Juventus Stadium

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
thor21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 15:37

tabo89 pisze:
blackadder pisze:Mam pytanie do obeznanych w temacie. Jakie będą wymiary murawy?
105 na 68 m.

Od 14 marca 2008 roku każde nowo wybudowane boisko powinno mieć 105 metrów długości i 68 metrów szerokości. Decyzję tą przyjął Komitet Wykonawczy FIFA na podstawie przepisów opracowanych przez IFAB instytucję odpowiedzialną za Przepisy Gry w Piłkę Nożną.
A czy to się tyczy również starych stadionów?Bo podejrzewam że rozmiary murawy moga mieć znaczenie przy wynikach meczów.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2010, 16:03

Pisze ci przeciez:"KAZDE NOWO WYBUDOWANE BOISKO"

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2010, 16:57

http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... gosto+2011

Inauguracja nowego stadionu prawdopodobnie 21.08.11. Tego dnia ma się rozpocząć sezon 2010/2011. Jeśli okaże się, że pierwsze spotkanie Juventus będzie grał na wyjeździe, inauguracja zostanie przeniesiona na kolejny tydzień. W maju rozpocznie się sprzedaż karnetów na najbardziej popularne sektory.

Siedzenia będą oczywiście na przemian białe i czarne. Obecny stadion już w wielkim stopniu przypomina ostateczną formę obiektu. Wszystko idzie zgodnie z planem, a kampania z osławionymi gwiazdkami przy stadionie odnosi spory sukces, co potwierdza sam Blanc.

Ceny karnetów będą relatywnie niskie, ze względu na kryzys gospodarczy we Włoszech, co ma zapewniać na każdym spotkaniu pełne trybuny.

Na zewnątrz stadion będzie szary, a za efekt pikseli w wykończeniu odpowiedzialny będzie Giugiaro. Projekt siedzeń należy do Pininfariny. Na bogato.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2010, 17:19

Ekonomia ekonomią, ale założę się, że na JP znów będą jęki i stęki, że taki piękny stadion, nowiutki, taka fajna (optymalna) pojemność...a biletów dla wiernych tifosich z Polski nie ma. :dance:

Dwa, wg mnie, istotne minusy tego projektu. Pierwszy: komercyjna nazwa. Niestety, ale po pięknym "Delle Alpi" będziemy musieli karmić się jakąś śmierdzącą komerchą. Trudno, nie jesteśmy na tyle silni aby oprzeć się trendom i $. Noo, chyba, że stadion będzie się nazywał "FIAT Area im. starego Delle Alpi" :P.
Drugi minus. Panowie, mówcie co chcecie, ale możemy zapomnieć o jakichkolwiek, większych, imprezach piłkarskich na tym stadionie - nie spełnia wymogów UEFA. Co jak co, ale żeby stadion TAKIEGO klubu jak Juventus mógł zapewnić, jedynie, obsługę meczów grupowych?! Wg mnie totalna porażka i mogli dociągnąć te kilka tysięcy do wymaganego minimum, które wynosi, CHYBA, 50pare tysięcy.

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2010, 19:15

LordJuve pisze: Drugi minus. Panowie, mówcie co chcecie, ale możemy zapomnieć o jakichkolwiek, większych, imprezach piłkarskich na tym stadionie - nie spełnia wymogów UEFA. Co jak co, ale żeby stadion TAKIEGO klubu jak Juventus mógł zapewnić, jedynie, obsługę meczów grupowych?! Wg mnie totalna porażka i mogli dociągnąć te kilka tysięcy do wymaganego minimum, które wynosi, CHYBA, 50pare tysięcy.
Nie jestem przekonany do tego pomysłu - co nam z tego że zorganizowalibyśmy np finał LE, oprócz prestiżu oczywiście skoro potem ciągle by było te 10 tys (niemało przecież) więcej miejsc do utrzymania. Objętości jaką będzie miał stadion na pewno nie wzięli z kosmosu.

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2010, 21:23

LordJuve pisze: Drugi minus. Panowie, mówcie co chcecie, ale możemy zapomnieć o jakichkolwiek, większych, imprezach piłkarskich na tym stadionie - nie spełnia wymogów UEFA. Co jak co, ale żeby stadion TAKIEGO klubu jak Juventus mógł zapewnić, jedynie, obsługę meczów grupowych?! Wg mnie totalna porażka i mogli dociągnąć te kilka tysięcy do wymaganego minimum, które wynosi, CHYBA, 50pare tysięcy.
Bardzo dobrze, że o takowych możemy zapomnieć. Projekt uwzględnia nie jakieś zachcianki, a rzeczywiste potrzeby klubu. Nam większy obiekt nie jest potrzebny. Swoją drogą wyobrażasz sobie finał LM w Turynie, w którym byśmy nie grali? Wątpliwe...

lenor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 13 razy

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2010, 21:25

Jeśli chodzi o nazwe to obstawiam Sportfive Arena :/

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2010, 21:46

lenor pisze:Jeśli chodzi o nazwe to obstawiam Sportfive Arena :/
:doh:
Szkoda by było...
Nowy stadion mógłby mieć nazwę związaną z Juve, a nie z kompletnie nie powiązanym z drużyną zwyciężą przetargu... Ponoć Juventus jako klub miał wystartować w walce o nazwę, może się uda :pray:

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2010, 22:39

mrozzi pisze: Swoją drogą wyobrażasz sobie finał LM w Turynie, w którym byśmy nie grali? Wątpliwe...
Dlaczego ?? Chyba się jeszcze nie zdarzyło, żeby ktoś był gospodarzem finału ( nikomu z organizatorów nie udało się dotrzeć do finału ). Więc nie wiem co w tym wątpliwego czy dziwnego, że chcieli byśmy zorganizować np. finał LM.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2010, 23:03

Tak, tak... Chciałoby się stadion na 90tys. miejsc, żeby nazwa nie była komercyjna i jeszcze do tego same gwiazdy przychodziły po 30mln za zawodnika - No ludzie, można było psioczyć na Blanc'a że nieudolny z niego prezes ale teraz robi to co potrafi najlepiej i dzięki niemu klub mimo budowy stadionu i farsopoli nie ma zadłużenia. Fajnie byłoby mieć w Turynie finał LM ale nie ma ekonomicznych przesłanek do tego, żeby robić tak wielki stadion tylko dla jednego meczu na przełomie kilkudziesięciu lat.

Charlie

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2010, 20:58

Kiedy będzie znana nazwa stadionu? Znana jest jakaś przybliżona data?

dp1897

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2010, 23:13

Stadion ma być gotowy na 21 sierpnia 2011 a nazwa chyba Juventus Arena

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2010, 23:25

dp1897 pisze:Stadion ma być gotowy na 21 sierpnia 2011 a nazwa chyba Juventus Arena
Chyba nie

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 grudnia 2010, 23:49

^FAZZI^ pisze:
dp1897 pisze:Stadion ma być gotowy na 21 sierpnia 2011 a nazwa chyba Juventus Arena
Chyba nie
50 % tak, 50 % chyba jeszcze nie ustalone...

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 grudnia 2010, 21:33

Brutalo pisze:
^FAZZI^ pisze:
Chyba nie
50 % tak, 50 % chyba jeszcze nie ustalone...
Jakoś trudno mi w to uwierzyć, żeby Sportfive wydało grube $$$ i i pozostawiło nazwę Juventus Arena, zamiast zarobić.

ODPOWIEDZ