić. A Cassano to jedyny piłkarz, który ma jaja, żeby to powiedzieć na głos :) W Anglii już by był zrujnowany.

Cassano pojechał po bandzie ale w gruncie rzeczy ma trochę racji. Tak w ogóle, to skąd takie podejrzenia? Jest możliwe, że to zwykła ściema? :)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 12:55

Mietson pisze:Tak w ogóle, to skąd takie podejrzenia? Jest możliwe, że to zwykła ściema? :)
Chodzą słuchy, że Montolivo jest fanem obcasów, queensów i ulicy sezamkowej :prochno:
Pierwsza strona po wpisaniu w google [imię nazwisko piłkarza] + gay :C

Mecz z Chorwatami idealny na remis, aczkolwiek mama nadzieję, ze Azzurri pokażą dobrą grę i nie trzeba będzie liczyć na innych. Zespoły z grupy D nie zachwycają. Więc spore szanse na półfinał są.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 13:15

pan Zambrotta pisze:
Mietson pisze:Tak w ogóle, to skąd takie podejrzenia? Jest możliwe, że to zwykła ściema? :)
Chodzą słuchy, że Montolivo jest fanem obcasów, queensów i ulicy sezamkowej :prochno:
Pierwsza strona po wpisaniu w google [imię nazwisko piłkarza] + gay :C
No to Cassano jest wniebowzięty, że Monto przechodzi o Milanu. Będzie kolejne usprawiedliwienie, by opuścić Rossonerich.

Barwuah niech posiedzi na ławce i pomyśli, przyda mu się. Giovinco na Chorwatów to chyba nie będzie najlepszy pomysł. Jeśli rozegranie będzie tylko na plecach Pirlo, może być krucho, bo Bilić na pewno pośle 3-ch, żeby go obstawiali.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 13:16

Wszystko zaczęło się chyba od tego, że Alessandro Cecchi Paone - dziennikarz, do książki którego Prandelli napisał słowo wstępne, powiedział, że był w związku z jednym z piłkarzy obecnej kadry i od niego dowiedział się o drugim homośku w składzie. Stwierdził także, że Prandelli wie, którzy to piłkarze. Dodał także, że Giovinco, Montolivo i Abate są metroseksualni.

Jego wypowiedź jest na końcu tego newsa: http://www.football-italia.net/19898/ca ... -condemned.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 13:27 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 13:18

O Montolivo słyszałem, ale jakieś źródło o Abate i Giovinco? ten ostatni to chyba ze względu na wzrost Obrazek

EDIT: fakt mój błąd, to była lista "metro".
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 13:23 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 13:21

Powiedział, że są metroseksualni, a nie homoseksualni, czyli jeżeli dobrze rozumiem to słowo przed wyjściem pindrzą się tak samo długo jak kobiety.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 13:23

Abate nie metro a 100% gay, co tylko grają z Interem to go Milito wykorzystuje.

Chorwaci jak zwykle niebezpieczni ale jeśli Azzurri dziś poprawią się w ataku, skuteczność znaczy, to powinni wygrać.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:32

Mietson pisze:Włochy to chyba jedyny kraj na zachodzie gdzie można sobie na takie teksty pozwolić. A Cassano to jedyny piłkarz, który ma jaja, żeby to powiedzieć na głos :) W Anglii już by był zrujnowany.
To źle czy dobrze? Można mieć różne zdanie o poprawności politycznej, ale ona po prostu idzie w parze z kulturą polityczną. Coś mi się zdaje, że w Anglii po takim czymś polityk byłby skończony. We Włoszech jak widać niekoniecznie.

Di Natale do pierwszego składu.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:37

Monto raczej nie. Moja znajoma, która studiuje w Mediolanie balowała kiedyś we Florencji i cały wieczór łaził z nią jakiś Włoch. A, że mu się nie spodobał to uciekła bo strasznie natarczywy był owy makaroniarz. Znajomi przecierali oczy ze ździwienia, bo tym gościem był właśnie... Monto :D

Także Montolivo do tej grupy bym nie wliczył, ale Abate mi pasuje. Oglądałem wycieczkę Italii do obozu w Auschwitz i jak zobaczył Van Bommela to wzruszony całym nastrojem niemieckiego obozu po prostu przykleił się do Holendra jak wierna żona do męża wracającego po trzech latach z Iraku. Abate, tak.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:51

zoff pisze:Monto raczej nie. Moja znajoma, która studiuje w Mediolanie balowała kiedyś we Florencji i cały wieczór łaził z nią jakiś Włoch. A, że mu się nie spodobał to uciekła bo strasznie natarczywy był owy makaroniarz. Znajomi przecierali oczy ze ździwienia, bo tym gościem był właśnie... Monto :D
To w końcu to była znajoma czy znajomy :prochno:?

Dzisiaj 3-5-2, czy powrót do przeszłości?

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:53

zoff miał na myśli koleżankę z błękitnej ostrygi :C

alino, czy ten stary jak świat filmik z Berlusconim to nie jest fake?

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 15:04

:D Znajoma, znajoma. Po prostu zjadłem literkę :lol:

TVP donosi, że Italia wyjdzie w ustawieniu 3-2-3-2 czyli w domyśle 3-5-2 z Giovinco na lewej stronie. Bullshit.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 15:10

pan Zambrotta pisze: alino, czy ten stary jak świat filmik z Berlusconim to nie jest fake?
A masz jakieś pewne info, ze jest? Jakby to był Jarek, albo Donio Tusk to bym się zastanawiał. Przy Berlu jakoś się nie wahałem.
zoff pisze:TVP donosi, że Italia wyjdzie w ustawieniu 3-2-3-2 czyli w domyśle 3-5-2 z Giovinco na lewej stronie. Bullshit.
Skoro Giovinco da radę zagrać box-to-boxa, to czemu nie na lewej?

ODPOWIEDZ